• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşin topla eşyalarını git dedi

esereklikoala

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2018
53
127
23
30
Merhaba,

Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.

Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.

Herkese teşekkürler. Güncelleme 22. sayfada

Son düzenleme:
Hamilelik ilk başlarda sıkıntı olabiliyor.
Hormonlardan dolayi kendinizi, yorgun ve halsiz hissediyor olabilirsiniz.
Eşinize kızamadım çünkü , onunda sanırım problemleri var işi hayatı olsun, evde olsun. Hatasını anlayacaktır diye düşünüyorum.
Her kavgada evi bırakıp gitmeyin.

Hanımefendi siz yemeğini ütüsünü falan yapmak zorunda değilsiniz,ne münasebet ya ?
Hem çalışın,hem beyefendinin her işini yapın,oh ne güzel dünya ya paşalar için.
Kendisi gitsin çok meraklıysa,hamile kadın evden mi kovulur ?
Geri adım falan atmayın sakın,yaptığınızda bir yanlış yok,küçük çocuk değil koca adam.Evlenip çocuk yapmayı biliyorsa bir ütü yapmayı da bilsin.

Son düzenleme:
biraz sinirle söylenmiş gibi
tabi laf ağır gerçekten
bu zamana kadar yaptığınız için ağır geliyor kendi işini yapmak

şunu soracağım hep halim yok hamileyim şöyleyim çünkü hamileyip
ben nasıl yapayım bu halimle gibi tabiri caizse çok sızlanır mısınız?
belki de sıkılmıştır kendince

Yapmak zorunda olmadığım bi şey yüzünden beni kovan adamın evine beni zaten baģlasalar durmam.

Ev kimin bilmiyorum ama. Eğer kiraysa eşyalarını 1 kereliğine toplayıp kapı önüne koyarım. Haydi git ananin evine yapsın elbise hazırlığını. burası benim evim.derim

Ben olsam öyle yaparım yani.

Valla ben esimle oyle kavgalar ettim ki,bu sitedekiler de biliyor. Eski konularima bakabilirsin. Beni bir defa evden kovdu. Sen kimi kimin evinden kovuyorsun,kökünü bile satin alsan bu ev senin evin degil benim dedim ki evimiz kira yol verdim
Ceketini giydi çıktı..
Arabada yattı
Anahtari da kapının önüne koydum acamadi
Sabah aradi neyse dedim uzatmayım açtım kapıyı.. o zaman evim dubleksti yukarda yatak odasinda yattım kendisi de aşağıda
Ne gidicem evden kendisi gitsin. Yuz verme sakın bırak.. muhattap olma sen ona yol ver. Dişli ol. Acıma.

biraz sinirle söylenmiş gibi
tabi laf ağır gerçekten
bu zamana kadar yaptığınız için ağır geliyor kendi işini yapmak

şunu soracağım hep halim yok hamileyim şöyleyim çünkü hamileyip
ben nasıl yapayım bu halimle gibi tabiri caizse çok sızlanır mısınız?
belki de sıkılmıştır kendince

Yok son 3 haftadır kanama alanım oluştuğu için doktor ağır iş yapma yat dinlen demesine ragmen bütün evi tek başıma temzileyip annesinden babannesine dedesine kısacası tüm ailesine varana kadar yemeğe alıp hizmet ettim sızlansam o zaman sızlanırım görünmüyor hiç. Son 3 gündür baş ağrım hiç durmadı ilaç içmedim sadece üç gündür kötüyüm diyorum.

Merhaba,

Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.

Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.
Sinirle söylenmiş cümleler bunlar sakin ve sabırlı olun. Evet hamilesiniz en azından bu dönemde kendi ütüsünü yapmasını söyleyebilirsiniz.

Gerçekten çok üzücü haklısınız. Ben de siz gibiyim, talebi olmasa da sürekli elim eşimin kiyafetlerinin ihtiyaclarinin üstünde. Korkuyorum onu çok şımartıp bir noktada yaptıklarımdan pişman olmaktan.
Ev terk etmek çok uç bir karar. Eğer genel olarak bir sıkıntı yoksa eve gidin ama onu umursamayin. Hatasını anlamıştır diye düşünüyorum, gönlünuzü almaya uğraşsın biraz beyzade.
Onun yemeği, kıyafetleri bizim onlara sundugumuz bir lütuf. Yapmamız zorunlu olan seyler değil. Bunu da unutmayin lutfen .

Evlilikte sorunlar bu hale gelmemeli. Evli oldugunuza göre ev ikinizin. Kimse kimseyi kovamaz. Ortak karar alinirsa ayrilik icin o zaman kimin nerede yasayacagi konuşulur.

Anlatin ona tatlilikla hamilelik nedeniyle hormonal degisiminizi ve yardim isteyin, yani düsman gibi davranmayin birbirinize.

Ortada sorun yokken bu kadar gergin olmayin lutfen. Cozulemeyecek, hallolmayacak bisey yok sadece iletisim, saygi ve uyum bu kadar eee bunlari da yapamayacaksak niye evleniyoruz ki?

Back
X