• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yemek takimi?

Bone china bir porselen çeşididir....
Porselen sadece porselendir...
Fine china dedikleri renk olarak bonechinaya benzer ama içindeki kemik oranı %10-15 falandır..
Bonechine olarak adlandırılan ürünlerde %40 oranında kmik tozu bulunur. Bu da kırılmayı engellee özelliğine sahiptir... Porselenden daha farklı bir parlaklığının olmasının sebebi de bu kemik tozudur..
Bone china olup da bembeyaz olan yemek takımları da vardır....

Kütahya porselen yada güral porselende yada porland da bonechina yok... çünkü zaten bu firmalar dünyanın en iyi porselen üreticileri....
Karaca da modeller var... Ama onlar da çin, tayland yada malezya malı....

Tercih meselesi tabii ki... Ben gerek duymadım ve almadım.. Zaten msafr takımım çalıştığım için çok fazla kulanılmıyor 2 yıldır da kırılma falan hiçbişey olmadı..... Bu arada benim takımım porland....

Günlük takımlarım da bir takım 6 kişlik arcoroc tabir edilenlerden diğer bir 6 kişilik de güral porselen outletinden almıştım....

nerde yazıyor çin tayland ya da malezyada üretildiği? İnternetten bulduysanız link gönderebilir misiniz? Cidden merak ediyorum artık bunu.

ya 1ve2 hoş nette göründüğü gibi olmuyor gerçekte bir bakıyosun bayıldığın öyle bayıldığın gibi çıkmıyor bir de mağaza da gör

nerde yazıyor çin tayland ya da malezyada üretildiği? ınternetten bulduysanız link gönderebilir misiniz? Cidden merak ediyorum artık bunu.

royal fine china yazarsanız çıkan web adresi arkadaşın model resiimlşerini eklediği firmanın.. ve iletişim adresi bangkok yani tayland.....
bonechina tabir edilen porselenler ağırlıklı olaraK çin ve tayland'ta üretilir...

Bu arada ıngiltere Çek cumhuriyeti belçika gibi ülkelerde üretilen bone chinma takımlar da vardır... Ama tabii 12 kişilik yemek takımına 2-3 milyar ödeyecekseniz alabilirsiniz...

Son düzenleme:
üçüde güzel ama bana kalırsa ilk ikisini alırdım
birini misafirlerim için kullanırdım, öbürünüde günlük kulanırdım

köşeleri takımları önermıyorum tatlım çünkü ne makineye dayanıyor ne ele çok dikkat istiyor çatır çutur gidiyor kenarlardan köşelerden.Ben 2. yi beğendim

1. güzel ama tabi kullanışlılık nasıldır bilmam yuvarlk farklı bir tarz ona siz karar vereceksiniz

kesinlikle 1 derim.bende royalden günlük kare aldım evlensemde kullansam artıkkaydirigubbakcemile3

Back
X