Yöresel Tarif Hamur Topalağı - Konya Mutfağı

Yöresel Yemekler

MssPARE

⚘ SECDE Bizi Yükselten Tek Inistir ⚘
Pro Üye
27 Mart 2019
28.988
103.468
Merhaba hanımlar uzun bir ardan sonra memleketime ait bir kış yemeğiyle aranizdayim

Konya Ladik Sarayönü ve Kadınhanı ilçelerinde yapılan belki Akşehir de bilinen mantıyı andıran kışın tüketilen bir yöresel yemek Hamur topalaği

Hemen Tarifine geceyim

Malzemeler

Bu tarif 6 kişilik çokça yapıp dondurucuya atılabilir istendiği zaman dolaptan çıkarılıp hazırlanabilir

1 su bardağı ince köftelik bulgur

2,5 su bardağı un bazen unun yoğunluğuna göre ölçü değişebiliyor

1 büyük soğan

Tuz ve nane

Yapılışı

Soğanları ince ince doğrayıp bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak ele yapışmayana kadar yoğuruyoruz

Yoğurma işlemi bitince tencereye 2,5 3 litre su doldurup üzerine yeterli miktarda tuz ilave edip kaynamaya bırakıyoruz

Suyu ocağa kaynamaya bırakıp hamurumuzu fındık büyüklüğünde yuvarliyoruz hem elimizi hem yuvarladigimiz topalaklara un döküyoruz

Hamur bittikten sonra toparlakların her yerine un bulaşsın diye tepside karıştırıyoruz hem dağılmaz hemde birbirine yapışmaz

Tencerede su kaynayınca içine atıyoruz eğer su fazla gibiyse biraz alalım topalaklar kaynadıkça koyu kıvamlı bir hal alıcaktır eğer çok koyu okursa aldığımız sudan biraz ekleyebiliriz

Yaklaşık 30 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım dediğim gibi koyu kıvamlı olucak tereyağı ve sarımsaklı yoğurtla sunum yapalım

Sunumda yine Konya ya ait tandir ekmeğini paylaşmak istedim belki bilen vardır kuyu gibi olup odunla yanan fırının iç duvarına bellerine kadar fırının içine sarkıp ekmegi yapıştırıp pişiriyorlar

Servise hazır umarım yaparsınız ve begenirsiniz

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Oooo pariş sunumlar yıkılıyooreee ellerine sağlık boll şans

Tam yöresele uygun ,çok güzel sunum olmuş Ellerine sağlık canım, yarismada bol şanslar

Ellerine sağlık canım. İlk kez görüyorum bu tarifi Yarışmada başarılar diliyorum

eline sağlık canım

İlk defa gördüm ve duydum bu tarifi. Soğuk mu servis ediliyor ve haşlama suyundan da katılıyor mu?

Eline sağlık.

Tarifide yazdım kis yemeği diye sıcak tüketiliyor canım çorba gibi kaynadığı sudan ekleniyor tabiki
Yediğim yemeklerle bağdaştırmaya çalışıyorum da. Tamamdır. Anneannem de benzerimsi çorba yapar da. Aynı malzeme gibi yapılışı farklı. Torunlar arasında meşhur çorbasıdır

Canımmmm başarılar sunumun enfes gözüküyor

Bu tarz bizimde bir yemeğimiz var. Ama biz suyunu süzüp üzerine yoğurt ve sos ekliyoruzİçine ıspanak veya kabak haşlayıp ekleriz. Bu da farklıymış merak ettim
Bazı yerlerde haşlanmış siyah mercimek ekliyorlar
Biz böyle yapıyoruz mantı gibi oluyor sıcacık yeriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…