Hamileyken boşanmalı mıyım yoksa doğum sonrasına mı ertelemeliyim

Bunlar aşılabilecek şeyler değil mi? Çocuğun da ekleneceği bir aileyi bunun için bozmak doğru mu? Bence bir düşünün derim. Belli ki iletişiminiz çıkmaza girmiş ama gelecek bebeğiniz için bir şansı daha hak ediyor olmalı evliliğiniz. Belki destek alabilirsiniz. Aranızdaki sevgi bağı devam ediyorsa denemek lazım.

Hamile karısına bosanalim diyen adama konu sahibi gidip neyse ya hadi devam edelim ne olacak mı desin? Adam hatasını anlayıp özür dileyene kadar adım atmamalı bence. Kimse hemen git boşanma davası aç demiyor zaten ben de bu fikirde değilim. Ama koca kişisi de eşinden vazgeçmeye hazır ayağı kapı eşiğinde davranırsa şimdi ayrılmasalar da daha çok yıpranirlar. Herkes de evliliği kadının bitirdiği yönünde yazmış. Boşanmayı öne süren kocası.

Adam vicdan azabı da yaşıyor çünkü. Ayrıca bebeği nasıl görücem lafini ben yegenim için bile kullanırım. Babanın vereceği tepki çok daha başka olur. Ben de eşimle hamile iken anlasamiyordum ve boşanmak istiyordum. Ama bana mesela dedi ki çocuk altı aylık olsun hele ondan sonra tekrar konuşuruz sen şimdi bunları düşünme vs ki o da ayrılmak istiyordu bence. Bir adam eğer hamile karısı doğuma çok az kaldı boşanma lafı yapıyorsa ve bunu sürekli yapıyorsa ve kadın sonunda tamam dediği zaman gayet rahat şekilde günlerce konuyu acmayip ne boyanması yerine bebeği nasıl gorucem vs yapıyorsa o adamın aklı bulanmistir ama başka biri tarafından. Bu şey gibi işten ayrılmaya niyetlendin çıkıyorsun müdürün de diyor ki gidersen şöyle olur işler aksar falan sende diyorsun ki benim şimdi çıkarsam yillik izin param nolacak. İşten çıkmışsın isyeri zor durumda kalmış falan umrunda değil ekstra prim veya yan hakkin umrunda olan. Önceki bayana da ben aynı şeyleri söylemiştim sonradan çıktı ortaya. Kadın bizim yuzumuzden haklarını alamadı. Ayrıca son aylarda hamile geçirerek geçen karısına sürekli bosanalim diyen adam karısına seni seviyorum yazsa ne olur. Şimdi düzeni bozulacak millet üstüne gelecek diye erkeğin aklı karışır bu dönemde. Konu sahibi gidince zaten bi git gelleri olacak adamın. Kuzenim aynı şeyin benzerini yaşadı kadın boşanmadi ama diğeri ile hala sevgili. Yakın arkadaşım vardı o da diğer kadındı aynı durumda şimdi görüşmüyorum vs öyle çok şeye tanık oldum ki. İnşallah değildir ama sonuçta öyle de olsa böyle de adam boşanmak istiyor hamile karısından. Vicdanı yok yani. Bunun yanında başka biri varsa da hak kaybına ugramasin. Bı avukattan destek almalı.

Bence bu fikre kesinlikle kulak verin. Erkekler bizler gibi düşünmüyor. Aynı evin içinde bile ağlayan çocuğu duymazdan gelen adamlar boşanınca iyice kopuyor. İyi bir nafaka ile boşanın lütfen.

Ben gidin illa siz konuşun demedim. Evlilik bir şansı daha hak ediyor, boşanmak son çözüm olmalı diyorum. Evlilikten bahsediyoruz. Evcilikten değil. Çocukça inatlaşmalarla yürümez. Evlenirken, çocuk yaparken herkes bodoslama gidiyor. Bunlar en baştan düşünülecek konular. Madem anne baba olmaya karar vermişler fedakarlık yapacaklar. Nasıl ve neden bu noktaya gelmişler bilmiyoruz. Ancak hamile ve sonrasında lohusa olacak bir kadın bunları kaldıramayabilir. Kar-zarar hesabı yapacak.

Boşanmasa bile böyle adamlar bebeğin huysuzluğunu, hastalığını umursayıp ilgilenir mi? Insallah iyi bi nafaka alır da en azından maddi anlamda zorluk çekmez konu sahibi..

Barışıp geri adım atmayacak iseniz ailenizin yanına dönün, çünkü başka doktora başka hastaneye gitmek sizi de etkiliyor doğumun kesin 40. Hafta olacağının garantisi de yok, sizinle ilgilenecek biri olmalı
Ama tüm eziyeti başta ailenize çektirip büyümüş derdi sıkıntısı azalmış bir bebek ile geri eşe dönecek iseniz ne ailenizi yorun ne bebeği yolda perişan edin. Bir dünya eşyası var gelecek gidecek
Yukarıdaki lohusa kısmına da katılıyorum, size destek olmaz ise hormondu doğum stres derken depresyona doğru gidebilirsiniz
Keşke bu kadar sorun varken bebeği planlamayı erteledeydiniz, hem size eziyet oluyor hem ona ileride olacak.
Aranızdaki problem ne bilmiyorum ama umarım en hayırlı şekilde çözülür. Belki aile terapisi veya psikolog size yardım edebilir. Şiddet, aldatma gibi ağır bir şey yaşamadı iseniz iletişimsizlik vs gibi sebeplerdense sorunlar bir de çözüm için bu kanalı deneseniz çok iyi olur.
Parasal sorunlar ise bir şekilde hallolur, eğer seviyorsanız karşılıklı birbirinizi yıpratmayın.
Anne olacağınız için koruma iç güdüsü ile sürekli hormonların etkisi ile sürekli panik halinde hissetmeniz normal
Hepimizin borcu var, hemen hemen Hepimizin kredi kartı, kredi borcu ödüyoruz. Bizler de 7/24 istediğimizi yiyip içip giyemiyoruz. Bu kadar ekonomik darda iseniz niye bebek planı yaptınız diye kusura bakmayın sormaktan da kendimi geri alamadım. Araba araç olmuş siz de örnek veriyorum audi almayın Renault alın fiyat olarak ucuz yollu getirip götürebilir bir şey, durum düzelince alırsınız iyisini. Ha hiç yoksa zaten para napacaksınız olmayınca olmuyor araba evet çocuk varken kolaylık

Son düzenleme:
Konu sahibi zaten eşinden adım bekliyor ve ayrılmak istemiyor. Ama ne yapabilir ki? Kendi başına alabileceği bir karar değil bu. Olay inatlaşmak da değil. Her tartışmada boşanmaya getiriyormuş adam lafı. Hamile halde bunu işitmek kim bilir ne kadar yıkıcıdır. Evlilik/evcilik sırf bunun için ayrılmak istese haklı. Adam her sıkıldığında küstüm oynamayalım diyor. Böyle biriyle çocuk büyütmek bu çerçevede nasıl mümkün olacak ki? İnatsa inat. Adamdan adım gelmeden yelkenleri suya indirmemeli ve bence de devam edeceklerse birkaç seans danışmanlık almalılar mutlaka. Sorunları hasıraltı ederek ilerlememeliler.

Doğum ve lohusalık sürecinde yoğun ilgiye ihtiyacınız olacak. Bunun için mutlaka ailenizin yanına gidin. Çocuğuna o kadar meraklı olan adam çocuğunun annesini hele de hamileyken üzmezdi.

Haklı olarak yazmışsınız ben eski konularda konu sahibinin üyelere verdiği cevapları okudum kendi okuyun demiş bir üyeye yanlış anlamasin.Belki ben üye olmadan açtığı konular.Orada maddi sıkıntılar beklentiler belki ben alinganim fazla eşim şu an maddiyat olarak üzgün paylaşmıyor vs gibi yazilari var ve eşinin onu aldatacak biri olmadığını çok üstüne basarak ifade etmiş ben birazda ondan böyle bir yorum yaptım.İnsallah hayırlısı olsun konu sahibi için

Boşanmasa bile böyle adamlar bebeğin huysuzluğunu, hastalığını umursayıp ilgilenir mi? Insallah iyi bi nafaka alır da en azından maddi anlamda zorluk çekmez konu sahibi..
İlgilenmese bile huzuru kaçsın evinde rahat oturup uyuyamasin.

Bence bu fikre kesinlikle kulak verin. Erkekler bizler gibi düşünmüyor. Aynı evin içinde bile ağlayan çocuğu duymazdan gelen adamlar boşanınca iyice kopuyor. İyi bir nafaka ile boşanın lütfen.
Kesinlikle öyle . Ağlayan çocuğa bebeğe tahammül edebilen erkek göremedim . Çocuk el avuca gelip durulunca babaliklari kabarıyor

Ben yerinizde olsam evimde doğum yapar o süreçte ailemi yanıma çağırırım. Boşandıktan sonra da evden onun gitmesini isterim. Küçücük bebekle düzeninizi bozmayın derim. Boşanmak isteyen oysa bir zahmet evden giden de o olsun

Benim şuan hemen aileme konuyu açmamam be evde kalmaya devam etmem de zaten evliliğim adına bir çaba göstermek oluyor . Kurtarmak için bu benim şuan ki şartlarda yapabileceğim tek şey . Bana direkt boşanalım demedi ama bir evlilik böyle olmaz bu şekilde gitmez diyince devamını ben getirdim direkt bence de haklısın o zaman bundan sonra ne yapacağımız üzerine konuşalım dedim çünkü bana daha önce direkt karşılıklı tartışma esnasında boşanalım demişti ben orda da zaten tamam demiştim ama zaten zoruma gitmişti o zamanda o yüzden şimdi îmâsı bile yapılınca ben direkt konuyu tamam boşanalıma getirdim . Normalde kadınlara fevri derler kadın blöf yapar bizde kaç oldu eşim söylüyor kaldı ki ben ona yalvarmıyorumda hayır boşanmayalım diye direkt hemen boşanalım diyorum sonra daha da çok sinirleniyor daha hararetli tartışırken bir şekilde barışıyoruz .ama ben artık bunu ciddiye almam gerektiğini düşünüyorum . Üzerini kapatmak istemiyorum . Çocuğum olması da önemli değil . Ben tam tersi el üstünde tutulmak isterken bana boşanma resti çeken biriyle mutlu olamam. Ben mutlu değilken zaten çocuğum nasıl mutlu olacak . Bunların hepsini düşünüyorum . Bu arada eşimin beni aldatması gibi bir durum yok maddi sıkıntılarımız zaten ayuka çıkmış eşim üstüne başına bile birşey almaz . Ne kadar kazansa eve harcar . Telefonu vs sürekli benim elimde . Onun dışında blr kadın hisseder de bunu ben bundan his olarakta eminim . Aldatma yok Allah’ta göstermesin .

Bence boşanmayı değil şu an bebeğini düşün ve ağlama. Bebeğin için hazırlık yap takmamaya çalış. Konuşmasan bile surat yapma. Ben kurtarabileceğinizi düşünüyorum kırgın olsanız da düzelebilir

Biri evden gidicekse bu neden siz olacaksınız hemde karnınız burnunuzdayken? Asla böyle bir şey yapmayın kendisi istiyosa defolsun gitsin ailenizi yanınıza çağırın kendi evinizde düzeninizde geçirin süreci doğum lohusalık kolay değil. Hayatında kesin biri var akbaba gibi bekliyor yoksa kimse 8 aylık hamile kadına boşanalım zırt vırt yapmaz yahu aldatan adam bile bi doğum olsun öyle konuşacam der sizinkini sıkıştırıyolar belli. Çocuk falan umrunda olsa zaten en başta alttan alırdı sizi, iki foto çeker iki kucağına alır bitti gitti. Bu evlilikten vazgeçtiyseniz çok akıllıca hareket edin eşinizin menfaatine bir şey bırakmayın, bir süre çalışmayacam diyip tüm masraflarıda karşılasın yok öyle bedavadan baba olacak bekar gibi yaşayacak ay sinir oldum

Aldatma söz konusu değil inanın. Evet sorunlarımız var küçümsenecek sorunlarda değil ama aldatma olduğunu düşünmüyorum . Eşimin telefonu tüm sosyal medyası vs ondan çok benim elimde asla da saklamaz . Kendine evden çıkarken öyle dikkat etmez zar zor uyanıp işe koşturuyor çoğu zaman ben zorla düzeltiyorum üstünü başını biraz özen göster diye kızıyorum hatta . Kaldı ki zaten maddi sıkıntılarımız var ama ne kazansa evine harcar eli biraz rahatlasın hemen bana birşeyler yapmaya çalışır yaparsa da mutlu olur. Sadece maddi konularda gurur yaptığında da benden durumun kötü olduğunu saklamaya çalışırken daha fazla hata yapıyor . Sonra daha büyük problem yaşıyoruz

Size kocaman sarılmak istiyorum. Böyle özel zamanlarda karnınız burnunuzda uğraştığınız şeyler çok üzücü. Bunu kimse hak etmez. Maddi sıkıntı ise maddi sıkıntı ne olmuş yani herkes refah içinde mi yaşıyor sanki. Ne olursa olsun eşinizin size destek olması gerekirdi. Hiç iyi bir hayat yoldaşı değil bu açıdan. İnşallah dersini alır ve telafi eder. Olmazsa da doğumdan sonra Allah kerim. Önünüzde uzun ve zorlu bir süreç var. Nasıl biter neler olur bilemeyiz ama inşallah mutlu olacağınız hayırlı bir sonuç olur. Sağlıklı doğumlar dilerim.

E bu adam sizi aldatmıyosa bu halde boşanma motivasyonunu nereden alıyor? Tek sorun maddiyatsa bu evliliğin bitmesi yazık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…