• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Nedzn genç yaşınıza uygun biri varken dul adamla evlendiniz ki eğer evlendiyseniz o çocuk sizinde evladınız öz evladıniz gibi sevip kaprisine katlanmalisiniz

Sizin derdiniz çocukla değil çocuğun annesiyle. O kadın adamı boşamış, çocuk ortada kalmış. Birine bakmayan diğerine bakar mı? Genç kadın alıp evlenmiş o da hemen çocuk yapmış kendini garantiye mi almak istiyor anlamadım. Azıcık merhamet… O çocuklar kardeş hem. Sevgi her kaprisi çözer.
Çocuk 12 yaşında, dün meydana gelmemiş ki. Atamaz satamazsınız mecburen annesiyle de çocukla da iletişiminiz olacak, en azından medenice olmalı.
Hem o kadın çok kötü biri bile olsa zamanında evlenip çocuk sahibi olan kişi de eşiniz. Onun seçimi. Siz de onun seçimisiniz. O çocuk da onun seçimi, bu çocuk da. Yani sorumluluk alması gereken kişi o. Dolayısıyla siz.

Bir anne olarak içim o kadar acıdı ki, onlarca beddua etmek istiyorum ama sizlere edeceğim her beddua karnındaki masum bebeğe dokunacağı için susuyorum.

Dilerim bir gün bu hikayenin başrolleri olmakla sınanmazsınız konu sahibi, anne ve evlat olarak…

Allah im ne olur vijdan merhamet ver. 12 yasinda kiz cocugu arada gelir kalir surekli alamam ne bu nasil baba o demiyor mu ben cocugumu birakamam diye. tamam annesi ilgisiz bu onun gubahi vebali. ama sizde istemem diyorsunuz o zaman cocuklu biriyle niye evlendiniz cocugu surekli istemem evde dediniz ve babasi da tamam mi dedi. ah yalan dunya kabir var kabir... yarina cikcagimiz belli degil yapmayacaksiniz anladik ama ne olur 12 yasindaki kiza sahip cikin gunah ya... bende anneyim yuregim sizladi. kusura bakma lutfen uzuldum

Kınamak istemiyorum fakat bu nasıl bir kafa.
O çocuk eşinizin kızı canı sizden daha önce gelen birisi. Kıza annesi bakmıyor babsnnesinde kaliyorsa ilgilenin? Elinize mi yapisir. Kıza sığıntı muamalesi yapıyorsun. Çocuk daha adı üstünde yarin öbür gün Babanne öldükten sonra sokakta kalınca da banane mi diyeceksin. Rabbim önce merhamet ve vicdan versin. Belki anne olunca anlarsın.
dusunemiyorum babanne vefat etse kiza evde siginti muamelesi yaptigini:(

Kınamak istemiyorum fakat bu nasıl bir kafa.
O çocuk eşinizin kızı canı sizden daha önce gelen birisi. Kıza annesi bakmıyor babsnnesinde kaliyorsa ilgilenin? Elinize mi yapisir. Kıza sığıntı muamalesi yapıyorsun. Çocuk daha adı üstünde yarin öbür gün Babanne öldükten sonra sokakta kalınca da banane mi diyeceksin. Rabbim önce merhamet ve vicdan versin. Belki anne olunca anlarsın.
Simdiden cocugunun ve kendi rahatini dusunuyor sanmiyorum anlayacagini 😒 Allah babaanneye uzun omur versin

Eşim bir süre sonra getiririz dedi yeni evlendiğimiz için, anneside gezmeyi tercih ediyor ve asla istemiyor kızını, o böyle yaptıkça bende inada bindirdim ben doğurmadım onu cunku
Çok kötü düşünüyorsunuz
Asıl annesi sahip cikmiyor diye sizin merhamet etmeniz en güzeli olurdu
Ama siz inat etmeyi seciyorsunuz
O bir çocuk masum bir çocuk siz en güzel yıllarinızı onu eve alarak mahvetmek istemiyorsunuz ama onun çocukluğu annesiz babasız geçecek ve asla tekrar çocuk olamayacak .
Annesi kendinden mesul bakmiyorsa bırakın baba sevgisi görsün en azından mani olmayın hem günah hem yazık hem insanlığa sığmaz bu .
Lütfen mantıklı merhametli düşünün

o adamin yerinde olsam senle bastan konusmustuk kabul etmiyosan kizimi gule gule derdim. tamam hamilesin ama oburu de evlat. birsure sonra getirrim kizimi demis sana ve sende inat ettim hayir diyorsun.. es herzaman bulunur evlat bulunmaz

Ya tutturmuş annesi baksin, yok annesi birakmiş yok geziyormus oturuyormuş. Diyelim ki annesi cocugu istemiyor ve geziyor. Annesi bakmayinca babasinin atmasi da gayet dogal ve normal mi oluyor yani?

Ne olursa olsun kendi cocugunu babanneye atmiş biriyle asla işim olmazdi. Kendi cocuguna bunu yapan gün gelince size de yapacak goreceksiniz. 5 aylik evlilik daha cicim zamanlari, saniyorsunuz ki "ben başkayim bana yapmaz" yaniliyorsunuz. Merhametsizlik başka şey

Fakat kendinizde söylüyosunuz sizinki annesinde, siz bakmıyorsunuz bizimki öyle değil kadın ben bakayım istiyor kendisi gezsin istiyor kusura bakmayın ama bende bir kere dünyaya geliyorum ve ilk defa bu heyecanları yaşıyorum neden onun cocugunun sorumluluklarıyla uğraşarak burnumdan getireyim bu süreci çocuk onun sorumlulugundayken, siz boşansanız evladınızı babannesine verirmisiniz ben vermem ama o kdın bakmamak için veriyo
O kızı eşinizin eski eşi tek başına yapmadı.
Yani aynı şekilde anne bırakarak suçlu olduğu kadar baba da aynı eşitlikte suçlu.
Çocuklar yalnızca kadınların çocukları değildir.
Kadınlar tek başlarına getirmiyor bu çocukları.
Biri atıyor diye diğeri de atabilir diye bişey yok.
Vicdanları böyle bastıran kendilerini böyle kandırabilenler var mı gerçekten?

Mesela eşinizi de suçluyor musunuz hiç?
O senin ilk evladın üstelik bir kız çocuğu.
Üstelik kız çocuklarının ilk aşkı babalarıdır.
Eşinizin eski eşi annelik yapmadığı gibi,
Eşiniz de babalık yapmıyor.
Evladınız için de aynısı olmaz umarım.

Gece gece görmeseydim ,okumasaydim keşke konunuzu. İçim parçalandı.
çok vicdansız gördüm sizi.inşallah annelik size biraz tüm çocuklara merhamet göstermeyi öğretir.
Yazdım yazdım sildim zira anlayacağınızı düşünmüyorum. Sadece şunu unutmayin herkesin bir imtihani vardır ve herkes ettiğinin mükâfatını alır

Haklısınız tabiki öyle olmalı.Çocuk anne veya babadan biriyle sürekli yaşamalı, diğeriylede ayrı kalmayıp düzenli görüşmeli doğrusu bu zaten.Benim tahminim velayet babada, babada evlenirken çocuk babaannede kalacak sözü vererek evlendi gibi.Malesef bu çirkinliği yapan çok insan var.Olan çocuklara oluyor.
Hayır tam tersi, evlenince annemde bir kaç ay kalır sonra yine yanımıza alacağız çocuğu demiş. Konu sahibi de köprüyü geçene kadar he demiş kabul etmiş, şimdi de çocuğu eve hiç almak istemiyor. Bu adamlarla evlenirken her şeyiyle kabul edilmiyor mu? Baştan bilinmiyor mu çocuğu olduğu? O çocuk o eve geldiği zaman konu sahibi bakmaya yedirmeye temizlemeye mecbur. Yetişkin değil 12 yaşında bir kız çocuğu bu. Kocasının çocuğu, yani önceden gördüğü bildiği kendisinden gizlenmeyen bir çocuk. 1 hafta kalmış mutfak yağ içindeymiş, çocuk kendi başına yiyecek birşeyler hazırlamış o bile batmış gözüne. Valla orası o çocuğun babasının evi. Bence kız çocuğu bu kadından rahatsız olmamalı.

Kendi çocuğu olunca bu kıza alınan verilen her şey gözüne batacak, isteyecek ki hep kendi çocuğuna yapılsın.
Ne uyanık vicdansız kadınlar var ya, üstelik hamile. Böyle kadınların gün yüzü görmesini istemiyorum. Kızın babası hakaretin bedduanın en ağırını kabul ediyor o ayrı.

Evi malı mülkü olan adama, bunları başkasıyla beraberken yaptın ben kabul etmek zorunda değilim denmiyor nedense.

Fakat kendinizde söylüyosunuz sizinki annesinde, siz bakmıyorsunuz bizimki öyle değil kadın ben bakayım istiyor kendisi gezsin istiyor kusura bakmayın ama bende bir kere dünyaya geliyorum ve ilk defa bu heyecanları yaşıyorum neden onun cocugunun sorumluluklarıyla uğraşarak burnumdan getireyim bu süreci çocuk onun sorumlulugundayken, siz boşansanız evladınızı babannesine verirmisiniz ben vermem ama o kdın bakmamak için veriyo
Nasıl bu kadar emin konuşabilyorsunuz!! Bir saniye sonrasına garantimiz yok! Ölüm var ölüm! Çocuğunuz küçücükken ya ölürseniz ne olacak hiç düşündünüz mü! Kendi çocuğuna bakarmış mış sahip çıkarmış mış😤

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Diyelim sen öldün o baba kılıklı adam evlendi senin cocugynuda babaneye attılar nasılllll istermisin...

Burdan kötü kalpli vicdansız duruyorsunuz siz ölmeyin sakın çünkü eşinizde vicdansız ..çocuğunuza bakan olmaz...aaa doğru ya ablası var o bakar ..himmm ama kötü bakar çünkü siz ona kötü davrandığiniz için sizin çocuğunuzla sevgi bağı oluşmaz belki aralarında ...hayat bu her şey olabilir ..imtihan dünyası unutmayın ..bir kere geldiğiniz bu dünyaya kalp kırmayın, malum etme bulma dünyası demişler

Ka

Kalıyor tabiki öyle ama ben devamlı alamam 9-7 çalışıyorum insanlar çok önyargılı kendi annesi sağ sağlıklı evde oturuyor
Ee yani? Annesi berbat bir ebeveyn ise annelik sorumluluğunu bilmiyorsa babası da mı öyle olmalı? Babası sahip çıkar. Onun da çocuğu değil mi? Birlikte yapmadılar mı? Kötülük kötülüktür. Başka biri yapıyor diye yapılmaz. Ayrıca dünya hayatı bu ne büyük laflar ediyorsunuz. Hiç korkmuyor musunuz? Yarın o karnınızdaki bebeğin annesiz kalmayacağını, ölmeyeceğinizi nasıl garanti edebiliyorsunuz. Yarın size bişey olsa bebeğinizde üvey anne eline kalacak. Hiç demiyor musunuz ettiğim birinden bişeyden çıkar? İlginç gerçekten.

Şu yazılanları okudukça cidden içim acıdı özellikle çocuğa.Ananemin annesi 6 aylık ölmüş ve babası başkasıyla evlenmiş ananemi babanneye o ölünce de yengeye atmışlar.üvey annesi eve bile almazmış gitse bile babası gelene kadar canına okur babası geldi mi istediğin de haklı olduğunu anlatmak için olmadık şeyler dermiş babasına. hamile kaldıktan sonra da hiç istememiş.Dogum yaptıktan sonra ölmüş bebeği.Ananem 76 yaşında torun torba sahibi hala yaşadıklarını anlatırken tekrar yaşıyor ve bu durumu âşamıyo malesef.o kız cocuğunun da içinde kim bilir neler var ne yaralar açıldı küçük yaşta.yazik annelik herkese verilmemeli o duyguyu yaşamayan yasatamayan anne olmamalı.hele o baba ya diyecek bişey yok zevkini yaşa çekil kenara ne âlâ memleket

Back