- 31 Temmuz 2011
- 10.135
- 17.418
- 298
CE -EEEE Ben geldiim
Merhaba arkadaşlarr
Balık kategorisinde yokum dimiştim ama balık yemeklerine de aşina olabilmek amaçlı yaptığım yemeği paylaşmadan geçmek istemedim
Hamsili pilav için gereken malzemeler
300 gr kadar temizlenmiş fileto hamsi balığı (3 buçuk kişilik bir aileye yetiyor atıyor bile)
1 kase dolusu pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber -tuz
Zeytinyağ ve sıvı yağ
Yapılışı : İlk olarak pirinçler ılık suda bir kaşık su ile beraber yarım saat kadar dinlendirilir.
Dinlenmiş pirinçler süzgeçten geçirilip soğuk su altına tuıtulduktan sonra sıvıyağ ve zeytin yağ karışımında kuş üzümleri ve karabiber ile beraber kavrulur. Kavrulan pirince maydanoz,tuz ve suyu da eklenerek pişmeye bırakılır.
Diğer taraftan hamsiler altı yağlanmış tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizilir ve pişen pilav üzerine dökülür.Orta ateşte kamsiler kızarana kadar pişirilir ve ters çevrilerek servis yapılır...
Sunumu çok keyifli bi yemek oluyor, balık sevmeyenlerin bile keyifle yiyebileceği bir yemek
Afiyet olsun efenim
Merhaba arkadaşlarr
Balık kategorisinde yokum dimiştim ama balık yemeklerine de aşina olabilmek amaçlı yaptığım yemeği paylaşmadan geçmek istemedim
Hamsili pilav için gereken malzemeler
300 gr kadar temizlenmiş fileto hamsi balığı (3 buçuk kişilik bir aileye yetiyor atıyor bile)
1 kase dolusu pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber -tuz
Zeytinyağ ve sıvı yağ
Yapılışı : İlk olarak pirinçler ılık suda bir kaşık su ile beraber yarım saat kadar dinlendirilir.
Diğer taraftan hamsiler altı yağlanmış tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizilir ve pişen pilav üzerine dökülür.Orta ateşte kamsiler kızarana kadar pişirilir ve ters çevrilerek servis yapılır...
Sunumu çok keyifli bi yemek oluyor, balık sevmeyenlerin bile keyifle yiyebileceği bir yemek
Afiyet olsun efenim
Son düzenleme: