• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi bölüm

Kızlar sizce 23 yaşında bir kadın için hangisi daha akıllıca olurdu;
1) yıldız teknik üniversitesinde türk dili ve edebiyatı okumak
2) yine ytüde sosyal bilgiler öğretmenliği okumak
3) özel bir ünide psikoloji okumak
En çok psikolojiye ilgim var ama devlete puanım yetmeyecek gibi duruyor. Özel okul yıllık min 30 bin
Ailem destek olacak ama her yıl yarı yarıya ben ödeyeceğim birikimim komple gidecek.
Bir de mezun olunca hemen mesleğini yapamıyorsun yüksek lisans istiyor diye biliyorum ama o iki yıl zarfında mesleğimle alakalı bir şeyler illaki yaparım diye düşünüyorum.
Bir de okurken de çalışmayı düşünüyorum hafif işlerde.
Valla üçü de değil
Yeniden hazirlan

Psikoloji seçerdim 3 seçenek varsa ilgi alanında sanırım o yönde yıllık 30 bin çok değil ama onun artacağını unutma ve yaz okuluda paralı oluyor derslerden kalmamaya çalış dediğin gibi birde yüksek lisans yapmak zorundasın.atamalar nasıl bilmiyorum ama kendi yerini açmazsan maaşlar çok düşük.bunları hesaba katınca işine geliyorsa psikolojiyi yaz oku istediğin bölümü okumanın keyfini yaşayan bilir😂ben hem istenmediğim hem istediğim bölümü okudum o yüzden daima ilgi alanında olan birşey okumak kardır çünkü o uğurda çekilen çile insana tatlı geliyor.
Yani şuan aklımda 3 seçenek var ama önerilere de açığım illaki onlardan biri olsjn diye düşünmüyorum şuan pdr diye düşünüyorum baya aklıma yattı onda danışmanlık vermek için yüksek lisans beklemeye gerek yokmuş daha iyi diyorlar ama hala önerilere açığım

Peki önerebileceğiniz bir bölüm var mı? 23 yaşındayım yeniden hazırlansam 24 olacağım ve İnanın hiç takatim yok
Yeniden hazirlanmayip 4 yıl değersiz bir bölümde okuyacak enerjin var mı yani😳

Hayır bir önerim yok
Tek önerim yeniden hazirlan
Çok iyi hazirlan

En çok psikolojiye ilgim var ama devlete puanım yetmeyecek gibi duruyor. Özel okul yıllık min 30 bin
Ailem destek olacak ama her yıl yarı yarıya ben ödeyeceğim birikimim komple gidecek.
Bir de mezun olunca hemen mesleğini yapamıyorsun yüksek lisans istiyor diye biliyorum ama o iki yıl zarfında mesleğimle alakalı bir şeyler illaki yaparım diye düşünüyorum.
Psikoloji mezunuyum. Bizim zamanımızda üç beş üniversitede psikoloji bölümü vardı. Şimdilerde heryerde psikoloji bölümü var. Üniversiteler psikolog yetiştirmede seri üretime geçti. Yer gök psikolog kaynıyor. Diğer alanların iş hacmi düşük.
Bir öneri sana; özel eğitim düşünür müsün? Atanma problemi yok. Ek ders ücretleri fazla. Özelde iş imkanı çok yüksek. Bireysel iş alma imkanları da fazla. Tabii özel eğitim öğretmenliği zordur. Bunu söylemeliyim

Yeniden hazirlanmayip 4 yıl değersiz bir bölümde okuyacak enerjin var mı yani😳

Hayır bir önerim yok
Tek önerim yeniden hazirlan
Çok iyi hazirlan
Aslında pdr çok da değersiz bir bölüm diye düşünmüyorum.
Hani insan kendini bilir ya daha iyisini yapıp yapamayacağını bilir ben bu konuda bir yıl hazırlanıp daha iyisini yapabileceğime inanmıyorum çünkü garanti bölüm kalmadı ya hukuk ya tıp okuyacaksın onların ikisine de hiç ilgim yok ki zaten hadi hukuk neyse belki ama tıpın imkanı da yok. Onun haricinde de şu garanti bi meslek denecek bir meslek bilmiyorum maalesef

Psikoloji mezunuyum. Bizim zamanımızda üç beş üniversitede psikoloji bölümü vardı. Şimdilerde heryerde psikoloji bölümü var. Üniversiteler psikolog yetiştirmede seri üretime geçti. Yer gök psikolog kaynıyor. Diğer alanların iş hacmi düşük.
Bir öneri sana; özel eğitim düşünür müsün? Atanma problemi yok. Ek ders ücretleri fazla. Özelde iş imkanı çok yüksek. Bireysel iş alma imkanları da fazla. Tabii özel eğitim öğretmenliği zordur. Bunu söylemeliyim
Evet iş imkanı çok iyi biliyorum ama bence çok çok zor bir meslek bilemiyorum yapabileceğimi sanmıyorum ama araştıracağım peki pdr için yorumunuz medir ?

Evet iş imkanı çok iyi biliyorum ama bence çok çok zor bir meslek bilemiyorum yapabileceğimi sanmıyorum ama araştıracağım peki pdr için yorumunuz medir ?
Pdr psikoloji birbirinden çok bağımsız değil. İş hacmi olarakda pek farkı yok. Ama tekrar söylüyorum. Bu alanda rekabet çok çetin. Mezun olunca işin bitmiyor. Yüksek lisansı, sonrasında alman gereken eğitimler çok. Bu eğitim fiyatları astronomik. Bunun sonunda herşeyin istediğin gibi olmama ihtimalide var

İlla bunlardan biri ise özelde Psikoloji diyorum.

İlk ikisini tamamen unutun bence. O kadar çok öğretmen yığılması var ki özelde bulduğun iş kölelikle eş değer olur ancak. Ytü de okumanın hiçbir artı tarafı yok. Öğretmenlikten belki ODTÜ Boğaziçi den süper İngilizce ekleyerek mezun olursan özel için daha şanslı olabilirsin onun dışında mezun olduğunda hepsi aynı.

Psikoloji alanında çok bilgim yok ama arkadaşlar yazmışlar mezuniyet sonrası zaten pahalı iken özelde okumak tüm birikimi oraya harcamak da çok akıl işi değil bence.

Yıllık 30 bini 1 yıl özel üniye vereceğime iyi bir dershaneye ya da eksik olduğumu düşündüğüm derslerde özel hocalara vererek 1 yıl daha hazırlanırdım ben olsam.

Edebiyat mezunuyum okuması çok zor haberin olsun… Osmanlıca Tatarca vs dil öğreniyorsun resmen ama senin hayatın ilgi alanlarına göre tercih yap

Bu bölümlerin üçüyle de atanma ihtimali çok az ama psikoloji ile danışmanlık merkezi açmayı hedefliyorum.
Diğer bölümler ileyse özel kurslarda öğretmenlik olur diye düşünüyorum atanmayı denerim ama pek sanmıyorum olacağını
Özel kurslarda öğretmenlik asla düşünmeyin fen bilgisi öğretmeniyim yıllardır kurs ve dershanelerde çalışıyorum bu sene bıraktım artık çok yorucu gece saat 11de bile veli arıyor yapılacak iş değil artık

Eğer pdr de okuyacağınız üniversite psikolojide okuyacağınızdan daha iyiyse onu değerlendirin bence. Eğer illaki bu alanlar olsun demiyorsanız çocuk gelişimi, okul öncesi, özel eğitim gibi alanları da değerlendirin.

Pdr veya psikoloji okuyunca sonrası için çok yüksek eğitim ücretleri var deniyor da mesela bir eğitim ne kadar bilginiz var mı ben çok araştırdım hiç bulamadım merak ediyorum

Pdr veya psikoloji okuyunca sonrası için çok yüksek eğitim ücretleri var deniyor da mesela bir eğitim ne kadar bilginiz var mı ben çok araştırdım hiç bulamadım merak ediyorum
Şimdiki fiyatları bilemiyorum ama geçen yıl Haziran ayında bir haftalık temel EMDR ücreti yanlış hatırlamıyorsam 6800 dü. O zamandan bu zamana herşey dört katına çıktı. Gerisini sen düşün

Back