- 2 Nisan 2014
- 887
- 589
- 38
- Konu Sahibi mihribanbalik
kızlar devam ediyorum.
bundan sonra hep tartışmalar oldu bu yüzden diyalog şeklinde yazıcam.
abim hiç tartışmaya karışmadı. babama sakin ol dedi sadece. sonra annemlere gelince sordum niye bişey demedin diye. mihriban ben karışsam 2ye tek kalacak. empati yaptım erkeklik gururnu ezmiyim dedim. babam zaten gerekeni söyledi ona dedi. ben ne diyim? laftan anlarsa ona zaten çok şey söyledi dedi.
kapıdan girdi. eşim bağırıyor babam sinirli.
eşime dedim ki önce babama dedim sesini yükseltme. saygısızlık etme. dedim hiç sinirli değildim. ayakta dik dik sadece bunu dedim.
babam oturdu "babacım dedim nolur sinirlenme tansiyonun var ilacını almıyorsun bişey olmasın sana nolur dedim sakin ol sen ne dersen de o değişmeyecek. benim kararım kesin. sinirlenme bişey deme" dedim.
benimki başladı.
adam: su isterse benden isteyecek
babam: sen 7 gündür yoksun. o suyunu bizden içiyor.
a: benim soyadımı taşıyor. ben burdayım. bana diycek.
b: sen terkettin gittin. sordun mu ne yersin içersin diye.
a: ben adım attım doktora geldim. annesini getirmiş. çocuğumu göremedim.
b: çocuğunu niye göremedin? noldu?
a: annesini getirmiş. sinirlendim öfkelendim döndüm.
b: çocuğunu görmek istiyorsan sana ne engel olabilirdi. kendi öfken engel olmuş
a: belki biz sonra oturup konuşacaktık da. annesini niye getirmiş?
b: gelse ne olur ki? konuşma talebin olduğunu sen belirtseydin. neden söylemedin?
ben girdim araya. baba dedim tamam boş ver.
adam: çocuğumu göremedim.
ben: çocuğu görmek isteseydin görürdün sana kimse engel olmadı ki.
a: resimleri nerde?
gittim getirdim flash belleği buyur dedim.
neyse sonrası yine laf kalabalığı.
babam: biz kızımızı verirken böyle değildi. değişti.
adam: o da beni değiştirdi.
b: tamam otur düşün neden değiştik diye.
bu sırada kızlar buraya yazmadım. ben yine dedesidir babaannesidir halasıdır. oğlumun nasıl olduğunu bilmek isterler diye. resimlerini gönderdim. hiç cevap vermediler.
adam: bi de resimleri atmış annemlere.
b: biz empati yaptık. çocuğun nasıl olduğunu bilmeleri hakkı var.
a: atmıycaktı.
b: iyilik anlaşılmamış.
yine bir sürü laf kalabalığı.
babam: erkeklik evi terketmek değil. sana oğlum gibi söylüyorum. terkedip dönüp burası benim değil dedi.
ben: baba boş ver işte bu kadarmış.
bu sırada kp arıyor hoparlöre veriliyor.
ben tamam hadi tartışmayalım size gidelim diyorum.
bu iş bitti diyorum.
ben oğlumla burda kalıcam diyorum.
adam sinirleniyor. babama siz destek oluyorsunuz boşanmasına diyor. beni de çocuğumla tehdit ediyor.
çocuğu ben büyütmeyecekmişim diye. kim büyütcek dedim. kız kardeşin mi? annen mi? dalga geçer gibi gülümsüyor.
babam diyor sen sevsen bir adım atarsın konuşmaya uzlaşmaya çalışırsın. özrün bile yok diyor.
baba dedim yüzgöz olduk bundan sonra dönüşü yok tamam hadi diyorum.
gerginliğe daha fazla dayanamadım. bugün giyeceklerimi aldım gece 1 olmuş zaten. hadi gidelim tamam dedim. sen git dedi ben konuşucam. yok dedim bırakmam seni korkuyorum tansiyonundan.
babam da git sen ben geliyorum dedi. abimle eve gönderdi.
kendi 20 dakika daha durdu.
eşimle konuşmuş.
kızım boşanmak istiyor demiş.
biz bu akşam sen döndün diye yumuşadık boş ver kızım dedik. boşanma dedik demiş. ama maalesef yapıcı değil yıkıcısın.
sen bence oğlum otur düşün. kendini gözden geçir demiş.
babam evden çıkarken elini öpmüş.
bugün kp ile babam görüşecek.
pazartesi bekarlığa veda partisi yapıyor gelinimiz. salı kına var. cuma düğün. ben daha hiç bir kıyafet alamadım. çıkamadım ki alayım. abimin daha damatlığı yok. düğüne 1 hafta var.
gidip avukatla görüşsem tüm günümü ayırmam lazım.
napim?
adam evde şimdi.
çocuğu da düşünmüyor aslında.
ailesi herkesle küs. düşmanları çok.
beni herkes tanıdı. herkes ne şanslısınız iyi aile iyi kız dedi. benim bildiğim en az 5-10 kişi dedi.
şimdi boşanırsak. geçimsizlikleri görünecek. millet oh diycek. bu yüzden çekiniyorlar.
kadın için hamile bir kadın için hele boşanmayı düşünmenin hayali bile zor.
bu süreçte benim hatalarım çok oldu.
ben eşime iyi kötü demiyorum.
"bana göre değil" diyorum. "ben de ona göre değilim" diyorum.
öyle de zaten.
ben onu hiç çocuğumla tehdit etmedim. kp ye pazartesi dediğim aynen şu: "o benim çocuğumun babası, siz dedesisiniz. ben kötü vicdansız değilim. ayrılmak istiyorum ama çocuğu sizden ayırmak istemiyorum. istediğiniz zaman gelin görün. sadece o bana görünmesin onu istiyorum" dedim.
böyle.
çok güçsüzüm. çok bitkinim. abimin bizim en mutlu günlerimiz mafoldu. benim de katkım var. ben kendimle barışığım. herhangi bir kaza varsa iki tarafta da kusur olabiliyor. ama ben bu kazadan çok hasarlı çıktım.
rabbim kimseye böyle bir imtihan vermesin.
bundan sonra hep tartışmalar oldu bu yüzden diyalog şeklinde yazıcam.
abim hiç tartışmaya karışmadı. babama sakin ol dedi sadece. sonra annemlere gelince sordum niye bişey demedin diye. mihriban ben karışsam 2ye tek kalacak. empati yaptım erkeklik gururnu ezmiyim dedim. babam zaten gerekeni söyledi ona dedi. ben ne diyim? laftan anlarsa ona zaten çok şey söyledi dedi.
kapıdan girdi. eşim bağırıyor babam sinirli.
eşime dedim ki önce babama dedim sesini yükseltme. saygısızlık etme. dedim hiç sinirli değildim. ayakta dik dik sadece bunu dedim.
babam oturdu "babacım dedim nolur sinirlenme tansiyonun var ilacını almıyorsun bişey olmasın sana nolur dedim sakin ol sen ne dersen de o değişmeyecek. benim kararım kesin. sinirlenme bişey deme" dedim.
benimki başladı.
adam: su isterse benden isteyecek
babam: sen 7 gündür yoksun. o suyunu bizden içiyor.
a: benim soyadımı taşıyor. ben burdayım. bana diycek.
b: sen terkettin gittin. sordun mu ne yersin içersin diye.
a: ben adım attım doktora geldim. annesini getirmiş. çocuğumu göremedim.
b: çocuğunu niye göremedin? noldu?
a: annesini getirmiş. sinirlendim öfkelendim döndüm.
b: çocuğunu görmek istiyorsan sana ne engel olabilirdi. kendi öfken engel olmuş
a: belki biz sonra oturup konuşacaktık da. annesini niye getirmiş?
b: gelse ne olur ki? konuşma talebin olduğunu sen belirtseydin. neden söylemedin?
ben girdim araya. baba dedim tamam boş ver.
adam: çocuğumu göremedim.
ben: çocuğu görmek isteseydin görürdün sana kimse engel olmadı ki.
a: resimleri nerde?
gittim getirdim flash belleği buyur dedim.
neyse sonrası yine laf kalabalığı.
babam: biz kızımızı verirken böyle değildi. değişti.
adam: o da beni değiştirdi.
b: tamam otur düşün neden değiştik diye.
bu sırada kızlar buraya yazmadım. ben yine dedesidir babaannesidir halasıdır. oğlumun nasıl olduğunu bilmek isterler diye. resimlerini gönderdim. hiç cevap vermediler.
adam: bi de resimleri atmış annemlere.
b: biz empati yaptık. çocuğun nasıl olduğunu bilmeleri hakkı var.
a: atmıycaktı.
b: iyilik anlaşılmamış.
yine bir sürü laf kalabalığı.
babam: erkeklik evi terketmek değil. sana oğlum gibi söylüyorum. terkedip dönüp burası benim değil dedi.
ben: baba boş ver işte bu kadarmış.
bu sırada kp arıyor hoparlöre veriliyor.
ben tamam hadi tartışmayalım size gidelim diyorum.
bu iş bitti diyorum.
ben oğlumla burda kalıcam diyorum.
adam sinirleniyor. babama siz destek oluyorsunuz boşanmasına diyor. beni de çocuğumla tehdit ediyor.
çocuğu ben büyütmeyecekmişim diye. kim büyütcek dedim. kız kardeşin mi? annen mi? dalga geçer gibi gülümsüyor.
babam diyor sen sevsen bir adım atarsın konuşmaya uzlaşmaya çalışırsın. özrün bile yok diyor.
baba dedim yüzgöz olduk bundan sonra dönüşü yok tamam hadi diyorum.
gerginliğe daha fazla dayanamadım. bugün giyeceklerimi aldım gece 1 olmuş zaten. hadi gidelim tamam dedim. sen git dedi ben konuşucam. yok dedim bırakmam seni korkuyorum tansiyonundan.
babam da git sen ben geliyorum dedi. abimle eve gönderdi.
kendi 20 dakika daha durdu.
eşimle konuşmuş.
kızım boşanmak istiyor demiş.
biz bu akşam sen döndün diye yumuşadık boş ver kızım dedik. boşanma dedik demiş. ama maalesef yapıcı değil yıkıcısın.
sen bence oğlum otur düşün. kendini gözden geçir demiş.
babam evden çıkarken elini öpmüş.
bugün kp ile babam görüşecek.
pazartesi bekarlığa veda partisi yapıyor gelinimiz. salı kına var. cuma düğün. ben daha hiç bir kıyafet alamadım. çıkamadım ki alayım. abimin daha damatlığı yok. düğüne 1 hafta var.
gidip avukatla görüşsem tüm günümü ayırmam lazım.
napim?
adam evde şimdi.
çocuğu da düşünmüyor aslında.
ailesi herkesle küs. düşmanları çok.
beni herkes tanıdı. herkes ne şanslısınız iyi aile iyi kız dedi. benim bildiğim en az 5-10 kişi dedi.
şimdi boşanırsak. geçimsizlikleri görünecek. millet oh diycek. bu yüzden çekiniyorlar.
kadın için hamile bir kadın için hele boşanmayı düşünmenin hayali bile zor.
bu süreçte benim hatalarım çok oldu.
ben eşime iyi kötü demiyorum.
"bana göre değil" diyorum. "ben de ona göre değilim" diyorum.
öyle de zaten.
ben onu hiç çocuğumla tehdit etmedim. kp ye pazartesi dediğim aynen şu: "o benim çocuğumun babası, siz dedesisiniz. ben kötü vicdansız değilim. ayrılmak istiyorum ama çocuğu sizden ayırmak istemiyorum. istediğiniz zaman gelin görün. sadece o bana görünmesin onu istiyorum" dedim.
böyle.
çok güçsüzüm. çok bitkinim. abimin bizim en mutlu günlerimiz mafoldu. benim de katkım var. ben kendimle barışığım. herhangi bir kaza varsa iki tarafta da kusur olabiliyor. ama ben bu kazadan çok hasarlı çıktım.
rabbim kimseye böyle bir imtihan vermesin.