- Konu Sahibi littlestrawberry
merhaba, 10 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. Özel sektörde çalıştığım için kolay kolay izin alamıyorum. Sırf işim aksamasın daha rahat çalışabileyim diye evimi işime 50 metre öteye taşıdım. İş kolik değilim ama İş kolik bir müdürüm var. Kendisi Cumartesi ve Pazar da dahil olmak üzere haftanın 7 günü çalışıyor ileri yaşına rağmen. Onunla çalışmak yeterince zor zaten. Şimdi hamile olduğum için mide bulantılarım hayatımı karartmış durumda. Yorgunluktan elim kolum kalkmıyor. Gerçekten zor bi süreç geçiriyorum. ilk hamileliğim doğal olarak bu zorlukları ilk defa yaşıyorum. Normalde kolay kolay midem bulanmaz ama son 1 aydır her gün midem bulanıyor ve suratım bu durumdan dolayı asık olabiliyor. Fakat bunu isteyerek yapmıyorum kesinlikle. Dün Genel Müdür beni çağırdı. ( müdürüm dışında Genel müdüre de bağlıyım ) önce hayırlı olsun dedi yeni öğrenmiş gebeliğimi ben söylemedim. Sonra açık açık "mahkeme duvarı gibi bir suratla burda oturacaksan hiç oturma git izin al burası iş yeri. Bu şekilde bana hiçbir fayda sağlayamazsın. Burda işteymiş gibi davranacaksın, eğer böyle devam edeceksen ben müdürüne söylerim bu kıza yıllık iznini ver gitsin derim" falan demeye başladı. Sürecin çok zor geçtiğini ben de böyle olmasını istemediğimi söyledim ama genel müdür işte onun sözünün üstüne söz söyleyemedim ama çok da incindim. İzin durumuna gelince benim işimi sadece müdürüm yapabiliyor. o ve benden başka kimse yapamıyor. ben de onun zaten kendi işi başından aşkın bir de benimkiyle uğraşmasın diye izin almadım ki alsam da 2 günden fazla alamam. 2 gün de benim hayatımda hiçbir değişikliğe sebep olmaz. Ayrıca ben yokken müdürüm o kadar gergin oluyor ki diğer çalışma arkadaşlarıma sürekli kötü davranıyor iş yükü yüzünden. bunu da arkadaşlarıma yapmak istemedim açıkçası. Sonuçta ben iş yürüsün kimseye fazladan iş yükü gelmesin diye tüm zorluklara rağmen gelip çalışıyorum. Normalde elimden geldiğince makyaj yapmaya çalışırım ama şu 2 aydır yapamıyorum çünkü mide bulantılarım ve psikolojim bunu istemiyor. bunu benim tercihim sanırdım ama öyle değilmiş. Baktım çok fazla eleştiri alıyorum. Çok renksizsin bu ne hal git yüzüne bir şey sür falan diye sürekli eleştiriliyorum. bu da ayrı canımı sıkıyor. Bugün makyaj yaptım bir değişiklik olacak mı diye ama bu sefer de sürekli midem bulandığı için yüzüm ekşiyor ve amma nazlısın yorumlarına maruz kaldım. Canım çok sıkıldı. Çalışmamak gibi bir lüksüm yok. Eşim öğrenci okuyor. o da çalışmak istiyor fakat ben onun bir an önce okulunu bitirmesini istiyorum. Bilmiyorum hamile olduğum için ben mi fazla alıngan davranıyorum ama sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.