- 3 Şubat 2009
- 9.919
- 17.071
- 773
- 44
- Konu Sahibi AYLINNN7677
-
evet insnlar değişebilir ama bir ölçüde ...bazı konularda ..bazı değerler vardır ki değişime uğrasa da tam anlamıyla değişmez.Kaç yaşınızdasınız bilmiyorum ama diyelim ki 30sunuz. Çok değil iki sene önceki halinizle o zamanki düşüncelerinizle şimdiki düşünceleriniz bir midir. Hiç mi değişmiyorsunuz. İnsanlar aynı değillerdir. Değişirler. Ne serseri adamlar akılllanıp uslanıyor da ne akıllı adamlar sonrada zıvamadam çıkıyor.
Ben zaten evlenme taraftarayım o yüzden son cümlene evlenirim derdim. Ama evlenditen sonra ilk bir yılı tanıma, birbirini anlama adına kagva ederek geçirmek yerine bu süreci önceden yaşayıp atlatmak, evliliğime huzurla başlamak isterdim doğrusu...
Tamamen katılmakla birlikte bir konuyu hiç anlayamamamışımdır..
birlikte yaşamayı imam nikahı ile yapınca gericilik, bağnazlık, kadının kullanılması, sosyal hakları.... bla bla konuşur yurdum insanı...
amaaaa nikahsız olarak ayrı evde yaşayınca ne hikmetse modernlik, birbirlerini tanıma, alışma süresi v.s. oluyor.. ikisi arasında bir fark var mı? bence yok.. kullanılmaysa benim görüşüme göre her ikisinde de var.. evlilikle- birlikte yaşamayı kıyaslamak ise komik bir durum olur... o konuya girmiyorum bile...
arkadaşlar insanların istediğini korkusuzca yapanlara özenmesi normaldir. yapıp yapmamak, doğru bulup bulmamak kişisel olursa güzel olur. mecburen tek eşli yaşayan, mecburen evlenip cinselliğini yaşayan insanlar hiç mi yok (bence bizim toplumumuzun çoğunluğu). herkes cesurca ben böyle istiyorum, kimseye de zararım yok istediğimi gibi yaşarım diyemiyor tepkilerden çekinerek. ne olur yani özeniyorsa ve cesaret edemiyorsa, bunu söylemesinde ne sakınca var.
Bilimden haber olan bayanlar ilimden bi haber olmuşş...O zaman Yüce Yaradana bir sorun o zaman niye bizlere zar verdin niye erkeklere değil diye...onada bir bilimsel kanıtla bir açıklama yaparmısnız...bunu gerçekten bir düşünün...herkes yerini bilsin...
Bilimden haber olan bayanlar ilimden bi haber olmuşş...O zaman Yüce Yaradana bir sorun o zaman niye bizlere zar verdin niye erkeklere değil diye...onada bir bilimsel kanıtla bir açıklama yaparmısnız...bunu gerçekten bir düşünün...herkes yerini bilsin...
arkadaşlar insanların istediğini korkusuzca yapanlara özenmesi normaldir. yapıp yapmamak, doğru bulup bulmamak kişisel olursa güzel olur. mecburen tek eşli yaşayan, mecburen evlenip cinselliğini yaşayan insanlar hiç mi yok (bence bizim toplumumuzun çoğunluğu). herkes cesurca ben böyle istiyorum, kimseye de zararım yok istediğimi gibi yaşarım diyemiyor tepkilerden çekinerek. ne olur yani özeniyorsa ve cesaret edemiyorsa, bunu söylemesinde ne sakınca var.
ama özendiğini söylemiştin sen kuzeninin hayatına orayı yanlışmı anladım yanlışsa neden özeniyorsun kafam karıştı
kız bebeklerin doğumdan sonra genital bölgenin yapısı itibariyle korunmaya gereksinimi var. örneğin altını değiştiriyorsun bakterilerin içeri girmesini engelliyor. Ne bileyim çocuk yerlere değiyor sonra parmağını içeri soksa enfeksiyon riski var bir nebze tampon görevi görüyor. Doğanın verdiği koruma kalkanı. bağnazlığın sembolü değil.
Yüce yaradana sorun diyorsunuz da erkekler evlenmedne önce nikahsız kaç kadınla beraber oluyor. Niye onlara birşey demiyorsunuz da. Erkek adam yapar, erkeğin ihtiyacı diyorsunuz.
Veya aman canım he rkoyun kendi bacağından asılır deyip kenara çekiliyorsunuz.
Ama kadına gelince namus daha da komiği günah denmesi. Hayır yani bu iş tek kadına mı haram kılınmış. Öyle biliyorsanız din bilgilerinizi bir gözden geçirin diyorum sadece size değil bunu düşünne herkese.
Yani toplumun bu ikiyüzlülüğü beni çileden çıkarıyor İşte bu anlayış yüzündeni erkekler böyle yetiştiği için evli karılaırnı aldatıyor veya kendilerini ilah olarak görüyorlar. Niye yapmasın ki toplum yol vermiş...
bunu cesaret olarak gören biri özenebilir. ama elinin altında fırsatları olduğu halde bunu TERCİH ETMEYEN de olabilir.
imam nikahı evlilik değildir. yasal olarak hiç bir anlama gelmez. birlikte yaşamak da öyle. ama imam nikahı kadının kullanılmasına zemin hazırlar, 4 kadına kadar yapılabilir. birlikte yaşarken insanlar eşittir. imam nikahı olunca daha namuslu olunmuyor sadece resmi nikahtan erkeğin kaçmasını sağlıyor.(nafaka vb. kadının diğer hakları) birlikte yaşarken iki insan da nerede durduğunu biliyor.kimse kendini kandırmasın.
Neyi kabul etmek zorundayız anlayamadım kusura bakmayın :))
Yaa tabiki bende anlaşamasam çekip giderim ne hayatımız zindan mı edicem. Ama işte Türkiye bırası. Aslında bende evlenmeden önce birlikte yaşama taraftarıyım ama öyle moderen olmuyor işte :) Çok riskli bir iş. Ben herşeyi göze alarak yaşama taraftarıyım, hele ki böyle bir ülkede) Kimsenin lafına bakamam diyemiyorum çünkü aman canım senin geçmişin beni ilgilendirmez diyen adam pat diye tabi tabi sen geçmişte şunu yapmıştın diyebiliyor, en ufak birşeyde kafana kakabiliyor hem de en pis sözlerle...
Son cümlenizle ilgili de şunu söyleyeyim çalışmayan hanımlar da en azından nafaka alırım diye evlenmiyor zaten :) Kimse boşanmak için evlenmiyor. Ama en azından ayrılıktan sonra bunu almaya hakları var değil mi..Çalışmayan kaıdn ne güzel yarı yolda bırakılmıyor. Mal paylaşamı da olmasın öyleyse :)) Bazılarının garanti isteme hakkı da vardır değil mi :))
Sağlıcakla kalın :)
Kız bebeklerin doğumdan sonra genital bölgenin yapısı itibariyle korunmaya gereksinimi var. Örneğin altını değiştiriyorsun bakterilerin içeri girmesini engelliyor. Ne bileyim çocuk yerlere değiyor sonra parmağını içeri soksa enfeksiyon riski var bir nebze tampon görevi görüyor. Doğanın verdiği koruma kalkanı. Bağnazlığın sembolü değil.
ben MECBUREN böyle yaşayanlar özenebilir ne var bunda dedim. zira arkadaş konuyu açarken özenme lafı geçti diye ona yüklenmişler. tercih etmeyenler tercih edenlere karışmasın yeter. tercih etmek isteyenler de böyle kapana kısılıp kalmazlar şu tercih etmeyenler bu kadar ısrarla tercih edilmemesini zorlamasalar zaten.
Yüce yaradana sorun diyorsunuz da erkekler evlenmedne önce nikahsız kaç kadınla beraber oluyor. Niye onlara birşey demiyorsunuz da. Erkek adam yapar, erkeğin ihtiyacı diyorsunuz.
Veya aman canım he rkoyun kendi bacağından asılır deyip kenara çekiliyorsunuz.
Ama kadına gelince namus daha da komiği günah denmesi. Hayır yani bu iş tek kadına mı haram kılınmış. Öyle biliyorsanız din bilgilerinizi bir gözden geçirin diyorum sadece size değil bunu düşünne herkese.
Yani toplumun bu ikiyüzlülüğü beni çileden çıkarıyor İşte bu anlayış yüzündeni erkekler böyle yetiştiği için evli karılaırnı aldatıyor veya kendilerini ilah olarak görüyorlar. Niye yapmasın ki toplum yol vermiş...
toplumun kaç yüzlü olduğu beni ilgilendirmiyor şahsen.. ben kendimden sorumluyum..
bu kadar sayfa okudum, tek bir yorum görmedim "erkektir yapar eferin" tarzında... allah katında "kulum, kadın yapamaz ama erkek yapar" diye bir durum da yoktur.. kadına ne günahsa erkeğe o günahtır..
ha erkek yaparsa o onun ahlak ölçüsüdür.. beni bağlamaz.. o yapıyor madem ben de yaparım demek ne kadar sağlıklı bir düşüncedir tartışılır..
kimi bilime bakar; yapar.. kimi din'i baz alır yapmaz.. yapmayana "hmm içinde kaldı gördünmü vah vah" tarzı bir yaklaşım gülünecek bir durumdur bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?