• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken çalışmanın zorlukları

littlestrawberry

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
279
251
103
Ankara
merhaba, 10 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. Özel sektörde çalıştığım için kolay kolay izin alamıyorum. Sırf işim aksamasın daha rahat çalışabileyim diye evimi işime 50 metre öteye taşıdım. İş kolik değilim ama İş kolik bir müdürüm var. Kendisi Cumartesi ve Pazar da dahil olmak üzere haftanın 7 günü çalışıyor ileri yaşına rağmen. Onunla çalışmak yeterince zor zaten. Şimdi hamile olduğum için mide bulantılarım hayatımı karartmış durumda. Yorgunluktan elim kolum kalkmıyor. Gerçekten zor bi süreç geçiriyorum. ilk hamileliğim doğal olarak bu zorlukları ilk defa yaşıyorum. Normalde kolay kolay midem bulanmaz ama son 1 aydır her gün midem bulanıyor ve suratım bu durumdan dolayı asık olabiliyor. Fakat bunu isteyerek yapmıyorum kesinlikle. Dün Genel Müdür beni çağırdı. ( müdürüm dışında Genel müdüre de bağlıyım ) önce hayırlı olsun dedi yeni öğrenmiş gebeliğimi ben söylemedim. Sonra açık açık "mahkeme duvarı gibi bir suratla burda oturacaksan hiç oturma git izin al burası iş yeri. Bu şekilde bana hiçbir fayda sağlayamazsın. Burda işteymiş gibi davranacaksın, eğer böyle devam edeceksen ben müdürüne söylerim bu kıza yıllık iznini ver gitsin derim" falan demeye başladı. Sürecin çok zor geçtiğini ben de böyle olmasını istemediğimi söyledim ama genel müdür işte onun sözünün üstüne söz söyleyemedim ama çok da incindim. İzin durumuna gelince benim işimi sadece müdürüm yapabiliyor. o ve benden başka kimse yapamıyor. ben de onun zaten kendi işi başından aşkın bir de benimkiyle uğraşmasın diye izin almadım ki alsam da 2 günden fazla alamam. 2 gün de benim hayatımda hiçbir değişikliğe sebep olmaz. Ayrıca ben yokken müdürüm o kadar gergin oluyor ki diğer çalışma arkadaşlarıma sürekli kötü davranıyor iş yükü yüzünden. bunu da arkadaşlarıma yapmak istemedim açıkçası. Sonuçta ben iş yürüsün kimseye fazladan iş yükü gelmesin diye tüm zorluklara rağmen gelip çalışıyorum. Normalde elimden geldiğince makyaj yapmaya çalışırım ama şu 2 aydır yapamıyorum çünkü mide bulantılarım ve psikolojim bunu istemiyor. bunu benim tercihim sanırdım ama öyle değilmiş. Baktım çok fazla eleştiri alıyorum. Çok renksizsin bu ne hal git yüzüne bir şey sür falan diye sürekli eleştiriliyorum. bu da ayrı canımı sıkıyor. Bugün makyaj yaptım bir değişiklik olacak mı diye ama bu sefer de sürekli midem bulandığı için yüzüm ekşiyor ve amma nazlısın yorumlarına maruz kaldım. Canım çok sıkıldı. Çalışmamak gibi bir lüksüm yok. Eşim öğrenci okuyor. o da çalışmak istiyor fakat ben onun bir an önce okulunu bitirmesini istiyorum. Bilmiyorum hamile olduğum için ben mi fazla alıngan davranıyorum ama sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.

isinizden memnunsunuz ki is yerine yakin tasinmissiniz,
genel mudurun tavri hic hos degil, ama kavga edip isinizden olmaya da degmez.
Dikkat ederim deyip kapatin her seferinde konuyu.
Bir iki aya zaten bulantilariniz gecer,
bu surede kendinizi de biraz simartip moralinizi yukseltmeye calisin,
ne bileyim arada is yerine atistirmalik getirip ikram da edebilirsiniz, hem size iyi gelir, hem ortam senlenir.

işinizi öğretebileceğiniz siz olmadığınız zaman sizi idare edecek bir arkadaşınız yok mu ? biz o şekilde idare ediyorduk herkes birbirinin işinin ustası olmasa da idare edecek kadar biliyordu. İnsanlar ne kadar bencilleşmiş bilerek yaptığınız bir şey yok ki mide bulanmasının nazla ne alakası var ? İnşallah çok çabuk atlatırsınız bu durumu.

Müdürünüz anlayışlı biri mi?
Yerinizde olsam gidip şu genel müdürünüzün yaptığı saçma sapan konuşmayı ve durumumu ona anlatırdım.

Her hamilelik bir olmaz. Mide bulantınız süredebilir bir anda kesiledebilir. Muhtemelen 3.ay itibariyle sakinler bulantılar. Ama bunun garantisi yok ki.
Nihayetinde sağlığnız el verdiği müddetçe çalışacağınızı belirtin.

işinizi öğretebileceğiniz siz olmadığınız zaman sizi idare edecek bir arkadaşınız yok mu ? biz o şekilde idare ediyorduk herkes birbirinin işinin ustası olmasa da idare edecek kadar biliyordu. İnsanlar ne kadar bencilleşmiş bilerek yaptığınız bir şey yok ki mide bulanmasının nazla ne alakası var ? İnşallah çok çabuk atlatırsınız bu durumu.
benim işim malesef 1 hafta ya da 2 haftada öğrenilecek bi iş değil işimin yüzde 80'i ingilizce ve diğer çalışma arkadaşlarımın ingilizcesi o kadar iyi değil. İş yükü direkt müdürüme kalıyor. geçen ay kayınpederim vefat etti. mecburen 3 günlük izin alıp şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Ortalık birbirine girmiş. Sırf müdürümün gerginliğinden çalışma arkadaşlarım ve kat görevlileri de nasibini almış. Kat görevlisine küfür bile etmiş. Herkes yalvarıyor nolur gitme sen gidince burnumuzdan getiriyor diye... İşte ben bu insanları anlamıyorum her gün çok kötüymüşüm bir gün de iyi olmalıymışım. bıkmışlar beni böyle görmekten.. daha neler neler... Resmen psikolojik şiddet görüyorum.

isinizden memnunsunuz ki is yerine yakin tasinmissiniz,
genel mudurun tavri hic hos degil, ama kavga edip isinizden olmaya da degmez.
Dikkat ederim deyip kapatin her seferinde konuyu.
Bir iki aya zaten bulantilariniz gecer,
bu surede kendinizi de biraz simartip moralinizi yukseltmeye calisin,
ne bileyim arada is yerine atistirmalik getirip ikram da edebilirsiniz, hem size iyi gelir, hem ortam senlenir.
Evet işimden memnunum işimi seviyorum. Tavsiyeleriniz güzel deneyeceğim. Teşekkürler.

Müdürünüz anlayışlı biri mi?
Yerinizde olsam gidip şu genel müdürünüzün yaptığı saçma sapan konuşmayı ve durumumu ona anlatırdım.

Her hamilelik bir olmaz. Mide bulantınız süredebilir bir anda kesiledebilir. Muhtemelen 3.ay itibariyle sakinler bulantılar. Ama bunun garantisi yok ki.
Nihayetinde sağlığnız el verdiği müddetçe çalışacağınızı belirtin.
Müdürüm de genel müdürü savunur daha hiçbir personelinin arkasında durduğu görülmemiştir. Bu şirkette yapayalnızsın eğer müdür veya yönetici değilsen.. Şimdiye kadar kimseyle bir problemim olmadı elimden geldiğince de işimi düzgün yapmaya çalışıyorum. Zaten ağırıma giden işimle ilgili bir şikayet değil de suratımın asıklığı ile ilgili böyle sözler duymak oldu...

merhaba, 10 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. Özel sektörde çalıştığım için kolay kolay izin alamıyorum. Sırf işim aksamasın daha rahat çalışabileyim diye evimi işime 50 metre öteye taşıdım. İş kolik değilim ama İş kolik bir müdürüm var. Kendisi Cumartesi ve Pazar da dahil olmak üzere haftanın 7 günü çalışıyor ileri yaşına rağmen. Onunla çalışmak yeterince zor zaten. Şimdi hamile olduğum için mide bulantılarım hayatımı karartmış durumda. Yorgunluktan elim kolum kalkmıyor. Gerçekten zor bi süreç geçiriyorum. ilk hamileliğim doğal olarak bu zorlukları ilk defa yaşıyorum. Normalde kolay kolay midem bulanmaz ama son 1 aydır her gün midem bulanıyor ve suratım bu durumdan dolayı asık olabiliyor. Fakat bunu isteyerek yapmıyorum kesinlikle. Dün Genel Müdür beni çağırdı. ( müdürüm dışında Genel müdüre de bağlıyım ) önce hayırlı olsun dedi yeni öğrenmiş gebeliğimi ben söylemedim. Sonra açık açık "mahkeme duvarı gibi bir suratla burda oturacaksan hiç oturma git izin al burası iş yeri. Bu şekilde bana hiçbir fayda sağlayamazsın. Burda işteymiş gibi davranacaksın, eğer böyle devam edeceksen ben müdürüne söylerim bu kıza yıllık iznini ver gitsin derim" falan demeye başladı. Sürecin çok zor geçtiğini ben de böyle olmasını istemediğimi söyledim ama genel müdür işte onun sözünün üstüne söz söyleyemedim ama çok da incindim. İzin durumuna gelince benim işimi sadece müdürüm yapabiliyor. o ve benden başka kimse yapamıyor. ben de onun zaten kendi işi başından aşkın bir de benimkiyle uğraşmasın diye izin almadım ki alsam da 2 günden fazla alamam. 2 gün de benim hayatımda hiçbir değişikliğe sebep olmaz. Ayrıca ben yokken müdürüm o kadar gergin oluyor ki diğer çalışma arkadaşlarıma sürekli kötü davranıyor iş yükü yüzünden. bunu da arkadaşlarıma yapmak istemedim açıkçası. Sonuçta ben iş yürüsün kimseye fazladan iş yükü gelmesin diye tüm zorluklara rağmen gelip çalışıyorum. Normalde elimden geldiğince makyaj yapmaya çalışırım ama şu 2 aydır yapamıyorum çünkü mide bulantılarım ve psikolojim bunu istemiyor. bunu benim tercihim sanırdım ama öyle değilmiş. Baktım çok fazla eleştiri alıyorum. Çok renksizsin bu ne hal git yüzüne bir şey sür falan diye sürekli eleştiriliyorum. bu da ayrı canımı sıkıyor. Bugün makyaj yaptım bir değişiklik olacak mı diye ama bu sefer de sürekli midem bulandığı için yüzüm ekşiyor ve amma nazlısın yorumlarına maruz kaldım. Canım çok sıkıldı. Çalışmamak gibi bir lüksüm yok. Eşim öğrenci okuyor. o da çalışmak istiyor fakat ben onun bir an önce okulunu bitirmesini istiyorum. Bilmiyorum hamile olduğum için ben mi fazla alıngan davranıyorum ama sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.
İş kanunu gereği günde 7.5 saatten fazla çalıştırma işveren. Bu durumda öğle aran hariç 7.5 saat sonunda erken çıkmayı bir dilekçe ile talep edebilirsin. İş kanununa aykırı hiçbir yönetmelik olmayacağından kabul etmek zorundalar. Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Canım senin konun hamileyken çalışmanın zorlukları değil ki. Hamile iken mobbing uygulanması yani işyerinde psikolojik şiddet.
Hiç kimse seni yıllık izin almaya zorlayamaz. Çok meraklilarsa gidersin raporunu alırsın hicbisey yapamazlar.
Bence cevabını düzgünce verememissin
Gidip tekrar konuş veya yapamam diyorsan kendi mudurunle konuş. İzin fln almak istemediğini sürekli midenin bulandıgini soyle. Ayrıca.makyaj yapmak zorunda değilsin. Ben hamile yım kolay geçiyor ama.ilki zor geçmişti ve gün içinde gidip yattigim bile oluyordu. Başka bi arkadaşım çok kötü midesi bulaniyordu iki ay boyunca bütün gün masasında uyudu müdürümüz hicbisey demedi. İnsandı çünkü

En azından izin hakkınız varmış. 6. haftamdan beri kusmadığım bir günüm olmadı benim.. Sınıfın kapısı açık ders işliyorum ki hemen lavaboya yetişebileyim. 15. hafta oldu daha bir gün rapor alamadım, devlette çalışanların da rapor alması kolay değil ondan söylüyorum. Tek artım doktorum nöbet tutması sakıncalı diye rapor yazdı da nöbet görevimi aldılar. Erken doğum riskim var çünkü.. Kadın olmak zor diye klişe ama doğru bir söz var. İşi atlatsan eve geliyorsun yine o halde bir sürü iş seni bekliyor. Bir gün yapma iki yapma sonunda mecbur kalıyorsun. Allah kolaylık versin, inşallah bulantılarınız uzun sürmez benimki kadar..

Ayni haftalik hamileyim seni en iyi ben anlarim. 5 haftadan fazladir bulanti yasiyorum, halsizim, ruh gibi ise gidip geliyorum, bazen agrilar oluyor vs. Su anda isyerinin seni idare etmesi lazim, kadin calisanlara pozitif ayrimcilik şart. Isinin geregini yapiyorsan sırıtarak dolaşmayıver

‚Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin’ diye bir laf var ya ; işte maalesef bazen aynen öyle bir durum oluyor . Hamileliğimin ilk gününden nişanımın geldiği güne kadar çalıştım . Hem de ayakta .. bebeğimin 40’ı çıktı işe döndüm, şu anda 6 aylık ... demem o ki ; eğer başka şansınız yoksa , kendinizi bir şekilde motive edin , beterin beteri var 😉

Maalesef cogu yerde yasaniyor bu benzeri psikolojik siddet olaylari. Ben de sizinkine benzer bir isteydim hamileyken, neler neler yapti mudurum. İlk gunden ayrilmak istedigimi soyledigim halde yerime birini almadi,alin da is ogreteyim diye diye 8.ayima kadar calistim. Rapor alirsan cikis haklarini vermem sana diye tehdit etti, baskalarinin islerini de bana verirdi hep,en son artik dogum iznine cikacagim zamanda da tum ekip arkadaslarimi tek tek izne cikarip hepsinin de donusunu beklememi istedi. Oyle rezil bir kadindi, yine de kotu ayrilmadim. Simdi de arkamdan konusuyormus 4 yil gecti daha ici sogumamis,bela gibi kadindi resmen. Yapacak bir sey olmuyor ne yazik ki. Patronu muduru genel muduru hepsi ayni nane

Turizm sektöründe falan mı çalışıyorsunuz? Makyaj yapmak zorunlu mu yani, prezentabl olmak falan bu dönemde gerçekten zor olmalı. Allah kolaylık versin. Neyse ki geçici bşr durum bu yorgunluk ve bulantı, sabırlı olun.

Sende ordaki herkese yapabildigin kadar olumsuz motivasyon dusurucu yorum yap bakalim ne oluyor. Canim bugun cok mutsuz gorunuyorsun hayirdir de cok yorgun gorunuyorusn de hastamisin de bir derdinmi var de en keyifli anlarinda sende onlarin enerjilerini somur

‚Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin’ diye bir laf var ya ; işte maalesef bazen aynen öyle bir durum oluyor . Hamileliğimin ilk gününden nişanımın geldiği güne kadar çalıştım . Hem de ayakta .. bebeğimin 40’ı çıktı işe döndüm, şu anda 6 aylık ... demem o ki ; eğer başka şansınız yoksa , kendinizi bir şekilde motive edin , beterin beteri var 😉
Bu yasal değil neden yaptınız?
Belli bir izin süresi var

Siz Almanyadaydınız sanırım? Bu şekilde nasıl çalıştırdılar sizi?

Konu sahibi arkadaşım, öncelikle Allah kolaylık versin. Hamilelik sıkıntılarının yanında zeka yoksunu insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorsun. 4. Aydan sonra sıkıntılarının çoğu hafifleyecektir, biraz daha sabır inşallah... sana söylenen şeyleri dikkate alma, tamam de geç. Senin asıl sıkıntın doğum izninden sonra başlayacak gibime geliyor. İşini yapacak başka birinin olmaması ciddi bir sorun. İstediğin doğum iznini kullanamayabilirsin. Kuzenimi süresi dolmadan işe çağırmışlardı ve istifa etmek durumunda kaldı.

Back