• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi spor dalı ???

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.981
158
Merhaba hanımlar
Dert değil Allah'a şükür sadece fikir ve önerilerinize ihtiyacım var.
(Buranın gideri çok diye konuyu buraya açtım biraz burada kalsın taşımayın lütfen!)

9 yaşındaki kızım bu yıl 3. sınıfı bitiriyor.
Bu yazdan itibaren artık bir spor dalına başlamasını istiyoruz.
Bizim ona sunduğumuz seçenekler ; okçuluk,binicilik veya voleybol
Şuan kızıma hepsi de cazip geliyor farketmez diyor ama 2 hafta araştırıp soruşturma zamanı verdik kendimize.

Yanlış anlaşılmasın dayatma değil tamamen onun istek ve beğeni ve becerilerine göre seçtik bu alanları.
Dayatma kısmı gelişimi için spor yapması gerektiği yönünde!

Hem fiziksel hem sosyal gelişimi için spor yapması çok önemli bizim için.
Birde büyüdüğünde hatta şimdiden saçma sapan arkadaş grubu,sosyal medya,kötü alışkanlıklar vb. şeylere bulaşmaması için.
Daha doğrusu biriken enerjisini kötü ortamlara harcamadan bu yolla atması sosyallik ve özgüven kazanması için istiyorum.

Aranızda bu dallarda;
Çocuğu spor yapan anneler,
Kendi yıllarca spor yapmış kadınlar,
Ya da konuya dair fikri olanlar .
Sizlerden seçim konusunda destek ve öneri bekliyorum.

Ama yine de farklı öneri ve tecrübelere de açığım.

Şimdiden teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Son düzenleme:
Maddi durum ve çevrenize bağlı bu seçenekler. Binicilik aralarındaki en kısıtlı olabilecek spor gibi gözüküyor.

Ben okçuluk yaptım bir süre. İnsana odaklanma, güç ve postür veriyor. Biraz daha bireysel bir spor, sessizlik istiyor. Her yerde çalışma imkanın yok.
Voleybol daha geniş bir seçenek. Fiziksel güç harici takım çalışmasını da öğrenmiş olur.

Deneme olarak hepsine 1 ay kadar gidebilir. Denemediyse daha once hicbirini, birini seç diyerek ne kadar dogru karar verilir bilemedim. Sporlarin avantajlarindan ve bizim deneyimlerimizden cok cocugun severek gitmesi onemli.

Maddi durum ve çevrenize bağlı bu seçenekler. Binicilik aralarındaki en kısıtlı olabilecek spor gibi gözüküyor.

Ben okçuluk yaptım bir süre. İnsana odaklanma, güç ve postür veriyor. Biraz daha bireysel bir spor, sessizlik istiyor. Her yerde çalışma imkanın yok.
Voleybol daha geniş bir seçenek. Fiziksel güç harici takım çalışmasını da öğrenmiş olur.
Bende tam bu anlattığınız sebeplerden dolayı biniciliktense okçuluk veya voleybola
Kendisi de daha çok voleybola
Babası da her üçünü de sıcak bakıyor.

Yıllarca lisanslı olarak voleybol oynadım, onun verdiği mutluluğu hala başka şeyde bulamadım.
Çocuğum olunca kesinlikle sporcu hatta voleybolcu olsun isterim ( ailem beni göndermedi, kendim çabaladım :( )
Vücut, kondisyon, sağlıklı yaşam olarak voleybol çok uygun bir spordur.

Deneme olarak hepsine 1 ay kadar gidebilir. Denemediyse daha once hicbirini, birini seç diyerek ne kadar dogru karar verilir bilemedim. Sporlarin avantajlarindan ve bizim deneyimlerimizden cok cocugun severek gitmesi onemli.
Geçen yıl ki yaz okulunda bu 3 sporu da bol bol deneme imkanı buldu.
Onun için seçeneklerimizi denediği/bildiği sporlardan yana belirledik.

Geçen yıl ki yaz okulunda bu 3 sporu da bol bol deneme imkanı buldu.
Onun için seçeneklerimizi denediği/bildiği sporlardan yana belirledik.

Anladim eger buna ragmen farketmez diyorsa bana çok istekli gelmedi kiziniz, ben denemedigi icin fikir yurutemiyor zannettim. Zamanla daha cok sever belki.

Voleybolu lise dönemlerinde deneyimledim, okculukta yakin zamanda yaptim. Yaşı kucuk oldugu icin ben voleybolu oneririm takim calismasi, enerjisini atabilmesi, vucut acisindan.

Lisanslı bir binici olarak hiç düşünmeden binicilik diyorum. Çocukların bir hayvanla iletişim kurarak, adeta bütünleşerek yaptığı belki tek spor. Vücutta hiçbir spor dalının çalıştırmadığı kasları çalıştırıyor. Attan inip biraz da hayvanla ilgilense, tımarlasa, yelelerini tarasa inanın terapi gibi olur. Bizim kulüpteki çocuklar bayılıyorlar. İsterseniz bir deneme dersi aldırın.

Anladim eger buna ragmen farketmez diyorsa bana çok istekli gelmedi kiziniz, ben denemedigi icin fikir yurutemiyor zannettim. Zamanla daha cok sever belki.

Voleybolu lise dönemlerinde deneyimledim, okculukta yakin zamanda yaptim. Yaşı kucuk oldugu icin ben voleybolu oneririm takim calismasi, enerjisini atabilmesi, vucut acisindan.
Şuan bu alanlarda tam net bilgisi olmadığı ve görüntüde hepsinden de zevk aldığı için farketmez diyor.
Bir de zaten öyle aman aman illa spor yapmalıyım diye bi şartlanmışlığı yok.
Bizimkisi biraz zorla çokça güzellikle bu yıl bi spora başlatma çabası.

Biz neyi en çok sevdiğine karar verene kadar her yaz bir çok spor dalını denettik. Okulda da yüzme ve jimnastik yapıyordu 4 yaşından beri. Yazları 3 er 4 er haftalık programlar halinde karate, tenis, satranç, yüzme, voleybol vs gibi pek çok spor dalını denedi. En çok voleybolu sevdi, bu senede okulda hem kulüp dersi olarak voleybolu seçti, hem de okul takımına seçildi. Takım sporu olması da ayrı avantaj. Bizimki daha çok bireysel sporlara yatkındı çünkü.

Merhaba hanımlar
Dert değil Allah'a şükür sadece fikir ve önerilerinize ihtiyacım var.
(Buranın gideri çok diye konuyu buraya açtım biraz burada kalsın taşımayın lütfen!)

9 yaşındaki kızım bu yıl 3. sınıfı bitiriyor.
Bu yazdan itibaren artık bir spor dalına başlamasını istiyoruz.
Bizim ona sunduğumuz seçenekler ; okçuluk,binicilik veya voleybol
Şuan kızıma hepsi de cazip geliyor farketmez diyor ama 2 hafta araştırıp soruşturma zamanı verdik kendimize.

Yanlış anlaşılmasın dayatma değil tamamen onun istek ve beğeni ve becerilerine göre seçtik bu alanları.
Dayatma kısmı gelişimi için spor yapması gerektiği yönünde!

Hem fiziksel hem sosyal gelişimi için spor yapması çok önemli bizim için.
Birde büyüdüğünde hatta şimdiden saçma sapan arkadaş grubu,sosyal medya,kötü alışkanlıklar vb. şeylere bulaşmaması için.
Daha doğrusu biriken enerjisini kötü ortamlara harcamadan bu yolla atması sosyallik ve özgüven kazanması için istiyorum.

Aranızda bu dallarda;
Çocuğu spor yapan anneler,
Kendi yıllarca spor yapmış kadınlar,
Ya da konuya dair fikri olanlar .
Sizlerden seçim konusunda destek ve öneri bekliyorum.

Ama yine de farklı öneri ve tecrübelere de açığım.

Şimdiden teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
kardeşim okçulukla ilgileniyor 1 senedir ama tamamen el becerisine dayalı bir spor hem de güç gerektiriyor. yani çocuğum okçuluğa gitsin deyip gönderemiyorsunuz gitse de profesyonel olamıyor malesef. voleybola ben uzun yıllarımı verdim bence hepsini deneyerek kendine en uygununu bulacaktır şu veya bu spor olacak demeyin hepsini deneyin en iyisine hocaları ve kendi karar verecektir.

Biz neyi en çok sevdiğine karar verene kadar her yaz bir çok spor dalını denettik. Okulda da yüzme ve jimnastik yapıyordu 4 yaşından beri. Yazları 3 er 4 er haftalık programlar halinde karate, tenis, satranç, yüzme, voleybol vs gibi pek çok spor dalını denedi. En çok voleybolu sevdi, bu senede okulda hem kulüp dersi olarak voleybolu seçti, hem de okul takımına seçildi. Takım sporu olması da ayrı avantaj. Bizimki daha çok bireysel sporlara yatkındı çünkü.
en doğrusu bu zaten hatta sen sporu değil spor seni seçiyor bir yerde çünkü beden tipi ve vücudun spora uygunluğu çok önemli

Deneme dersleri vs.varsa hepsini deneme şansı var mı? Kızım 6 yaşında, yuzme ve jimnastiğe gidip yüzmeyi bıraktı. Jimnastigeyse bayılıyor. Okculugun çocuklara çok katkısı olduğunu,çok tavsiye edildiğini duymuştum. Kızım da çok istiyor, hicbir yerde bulamadigimiz icin geçen sene babasına ok yaptırmıştı hatta🤣 Bu sene veya önümüzdeki sene sirasiyla okçuluk,voleybol ve tenis için yönlendirmeyi istiyorum. Severse sevdiğine devam etsin

Son düzenleme:
Back
X