- 15 Kasım 2016
- 1.485
- 2.651
- 133
Denedik hepsini yakın şehirlere bile baktık bitmiş galiba. Doktoruna danışıp biontech yaptırırız artıkKronik bi hastalığı, alerji öyküsü varsa doktorunuza danışın. Annem onkoloji takipli bizim doktorlarımız sinovac tavsiye ettiler özellikle mesela. Babam biontech oldu. Ikisinde de sıkıntı olmadı.
Sinovac bu ara az sayıda sanki bulamayan çok duydum. Daha uzaktaki hastaneleri yada sağlık ocaklarını deneyin belki bulunur o şekilde.
evet bu hafta ev doktoruna kagit mi oyle bisey vermis sizin dediginiz gibi termin aldim falam biseyler dedi pek anlamiyorum ne oldugunu tabide.Maalesef yavas ilerliyor. Alman hükümeti ilk zamanlar yeterli kadar asi almadi. Asi alma karari tek basina almak yerine avrupa birliginde kararlastirdi. Bunun yüzünden yavas baslandi. Termin alma sistemide baslarda cöküp durdu. Daha yeni yeni hizlandirmaya basladilar. Teyzeniz ev doktorunada danissin. Onlar da asi yapiyor artik
Stok durumu şehirden şehire değişiyordurBen dün aldım.Mayısın 3 üne verdi
Bilmiyorum kiStok durumu şehirden şehire değişiyordur
Bilim adamları bile böylesi yorum yapmıyorken bulduğumuz asiyi olalım! Allahaskina her konuda uzman olmayalım degil mi?Sinovac randevuları genelde sağlık ocaklarında illa sinovac diyorsanız hastaneden değil sağlık ocağından randevu almayı deneyin.
Biontech koruyuculuğu daha yüksek, daha güvenilir bir aşı gibi görünüyor şimdilik.
Milyonlarca insan asi oldu ve seçme şansları olmadan. Bulduğunuz asiya şükredip olsanız değil mi... insanlar ölüyor siz ne dersindesinizMerhaba kızlar, covid aşılamasının 65 yaş altına düşmesiyle annemin de aşı hakkı oldu, 58 yaşında. Randevu alacağız sinovac olmak istedi ama sinovac randevusu bulamıyoruz hep biontech var o da inaktif olmadığı için daha ağırmış endişeleniyorum yan etki yapar mı diye. Yalnız yaşıyor evde bana gel desem gelmez inat. sorun olursa vaktinde yetişememekten korkuyorum. Çevresinde veya kendisi aşı olan varsa bilgilendirebilir mi sinovac mı bekleyelim biontech mi yaptıralım?
evet bu hafta ev doktoruna kagit mi oyle bisey vermis sizin dediginiz gibi termin aldim falam biseyler dedi pek anlamiyorum ne oldugunu tabide.
aslinda asiyi bulan kendileri degil mi?
neden oraya bu kadar yetersiz kaldi anlamadim hic
E tamam biontech bulmuş işte ben de onu olmasını söylüyorum. Bilim adamları da biontech’in koruyuculuğunun sinovac’a göre daha yüksek olduğunu söylüyor ayrıca. Seksen tane makale çıktı bununla ilgili.Bilim adamları bile böylesi yorum yapmıyorken bulduğumuz asiyi olalım! Allahaskina her konuda uzman olmayalım degil mi?
Bilim adamları bile böylesi yorum yapmıyorken bulduğumuz asiyi olalım! Allahaskina her konuda uzman olmayalım degil mi?
şuan bir aydinlanma geldi.Asiyi Almanyada buldular Biontech/Pfitzer beraber. Ama Almanya asi sözlesmelerini avrupa birligi olarak imzaladi..Merkelin dedigine göre böyle daha kücük ve maddi gücü daha az olan ab ülkerlerin de ayni asi alma sansi olsun diye bu karara varmislar (AB bu ara beraberlik.mesajlara bayilir). AB nin aldigi bütün asilardan 19% sadece Almanyaya gidiyor. Kalani diger ülkelere. Insallah yakinda teyzenize de sira gelir
şuan bir aydinlanma geldi.
aslinda guzel bir karar olmuş o zaman bence yani.
İnsanlara seçenek sunduklarına göre tercih yapma hakkımızı kullanmamız çok doğal değil mi? Kronik hastalığı olanlarla olmayanlara farklı aşı tavsiye ediyorlar ya hani? İnsanlar ölüyor evet biz de ölmemek için doğru aşıyı olma derdindeyiz tansiyon romatizma kalp bilmem ne sorunları var aşı olduktan sonra hastalanıp hastanelere yatan insan haberlerini duymuyorsunuz galiba. böyle sert yorum yapmak yerine seçme hakkımızı kullanmamıza saygı duysanız keşke..Milyonlarca insan asi oldu ve seçme şansları olmadan. Bulduğunuz asiya şükredip olsanız değil mi... insanlar ölüyor siz ne dersindesiniz
yaşli nufusda cok sanki orada degil mi?Fikir olarak güzel evet. Ama Almanyanin kendisi arkada kaldi asi konusunda, sonra Astrazeneca ile sorunlar cikti. Yani insanlar bastan yeterli kadar Biontech den alinmadigina baya tepkiliydi. Hem kendi bilim adamlarimiz üretiyor, hem almiyoruz diye
yaşli nufusda cok sanki orada degil mi?
Evet. Bizde de biri var diğeri yok. Burada aşı yapan bir arkadaş sinovac ın ilk dozunun olmadığını artık biontech yapacaklarını yazdı. Bulunulan bölgeye göre stok durumu değişiyor demek ki yakın zamanda gelir diye düşünüyorumKızlar bende annem için aşı randevusu almak istiyorum ama iki aşı da hastane de, sağlık ocağı da randevu vermiyor. Ne zaman temin edilir bu aşılar? Aşı olmadığı için sistem randevu vermiyor değil mi?
İnşallah öyle olur da mağdur olup beklemekten hastalığa yakalanmaz insanlar..Evet. Bizde de biri var diğeri yok. Burada aşı yapan bir arkadaş sinovac ın ilk dozunun olmadığını artık biontech yapacaklarını yazdı. Bulunulan bölgeye göre stok durumu değişiyor demek ki yakın zamanda gelir diye düşünüyorum
Sinovactan yanayim ancak bulamadiysaniz su donemde ne bulursaniz onu olun derim. Kronik bir rahatsizligi var ise takip eden doktorunuza sormakta fayda varMerhaba kızlar, covid aşılamasının 65 yaş altına düşmesiyle annemin de aşı hakkı oldu, 58 yaşında. Randevu alacağız sinovac olmak istedi ama sinovac randevusu bulamıyoruz hep biontech var o da inaktif olmadığı için daha ağırmış endişeleniyorum yan etki yapar mı diye. Yalnız yaşıyor evde bana gel desem gelmez inat. sorun olursa vaktinde yetişememekten korkuyorum. Çevresinde veya kendisi aşı olan varsa bilgilendirebilir mi sinovac mı bekleyelim biontech mi yaptıralım?
Anneme ilk aşı için sinovac için sıra aldık 3 Mayıs’aŞuan sinovac aşısı Türkiye geneli ilk doz için yoktur , sadece 2.doz aşı yaptıracak yani ilk dozu sinovac olanlara var .net söylüyorum , aşı şuan temin gücü sinovac için Türkiye geneli yok . Elde sadece biontech var ama biontech içinde daha aslında diğerine göre tercih edenler az fakat kişiden kişiye yan etkisi değişir . Sizin yerinizde olsam ilk dozu olmadan beklerim . İlerleyen günlerde olur da sinovac tekrar temin edilebilir + Rus aşısı da gelmek üzere . Ama sinovac ve biontech ona göre daha iyidir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?