Hangi bölüm

Psikoloji okuduktan sonra klinik psikologluk yapabilmek için hem yüksek lisans hem de süpervizyon eğitimleri almanız gerekiyor. Eğer amacınız hızlıca mesleğe atılmaksa mantıklı olmayabilir. Yüzde kaç burslu yazacaksınız özel üniversiteyi? Enflasyon ve zamn oranın her yıl ne kadar arttığını hesaplayarak düşünmek lazım.

Kesinlikle psikoloji. Edebiyat bölümü mezunuyum. Mezun çok alım az. Sosyal bilgiler de öyle. Özellerde de iş bulmak öyle kolay olmuyor. Ancak istanbul izmir gibi büyük şehirlerde belki bir nebze daha kolaydır

Mezuna kalıp tekrar hazırlanamaz mısınız? Bunca yıl vereceğiniz üni parasından kurtulmuş olursunuz. İyi ünilerde psikoloji kazanmak zor. Ama taşradaki üniversitelerde kazanmak kolay. Bir yıllık çalışmayla halledersiniz.

Evet şuan en dandik okulda bile 30k yıllık ücreti ki mezun olmakla da bitmiyor yani maddiyatım el verir mi ondan da tam emin değilim
yaz okuluna vs kalma ihitmaliniz de var onlar da extra ücrettir.hazırlık okuyacakmısınız bir de?onda da 1 yılda geçememe ihtimali var.bunları düşünerek yapın maddi hesabınızı

İlk 2 si çöp , en iyisi 3. seçenek.

Birikimim gider diye üzülmek değil aslında birikimim yetmeyebilir ailem de üstünü biz tamamlarız demezse ne yapacağım bilemiyorum çalışıp okumuayı düşünüyorum ama yetişebilir miyim bilmiyorum

Daha puanlar tam gelmedi ama en iyi ihtimalle yüzde elli burs kazanabilirim muhtemelen.
Evet dediklerinizin hepsi ayrı ayrı ücret istiyor maalesef
Hızlıca mesleğe atılmak tabi ki isterim yaşım da var sonuçta yaşıtlarım mezun olurken ben yeni başlayacağım okula bu da bir eksi

Ailem şehir dışına asla müsaade etmeyecek bir aile o yüzden istanbul içi kazanmak zorundayım o da çok zor çünkü devlette puanları yüksek ve ben sözelciyim sadece sos1 çözerek de istanbulda devlet üni kazanmak mümkün değil gibi

Bence siz çıkın yola gerisini bir şekilde halledersiniz.
İlla ki isteyen için bir yol mutlaka bulunur.
Rabbim gönlünüze göre yollar açsın önünüze.

Arkadaşımda 23 yaşında özel universitede psikoloji okudu...şimdi 7 yıllık psikolog...yeni yeni güzel paralar kazanmaya başladı...yüksek lisans şart değil sadece polinikliklerde çalışmak için şart ..yalnız eğitimleri hep pahalı..sertifika alıyor dünya para ödüyor ama iyide kazanıyor .
Öğretmenliği hiç düşünme..güzelim mesleğin atamalarını ne hale getirdiler...olan onca yılına olur atanamazsin atansan sözlü mülakatı torpilsiz gecemezsin

Psikoloji okuyan bir çok arkadaşım başka alanlarda çalışıyor. Çünkü hem dediğiniz gibi yüksek lisans yapmak lazım, hem de çok fazla sertifikaya ihtiyaç var. Ve sertifikalar inanılmaz pahalı. Ayrıca çeşit çeşit, her konuya eğilmiş :) onları almadan o konuda yetkin sayilmiyorsun,hepsini almaya kalksan bütçen sarsılıyor. "Sıradan bir yerde calışayım,para kazandikca eğitim alır,yetkinleşir,kendi yerimi açarım" desen eğitimler genelde haftaici oluyor, patronlar eğitime gitmeye sıcak bakmıyor
Gibi tonla olumsuz durumu var.
Kendim ofis açarım demişsin ama merkezi bir yerde eli yüzü düzgün büro açacaksın, dünya kadar kira odeyeceksin (modern ve ferah dekorasyon masrafını saymadım bak) , adı duyulmamis bir insan olarak danışan bekleyeceksin.
Bir de bizim insanımız kolay kolay ne parasına kıyar gider ne de olumsuz elestiriye -kendiyle yüzleşmeye tahammül eder
ben belirgin bir sıkıntım olmadan sırf yeni bakış açısı kazanırım umuduyla terapiye başladım düzensiz olarak. Gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğüm bir arkadaşımı da yönlendirdim. Terapistim 'anksiyiten var,önce psikiyatriye gitmelisin,ilaç tedavisinden sonra konuşalım' demiş. Annesi ve duyan birkaç arkadaş da deli muamelesi yaptı. Kız bir anda "beni başından Savdi,hem paramı aldı hem ilgilenmedi" demeye başladı...
Yani ne bileyim, tabii ki çok güzel bir bölüm ama bizim ülkemizde çok çok çok zor. Kadıköy'un en güzel yerinde bir yer var mesela, sahibi bogazicili. Boğaziçi psikoloji mezunu arkadaşımı asgari ücretten calistiriyordu . Bir de 'ben de böyle başladım, deneyim kazan, sen de ofisini ac' diye gaza getirirdi:) sonuç olarak bir günde danışanlarının odedigi para onun aylık maaşına tekabül edince agrina gitti bıraktı. En son anaokulunda çalışıyordu.
O yüzden hayatta kalmaya çalışan tüm psikologlara sabır diliyorum,size de sosyal bilgiler öğretmenliğini oneriyorum. Tabii son yıllardaki atama puanına, kaç kişi aldıklarına falan da bakmak lazım.
Bir de doğu görevi var. Bunu da gozardi etmeyin.

valla bu bölümlerin iş alanı çok çok az. mezuniyetten sonra bir yıl adam akıllı çalışıp kpss kasabilecekseniz tabi ki öğretmenlik derim ben.

ama pdr düşünün diyorum daha rahat atanıyorlar.

psikoloji zengin çocuk bölümü. zengin değilseniz zorlanırsınız klinik psikoloji yüksek lisans yapmanız gerek, sertifka gerek vs.

iibf düşünmüyorsunuz, velev ki azıcık düşündünüz aslaaaa yazmayın.

dil sınavına girdiyseniz dil bölümlerini de düşünün derim. en iyisi dil bölümleri

Detaylı yorumunuz için teşekkür ediyorum
Diğer iki bölümün ataması çok çok az ancak özelde çalışırım diye düşünüyor

Dil sınavına girmedim pdr olabilir haklısınız onu da araştıracağım teşekkğrler

Psikoloji sadece lisansla çok yetersiz sonrası için çok para gerekiyor

Evet şuan en dandik okulda bile 30k yıllık ücreti ki mezun olmakla da bitmiyor yani maddiyatım el verir mi ondan da tam emin değilim
Bölüm çok güzel ama iyi düşünmek lazım. Belki bir sene daha hazırlanıp devlet üniversitelerini deneyebilirsiniz. 4 sene iyi bir birikim yapabilirseniz sonraki eğitimler için maddiyatınız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…