• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yaşam tarzı...

hmm sanırım hakaret içeren kelimeleri farklı yerde kullanıyorsunuz, sorun burda...

kaldı ki benim için ahlaksızlık yapan erkekle kadın birdir..

hiçbir zaman "erkeğin elinin kiri, kadının alnının karası" zihniyetinde olmadım.. "karşı komşum yaptı, ben niye yapmadım" diyecek kadar da basit ve sığ düşünmedim hiçbir zaman..

benim baz aldığım bir din, ve bu dinin belli kuralları var.. bazı insanların yok!! saymasıyla hayatımdan çıkaramayacağım kadar önemli değerler.. ve o değerler erkek için de kadın için de aynı şeyi söylüyor... :1closedeyes:

Benim için de ahlaksızlık kadın için de erkek için de birdir..

Ben zate toplumun böyle bir bakış açısından bahsettim. Amerika'yı yeniden kaşfetmeye gerek yok aslında.. Böyle bir GENEL KANI, ERKEKLERE TANNAN GİZLİ VEYA AÇIK BİR HAK VAR. Ve artık kimse lafı eveleyip gevelemesin sizde bunun böyle olduğunu biliyorsunuz hepimiz biliyoruz...

Tamam hepiniz için erkeğe de kadına da ahlaksızlıkda bu erkekler nerde yüz bulup yapıyor bu namussuzlukları :))

Yada neden hiç bakir erkek istemiyoruz diyim. Erkeğin gençliğinde yaptıkları sineye çekiliyor. Kadına gösterilen tepkinin, kınanmanın yüzde biri erkeğe yapılmıyor.

Neyse herkesin kendi değer yargıları kendi kabulleri..Ben sadece bu riyakarlıktan ciddi derecede rahatsız olduğumu belirttim şahsına birşey demedim yani :) HAE

Son düzenleme:
yahu illa banlanmamız mı lazım :) tartışıyoruz işte gayet seviyeli. kimse kimseye kötü birşey demiyor ben keyif aldım açıkçası fikirlerimi savunmaktan, savunulan fikirleri okumaktan.

Bu tarz konularda gördüğüm kadarıyla bu tartışmalar seviyeli bir şekilde yürümüyor sonuna dek. Bi yerden sonra ipler kopuyor. Hakaretler havada uçusuyor.

Öyle yani samanthacım (:

Kadın için birlikte yaşamayı kullanılma olarak düşündürten şey toplumun cinsellik ve bekaret baskısı,neden bir erkek için tartışılmıyor bu konular,erkeğe de yasak,günah,ama toplumda ona herşey mübah,kadın eksik etek. Kullaılır atılır kadın,evlenemez sonra,erkek alır hevesini,paçavradır artık kadın,erkeğe olmaz birşey,öyle işlemişler ki beynimize ,topluma göre kadın sadece bakire şekilde evlenmek için vardır,gerisi tü kaka. Birlikte yaşamayı onayladığım veya ben yapacağım iççin yazmıyorum illa,herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın,ama lütfen şu kadına yapılan ayrımcılık kalksın artık.Sadece kadın kullanılan olarak değerlendirimesin. HAE

herseyi kadına yukleyen toplumların durumu belli cinsellik kadına yasak evlenmeden once birlikte olmak gene kadına yasak nedir bu kadınların cektigi..kadında zar var erkekler iliskiye girip girmedigini anlasın diye bir dusunce tarzını hala benimsemis insanlar varya muattap olmak bile hata boyle kisilerle takılmıslar bacak arasına oda yetmiyor milletinkide onları ilgilendiriyor

Hiç te marifet değil. Anneden babadan gizli yaparak mı kendi doğrularını yaşıyor. Çıkar anasının karşısına "ben böyle düşünüyorum böyle yaşıyorum der" işte o zaman kendi doğruları ile yaşamak olur bunun adı. Bu insan yarın öbür gün yeni sevgilisi tutucu biri çıkarsa onun açısından yaşamaya da bakar. Ben burada bahsedilen kuzenden bunu anlıyorum. Sırf sevgilisi istediği için onunla aynı evde yaşıyor. Annesinden de gizlemesinin nedeni bu bence. Su gibi her kalıba giriyor yani. Ve bu şekilde hareket eden çok kadın var.

Ayrıca aynı Tanrı ya inanıyorsak şayet Allah evlenmeden yaşanan cinselliği yasaklamıştır. Bütün büyük dinlerde böyledir bu. Cinsellik için de evlenmeyi şart koşar. Bu arada konuyu dini yöne getirmiyorum sen böyle yazdığın için cevap veriyorum sadece. Zar demişsin de kimse bekaretten bahsetmiyor evlenmeden birliktelikten bahsediyoruz. Bence sen o kısma takılı kalmışsın bilinç altına işlemiş.

40 yaşında ailesi ile yaşayan biri kendi hayatını da yaşar ben öyle çok insan tanıyorum. İlla tek başına kalmak değildir kendi hayatını yaşamak. Eğer kendi doğruları olan güçlü bir karakterin varsa kocanla da, ailenle de, sevgilinle de yaşasan yine kendi hayatını yaşarsın.

Evliliklerin sürekliliği için birlikte yaşamak kriter olsaydı Avrupa da Amerika da boşanan çiftler az olurdu değil mi? Demek ki evlenmeden aynı evde yaşamanın evliliğe bir katkısı yok. Evlilik değiştirmez insanları. Ama yıllar değiştirir. :kahve:

Su gibi her kalıba girmesi onu mutlu ediyor rahatsızlık duymuyorsa biz onu yargılayamayız. İlla tek başına kalınsın demiyorum, özeniliyorsa birşeylere korkusuzca isteklerinin arkasında durmalı insanlar. İstatistiklere hiç girmeyelim. Dini de tartışabiliriz ama üzgünüm aynı tanrıya inanmıyoruz.

Kızlar konu nerden gereye gelmiş :1:
Cinsellik,bekaret,namus,imam nikahı falan ne alaka ya -tatlicadiarzu-

Durun azcık bende yorum edem rahat duramam şimdi sempatiksalakcinni

Aylincim(konu sahibi arkadaş) dediğin gibi herkesin yetiştirilme tarzı farklıdır,sana doğru gelen başkasına yanlış geleceği gibi başkasına yanlış gelen bişeyde sana doğru gelebilir...

Kuzenin erkek arkadaşıyla 28 yaşında olsa da yaşıyor,ama sen 33 yaşında ailenle yaşıyorsun.
Sen farklısın kuzenin farklı,herkes bi yaştan sonra şöyle yaşıcak diye bi kaide yok.
Kuzenin 28 yaşında ve artık kararlarını kendisi verebilcek yaşta.
Aslında bende aynı evde yaşadıktan sonra bi imza atmak mı zor geliyor diye düşünüyorum.
Yani hiç olmazsa kadın da erkekte ayrılık durumunda resmi haklarına sahip olabilmeliler ve nikah da zaten bunun için vardır.
Ama insanlar belli bi yaştan sonra kararlarını kendi verebilir,o yüzden ben yaşasın görsün deme taraftarıyım.

Ayrıca imam nikahı hakkında hoşa gitmeyen yorumlar olmuş kadınları kullanıp atıyorlar diye.
Bu ancak şu şekilde doğrudur. Sadece imam nikahı altında birlikte yaşayan çiftler için evet iki tarafta resmi haklara sahip olamaz.Bende buna karşıyım!
Fakat günümüzde imam nikahını resmi nikah yapan çiftler sünnet olduğu için yapıyorlar.Ben bunda bi kötülük göremiyorum.Zaten bu kişinin isteğine bağlı bişeydir.

Bekarete gelince,kızlık zarı orda temizlik için duruyo bi önemi yok diye önüne gelenle o işi yapmak tabiki doğru değil!
Kişi çok sever,sevilir bu işi yaparsa da zaten kendi sorumludur.Günahı da sevabı da kendinedir...
Özellikle ben buna babasız doğan çocuklar için doğru bakmıyorum ama yapan kişide çok iyi korunuyorsa herkesin kendi bileceği iş der geçerim...

Ayrıca toplum ne derse desin cinsellik yaşayan erkek de kadında benim için aynıdır.

Isırmaz zararsızdır aklinialirimsmile kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
[ı]kızlarrrr kızlarrrrr ..ben bu konuya bu kadar yazmıcaktım ama dün bir olay yaşadım..yazmak istedim buraya..benim erkek kardeşim dün 1 senelik ilişkisini bitirdi.sebep ne bliyormsunuz?kız arkadaşı okul zamanında bir erkekle yaşamış..resimlerini bulmuş.ve kardeşim adeta yıkıldı..ve anında bitirmiş.çok üzüldüm..bana dediki o zaten içime işledi..abla evlenip ayrılmış olsaydı inan bu kadar tuhaf olmazdım..çünkü herşeyiyle ortada ben bunu kaldıramam dedi..kaldıramadı.tüm gece düşündü durdu..ben bile kızı sevdiğim halde savunacak bişey bulamadım..aa olabilri kardeşim..geçmişi seni ilgilendirmez..yaşanmış bitmiş...medeniyet bu ...diyemedim...diyemedim...[/ı]

[ı]kızlarrrr kızlarrrrr ..ben bu konuya bu kadar yazmıcaktım ama dün bir olay yaşadım..yazmak istedim buraya..benim erkek kardeşim dün 1 senelik ilişkisini bitirdi.sebep ne bliyormsunuz?kız arkadaşı okul zamanında bir erkekle yaşamış..resimlerini bulmuş.ve kardeşim adeta yıkıldı..ve anında bitirmiş.çok üzüldüm..bana dediki o zaten içime işledi..abla evlenip ayrılmış olsaydı inan bu kadar tuhaf olmazdım..çünkü herşeyiyle ortada ben bunu kaldıramam dedi..kaldıramadı.tüm gece düşündü durdu..ben bile kızı sevdiğim halde savunacak bişey bulamadım..aa olabilri kardeşim..geçmişi seni ilgilendirmez..yaşanmış bitmiş...medeniyet bu ...diyemedim...diyemedim...[/ı]

medeniyetle bunun alakası yokki tercih meselesidir bu ama boyle bir durumda sahsen ben kardesime bırakmamasını soylerdim biriyle yasamıs olması onun farklı ordan oraya giden bir kız oldugu anlamına gelmezki biriyle yasamıs aynı anda 10 kisiyi idare etmis gibi davranılıyor boyle insanlara..kardesinin kendi kararı neticede ama benim cevremde boyle bir sey yasansa yaptıgının yanlıs oldugunu soylerdim

neden diyemedin :-)

Bencede biriyle yaşadı diye hemen farklı gözle bakılması hoş değil.:olmaz:

Yanlış cevap cızzzzzzzzzzzt :enbuyukkk:kötükedihüso

Tersi olsaydı,siz o kızın ablası olsaydınız,ve biriyle yaşadı diye,erkek arkadaşını terk etseydi,haddimi aşarak tahminde bulunucam %99 oranda ''amaaaan,senden önce ,yaşanmış bitmiş,şimdi senle ya,yapmayan erkek mi var bu devirde ''derdiniz.

Bu da benim tam itiraz ettiğim nokta,neden kadına yapılıyor bu sadece? Ve en çokta bizim savunmamız gerekirken birbirimizi..

Bana birgün yaşını başını almış bir teyze dedi ki:

Bak kızım, ne yap et ama orayı sağlam tut.

Oha ne yapayım edeyim ama orası sağlam kalsınmış. Namuslu kalacakmışım

Ben de dedim ki "teyze teyze ettiğin laf mı, ne yani, her yerimi elleteyim bir orayı sağlam bırakayım. Oldu"..

Hey Allah'ım... İşte namus birtek leye indirgenince böyle garip tavsiyelerde bulunuluyor. Ayrıca boşanan kadınlarımız bin birtürlü sıkıntıya maruz kalıyor... HAE

Son düzenleme:
Tersi olsaydı,siz o kızın ablası olsaydınız,ve biriyle yaşadı diye,erkek arkadaşını terk etseydi,haddimi aşarak tahminde bulunucam %99 oranda ''amaaaan,senden önce ,yaşanmış bitmiş,şimdi senle ya,yapmayan erkek mi var bu devirde ''derdiniz.

Bu da benim tam itiraz ettiğim nokta,neden kadına yapılıyor bu sadece? Ve en çokta bizim savunmamız gerekirken birbirimizi..

Kesinlikle tam tersi olsa böyle olmazdı... guclubacismile

Üzücü....

tersi olsaydı,siz o kızın ablası olsaydınız,ve biriyle yaşadı diye,erkek arkadaşını terk etseydi,haddimi aşarak tahminde bulunucam %99 oranda ''amaaaan,senden önce ,yaşanmış bitmiş,şimdi senle ya,yapmayan erkek mi var bu devirde ''derdiniz.

bu da benim tam itiraz ettiğim nokta,neden kadına yapılıyor bu sadece? Ve en çokta bizim savunmamız gerekirken birbirimizi..

kardeşim kabul etmiyor canım evlencek o ben napıyımm..öle şeyler yaşanıyor ki hayatta kız nişanlısından ayrıldı diye çocuk bakireliğinden şüphe edip doktora götürülüyor..daha niceleri var böyle..
Benim savunmam beraber yaşayarak erkeklere pirim vermemek...böyle birşey yapmasaydı ne kardeşim ne o kız üzülücekti..

kadın için ilkel çağlardan beri sorun olmuştur bu durum. şimdi mi değişecek?

E bir ara değişmesi lazım ama. Bu konularda biz yapmazsak hiç bir erkek buyur bu da senin hakkın demez kolay kolay. Mesela kadın da çalışıyor erkek de. eve geliyorlar, adam gazete okuyor kadın yemek yapıyor. bu bile bana kadının kullanılması olarak görünüyor. böyle basit bir şey bile sen zorlamazsan değişmiyor sonuçta. Annesi de öyle yapmış, ben de yaparsam kızım da aynı kadere mahkum.
bu çoook basit bir örnek sadece. insanları kendi haline bırakabilsek en çok kadınlar kazançlı çıkar diyorum ben. boşanırsan senin adın dul olur bana bir şey olmaz diye karısını tehdit eden mi istersin. aldatıp üste çıkan mı istersin. her şey var. ama asıl suçlu erkek değil, o işine geleni yapıyor sadece.

kardeşim kabul etmiyor canım evlencek o ben napıyımm..öle şeyler yaşanıyor ki hayatta kız nişanlısından ayrıldı diye çocuk bakireliğinden şüphe edip doktora götürülüyor..daha niceleri var böyle..
Benim savunmam beraber yaşayarak erkeklere pirim vermemek...böyle birşey yapmasaydı ne kardeşim ne o kız üzülücekti..

Tahminim tuttu yani :)

sadece sunu dedim..geçmişinde yaşamıştır..şimdiye bak...oda bana e senin sevgilin tek yaşayan adam hadi git yaşa dedi..bende şimdi düünmüyorum dedi...aa birde düşüncen git katil etme beni dedi..
çoğu erkek bunu düşünüyor..bende sevgilime dedim.ben geçmişte böyle bir şeyim olsaydı....bana ne dedi biliyormusunuz...o zaman gel benlede yaşa derdim...

Sakın bana laf söz etmeyin..ben duyduklarımı net ve açık şekilde yaşanmış halde dedim..düşünce sunmuyorum..

herkesin kafasına göre takıldığı bir toplumda yasak, günah diye düşünen o şekilde yaşayabilir ona göre insanlarla muhatap olur, ona göre evlenir vs. kimsenin o kişi üzerinde yaptırımı olamaz.evlenmeyin birlikte yaşanıcak önce demez kimse. ama yasak günah diye toplum zorlaması olduğunda günah değil bence ya da ben istediğimi yaparım günahı beni bağlar diyenin yaşaması sıkar biraz. bence mesele bu aslında.

Back