• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi bölüm

Kızlar sizce 23 yaşında bir kadın için hangisi daha akıllıca olurdu;
1) yıldız teknik üniversitesinde türk dili ve edebiyatı okumak
2) yine ytüde sosyal bilgiler öğretmenliği okumak
3) özel bir ünide psikoloji okumak
En çok psikolojiye ilgim var ama devlete puanım yetmeyecek gibi duruyor. Özel okul yıllık min 30 bin
Ailem destek olacak ama her yıl yarı yarıya ben ödeyeceğim birikimim komple gidecek.
Bir de mezun olunca hemen mesleğini yapamıyorsun yüksek lisans istiyor diye biliyorum ama o iki yıl zarfında mesleğimle alakalı bir şeyler illaki yaparım diye düşünüyorum.
Bir de okurken de çalışmayı düşünüyorum hafif işlerde.
Bu konu çok tartışılır :D Çünkü sizin ilgi alanınız, maddi durumunuz, kendinizi geliştirme kabiliyetinize göre değişir. Şahsen ben durumum olsa direk psikolojiyi seçerdim yaparım derseniz onu tavsiye ederim. Önü açık kapalı diye bi şey söz konusu olmuyor çünkü siz okumaya başladığınızda önü çok açık olan sürekli alım yapan bölüm mezun olduğunuzda ne hikmetse alım yapmıyor :D O kadar çok yaşadım ki bu durumu ve çevremde de aynı şekilde. Atıyorum bu tercih için yapılan kamu iş ilanlarında nitelikler kısmında sürekli Uluslararası Ticaret, Büro Yönetimi, İktisat, İşletme.... gibi bölümler çıkıyor ama sürekli... Bne başvuru yapamıyorum bir senedir bölümüm uymadığı için Havacılık Yönetimi okudum hemde çok isteyerek ama havaalanına giremediğim için henüz başka yerlere başvuru yapayım diyorum maalesef önüm kapalı :D Demek istediğim önü açık mı kapalı mı diye düşünmekten ziyade hangi bölümü okursanız okuyun okurken dahi kendinizi geliştirin çalışın o alanda staj yapın seminerlere katılın ki mezun olunca ilk sizi tercih etsinler.

Bahsettiğiniz öğretmenlik bölümlerinin ataması çok az. Hadi belki edebiyat okunduğunda bir şekilde yayın sektöründe düşük ihtimal istihdam çıkabilir de sosyal bilgiler öğretmenliğini düşünmeyin derim. Psikoloji lisansı bitirdikten sonra da eğitimleri yüksek ücretlere tabi bir bölüm ama önü açık. Ben olsam onu seçerdim.

Back