• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi aşıyı olmalı?

Abiniz için çok geçmiş olsun öncelikle durumu şimdi iyidir inşallah. Annemde de iltihaplı romatizma var dizlerinde, kalbe vurdu kalbinin etrafı su topladı çok değil Allahtan onu olumsuz etkilemiyor şimdilik o yüzden çekmediler suyu bundan dolayı biraz da tedirgin oldum ama anlattığınıza göre bünyeden bünyeye değişiyor. Bi konuşayım bakalım ne yapmak isteyecek
aslinda aile hekimiyle gorusseniz yada dr uyla en iyi cevabi onlar verir size

Şuan sinovac aşısı Türkiye geneli ilk doz için yoktur , sadece 2.doz aşı yaptıracak yani ilk dozu sinovac olanlara var .net söylüyorum , aşı şuan temin gücü sinovac için Türkiye geneli yok . Elde sadece biontech var ama biontech içinde daha aslında diğerine göre tercih edenler az fakat kişiden kişiye yan etkisi değişir . Sizin yerinizde olsam ilk dozu olmadan beklerim . İlerleyen günlerde olur da sinovac tekrar temin edilebilir + Rus aşısı da gelmek üzere . Ama sinovac ve biontech ona göre daha iyidir .
Arkadaşları hep sinovac olmuş sorun yaşamamışlar annem de sinovac istedi o yüzden ama hep biontech var dediğiniz gibi. Sinovac bana da mantıklı geliyor inaktif olduğu için ama vakalar bu kadar artmışken beklemek ne kadar mantıklı onu kestiremiyorum. Teşekkür ederim bilgilendirme için ben ona anlatayım bakalım o ne yapmak isteyecek

Annem babam 65 yaş üstü ve sinovac oldular, eşim ve iş arkadaşları da biontech oldular Hiçbirinde sıkıntı olmadı inşallah da olmaz

Sagolun. Cok sükür iyi gecti. Biontechde ikinci asidan sonra daha cok yan etki yapiyor diyorlardi,ama ondada olmadi sükür. Cinden gelen asilar icin kisa süre önce ilk 50% civarinda etkili denildi. Ertesi gün hemen kendilerini düzeltdiler, ama söylediler bi kere.
Rus aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz peki

Yani Almanya almış o aşıyı fakat yine de araştırın. Ben internetten okuduklarimdan yola çıkarak yazdım yoksa benim de tam anlamıyla araştırdığım yok.
Bende ailede kimse aşı için öncelikli sırada olmadığı için hiç araştırmamıştım bile ama yaş düşüp de anneme sıra gelince elim ayağıma dolaştı 😁 dediğiniz gibi iyi bir araştırayım sizlerin de bilgilendirmeleriyle anneme bi sunum yapayım artık hangisini seçerse 🤭

çin açıklama yapmıştı 2 doz olanlar bile sonrasında bir rna aşısı yaptırsın diye. anneme geçen randevu aldım, sağlıkçı arkadaşlarıma sordum öncesinde biontech önerdiler. ablam sağlık çalışanı olduğu için sinovac olmuştu 1 hafta baş ağrısından kurtulamamıştı.

aslinda aile hekimiyle gorusseniz yada dr uyla en iyi cevabi onlar verir size
Haklısınız. Ramazan ya sağlık ocaklarında gündüz yapıyolarmış sadece o da iftardan sonra yaptıralım dedi hastaneden randevu alalım akşam yapıyolarmış deyince biz randevu almaya yeltendik hemen. Bi gidip aile hekimine danışmak lazım çok mantıklı teşekkürler

Evet sinovac gelir mi acaba düşüncesiyle yazdım bekleyelim derse beklicez ama vaka sayısı bu kadar artmışken beklemek ne derece doğru olur onu da bilemiyorum 🤷🏻‍♀️
Bir gün bile bir gündür, antikorunun bir gün önce oluşması bile çok şeydir.

Ozel hastanelere bakin bizde anneme ozelde yaptirdik parada odemedik
Özelde de bulamadık sinovac Türkiye genelinde olmadığını öğrendim az önce burda bi arkadaştan. Duruma göre yaptırıcaz artık gelip gelmeyeceğini öğrenmek lazım

Rus aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz peki

Rus asisi hakkinda herhangi bir bilgim yok. Henüz bizim burda asilanmaya baslanmadi. Burda sunanda BionTech, Moderna ve AstraZeneca veriliyor. Yakinda Johnson ve Johnson da bekleniyor, ama baslamadi henüz

Biontech agir ve yeni teknoloji
Alerji oykusunde onerilmiyor
Sinovac daha hafif ve guvenli

ben korkuyorum aşı vurulmaya aşı sonrası kötü şeyler yaşayanlar varmı burda

Babam annem sinovac ablam biontech oldu
Bana sıra gelse bende biontech denerdim
Çünkü bir prof çin sonuçları vermiyor verimiz yok demişti
Almanya bilgi veriyor demisti.
Ama tercih hakkı yoksa ne varsa olunmali.

58 yasinda tek bobrek olan ve baska saglik sorunlarida olan kayinbabam biontech oldu hic bir sıkınti yasamadi, 39 yasinda bildigimiz hic bir saglik sorunu olmayan abimi 3 gun tepe taklak etti ayni aşı kime neye gore yan etki ediyor anlamadik,
sinovac olan hic bir akrabamizda sorun olmadi bazilarinda aşıdan dolayi kol agrisi olmasi disinda.
abimin belirtilerinden korktuk anneme sinovac yaptiracagiz eğer saglik sorunlarimiz olmasaydi annemede kendimede biontech tercih ederdim.

Bizdede öyle oldu. Esim ve bana Astrazeneca verildi. O 3 gün yan etki gördü baya, bende nerdeyse hic. Birde dalga geciyordu "sen bir hafta kalkamazsin" diye :D

Annem sinovac oldu 2 doz. sıkıntı yaşamadık. biontec yoktu o zaman o da daha iyi koruyor diyorlar. ama tanıdıklardan yaptıranlar grip gibi oldular. ağır bir şey olmadı yani. ama 4-5 saat ya da o gün annenizle kalın o gelmese bile. nolur nolmaz. sıkıntı yaşayan duymadım hiç. ama olanlar genelde sinovac. biontec çok az çevremde yorum yapamıyorum.

Kayınvalidem ve kayınbabam ikisi de yüksek risk grubundalar ve 1,5 ay önce sinovac 2. Dozu vuruldular. 10 gün önce covid oldular aşı onların hafif atlatmasını sağladı. Kaynım var genç o aşısız olduğu için yatacak kadar hastalandı. Yani sinovac işe yarıyormuş bunu gördük.

Biontech agir ve yeni teknoloji
Alerji oykusunde onerilmiyor
Sinovac daha hafif ve guvenli
Herhangi bir alerjisi yok iltihaplı romatizma var dizlerinde, kalbe vurdu kalbinin etrafı su topladı. Tansiyon sorunu oluyor ara sıra. Sinovac istedi o da ama yok hiçbir yerde sinovac randevusu bulamıyoruz 🤷🏻‍♀️ ertelemek de istemiyorum vakalar arttı iyice biontech ten emin olamıyorum. Bi konuşayım bakalım kendisi ne diyecek

Back