• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünsüz evlenmek ?

Aynisini ben de düşündüm ama ailem mirin kirin etti . Esimin ailesi yurtdisindan az kisi geliceklerdi o nedenle ben nikah + yemek istedim ama sonra eşimde istemedi insanlar uzaktan gelicekler diye yemekli düğün yaptik taki cok geldi ve cogu mekana gitti ama nikah olsa da gelicekti ve cogu sey cebimde kalicakti . Ama dugunum cok güzel geçtiği icin pisman degilim. Sizin gününüz stresten mide krapmlari geçirecekseniz tabi ki nikah yapin yeterli.

Önemli olan anlaşmak
Sevgi , saygı ve huzur
Eğer maddi açıdan yoracaksa ve çok stresli gelecekse yapmayın
Takı getirecek olan zaten her türlü getiriyor
Ama ileride pişman olacaksanız neden düğün yapmadım diye bir kere daha düşünün
Sizin kararınız

Çok haklısın soru sahibi, 2-3 saatlik şey için o kadar masraf yapılmasını doğru bulmuyorum. Zaten takı töreniydi iki danstı bitti. Nikah sonrasında yakın çevreyle güzel bir yemek çok daha keyifli olur.
Seneye ben de evleniyorum bir aksilik çıkmazsa ailem bana bıraktı ama erkek arkadaşım düğüne sıcak bakıyor şimdiden işlemeye başladım yapma etme o parayla güzel bir balayı yaparız diye :D

Sadece ikiniz karar verin
Ben yaptim fakat ekonominin en iyi oldugu zamanlardi esim ve babasi herseyi karsiladi
Ve sonrasinda cok guzel gectigini cok eglendigimi hatirliyorum gittigim dugunler arasinda en iyilerindendi iyki yapmisim ve kendimi sansli goruyorum - oynamayi veya dugunleri cok sevmezdim
Ama bir kac seyi onemsemistim ve gerçekten keyfime baktim
O gun ne secilirse secilsin tum gunu etkileyen en onemli sey gelinin mutlulugu bence.

Taki gelir sen goturduysen gelir ben cok genctim cevrem gercekten cok destek oldu
Belli sartlari saglamak istedik, hakkiyla yapmak istedik imkan vardi yaptik cevre kalabalikti misafirler 3 sehirdendi
Gelenler de secimleri belirliyor bence

Merhabalar hanımlar.
Yine sizlere bir sorum var. İnanıyorum ki kk hanimlari beni bu soru işaretlerimden kurtaracak..
Yakında evleniyorum ancak şöyle bir durum var ki düğün yapmak istemiyorum, bana çok stresli geliyor. Kalabalığı, gürültüsü, koşuşturması ayrı dert. Onun yerine sade bir nikah töreni ve yakın çevre ile yemek organizasyonu daha hoş geliyor.
Bizimkiler de düğün olmazsa takı gelmeyeceğini söylüyor. Bu bana çok saçma geldi, düğüne takı getiren nikaha getirmiyor mu gerçekten ? Nikahta da bildiğim kadarıyla takı töreni oluyor, neden getirmiyorlar hiç anlamadım.
Tecrübesi olanlar yazar mı, sadece nikah yapanlar pişman oldu mu ?
Şimdiden çok teşekkür ederim..
Bu arada konuyu taşımayin lütfen. Çünkü bu benim için tamamen bir dert. Ne yapmak lazım ?
Ben öyle evlendim. Nikah şeklinde bir konseptimiz vardı. Ben ve eşim yine dansimizi ettik. Takı da takıldı tabii ki. Size şöyle diyeyim takıyı takmak isteyen adam fizanda da olsaniz takar zaten. O yüzden hele ki şu ekonomide düğün bana göre çok gereksiz

Sizden sonra evlenecek kardeş varsa, ya da damat tarafından da olur düğün olmazsa takı ona gider.
Eskiler eğlenmediği düğüne takı da takmıyor.

Ben nikahla evlendim. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri. Sadece gerçekten bulunmasını istediğim kişileri davet ettim her gelen de takısı getirdi. Zaten düğüne harcayacağınız para gelen takılardan fazla oluyor

Sadece nikah yaptım, nikahtan sonra da takı yapılıyor, düğünu başkaları için gereksiz masraf ve yükle yapıyorsun, bunlari yapacağına istediğin gibi yap yorulma, takı da zaten niyeti olan getirir

İlerde evlenirsem ben de düğün yapmak istemiyorum. Hicbir zaman sevmedim düğünleri.
İnş ailemi ve eş ailesini ikna edebilirim

Merhabalar hanımlar.
Yine sizlere bir sorum var. İnanıyorum ki kk hanimlari beni bu soru işaretlerimden kurtaracak..
Yakında evleniyorum ancak şöyle bir durum var ki düğün yapmak istemiyorum, bana çok stresli geliyor. Kalabalığı, gürültüsü, koşuşturması ayrı dert. Onun yerine sade bir nikah töreni ve yakın çevre ile yemek organizasyonu daha hoş geliyor.
Bizimkiler de düğün olmazsa takı gelmeyeceğini söylüyor. Bu bana çok saçma geldi, düğüne takı getiren nikaha getirmiyor mu gerçekten ? Nikahta da bildiğim kadarıyla takı töreni oluyor, neden getirmiyorlar hiç anlamadım.
Bu arada konuyu taşımayin lütfen. Çünkü bu benim için tamamen bir dert. Ne yapmak lazım ?
Sadece nikah yaptım gayette davet ettigim herkes geldi ve takıda oldu. Bende sizin gibi yakın ailem arasında yemek yeriz nikahtan sonra dedim inanın onuda iptal ettim 😂 iyiki de iptal etmişim eşimle 12 şehir gezdik yedik içtik 16 gün kafamıza göre tatilimizi yaptık. İyiki yemek organizasyonunuda iptal etmişim en az 20 kişi gelse en az diyorum maliyetini de düşündüm dedim tabi başka mevzular da vardı çokta içime sindi açıkcası
Sade bir nikah olmaz bari bi yemek olsun diye dert ettmiştim kendime birkac kişinin yaşadıkları tecrübelerlede iptal ettim sade nikah olurmuymus gayette güzel olurmuş. Nikahtan sonra biz eşimle yemege gittik😂

Ben düğün olmadan evlendim. Taki çok fazla takılmadı ama pandemide olduğu için belli kişi sınırı vardi vs. Su an her şey yolunda, düğün olmayacağını belirttiğiniz sürece size takmak isteyen kişiler takar bence takısını. Düğün parasından daha çok olacağını sanmam kaçırdığınız altın parasının

Merhabalar hanımlar.
Ailenizi herkese takı taktıysa. Sadece nikah da yapsanız insanlar gelip takısını takıyor.

Merhabalar hanımlar.
Şöyleki evet bu bir gerçek nikaha daha az katılım oluyor malesef.

Ama az takı geliyor +az masraf.
Çok takılı düğün misliyle masraf.
Boşverin nikahtan devam

Icinizden gelmeyen bir seyi sirf adet, gelenek gorenek , millet ne dert diye yapmayin. Ben dugun yapmadim. Yurtdisinda evlendim ama benim durumumdakiler Turkiyede bir dugun,kina vs yapiyor. Ben hicbirsey yapmadim. Babam dugunleri hic sevmez, kendisi de yapmak istememis, o zamanlar annem dugunsuz demesinler diye mahallede ufak capli bir dugun yapmislar. Eskiden cok daha kolaydi dugun yapmak. Ben dugun yapmadigim icin babam beni ugrastirmadigin icin cok tesekkur ederim dedi. Aile buyukleriyle (25 kisi falan) bir yemek yedik evde. O kadar. Hediyeler yine geldi zaten, insanin yakin cevresi buyuk hediye/taki veriyor. Digerlerinin de cani sagolsun. Gelemeyenlerden bazilari altinlarini anneme vermis hatta.

Kayınpederimin müşterileri bizim İzmir'deki nikahımıza İstanbul'dan kalkıp geldi. Sonrasında olan aile içi yemeğe de doğal olarak çağırmamamıza rağmen geldiler. Hatta gelemeyenleri gelenlerle takısını göndermişti. Herkesin dediği gibi takacak olan ya da borçlu hisseden 10 dklık nikaha gelir, ama takası olmayan en güzel düğünü yapsanız da yer içer gider. 2 kere evlendim, ikisinde de düğün yapmadım. (2. evliliğim eşimin ilk evliliği olmasına rağmen.) Hele bu devirde hiç akıl karı gelmiyor artık.

Merhabalar hanımlar.

Yaşadığım şehirde sadece nikah yaptım herkes takısını taktı. Kime ne taktıysan getiriyor zaten getirmiyorsa kendi bileceği şey. Ama eşimin ailesi içanadoluda orada böyle bir inanç var. Onlar düğün istedi ısrarla yaptılar da.

Canınız nasıl isterse öyle yapın takı için düğün olmaz herkes takısına sadık değil artık getirmek isteyen getiriyor düğün olmasa da. Benim düğünümde halam amcam vs hep bilezik taktı ama abime takılmadı mesela ona altın taktılar ailen takmışsa geliyor. Düğün ucuz değil en kötü salon zaten 75 80 civarındaymış. Benim çevremde kına düğün bir yapılmaya başladı artık. Benim 2 düğünüm 1 kınam oldu çok gereksizmiş o zaman niye böyle bi salaklık ysptıj bilmiyorum

Merhabalar hanımlar.
Nıkahtada takı gelır kalabalık cagırırsanız.

Nikah salonunda da taki töreni oluyor. Takacak olanlar sızım ailenizin götürdüğü kişiler yine takar.

Back
X