• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünsüz evlenmek ?

Merhabalar hanımlar.
Yine sizlere bir sorum var. İnanıyorum ki kk hanimlari beni bu soru işaretlerimden kurtaracak..
Yakında evleniyorum ancak şöyle bir durum var ki düğün yapmak istemiyorum, bana çok stresli geliyor. Kalabalığı, gürültüsü, koşuşturması ayrı dert. Onun yerine sade bir nikah töreni ve yakın çevre ile yemek organizasyonu daha hoş geliyor.
Bizimkiler de düğün olmazsa takı gelmeyeceğini söylüyor. Bu bana çok saçma geldi, düğüne takı getiren nikaha getirmiyor mu gerçekten ? Nikahta da bildiğim kadarıyla takı töreni oluyor, neden getirmiyorlar hiç anlamadım.
Tecrübesi olanlar yazar mı, sadece nikah yapanlar pişman oldu mu ?
Şimdiden çok teşekkür ederim..
Bu arada konuyu taşımayin lütfen. Çünkü bu benim için tamamen bir dert. Ne yapmak lazım ?
Yo niye gelmesin ki gayette gelir

Pandemi sonuna denk geldiği için sadece nikah yaptık, nikah sonrası 50-60 kişilik arkadaş grubuyla eğlenmeye gittik. Çok güzel oldu, düğün olmadığı için hiç pişmanlık duymadım.

Merhabalar hanımlar.
Yine sizlere bir sorum var. İnanıyorum ki kk hanimlari beni bu soru işaretlerimden kurtaracak..
Yakında evleniyorum ancak şöyle bir durum var ki düğün yapmak istemiyorum, bana çok stresli geliyor. Kalabalığı, gürültüsü, koşuşturması ayrı dert. Onun yerine sade bir nikah töreni ve yakın çevre ile yemek organizasyonu daha hoş geliyor.
Bizimkiler de düğün olmazsa takı gelmeyeceğini söylüyor. Bu bana çok saçma geldi, düğüne takı getiren nikaha getirmiyor mu gerçekten ? Nikahta da bildiğim kadarıyla takı töreni oluyor, neden getirmiyorlar hiç anlamadım.
Bu arada konuyu taşımayin lütfen. Çünkü bu benim için tamamen bir dert. Ne yapmak lazım ?
Öncelikle hayırlı olsun.Bir ömür mutluluklar.
Düğün de takı takan nikahta niye takmasın,bana çok saçma geliyor.
Siz düğün istemediğinizi yazmışsınız,bu pahalılıkta salon tutup düğün yapmaya hiç gerek yok.

Onun yerine sade bir nikah töreni ve yakın çevre ile yemek

Biz tam olarak böyle yaptık.
Yemek mini bir düğün gibi olmuştu aslında. Biz bizeydik çünkü. Yedik içtik eğlendik.
Hiç pişman değilim. Dıdısının dıdısıyla göbek atıp eğleniyor gibi yapmak zorunda kalmadım.
Takı takmak isteyen de nikahtan sonra taktı.

Düğün yapmadığınız için nikaha gelmeyecek, gelse de takı takmayacak olan insanlar düğün yapsanız da bir şey takmazlar zaten. Şu ekonomide birine altın hediye etmek için çok yakının olması lazım.

Nikah salonuna ücret veriliyor mu ? Ya da evinizde ikram olacak mı ? ( kuzenim nikahla evleniyor ama erkek evinin önünde bahçeye masa sandalye atilip bjr de yemek verilecekmiş) aile ile gidilen yemek kaç kişilik olacak nikah salonunda çerez ya da pastan dağıtılacak mı ?

Yani şunu demek istiyorum bu masraflar da zaten düğüne yaklaşıyorsa düğün yap böyle şeyler yapacaksan zaten bunları hep sen düşüneceksin

Bu ailelere ve yasadığı şehire göre değişir bence. Mesela ben bu şekilde bulunduğum ilde nikah yapsam muhtemelen sadece en yakınlar gelir takı takar. 5 dakikalık nikah için sehir değiştirip gelmezler nikaha. Bunu da fırsat bilip takı makı göndermezler sonradan da 😂 Ama düğün yapsanız da zaten gelen takılar salonun masrafını çıkaracak mı o bile meçhul. Az olsun öz olsun takı, sizde düğün telaşı ve stresi ile uğraşmayın bana kalırsa. En rahatı ve mantıklısı nikah.

Merhabalar hanımlar.
Takacak insanlar yine takısını takar. Diyelim ki salonda düğün yaptınız, altın almış başını gitmişken kaç kişi altın takabilir ki? Gelen takılarda düğün salonuna gider, ne gerek var?

Düğün de yapmadım, gelinlik de giymedim. Hiç pişman değilim. Nikâhtaki takıyla da araba aldık direkt. İyi kötü takı geliyor yani. Ama gelmese bile umrumda değildi, düğün tantanasını çekeceğime takısız dönerim evime daha iyi. O zaman beni yargılayanlar şimdi en iyisini yaptın diyorlar.Şu birbirinin aynısı klasik düğünlerden hoşlanmıyorsanız yapmayın bence. Bir de şu devirde kim altın takacak ya, insanlar evini zor geçindiriyor.

Geri donemiyorjm, ben de sade nikah yapmadigima cok pismanim🤣.

Kesinlikle yakinimiz ,nikahta yapsa gideriz.
Biz de gelemeyen yollar ayrica.
Hediyesini ulastirmak isteyen her turlu yollar anlayacaginiz.
Sikinti yapmayin.

Merhabalar hanımlar.
Dugunsuz evlendim herkes takisini getirdi , takı getiren kişi nikah+ düğün olsaydı belki düğünü beklerdi ama sadece nikahsa nikahta takip gidiyor. Kız kardesim de dugunsuz evlenecek kız tarafı olarak Nişan'da taktı herkes takisini erkek tarafı da nikahta takisini takacak ( uzak şehir olduğu için nikaha çekirdek aile dışında bizden kimse gitmeyecek, nişana da erkek tarafının sadece çekirdek ailesi geldi.)

Merhabalar hanımlar.
Takası olan takar..düğün yapılan masrafla zaten altın eşit gelir muhtemelen. Yani hiç altın gelmese de aynı kapıya çıkar zaten. Güzel bir nikah ardından yakın akrabalara aileniz evinde yemek verebilir. Siz de gençlerle biryere eğlenmeye gidin ya da yemek yiyin . Bir tanıdığın güzel bir bahçesi varsa oraya bir oarti hazırlanabilir gençlere

Ben de sade bir nikahla evlendim, hiç pişman olmadım, iyi ki öyle yapmışım.
Takacak olan insan için düğün nikah farketmez hediyesini takar,
düğün bana da çok gereksiz geliyor boşa masraf, boşa zaman kaybı,
boşa enerji kaybı, bir de davetliler genelde çok eğlenir yer içer ama gel gör ki
hiç biri memnun ayrılmaz illa ki bir eksik açık bulur, bu da bonusu :)
Hiiiiç kimseyi eğlendirmek için binlerce lira bayılmayın, kendinize harcayın.

Yoo ben sadece nikah yaptım gayet de bir sürü takı geldi. Üstelik pandeminin yoğun olduğu bir dönemdi ve yemek bile vermedik, dümdüz nikah 😬 pişman değilim, ben de düğün sevmiyorum.

Takıyı zaten yakın çevresi takıyor insanın. Onlar da düğün yapmadın takmıycam demez. Altının fiyatı bu haldeyken dıdısının dıdısı gelip altın takacak değil. Bir de düğün salonları şu an o kadar pahalı ki milletin taktığı altın da düğün masrafına gidiyor zaten. Ne anladım bu işten.
Şubat ayında kaynimin Ekim'de olacagi düğün için kayınpeder fiyat aldı boş paket sadece mekan 230 bin (4 saat-gunduz -yer Nusaybin) 230 bin ona vereceğime 2 bilezik daha alırım ben olsam 😂

Düğün ve kına yapmadım asla pişman değilim. Kalabalık organizasyon seven biri hiç olmadım.

Takacak olan kuru nikah sonrasıda takar. Gerçekten bir şey takacak olan kişi “aa tüh düğün yapsalardı takacaktım ama şimdi sadece nikah olacak takamayız artık” diye düşünmez. Sadece nikah olacağı için belki farklı şehirde yaşayan kişiler gelmeyebilir o kadar yolu çünkü nikah dediğin 15 dk içinde olup bitiyor ama o gelmeyenlerde sonradan gönderebilir altınını.

Bak benim 1 ay sonra düğünüm var, kaynım daha bir sene önceden “çeyrek takacağım ben” diye duyurmuş. Bunu diyen kişinin durumu fazlasıyla iyi. Hani durumu iyi olup, en yakının dersin o bile çeyrek takacağım diye yerini hazırlarken insanlar gelip ne takacak zaten bu pahalılıkta? Sırf altın gelir diye düğün yaparsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Güzel videolarımız olsun, ilk dansımızı edelim, gelinlikle herkesin içinde yürüyeyim, pasta keselim gibi gibi hevesleriniz varsa yapın düğün. Kendiniz için yapın yani, başkaları için yada altın için değil.

Eşimle farklı memleketlerdeniz. Eşimin şehrinde olacaktı düğün. Kendi şehrimde nikah istedim. Benim yakınlarım nikaha katıldı haliyle. Epey de takı takıldı. Yani takmak isteyen evine bile getirir nikaha düğüne katılamadık diye.

Merhabalar öncelikle hayırlı olsun.
Bende düğün düşünmüyorum onun yerine nikah olacak.
(mekan belli değil sadece düşüncem) bunglov ev ya da villa gibi bahçeli havuzlu bir evi kiralayıp bahçesine nişan organizasyonundaki gibi bir kısmına baş harflerimiz yazılı fotoğraf çekimi için bir Stant, bahçenin bir kısmına da limonata çay kahve kek börek sarma böyle beş çayı yiyecekleri ile herkesi bir arada göreceğim yemek vermeyi düşünüyorum.
Bungalov ev ya da villaların günlük kiralık ücreti 6 7 şehir ve mekana göre en fazla günlük 10.000 TL oluyor

Merhabalar hanımlar.
Ben kına ve nikah+ kokteyl yaptım geçen yıl. Kınam düğün gibi oldu. Ailem istedi kınayı kalabalık olmasını ( ben arkadaşlar arasında eğlence yapacaktım) ve tanıdkları yoldan geçen herkesi çağırdılar kapasitenin üstüne çıkıldı kına esnasında 20 bin daha istemiş salon sahibi. Tabi hep kız tarafı olduğu için annem babamda kart dağıtırken belirttikleri için çoğu kişi takıları onlara verdiler. Onlarda o takılardan 20 bin vermişler. Babam kendi müzisyen arkadaşına uzun hava falan ( nefret ederim 3. Sınıf düğün salonu konsepti) söyletti sinir krizi geçirdim. Kardeşim ve eşi Zeybek kursuna gitmişler güya bana süprizmiş anons yaptırdılar kardeşinin sürprizi diye çıktılar tek oynadılar anlamsızca? Birde çok profesyonel olsa görsel ziyafet derim ama gayet amatörce. Gidip kınamın videosunu bile almadım sinirden. Annem babam kınadaki takıları vermediler bana sebebi kendileri o taktıkları içinmiş. nikahta sadece birinci derece akrabaların taktıkları vardı ve bizim nikaha kimse gelmedi hala kırgınım anama babama kart dağıtırken bizim düğün kına siz öyle düşünün diye. Eşimde eğlence pek sevmez ortada kaldım onlar ne isterse onu 😥 yaptım. Ben annemden babamdan beklemezdim böyle davranmalarını o nedenle canınız nasıl istiyorsa öyle yapın. Zevkle oturun videonuzu o günü izleyin ben çok üzülüyorum düşündükçe.

Back
X