Hangi yaşam tarzı...

15 şekerden kasıt istediğinden fazlasına verip kul köle olmak mı? Gereğinden önce cinsel yaşama başlamak mı? Haddinden fazla sıklıkta birlikte olmak mı? Karar veremedim.. Burdaki sorun kızın annesinin ortada kalmasıysa ona uygun bir konu açılıp ona çare aranırdı. Kız annesini düşünmeden hareket ediyorsa bu farklı bir konu ve o sorunu nikah çözemez belli ki vurdumduymaz yapıda biri.

Bilimden haber olan bayanlar ilimden bi haber olmuşş...O zaman Yüce Yaradana bir sorun o zaman niye bizlere zar verdin niye erkeklere değil diye...onada bir bilimsel kanıtla bir açıklama yaparmısnız...bunu gerçekten bir düşünün...herkes yerini bilsin...

evet insnlar değişebilir ama bir ölçüde ...bazı konularda ..bazı değerler vardır ki değişime uğrasa da tam anlamıyla değişmez.
bir erkeğin kadına bakışını ahlaki değerlerini değiştiremezsiniz ..
ben 11 yaşımdan beri aynı ahlaki değerlere aynı görüşlere sahibim ..tabiki değişimler oldu ama belirli konularda belirli ölçütlerde ..
temel değerlerim yine halen aynı duruyor ..
işte bu konu da temel değerlerle alakalı olduğu için erkeklerin 20 yaşıyla 30 yaşında bu konudaki fikirleri değişmez ..
evliliğe huzurla başlamak içim öncesini yaşayarak bunu anlayamazsınız ben de size bunu anlatmaya çalışyorum ..insanların yüzündeki maskeyi beraber yaşasanız da yaşamasanız da evlenmeden göremezsiniz ..bu konda çok tecrübeli bir olduğumu söyleyebilirm ..
ne arkadaşlarım vardı evlenmeden önce imam nikahı yapıp beraber yaşayıp -ki imam nikahı bi nevi nikahtır -daha ii tanımak için fırsat kabul edilebilir çünkü evlisin artık resmi olmasa bile - ama onların bile çoğunun tanımaktan çok her türlü rezilliğin başlarına geldiğini keşke evlenseydim dediklerini..
ya da imam nikahı ile yaşayıp da çok mutlu mesut olup tam birbirimize göreyiz diye evlenmeye kalkıp evlendiği gece dövülerek kapıya atılanları ..
geçin bunları daha gerçekçi olalım..
kimse evde yaşamayla öğrenilmez ..nikahtır tüm kozları ortaya saçan ..ben bunu bilir bunu söylerim ...
söylediklerim şahsınıza değil ben ortaya konuşuyorum ..kişisel algılanmasın lüften tüm topictekilere çağrımdır..kimseye kişisel tartışmaya girmek istemiyorum ...

nikah birlikteliği toplumun bilmesi anlamına gelir ve kadını korur. eskiden imam nikahı herkesin bilmesi için yeterliyken şimdi yeterli olmuyor. bu yüzden resmi nikah var.

kullanılmak taraflardan birinin ya da ikisinin birden mutsuz olması demektir. evlilikteki mutsuzlukların nedeniyle beraber yaşamadaki mutsuzlukların sebepleri çok farklıdır. kıyaslamak doğru değil dediğin gibi.

kadın erkek eşitliğini sadece cinselliği yaşamak noktasında savunan erkeklerin ikna ettiği kadınlar türedi.başka alanlarda eşitlik nerde acaba? akıl fikir belden aşağı çalışırsa tabi ki sanat bilim kalmaz.

çok önemseyenle hiç önemsemeyen aynıdır benim gözümde bu konuyu. benim derdim zar filan değil. zarı dert edenler zardan ayrılınca değişirler, ben farklı şeylerden bahsediyorum. anlayabilene.

istediğimde istediğimle olurum ya da olmam bu benim seçimin tamamen. toplumu baz alsaydım şimdiye çoktan evli olurdum. beraber yaşamaya marifettir bu diyorsan o da sana kalmış.

konuşmalarım kişisel değil. bunu da belirteyim. beraber yaşamak denince forumdaki birkaç arkadaş, evlilik öncesi ilişkiye karşı olmak denince diğer birkaç arkadaş kastedilmiyor, üzerine alınıp konuşanlar olmasına gerek yok. sosyal bir değerlendirme yapıyoruz burada.

arkadaşa da kesinlikle yalana ortak olmamasını öneriyorum. annesine gidip şikayet et demiyorum tabi ki çocukça olurdu bu, yalnızca ortak olup memnuniyetsizlik yaşamaya devam etme.

Son düzenleme:

Öyle düşünüyor ve söyleyemiyor bile. Kendisine bile itiraf edemiyor. Kendisi de istiyor özgür olmayı ama korkuyor yapamıyor aileden çekiniyor çevreden çekiniyor burada bile rahat yazamıyor hep tepki hep ayıp hep günah. Herşeyi bizim yerimize düşünen birileri mutlaka var. Biz ne bilebiliriz ki, ne gelişme kaydedebiliriz nasıl ilerleyebiliriz etrafa danışmadan.

Yüce yaradana sorun diyorsunuz da erkekler evlenmedne önce nikahsız kaç kadınla beraber oluyor. Niye onlara birşey demiyorsunuz da. Erkek adam yapar, erkeğin ihtiyacı diyorsunuz.

Veya aman canım her koyun kendi bacağından asılır deyip kenara çekiliyorsunuz.

Ama kadına gelince namus daha da komiği günah denmesi. Hayır yani bu iş tek kadına mı haram kılınmış. Öyle biliyorsanız din bilgilerinizi bir gözden geçirin diyorum sadece size değil bunu düşünen herkese. Veya böyleyse ben bu dine ben bu tanrıya inanmıyorum kullaır arasınd aayrım yaptığı için...

Yani toplumun bu ikiyüzlülüğü beni çileden çıkarıyor İşte bu anlayış yüzündeni erkekler böyle yetiştiği için evli karılaırnı aldatıyor veya kendilerini ilah olarak görüyorlar. Niye yapmasın ki toplum yol vermiş...

Konuya gelince de dahil olaya tamamen çıkar açısındna bakıyoruz.. Hiç namus hele din demeyin. Namussuzluktan değil ayrılıktan sonra elimizde birşey klamayacağı için birlikte yaşamıyoruz e bir bakıma da haklısınız. O kadar emeğin, kadınlığın karşılığı bir hiç olmamalı doğru...

Hkalıyız söke söke alırız...

Son düzenleme:

Kız bebeklerin doğumdan sonra genital bölgenin yapısı itibariyle korunmaya gereksinimi var. Örneğin altını değiştiriyorsun bakterilerin içeri girmesini engelliyor. Ne bileyim çocuk yerlere değiyor sonra parmağını içeri soksa enfeksiyon riski var bir nebze tampon görevi görüyor. Doğanın verdiği koruma kalkanı. Bağnazlığın sembolü değil.

bunu cesaret olarak gören biri özenebilir. ama elinin altında fırsatları olduğu halde bunu TERCİH ETMEYEN de olabilir.

ama özendiğini söylemiştin sen kuzeninin hayatına orayı yanlışmı anladım yanlışsa neden özeniyorsun kafam karıştı

[ı]aslında ilk konuyu açtığımda durguları karışıktı beynimle kalbim savaş halindeydi..ben imanım olduu halde yapmadım böyle bişey çünkü kendime yakıştıramadım..ondaki cesarete karşı bir tepkiydi..aslında kendime isyan bayragı cektim...ama konuyu açtığım gündü..şimdi değil..özenti olamaz..ttek sıkıntım teyzemin bana kalması...onun keyfine amede olamam..[/ı]

imam nikahı evlilik değildir. yasal olarak hiç bir anlama gelmez. birlikte yaşamak da öyle. ama imam nikahı kadının kullanılmasına zemin hazırlar, 4 kadına kadar yapılabilir. birlikte yaşarken insanlar eşittir. imam nikahı olunca daha namuslu olunmuyor sadece resmi nikahtan erkeğin kaçmasını sağlıyor.(nafaka vb. kadının diğer hakları) birlikte yaşarken iki insan da nerede durduğunu biliyor.kimse kendini kandırmasın.

yorum yok...

toplumun kaç yüzlü olduğu beni ilgilendirmiyor şahsen.. ben kendimden sorumluyum..

bu kadar sayfa okudum, tek bir yorum görmedim "erkektir yapar eferin" tarzında... allah katında "kulum, kadın yapamaz ama erkek yapar" diye bir durum da yoktur.. kadına ne günahsa erkeğe o günahtır..

ha erkek yaparsa o onun ahlak ölçüsüdür.. beni bağlamaz.. o yapıyor madem ben de yaparım demek ne kadar sağlıklı bir düşüncedir tartışılır..

kimi bilime bakar; yapar.. kimi din'i baz alır yapmaz.. yapmayana "hmm içinde kaldı gördünmü vah vah" tarzı bir yaklaşım gülünecek bir durumdur bence..

bunu cesaret olarak gören biri özenebilir. ama elinin altında fırsatları olduğu halde bunu TERCİH ETMEYEN de olabilir.

ben MECBUREN böyle yaşayanlar özenebilir ne var bunda dedim. zira arkadaş konuyu açarken özenme lafı geçti diye ona yüklenmişler. tercih etmeyenler tercih edenlere karışmasın yeter. tercih etmek isteyenler de böyle kapana kısılıp kalmazlar şu tercih etmeyenler bu kadar ısrarla tercih edilmemesini zorlamasalar zaten.

neden? birlikte yaşarken "4 ve katlarıyla da birlikte olamazsın" diye bir anlaşma mı imzalanıyor??? kim koyuyor birlikte yaşamda eşitliği?? hele hele tanımadığınız, sadecce tanımak için birlikte yaşamya başladığınız biriyle????? bence de kimse kendini kandırmasın.. yerimseniben

"zorundayız" kelimesi size karşı kullanılmış bi tabir değildi... genel olarak "kadın" olarak "biz" i kapsayan bir ifadeydi...
adam geçmişti şunu yapmıştın derse; kadın da çıkar der...
hep zaten kadını ezen yine kadın değil mi bu düşünceler yüzünden...
kadın tabi ki garanti altına alınsın, ortada kalmasın ama dediğim gibi bana erkeğe yüklenmek olarak geliyor... o yüzden aslında kullanılan erkek oluyor bence kadın değil :)
mal paylaşımı da olmasın derken neyi kastettiniz, hangi cümleme istinaden söylediniz onu da anlamadım... evliliklerde zaten alınan malların ortak sayıldığını, evlilik olmadan birlikte yaşanıyorsa da herkes kendi birikimini kendisi yapacağını söyledim...
mal paylaşımı olmasın dediğimi hatırlamıyorum...
bazılarının garanti isteme hakkı var derken? kimden???
ben kimsenin kimseye bi garanti vermek zorunda olduğunu düşünmüyorum...
ha ortada bi çocuk varsa; her iki taraf ta sorumluluğunu yüklenmek zorundadır o ayrı bi mesele...

Dorğudur bunu bütün doktorlar söylüyor ama vajinayı koruması için konulan o şeye özellikle ortadoğu toplumlarında başka anlamlar yüklenmiş.. Mesela bizde de dul kadınlara o şeyi kaybettiği için potansiyel var gözüyle bakılmıyor mu. Zar var namus var zar yoksa namuz sa yok. Herkese sorarım çocuğu omayan dul kadının namusu nedir diye. Ya cevap yok ya da ailesindeki erkekler söylenir..Çok acı...

tercih etmeyenlere daha fazla yükleniliyor FARK ETTİYSENİZ.

Ben birşeyi merak ettim. Madem konu bekaret değil zar değil. Cinsellik olmamak koşuluyla aynı evde yaşar mısınız?

tabiki erkek de yapmayacak kadın da ...günahın ahlakın kadını erkeği olmaz zaten ..hangisi yapıyorsa o hatalıdır..
.ama erkeklerin zarı yok onlar yapıyor da bizim hakkımız yokmu diyelim şimdi yani öylemi.....herkesin yaratılışı farklı ..onları da sonuçta ALLAH görüyor ..vicdanlarına kalmış yapıp yapmamak..ama bu da bizim yapmamız anlamına gelmez

Bu konuda beni bağlmaz diyemiyoruz ama . Hemen başlamışız din namus nutukları vermeye.. Erkek yapıyorsa ona bu özgürlük verilmişse bana nedne verilmiyor ben derim. Nedir bu ikiyüzlülük...

Ayrıca toplum erkektir yapar diyor hanımefendi. Tamam aferin demiyor ama erkek işte yapar, ihtiyaçtır falan deniyor. Mazur görülüyor.. Ama kadında Aman allahım bin kıyamet. Niye erkekteki gibi sessiz kalamıyorsunuz veya cılız sözlerle kalmıyor bu iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…