Hamiş olduğunuzu eşinize nasıl haber verdiniz

Selam herkese. :)

Henüz 4 aylık evli olduğum için biz hiç bebek düşünmüyorduk. 2015'in sonlarına doğru birşeyler olur diye umarken, reglimin üzerinden 2 gün geçti. Regl olmama birkaç gün kala durup dururken yatak döşek hastalanmıştım. Sabaha kadar rüyamda bir erkek bebek görmüştüm. Hatta sayıklarken bir ara ''çocuğun üzerini ört'' demişim eşime.

Sabah benimle bir ton dalga geçmişti. :) O günden sonra böyle içime bir his düştü. Sanki hamileymişim gibi, çocukla ilgili birşeyler araştırıp dururken reglimin üzerinden 1 gün geçtiğini farkettim. ''Ya hamileysem gerçekten?'' düşüncesiyle eşime bir mektup yazdım.

Ertesi gün eşimi işe gönderdikten sonra, kahvaltı sofrasını toplarken midem bulanmaya başladı. O bulantı ile resmen kafama dankkk! diye birşeyin vurduğunu hissettim. Reglimin üzerinden 2 gün geçmişti. Pijamalarımla koşa koşa eczaneye gidip test aldım.

Bir önceki gün yazdığım mektup, çekmecemde duruyordu. Böyle bir durum yoksa hiç vermemek üzere yazmıştım.

Test üzerinde 5 dakika içerisinde çıkan sonucun geçerli olduğunu okuduktan sonra uygulama aşamasına geçtim. Saniyeler geçerken hop 2 çizgi çıktı. Bir yandan ağlıyorum, bir yandan evde koşuyorum, bir yandan da eşime nasıl söyleyeceğimin planlarını yapıyorum. Çünkü gerçekten istemiyorduk. Hem yeni evliydik, maddi olarak daha kendimizi toparlayamamıştık.

Akşam eşim geldiğinde, mektubu görebileceği bir yere koydum. Evimiz de 1+1 kaçacak bir yer de yok. O okurken yatak odasına kaçtım ben de. :)) Yani bilmiyorum neden öyle yaptım ama sanırım eşimin ters bir tepki vereceğinden korkuyordum.

Eşimin de okuması bir yavaş bir yavaş anlatamam. O mektubu okuyana kadar ben içerde heyecandan bayılacaktım neredeyse.

Okuduktan sonra geldi, kocaman gözlerini açıp, şaşkın bir ifadeyle ''Yok canım, olamaz. Ciddi misin?'' dedi. Ben ağlıyordum salya sümük o sırada. ''Dur bi' sakin ol, emin misin?'' dedi. Yüzünde bir gülümseme, gözlerinde de o müthiş parlamayı görünce ağlamayı kestim. :)))))

''Planlı olsaydı bu kadar sevinmeyebilirdim belki.'' dedi. Sarılıştık filan. :)

Uzun oldu farkındayım, yani sözün özü ben mektup yazarak söyledim. Çünkü içim karmakarışıktı. Korkuyordum, utanıyordum, titriyordum filan. Bizzat söyleyemeyeceğimi bildiğimden yazarak haberdar ettim. :)

Adetimin gecikmesinin 3. Gunuydu. Ondan onceki gunde dogum kontrol hapi almaya gitmistim saglik ocagina. Adet olunca basla demisti. Ertesi gun sabah kalkmayi gozum yemedi kan icin evde idrar gebelik testi vardi nasilsa stresten olmuyorum dedim bi yaptim hemen ilkiyle ayni kirmizilikta 2.cizgi. Hemen saglik ocagina gittim esimden gizli kan testi yaptirdim degilsem heveslenmesin diye. Saglik ocagi sonucu ertesi gun 1 de veriyordu. Dayanamadim ozele gittim pozitifti:) butun arkadaslarimizi bi kafede topladim bulusalim diye. Garsonu ayarladim sohbetler edilirken isiklar sondu bizim muzigimiz calmaya basladi :)) bir kutu verdim ona icinde idrar testimiz ve ozelden aldigim kan sonucunu koymustum. Sana bir hediyem var dedim. Acti bakti idrar testini algilayamadi. Kan testinde gebelik pozitif yazisini gorunce sok. Sarildi agladi vs baya guzel olmustu :)

sabahtan beri bu topiği okuyorum hem ağladım hem güldüm herkese sağlıklı bebek nasip etsin rabbim olmayanlara da yasatsın bu müthis duyguyu..
benim 1 inde hastalanmam gerek ama ümidim pekte yok hayırlısı dua edin 1,5 yıldır uğrasıyoruz bizde ve artık psikolojim bozuldu..:KK43: dualarınızı esirgemeyin..

sabahtan beri bu topiği okuyorum hem ağladım hem güldüm herkese sağlıklı bebek nasip etsin rabbim olmayanlara da yasatsın bu müthis duyguyu..
benim 1 inde hastalanmam gerek ama ümidim pekte yok hayırlısı dua edin 1,5 yıldır uğrasıyoruz bizde ve artık psikolojim bozuldu..:KK43: dualarınızı esirgemeyin..

"Ümidim yok." diye düşünürseniz kaçınılmaz sonlar, hayal kırıklıkları hep önünüzde set olur. Biz de hiçbir şekilde beklemiyorduk bu bebeği. Hem daha 4 aylık evli olduğumuzdan, hem de maddi olarak kendimizi bir düzene koyamadığımızdan. Ama oldu. Rabbim bir şekilde nasip ediyor işte. Herşeyin doğru bir zamanı var demek ki.

Allah en kısa sürede sizin ve eşinizin yüzünü güldürsün. İçinizde minicik bir bebeğin büyüdüğünü göstersin. Benim dualarım sizinle olacak. Siz de ümitsizliğinizi bir kenara bırakıp, kalbinizi Allah'a tam tutarak dua edin. Kabul olacaktır inşallah.

"Ümidim yok." diye düşünürseniz kaçınılmaz sonlar, hayal kırıklıkları hep önünüzde set olur. Biz de hiçbir şekilde beklemiyorduk bu bebeği. Hem daha 4 aylık evli olduğumuzdan, hem de maddi olarak kendimizi bir düzene koyamadığımızdan. Ama oldu. Rabbim bir şekilde nasip ediyor işte. Herşeyin doğru bir zamanı var demek ki.

Allah en kısa sürede sizin ve eşinizin yüzünü güldürsün. İçinizde minicik bir bebeğin büyüdüğünü göstersin. Benim dualarım sizinle olacak. Siz de ümitsizliğinizi bir kenara bırakıp, kalbinizi Allah'a tam tutarak dua edin. Kabul olacaktır inşallah.
canım çok teşekkürlerr Allah razı olsun ama her ay psikolojik olarak belirti yaşayıp kırmızıyı görmekten bende yoruldum esimi de yordum iki gün önce gene test yaptım ama çok erken bir test oldu simdi 1 ine kadar beklemem lazım ama yarın gene yapcam napim merak işte,,
rabbim hayırlısı ile herkese evlat nasip etsin insallah dualarımız kabul olsun..

canım çok teşekkürlerr Allah razı olsun ama her ay psikolojik olarak belirti yaşayıp kırmızıyı görmekten bende yoruldum esimi de yordum iki gün önce gene test yaptım ama çok erken bir test oldu simdi 1 ine kadar beklemem lazım ama yarın gene yapcam napim merak işte,,
rabbim hayırlısı ile herkese evlat nasip etsin insallah dualarımız kabul olsun..
Belki de çok fazla kafayı taktığınızdan her ay bu belirtileri görüyorsunuz. Biraz oluruna bırakmayı denediniz mi?

Bir yerde okumuştum, sürekli olarak bebek için düşünmek stres yarattığından, psikolojik olarak yıpratıyormuş insanı. Haliyle stresli bir bünye bir bebek için ne kadar sağlıklı bir ortam yaratabilir?

Dualarınızı esirgemeyin. Hatta Gebelik forumunda Meryem Suresi ile hamile kalan bir arkadaşın başlığını görmüştüm. Belki içinizi bir nebze rahatlatır.

Belki de çok fazla kafayı taktığınızdan her ay bu belirtileri görüyorsunuz. Biraz oluruna bırakmayı denediniz mi?

Bir yerde okumuştum, sürekli olarak bebek için düşünmek stres yarattığından, psikolojik olarak yıpratıyormuş insanı. Haliyle stresli bir bünye bir bebek için ne kadar sağlıklı bir ortam yaratabilir?

Dualarınızı esirgemeyin. Hatta Gebelik forumunda Meryem Suresi ile hamile kalan bir arkadaşın başlığını görmüştüm. Belki içinizi bir nebze rahatlatır.

ben 1 ay içinde 3 hafta düsünmüyorum aklıma getirmiyorum ama son hafta baslıyorum hamilemiyim diye dolanmaya tüm günüm bazen topicler de geçio kendime pay çıkarıyorum iste teselli oluyorum falan bu ay takmıyordum aklımda hiç yoktu taa ki rüyamda iki kere anne olduğuumu görene kadar..
bilmiyorum bu beni acayip ümitlendirdi simdi bakalım bu ay da olmadı ise his kalmadı bende ama sureyi okucam bir de yakıdan bahsedenleri görmüstüm onu denicem bu ay zaten esim doktora gitcek olmazsa bakalım hayırlısı...

Adet günüm gelmişti, adet olacakmışım gibi hiçbir belirti yoktu sadece kasık ağrısı vardı. O gün test yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı ama yaklaşık 10 saat sonra silindi. Ertesi gün kan testi yaptırmaya gittim %100 hamileyim dedim kanda negatif çıktı. Defalarca kan testi yaptırdım Adetimden 9 gün geçti hala kanda negatif çıkıyordu ama gögüslerim ağrımaya başladı. Dedim heralde adet olucam. O gün bir doktora göründüm adet olmam gereken günden 9 gün geçti ama kanda negatif dedim.
Bana hem kan testi yaptırdı hemde progesteron hormon testi yaptırdı. Sonuç yine negatif. Yumurtlaman gecikmiş dedi. Gebelik görünmüyor ama bugünlerde yaşanan ilişkiden hamile olma ihtimalin çok yüksek dedi. Yumurtlama günündesin dedi. O gün ilişki yaşandı.

Bundan 6 gün sonra yani adetimden 15 gün geçmişti hala adet olmamıştı hala belirtim yoktu sadece kasıklarımda ağrı ve gögüslerimdeki ağrı çok fazlalaşmıştı. Kendi kendime zaten çıkmayacak boşuna özele gitmiyim acile gidip bir kanımda baktırayım geçerken dedim. Geçerken kan verdim ama eşim anneme eşyalarımı almak için uğrayacağım için geç kalıcam eve sanıyor. Oradan anneme uğradım oyalandım 1 saat kan verdiğimi hiç kimseye söylemedim.

Eve giderken boşver uğramıyayım zaten yok dedim kendi kendime ama dayanamadım. Elimde kocaman valizle gittim acile sonucum çıkmış dedim alabilir miyim ? Adam çıkarttı hiç sonuca bakmıyorum sadece 0,100 arıyorum daha öncekilerde öyle çıkmıştı çünkü. Aaa bir baktım 135,7 (H) yazıyor. Şoka girdim ama gülüyorum saçma sapan bir şekilde herkes bana bakıyor valizi falan bıraktım orada öylece doktorun yanına gittim. Adam aldı sonucu ben saf gibi şaşkınlıkla '' biliyorum hamileyim '' dedim. :)))) Adam güldü içinden demiştir ne manyak karı :))))))

Sonra hemen ablamı aradım napıyosun dedim iyiyim sen napıyosun dedi iyi işte ya hastanedeyim dedim. Neden ? Noldu ? falan deyince 'Yok birşey bee karnımda bebek varmış '' dedim. Şoka girdi. Aynı şekilde görümcemi, kuzenimi falan aradım.

Sonra eve gittim hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorum eşim iyiki de hemen geldin he aşkım ölcem şimdi açlıktan dedi. Tamam ne yapıyım dedim gözleme yapsana eyince işime geldi uzun sürecek zaten diye oda televizyona dalmış :) önünden geçip giyindim süslendim makyaj falan, biberonla emzik geçiriyorum önünden hiç farketmedi bile manyak :) Sonra aldım kağıt kalemi bir yandan gözlemeleri pişiriyorum bir yandan mektup yazıyorum. Kapıyı açtım kapı çalıyor ya duymnuyor musun dedim yooo dedi. Elimde kağıt sanki yerden almışım gibi yaptım. O ne ? dedi Bilmiyorum okuyorum dedim suratımı astım kötü birşey sandı.
Al da oku neymiş dedim kızgın kızgın aldı okumaya başladı. 2. cümlede gülmeye başladı gözleri doldu. Sarıldı falan artık yemek yiyebiliriz. gözlemeleri renkli tepsilerim var tek kişilik onlara koydum. Benimki pembe, onunki yeşil, bir tanede sarı ( kız yada erkek bilmediğim için ) biberon ve emziği koydum üzerine not yazdım '' 9 ay sonra aynı sofrada babacığım '' çok mutlu oldu çok sevindi. Çok şükür :)

Mektubun içeriği de böyleydi.
Birbirimizi henüz tanımıyoruz ama tanıyınca hemen seveceğimizi hatta şu andan itibaren sevmeye başladığımızı söyleyebilirim. 8-9 ay sonra dışarı çıkarak ikinizi de görmek için sabırsızlanıyorum. Şu an bulunduğum ortam küçük, huzurlu ve güvenli olsa da büyük dünyanıza gelmek için can atıyorum. Çünkü acısıyla tatlısıyla beraber güzel günler yaşayacağımızı ve beni her türlü tehlikeden koruyacağını şimdiden görüyorum. Zaman zaman bana kızacak olsan da beni pikniğe götüreceğini, derslerimde bana yardımcı olacağını, yüzmeyi öğreteceğini biliyorum. Oldukça uzun bir süre yanınızda kalacağım için bana iyi bir gelecek sağlamakla ilgili endişelerin olduğunun farkındayım ama tüm bunları merak etmeni istemiyorum. Çünkü minik bedenim ve kocaman yüreğimle yanına geliyorum babacığım. ( netten bulmuştum acelem vardı kendim yazma fırsatım olmadı :) )

ben 1 ay içinde 3 hafta düsünmüyorum aklıma getirmiyorum ama son hafta baslıyorum hamilemiyim diye dolanmaya tüm günüm bazen topicler de geçio kendime pay çıkarıyorum iste teselli oluyorum falan bu ay takmıyordum aklımda hiç yoktu taa ki rüyamda iki kere anne olduğuumu görene kadar..
bilmiyorum bu beni acayip ümitlendirdi simdi bakalım bu ay da olmadı ise his kalmadı bende ama sureyi okucam bir de yakıdan bahsedenleri görmüstüm onu denicem bu ay zaten esim doktora gitcek olmazsa bakalım hayırlısı...

Canim benim bende senin gibiydim belirtiler yasiyorum basim donuyo vs vs filan sonra dedim ki istemiyorum olursa olur ama olmasin calisiyim dedim hic aklima da gelmedi hic belirtide yasamadim hatta dogum kontrol hapi almaya gittim hamile oldugumu ogrendim düşün. Yani diyecegim stres yapma olursa olmazsa olmazsa napiyim aman de oyle sartla kendini hatta olmaz nasilsa yine de ama yeter ki stres yapma :KK66: ki ben sirf hamile kalmayim die iliskiden sonra birak yatmayi tuvalete kosuodum aksin diye. Olacagi varsa oluyor ama takmayacaksin:)

Hiç öyle sabredip akşam yemeğinde sürpriz yapacak tiplerden değilim..
Testi birlikte almıştık, testi yaptım adam zaten banyonun kapısında bekliyormuş, kendi gözleriyle gördü :KK31:

Akşam işten çıkıp eczanenin kapanmaması için koştur koştur test almaya gittim...Eve nasıl gittim o testi nasıl yaptım ve bekledim bilmiyorum tabi bu sırada en yakın dostum telefonun bir ucunda benim ona müjdeli haberi vermemi bekliyordu. testte ikinci çizgi hafifte olsa belliydi hamileydim :) telefonda ona sadece uç çabuk gel hamileyim teyze oluyosun dediğimi hatırlıyorum :) neyse arkadaşım geldi ve karnıma göz kaş ağız sevimli dil çıkaran bir bebek resmi çizdik.eşim geldi sofraya 4 tane yemek tabağı koyduk ama o hiç sormadı neden 4 diye tabi arkadaşım hemen atladı aaa 4 tane koymuşuz yanlışlıkla diye eşim dalga geçti hayırdır biri mi geliyodu ekti seni diye o an arkadaşımla göz göze geldik ben hemen karnımı açtım arkadaşım küçük misafirimiz var dedi :) eşim şok tabi beni kandırıyosunuz dedi hemen yaptığım testi gösterdik öyle bir sarıldı ki ağladı ya ağladı içim koptu hiç bişey söyleyemedim o kadar farklı bir mutluluk getirdiki bize anlatamam :)

Test pozitif çıktığında haberi eşimin telefonuna ikimizin de çok sevdiği How I met your mother dizisindeki sevimli Lily&Marshal çiftinin bu fotoğrafını paylaşarak verdim. Fotoğrafı görünce kendisi anladı
image.jpg

Adetim normalde hiç gecikmezdi 10 gün (beklemediğim bir hamilelik olduğu için bu kadar geç fark ettim) gecikince eczaneden testi birlikte aldık. Testi yaptım çift çizgi hemen eşime gösterdim. "Eee" dedi. Çift çizginin pozitif anlamına geldiğini bilmediği gibi küçük bir ayrıntıyı atlamışım :-) eesi hamileyim dedim. Dondu kaldı, ilk işi de balkona çıkıp bi tane yakmak oldu. Hayırdır üzüldün herhalde dedim, saçmalama mutluluktan içiyorum dedi.

Adet günüm gelmişti, adet olacakmışım gibi hiçbir belirti yoktu sadece kasık ağrısı vardı. O gün test yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı ama yaklaşık 10 saat sonra silindi. Ertesi gün kan testi yaptırmaya gittim %100 hamileyim dedim kanda negatif çıktı. Defalarca kan testi yaptırdım Adetimden 9 gün geçti hala kanda negatif çıkıyordu ama gögüslerim ağrımaya başladı. Dedim heralde adet olucam. O gün bir doktora göründüm adet olmam gereken günden 9 gün geçti ama kanda negatif dedim.
Bana hem kan testi yaptırdı hemde progesteron hormon testi yaptırdı. Sonuç yine negatif. Yumurtlaman gecikmiş dedi. Gebelik görünmüyor ama bugünlerde yaşanan ilişkiden hamile olma ihtimalin çok yüksek dedi. Yumurtlama günündesin dedi. O gün ilişki yaşandı.

Bundan 6 gün sonra yani adetimden 15 gün geçmişti hala adet olmamıştı hala belirtim yoktu sadece kasıklarımda ağrı ve gögüslerimdeki ağrı çok fazlalaşmıştı. Kendi kendime zaten çıkmayacak boşuna özele gitmiyim acile gidip bir kanımda baktırayım geçerken dedim. Geçerken kan verdim ama eşim anneme eşyalarımı almak için uğrayacağım için geç kalıcam eve sanıyor. Oradan anneme uğradım oyalandım 1 saat kan verdiğimi hiç kimseye söylemedim.

Eve giderken boşver uğramıyayım zaten yok dedim kendi kendime ama dayanamadım. Elimde kocaman valizle gittim acile sonucum çıkmış dedim alabilir miyim ? Adam çıkarttı hiç sonuca bakmıyorum sadece 0,100 arıyorum daha öncekilerde öyle çıkmıştı çünkü. Aaa bir baktım 135,7 (H) yazıyor. Şoka girdim ama gülüyorum saçma sapan bir şekilde herkes bana bakıyor valizi falan bıraktım orada öylece doktorun yanına gittim. Adam aldı sonucu ben saf gibi şaşkınlıkla '' biliyorum hamileyim '' dedim. :)))) Adam güldü içinden demiştir ne manyak karı :))))))

Sonra hemen ablamı aradım napıyosun dedim iyiyim sen napıyosun dedi iyi işte ya hastanedeyim dedim. Neden ? Noldu ? falan deyince 'Yok birşey bee karnımda bebek varmış '' dedim. Şoka girdi. Aynı şekilde görümcemi, kuzenimi falan aradım.

Sonra eve gittim hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorum eşim iyiki de hemen geldin he aşkım ölcem şimdi açlıktan dedi. Tamam ne yapıyım dedim gözleme yapsana eyince işime geldi uzun sürecek zaten diye oda televizyona dalmış :) önünden geçip giyindim süslendim makyaj falan, biberonla emzik geçiriyorum önünden hiç farketmedi bile manyak :) Sonra aldım kağıt kalemi bir yandan gözlemeleri pişiriyorum bir yandan mektup yazıyorum. Kapıyı açtım kapı çalıyor ya duymnuyor musun dedim yooo dedi. Elimde kağıt sanki yerden almışım gibi yaptım. O ne ? dedi Bilmiyorum okuyorum dedim suratımı astım kötü birşey sandı.
Al da oku neymiş dedim kızgın kızgın aldı okumaya başladı. 2. cümlede gülmeye başladı gözleri doldu. Sarıldı falan artık yemek yiyebiliriz. gözlemeleri renkli tepsilerim var tek kişilik onlara koydum. Benimki pembe, onunki yeşil, bir tanede sarı ( kız yada erkek bilmediğim için ) biberon ve emziği koydum üzerine not yazdım '' 9 ay sonra aynı sofrada babacığım '' çok mutlu oldu çok sevindi. Çok şükür :)

Mektubun içeriği de böyleydi.
Birbirimizi henüz tanımıyoruz ama tanıyınca hemen seveceğimizi hatta şu andan itibaren sevmeye başladığımızı söyleyebilirim. 8-9 ay sonra dışarı çıkarak ikinizi de görmek için sabırsızlanıyorum. Şu an bulunduğum ortam küçük, huzurlu ve güvenli olsa da büyük dünyanıza gelmek için can atıyorum. Çünkü acısıyla tatlısıyla beraber güzel günler yaşayacağımızı ve beni her türlü tehlikeden koruyacağını şimdiden görüyorum. Zaman zaman bana kızacak olsan da beni pikniğe götüreceğini, derslerimde bana yardımcı olacağını, yüzmeyi öğreteceğini biliyorum. Oldukça uzun bir süre yanınızda kalacağım için bana iyi bir gelecek sağlamakla ilgili endişelerin olduğunun farkındayım ama tüm bunları merak etmeni istemiyorum. Çünkü minik bedenim ve kocaman yüreğimle yanına geliyorum babacığım. ( netten bulmuştum acelem vardı kendim yazma fırsatım olmadı :) )
okurken agladım hayırlı olsun

kızlar bende eşime not yazdım şuan neer yazdıgımı tam net hatırlamıyorum ama 9 ay sonra asıl fenerli geliyor baba sizleri çok sevıyorum dıye eşim çok mutlu oldu dondu kaldı önce sonra bana sımsıkı sarıldı sonra bebegin kimyasal gebelik oldugunu ögrendik :KK42: bununla bırlıkte 2. kimyasal gebeliğim oldu çok üzülüyorum

o kadar umutsuz bi şekilde test yapmıştım ki :KK43: her ay hüsranla bittiği için bu ay da boşuna yapıyorum diyerek :KK43: testi yaptım kenara bıraktım işe gitmek için hazırlandım geldiğimde test yerinde yoktu. eşim almış 2 çizgi ne oluyo çok soluk duruyo dediğinde inanmadım. dalga geçme benimle dedim baktım gerçekten çok soluk 2.bi çizgi vardı. yani eşim bana sürpriz yapmış oldu :KK45:

X