• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yemek takimi?

miss_curious

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
5.010
2.833
773
40
Kizlar yemek takimi almayi planliyorum ancak 4 model arasinda kaldim.Yardimlarinizi bekliyorum..

Eklentiler

• $benign.webp
    $benign.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 2.615
  • $irene.webp
    $irene.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 490
  • $quad.webp
    $quad.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 285
Canim isim china ama çin malı degil, ithal urun ve diger yemek takimlarina gore daha fiyatli:( Bu arada su ana kadar ki yorumlarla ayni fikirdeyiz ben de en cok biri begendim ama yine de sizlere de sormak istedim:) Sagolun...

canım hepsi de çok güzel ve özel gerçekten. 1. ve 3. arasında kaldım.ben de decorart die bi marka aldım. biraz daha fiyatlıydı. fakat bunlar çok hoş

1 karacanın modellerine benzio yani gidip onu al o zaman faketmezki 3 şık ama 2 de güzel lakin yuvarlak ve renkli pek ilgini çekez sanırım:)))

Bende royal fine china yemek takımı almak istiyorum. bende araştırıyorum. birinci modeli beğendim bende. bi de buna benzeyen dalgalı çizgileri olan modeli war. 1 we onun arasından kalmıştım. bence 1. içlerinde en güzeli. deseni az olduğu için daha şık ve zarif duruyo.

Canım bu ürüler çin malı değil ama Tayland malı....
Bence Güral da, Porland da kütahya da karacada bunlardan çoook çok daha güzeller var...

Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı değilmi ama...
Yai ithal ürünlere karşı değilim ama aynısı hatta belki de daha kalitelisi ülkemde yapılırken neden elin Taylandlısına gitsin ki....

ışim dolayısıyla4 ay kadar Italya'da kalmıştım bekarken....Ve orada çok güzel bir yemek takımı beğendim.. Kendi kendime bunu güzelce aketlettirir götürürüm. ıyalyan yemek takımım olsun, havam olur diye düşündüm.,:)) Fiyatı da normaldi yani...
Satıcı orta yaşlı ıtalyan br erkekti.. ıngilizce konuştuğum için nereli olduğumu sordu? Ben de Türkiyeden geldim iş için deyince gel benle dedi..
Alt kata inmeye başladı.. Önce tırstım manyakmı bu adam depoya mı götürecek beni diye... Sonra baktım aşağıdan başka sesler de geliyor.. ındim.. Evet depoydu ve yükleme vardı... Orada br köşeye doğru gittik.. Birsürü karton koli.. Aaa bir de baktım made in Turkey yazıyor ana büyük kolilerde... Kütahya porselen onlar için üretiyormuş... Adam anlattı.. Sadece tabakların altında olur ya marka yazısı.. kütahya porselen yazmıyor da o mağazanın adı yazıyormuş...

http://royalbonechina.com/
burda da görebileceğin gibi Bangkok yani tayland

Yani saftirik ben, satıcı adam beni uyarmasa kendi memleketimde üretilip gemiyle ıtalya'ya gelmiş bir yemek takımını gerisin geriye tekrar memleketime geri getirecektim.... Hata belki yolda bir iki tanesi kırıacaktı falan filan....

Evet olabilir canim bu da degisik bir bakis acisi:) Aslinda ben kutahya porselenin ya da diger yerli markalarin hemen hemen butun modellerine baktim..Ancak Royal Fine China urununu gidip bizzat inceledim ve inanin kalite olarak cok guzel:)1. si cok hafif ve uzerinde ayri bir kaplama gibi bir sey var bu da urune parlaklik veriyor. Bulasik makinasina atildigi zaman renklerde her hangi bir silinme vs. olmuyor ve urunler 10 yil garantili. Almayi dusundugum yer 2 yil kirilma garantisi de veriyor malum ceyiz.Ayrica fiyat olarak piyasaya gore cok daha uygun bir yer buldum:))))))))))
Yorumun icin tesekkurler canim...

bunların içinde en iyisi 1 ama başka markalara da bakın derim hisarın da var bone chine takımları gayet de güzel bence ama gene siz bilirsiniz şimdiden hayırlı uğurlu olsun

Bence de 1 güzel hatta çok güzel
nerden alacaksın bi de fiyatı ne kadar yazabilir misin onu da fikir olsun bize de.
Bu arada Kütahya porselende Bone china dediklerinden var mı ki rengi krem olan CADIARZU

Bone china bir porselen çeşididir....
Porselen sadece porselendir...
Fine china dedikleri renk olarak bonechinaya benzer ama içindeki kemik oranı %10-15 falandır..
Bonechine olarak adlandırılan ürünlerde %40 oranında kmik tozu bulunur. Bu da kırılmayı engellee özelliğine sahiptir... Porselenden daha farklı bir parlaklığının olmasının sebebi de bu kemik tozudur..
Bone china olup da bembeyaz olan yemek takımları da vardır....

Kütahya porselen yada güral porselende yada porland da bonechina yok... çünkü zaten bu firmalar dünyanın en iyi porselen üreticileri....
Karaca da modeller var... Ama onlar da çin, tayland yada malezya malı....

Tercih meselesi tabii ki... Ben gerek duymadım ve almadım.. Zaten msafr takımım çalıştığım için çok fazla kulanılmıyor 2 yıldır da kırılma falan hiçbişey olmadı..... Bu arada benim takımım porland....

Günlük takımlarım da bir takım 6 kişlik arcoroc tabir edilenlerden diğer bir 6 kişilik de güral porselen outletinden almıştım....

Back
X