• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi bölüm

Hazırlık düşünmüyorum yabancı dil okumadığım sürece hazırlık yok diye biliyorum
nasıl yok.başka bölümlerde de vardır hazırlık.ben okudum mesela.hazırlıksız olanları yazın.aynı bölümn aynı üniversitede khazırlıklı ve hazırlıklısı bile var.ama tanınmış özel üniversitelerinse hepsinde var diye biliyorum

nasıl yok.başka bölümlerde de vardır hazırlık.ben okudum mesela.hazırlıksız olanları yazın.aynı bölümn aynı üniversitede khazırlıklı ve hazırlıklısı bile var.ama tanınmış özel üniversitelerinse hepsinde var diye biliyorum
Ben baya araştırdım ama hiç hazırlık sınıfı var diye bir şey görmedim yabancı dil olanlar hariç

Kızlar sizce 23 yaşında bir kadın için hangisi daha akıllıca olurdu;
1) yıldız teknik üniversitesinde türk dili ve edebiyatı okumak
2) yine ytüde sosyal bilgiler öğretmenliği okumak
3) özel bir ünide psikoloji okumak
En çok psikolojiye ilgim var ama devlete puanım yetmeyecek gibi duruyor. Özel okul yıllık min 30 bin
Ailem destek olacak ama her yıl yarı yarıya ben ödeyeceğim birikimim komple gidecek.
Bir de mezun olunca hemen mesleğini yapamıyorsun yüksek lisans istiyor diye biliyorum ama o iki yıl zarfında mesleğimle alakalı bir şeyler illaki yaparım diye düşünüyorum.
Bir de okurken de çalışmayı düşünüyorum hafif işlerde.
devlette psikoloji okuyup, master i ozelde yapmak.

psikoloji okuyunca diploma yetmiyor, ekstra egitim almak gerekiyor, onlar da cok pahali. parayi universiteye harcamak yerine egitimlere harcayin.

Yüksek lisansı pdr olan bir öğretmenim.
Özel bir okulda kampüs müdürü olarak çalışıyorum.
Üçünden hangisi derseniz psikoloji?
Ama psikoloji iyi bir tercih mi? Derseniz hayır.
İnanılmaz bir yığılma var alanda.
Aradan sıyrılmak için yabancı dil ve çokça ek eğitim, süpervizyon lazım.
Bu da en az 30’lu yaşlar demek.
Alternatifleri düşünün derim naçizane.

Kızlar sizce 23 yaşında bir kadın için hangisi daha akıllıca olurdu;
1) yıldız teknik üniversitesinde türk dili ve edebiyatı okumak
2) yine ytüde sosyal bilgiler öğretmenliği okumak
3) özel bir ünide psikoloji okumak
En çok psikolojiye ilgim var ama devlete puanım yetmeyecek gibi duruyor. Özel okul yıllık min 30 bin
Ailem destek olacak ama her yıl yarı yarıya ben ödeyeceğim birikimim komple gidecek.
Bir de mezun olunca hemen mesleğini yapamıyorsun yüksek lisans istiyor diye biliyorum ama o iki yıl zarfında mesleğimle alakalı bir şeyler illaki yaparım diye düşünüyorum.
Bir de okurken de çalışmayı düşünüyorum hafif işlerde.
Hiçbirini okumayıp bu okullara bayılacağın parayla iş kurmak devlet dahi olsa yine o 4 senelik masrafla güzel iş kurulur ah taş kafam babam zamanında demişti dinlememiştim keşke dinleseydim okudum ne oldu yine mesleğimi yapmıyorum yalandan yere 4 yılım gitti süründüğümle kaldım bu ülkeye okumak eğitim verimli insan olmak fazla

bir ara herkes öğretmenlik yazıyordu şimdilerde herkes psikoloji okumak istiyor.valla ben gitsem özel hastane içindekini ya da en tanınmış kliniği tercih ediyorum.geri kalanlar aklıma bile gelmiyor.çoğu mezun işsiz kalacaktır ya da asgari ücretle çalışacaktır bu gidişle.

Teşekkür ederim tavsiye verebilirseniz çok sevinirim
Sözelde 25k civarı eada 200-250k civarı bir sıralama bekliyorum

Teşekkür ederim tavsiye verebilirseniz çok sevinirim
Sözelde 25k civarı eada 200-250k civarı bir sıralama bekliyorum
Rica ederim.😊
Benim tavsiyem sıralamaya göre bölüm tercih etmek yerine hedefinize, idealinize göre bir bölüm düşünüp gerekirse tekrar sınava girmeniz olur.
Meslek insanın yaşamını en çok etkileyen unsurlardan biri.
İnsan okuduğu bölümü/yaptığı işi severse hem başarılı olur hem kaliteli yaşar.
Bakış açınızı gözden geçirin derim siz yaşlarda evladı olan bir eğitimci olarak.

psikoloji çok masraflı bir bölüm, okulun ücreti dışında. bir merkez açmayı düşünüyorsanız ya yüksek lisans gerekli, veya buna eşdeğer sürüyle eğitim, vb. bu seçenekler içinde ben olsam psikolojiyi seçerdim yine de, en azından ilginize göre ilerde mesleğinizi şekillendirme opsiyonunuz daha fazla.

Yukarıda bir Sosyal Hizmet tavsiyesi görüp geçen sene Sosyal Hizmet Bölümü'den mezun olmuş biri olarak yorumumu belirtmek istiyorum. ☺️
Ben çok severek okudum, 1 sene de hazırlık okumuştum bölümüm Türkçe eğitim vermesine rağmen. Türkiye' nin sayılı üniversitelerinden birinde, hatta Sosyal Hizmet'in temelinin atıldığı yerde okudum. Hocalarım da çok iyiydi, donanımlılardı. Sadece staj dönemim pandemi dönemime denk geldiği için staj yeri bulmakta biraz zorlandım. İkinci dönem danışman hocamla staj yapmıştım. Ama tez dönemi de çok eğlenceliydi ve toplumumuza yararlı olmak çok hoşuma gitmişti.
Ancak ne yazık ki birçok mezun gibi ben de işsizim şuanda. Ülkemizde sosyal hizmete gereken önem verilmiyor (neye veriliyor ki 😔), sosyal hizmet başta Almanya olmak üzere çoğu ülkede gereklilik olarak görülürken ve fazla önem verilirken ülkemizde ne yazık ki sadece parasal yardım olarak sınırlandırılıyor (staj dönemimde çok görmüştüm bunu). Yani istihdam vardı evet ama artık yok Sosyal Hizmet'te. Ha dersen ki ben proje yazarım, kendim çabalarım, bir şeyler ortaya koyup kendi işimi yapar gibi çalışırım, öyle yapan sosyal çalışmacılar da var. Mesela ben mesleğimde iş bulamadığım için yüksek lisansa başvurdum, pek fayda görmeyeceğim ama belki akademisyenlik şansım olur diye düşündüm.
Çok konuştum kusuruma bakma. Umarım çok çok iyi yerlere gelirsin Allah nasip etsin İnşallah. ☺️❤️

Bu bölümlerin üçüyle de atanma ihtimali çok az ama psikoloji ile danışmanlık merkezi açmayı hedefliyorum.
Diğer bölümler ileyse özel kurslarda öğretmenlik olur diye düşünüyorum atanmayı denerim ama pek sanmıyorum olacağını
Özel yerlerde öğretmenlere pek değer verilmiyor. Sabah akşam haftasonu tatilde çalıştırıp üç kuruş bile vermiyorlar. Onun için psikolojiyi öneririm hem seviyormuşsunuz ilginiz var daha güzel olur. Naçizane fikrim.🤗

Alakasız bir öneri olacak ama bilgi ve belge yönetimi bölümünü düşünebilirsiniz ya da iki yıllık sağlık bölümlerini,

Psikoloji seçerdim 3 seçenek varsa ilgi alanında sanırım o yönde yıllık 30 bin çok değil ama onun artacağını unutma ve yaz okuluda paralı oluyor derslerden kalmamaya çalış dediğin gibi birde yüksek lisans yapmak zorundasın.atamalar nasıl bilmiyorum ama kendi yerini açmazsan maaşlar çok düşük.bunları hesaba katınca işine geliyorsa psikolojiyi yaz oku istediğin bölümü okumanın keyfini yaşayan bilir😂ben hem istenmediğim hem istediğim bölümü okudum o yüzden daima ilgi alanında olan birşey okumak kardır çünkü o uğurda çekilen çile insana tatlı geliyor.

Back