Hangi bölüm gelir?

minnakkedicikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2017
68
20
88
Merhaba. Bu sene üniversite sınavına girdim. Sözel sıralamasında 190 binde, eşit ağırlık sıralamasında 499 bindeyim. Maddi ve ailesel durumlardan ötürü Ankara içi tercih yapmak durumundayım. Bu sıralamayla gelebilecek iyi bölümler var mıdır acaba?

Okukunun rehberlik servisinden ya da öğretmenlerinden yardım almalısın. Ya da tercih robotları var internette sıralama bilgilerini girdiğin zaman gelen bölümler listelenir. Hakkında hayırlısı olsun

Hayırlısı hakkınız da oğlum da bugün yapacak tercihleri. Okul da öğretmenleriniz,dersaneye gittiyseniz rehber öğretmenler yardımcı olacaktır. YÖK atlasa bakın

Hayırlısı hakkınız da oğlum da bugün yapacak tercihleri. Okul da öğretmenleriniz,dersaneye gittiyseniz rehber öğretmenler yardımcı olacaktır. YÖK atlasa bakın
Okuldakilerin bilgisi benim bilgimi geçmiyor inanın. Dersaneye gitmedim. İnternetten baktım ama pek gelen bölümde yok gibi. Ne yapacağım bilmiyorum. Oğlunuz ne yazıcak acaba. Tebrik ediyorum.

UOTıE="minnakkedicikk, post: 56915072, member: 865418"]Okuldakilerin bilgisi benim bilgimi geçmiyor inanın. Dersaneye gitmedim. İnternetten baktım ama pek gelen bölümde yok gibi. Ne yapacağım bilmiyorum. Oğlunuz ne yazıcak acaba. Tebrik ediyorum.[/QUOTE]

Sözelde: Tarih , Türk Dili ve Edebiyatı
TM 'de Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi

Biz İstanbulda'yız Şehirdışı tutuyor ama yazmak istemiyor.

Bakalım ya nasip, hayırlısı hakkınızda

Yanlış anlamayın ama bu sıralamaya iyi bölüm gelecegini sanmıyorum. Yine de benim bilgim dışında bir seyler vadır umarım
Bende farkındayım ama dersane imkanım olmadı sağlık meslek lisesi ATT mezunuyum iş bulamıyorum.Okulda ders görmedim doğru düzgün. Şehir içi tercih yapmak zorundayım. Gerçekten ne yapcam bilmiyorum. Seneye bi daha girsem yapabilir miyim bilmiyorum ki ailemin de maddi desteğe ihtiyacı var. Ev kira durumumuz iyi değil. Sürekli onları düşünüyorum. İyi bi işim olsun aileme ev alıyım geri kalan hayatlarında rahat ettiriuim istiyorum.

499.000 hukuk mümkün değil maalesef.

İnternet üzerinden Ankara 'daki tüm üniversitelerin isimleri ve bölümleri sıralama vs yazıp bakabilirsiniz.

Birde özele gitme şansınız varsa onlar da yardımcı olurlar tanıtım kampüslerine bir uğrayın derim.

Bugünü saymazsak 4 gün sonra tercihler bitiyor. Biraz acele edin derim var.

Olmazsa dadünyanın sonu değil bir yıl daha bekleyip hazırlanın derim ben

Bende farkındayım ama dersane imkanım olmadı sağlık meslek lisesi ATT mezunuyum iş bulamıyorum.Okulda ders görmedim doğru düzgün. Şehir içi tercih yapmak zorundayım. Gerçekten ne yapcam bilmiyorum. Seneye bi daha girsem yapabilir miyim bilmiyorum ki ailemin de maddi desteğe ihtiyacı var. Ev kira durumumuz iyi değil. Sürekli onları düşünüyorum. İyi bi işim olsun aileme ev alıyım geri kalan hayatlarında rahat ettiriuim istiyorum.
Ben kendi isteğimle dersaneye gitmedim, okulda dil sınıfıydık kendi öğretmenimiz ingilizce dersi bile yapmadı, ne coğrafya ne matematik dersimiz vardı bunlar bahane değil. Kendi kendime çalışıp ben dilde 5000. Olmuştum. Onun dışında rehberlik öğretmenlerinin laflarına bakıp tercih yapmayı önermem ,çok tanıdığım insan o şekilde açıkta kaldı. Oturup iyice araştır bir tercih yap bir sene daha kaybetmeden derim. Hukuk oluyosa dedikleri gibi herhangi bir şehirde git oku. En kötü üniversite dahi olsa çıktığın zaman işin garanti olur.

Merhaba. Bu sene üniversite sınavına girdim. Sözel sıralamasında 190 binde, eşit ağırlık sıralamasında 499 bindeyim. Maddi ve ailesel durumlardan ötürü Ankara içi tercih yapmak durumundayım. Bu sıralamayla gelebilecek iyi bölümler var mıdır acaba?
Merhaba,
Sıralmanız gerçekten kötü, bu yıl tercih yapmayıp tekrar hazırlansanız daha iyi olur.
Fakat mecbursanız Gazi MYO bankacılık ve sigortacılık olabilir sanırım. Sonrasında DGS ile işletmeye vs tamamlarsınız.

Maddi durumunuz için çok üzüldüm, keşke sağlıktan devam edebilseniz.
Hem çalışıp hem okumak zorunda kalacaksınız sanırım.
Mutlaka okulun burslarına vs de başvurun. Okulda kısmi zamanlı çalışan öğrenciler oluyor ama tabii az kontenjan açılıyor. Yine de onlara da başvurun.

Merhaba,
Sıralmanız gerçekten kötü, bu yıl tercih yapmayıp tekrar hazırlansanız daha iyi olur.
Fakat mecbursanız Gazi MYO bankacılık ve sigortacılık olabilir sanırım. Sonrasında DGS ile işletmeye vs tamamlarsınız.
Bende tekrar hazırlanmayı düşünüyorum. 2 senelik istemiyorum. Fakat seneye 3.senem olacağı için endileşiyim ve şu an tek çalışan babam çok zorlanıyor. Açıktan üni. Okuyup eve destek olmayı da düşündüm ama ilerfe iş bulamam bu seferde.

Sırf okumak için adini bile daha önce duymadığınız bölümlere gitmeyin. Kendinize bir hedef belirleyin ve sınava tekrar hazirlanin. Siramalamaniz çok iyi değil malesef.

Bende tekrar hazırlanmayı düşünüyorum. 2 senelik istemiyorum. Fakat seneye 3.senem olacağı için endileşiyim ve şu an tek çalışan babam çok zorlanıyor. Açıktan üni. Okuyup eve destek olmayı da düşündüm ama ilerfe iş bulamam bu seferde.

Ben olsam Bankacılık okur DGS ile 4 yıllığa geçerim.
2 yıllık bölümlere önyargılı bakmayın, 4e tamamlamak hem kolay hem de bazı lisans bölümlerinin önlisanstan daha kısıtlı iş imkanı.

Valla bizim zamanımızda bu puanlara ankara içi bi yeri bırak küçük bi ilde düzgün bir bölüm bile gelmezdi. Ama bu sene olaylar çok karışık diye duydum malum yaş ortalaması da yüksek burada verimli yorum alamazsın sen bence rehberlik servisinden yardım al.

Yaşlı bakım yazıp , huzur evlerinde iş bulursunuz.
Diş yazıp , özel muayende iş bulursunuz.
Protez - Ortopedi ,
Ağız ve Diş Sağlığı.
Ki bunların DGS geçişleri genelde hemşirelik oluyor.
Sağlık mezunu olduğunuz için ek puan alırsınız.
Şehir dışında 1 yıl dişinizi sıkarsanız da yatay geçişle Ankara'ya gelirsiniz.
Hiç olmadı Farabi yaparsınız.

Bence zaman kaybetmeden 2 yıllık bır bölüm okumanız yararına olur canım. Emlak ve emlak yönetimini araştır istersen açıköğretimde də var hem çalışıp hem okursun kpss puanı diğer bölümlere göre daha düşük Hazine və Maliye Bakanlığı Tapu Kadastro Müdürlüğü bu bölümden alıyor

Back
X