Canım bu ürüler çin malı değil ama Tayland malı....
Bence Güral da, Porland da kütahya da karacada bunlardan çoook çok daha güzeller var...
Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı değilmi ama...
Yai ithal ürünlere karşı değilim ama aynısı hatta belki de daha kalitelisi ülkemde yapılırken neden elin Taylandlısına gitsin ki....
ışim dolayısıyla4 ay kadar Italya'da kalmıştım bekarken....Ve orada çok güzel bir yemek takımı beğendim.. Kendi kendime bunu güzelce aketlettirir götürürüm. ıyalyan yemek takımım olsun, havam olur diye düşündüm.,:)) Fiyatı da normaldi yani...
Satıcı orta yaşlı ıtalyan br erkekti.. ıngilizce konuştuğum için nereli olduğumu sordu? Ben de Türkiyeden geldim iş için deyince gel benle dedi..
Alt kata inmeye başladı.. Önce tırstım manyakmı bu adam depoya mı götürecek beni diye... Sonra baktım aşağıdan başka sesler de geliyor.. ındim.. Evet depoydu ve yükleme vardı... Orada br köşeye doğru gittik.. Birsürü karton koli.. Aaa bir de baktım made in Turkey yazıyor ana büyük kolilerde... Kütahya porselen onlar için üretiyormuş... Adam anlattı.. Sadece tabakların altında olur ya marka yazısı.. kütahya porselen yazmıyor da o mağazanın adı yazıyormuş...
http://royalbonechina.com/
burda da görebileceğin gibi Bangkok yani tayland
Yani saftirik ben, satıcı adam beni uyarmasa kendi memleketimde üretilip gemiyle ıtalya'ya gelmiş bir yemek takımını gerisin geriye tekrar memleketime geri getirecektim.... Hata belki yolda bir iki tanesi kırıacaktı falan filan....