• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Konu sahibi tabiki eşinin başkasından olma çocuğuyla birlikte yaşamak istemeyebilir bu hakkıdır
Buna katılmıyorum. Babanın cocugu yasal olarak belirli günlerde yatılı olarak alma hakkı var, eşinin bu durumu engelleme gibi bir hakkı yok asla olamaz. Yarin obur gun dunya hali cocugun annesi Allah korusun hayatini kaybeder ya da velayeti babaya vermek isterse cocuk sürekli olarak da babasıyla yaşayabilir. Bu ihtimaller dahilinde kadın her duruma hazırlıklı olmalı. Evlenmeden önce tüm bu konular konuşulur, kadın bu duruma razı değilse evlenmemeli.

Eş eldir sonuçta ama o kız onun canı kanı evladı. Kapris yapan sizsiniz o çocuk değil. Bakmak istemedim ilk evliligim sonucta vs vs demişsiniz cocuklu oldugunu bilmiyor muydunuz. Dünyanin bin bir türlü hali var yarin bigun cocugunuza yapilmasini istemediginiz şeyleri o cocuğa da yapmayin kimin ne olacagi belli degil bu hayatta

Hep savunduğum bisey var
Davul bile dengi dengine çalar
Benim ilk evliliğimden kızım var suanki esiminde aynı öyle
Yani yeri geliyo biz bile zorlanıyoruz bazı durumlarda ama benim kızım olduğu için onada nasıl davranmam gerek biliyorum
Üstelik ergen

Bu arada benimde kızım 12 yaşında, eşimin kizi 13
Olgunlukla karşılamasi gerek diye düşünüyorum. Hersey size bağlı. Siz derken eşin ve sen

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
İşin ehli bir uzmandan yardım alacaksınız.Kız çocuğu gelen kardeş nedeni ile babasının artık onu sevmeyeceğini vb düşünecek o nedenle dil çok önemli.Bu da ancak bir uzman tarafından size anlatılabilir.

Baba da atmış ama anne de atmış

Konu sahibine bakmak düşmez ki

Babası babalık yapıp çocuğum bende kalacak kabul etmezsen evlenmem diyecekti

Hele annesi nerde annesi bırakmış kaynanaya rahat geldi tabi
Zaten eşi evliligin ilk zamanlari annemde kalır sonra bizim eve alırız demiş. Orası da garip de hadi yine anlarım. Ama konu sahibi hiç almayı düşünmüyormus

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Sizinle hemen hemen aynı durumda biri olarak şunu söyleyebilirim. Eğer huzurlu bir evlilik hayaliniz varsa kızın yaşı daha fazla büyümeden onunla abla kardeş olmaya bakın çünkü 18 yaşına gelince iyice dengesiz oluyorlar. Siz şanslısınız yaşı küçük ve istediğiniz şekli verebilirsiniz kendinizi sevdirebilirsiniz. Annesi bakmıyor ben niye bakayım diye düşünmeyin. Evliliğiniz devam ettiği sürece o kız hayatınızda olacak. Durumu inada bindirmeden anlayışla yönetirseniz bence kazanan siz olursunuz. O kızda size değer verir severse o çok hoş bir ilişkiniz olur ilerde. Bakın ben evlendiğimde kızın yaşı 16 idi ve yaşadıklarımı anlatamam. Sizin bir şansınız var. Denemeye değer bence

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
eşinizde kaçıyor başka bir çocuğunun sorumluluğundan, sizde bu adamı başka bir evlatla taçlandırıyorsunuz.
annesi başında olunca sizin çocuğunuza çok mükemmel baba olacağını saniyorsunuz çünkü değil mi?

İşin ehli bir uzmandan yardım alacaksınız.Kız çocuğu gelen kardeş nedeni ile babasının artık onu sevmeyeceğini vb düşünecek o nedenle dil çok önemli.Bu da ancak bir uzman tarafından size anlatılabilir.
Kıskanç vb diye çocuk için yorumlar yapmışsınız.Düşünün normalde her çocuk kardeşi doğunca onu kıskanır
İşin ehli bir uzmandan yardım alacaksınız.Kız çocuğu gelen kardeş nedeni ile babasının artık onu sevmeyeceğini ve onu tamamen kaybedeceğini vb düşünecek; bu nedenle dil çok önemli.Bu da ancak bir uzman tarafından size anlatılabilir. (bu çocuğun ayrıca 2.özel durumu var b.annede kalıyor daha yaralı bu nedenle)
Ayrıca siz öncelikle 12 yaşındaki abla için kıskanç vb gibi yakıştırmaları kullanmayın.Bakın kendi çocuklarımızdan biliyoruz.Her çocuk doğan kardeşini kıskanır bazısı az bazısı çok ve çok doğaldır bu.Ancak siz bunu kötü bir huyu gibi yazıyorsunuz burada.Bu nedenlerle sizin de destek almanız gerektiğini düşünüyorum.12 yaşındaki çocuğu anlama kapasitesine sahip olarak görmedim sizi.Yaşınız da çok genç zaten.Sizden de 12 yaşında elinizde bulduğunuz bu genci anlamanızı beklemek yanlış. Bunu sizi eleştirmek için yazmadım.Ama evlenmişsiniz bir aile olacaksanız doğacak çocuğunuzun bir ablası var.Bunu daha siz kabul etmeden çocuk nasıl kabul edecek.İşte bu nedenlerle kendiniz evliliğiniz ve her iki çocuğun ruh sağlığı için mutlaka psikolojik destek alın.
Şunu hiç göz ardı etmeyin.12 yaşındaki çocuk hiç bir şeyin sorumlusu değil.Yarın aynı durumda sizin çocuğunuz da kalabilir.Her zaman için kendinizi karşınızdakinin yerine koyarak düşünmeye çalışın.
Paylaşımda sorun oldu tekrar yaptı.Kusura bakılmasın

Buna katılmıyorum. Babanın cocugu yasal olarak belirli günlerde yatılı olarak alma hakkı var, eşinin bu durumu engelleme gibi bir hakkı yok asla olamaz. Yarin obur gun dunya hali cocugun annesi Allah korusun hayatini kaybeder ya da velayeti babaya vermek isterse cocuk sürekli olarak da babasıyla yaşayabilir. Bu ihtimaller dahilinde kadın her duruma hazırlıklı olmalı. Evlenmeden önce tüm bu konular konuşulur, kadın bu duruma razı değilse evlenmemeli.
Haklısınız tabiki öyle olmalı.Çocuk anne veya babadan biriyle sürekli yaşamalı, diğeriylede ayrı kalmayıp düzenli görüşmeli doğrusu bu zaten.Benim tahminim velayet babada, babada evlenirken çocuk babaannede kalacak sözü vererek evlendi gibi.Malesef bu çirkinliği yapan çok insan var.Olan çocuklara oluyor.

Baba da atmış ama anne de atmış

Konu sahibine bakmak düşmez ki

Babası babalık yapıp çocuğum bende kalacak kabul etmezsen evlenmem diyecekti

Hele annesi nerde annesi bırakmış kaynanaya rahat geldi tabi

Annesi birakti diye babasi da mi birakmaliydi? Her gun burada ne hikayeler okuyoruz bosanamayan, kendi ayakalari uzerinde durmakta gucluk ceken pek cok hikaye okuyoruz ve hepimiz bosan tavsiyesi veriyoruz. Kadinlar her zaman cocugunu da aliyor binbir zorlukla ayakta kaliyor adamlar gunlerini gun ediyor. Belki kadin kendi hayatini kirabilmek icin gecici olarak babaya vermistir ben buna cok anormal bakmiyorum. Kadin anne ise o cocugun bir de babasi var. Babasi evlendi konu sahibi ilklerini yasayacakmis diye cocugunu birakiyor sonra siz gelip konu sahibine bakmak dusmez ki diyorsunuz. Bal gibi de duser madem ilk heyecanlarini yasamaya merakliydi gidip cocuklu adamla evlenmeyecekti.

Allah akıl versin.. Kizini annesine atan adama güveniyorsunuz ama yarin sizin kızınızı da atip baska biriyle evlenebilir..

Bilmiyorum inanır mısınız da bu sizin sınavınız. Ortada kalbi kırık bir kız çocuğu var ve vebali çok büyük. Zor gelecektiyse evlenmeyecektiniz. Sizin de dediğiniz gibi siz elsiniz ama o kız o adamın kanı canı. Et tırnaktan ayrılmaz. Bi silkelenin kendinize gelin. Siz de anne oluyorsunuz, o cocuga o evde hakettigi yeri verin. Aksi halde yasattiginiz döner dolasir sizi de bulur.

Oncelikle sizin dogurdugunuz iki kardes bile tartisabilir once kiskanclik olabilir bu normal.siz ona sicak yaklasirsaniz icten yaklasirsaniz kardesin geliyor derseniz cabuk kabullenebilir.on yargili yaklasmayin bu adamla evlenirken cocugu biliyosunuz babaanneye birakmak yerine keske yanjniza alabilseniz .insanlari sevin heleki esinizin kiziysa daha cok sevin sahiplenin .on yargili olmayin kotu dusuncelerinizden arinin .

Fakat kendinizde söylüyosunuz sizinki annesinde, siz bakmıyorsunuz bizimki öyle değil kadın ben bakayım istiyor kendisi gezsin istiyor kusura bakmayın ama bende bir kere dünyaya geliyorum ve ilk defa bu heyecanları yaşıyorum neden onun cocugunun sorumluluklarıyla uğraşarak burnumdan getireyim bu süreci çocuk onun sorumlulugundayken, siz boşansanız evladınızı babannesine verirmisiniz ben vermem ama o kdın bakmamak için veriyo
Sizin durumunuzda bir arkadaşım vardı. Bebekten annesi babası boşanmış babaannesi büyütmüştü. Annesi şimdi yurt dışında yaşıyor burdayken de zaten ilgilenmiyordu kızıyla. Evliydi. Babası da bi kadınla Evliydi ve kadın sizin kafanızda. Kendisi ilk defa evlilik yapmış diye kocasının geçmişini de hiçe sayıyordu bu doğal ama ortada bir çocuk var bu hiç doğal değil. Kız kardeşi oldu babası tarafından. Babası kızın gözüne soka soka babacim bak sana ayakkabı aldım bak sana şunu aldım diyordu ki aynı evde bile yaşamıyorlar babaannenin evine misafir olarak gelmişler adam ne diye geldiğinde hediye alıyorsun küçük kızına. Hadi aldın diyelim diğeri ne p.. mi afedersiniz. Kız zaten aile nedir görmemiş. Aile mutluluğunu da kızın gözüne sokuyordu. Üvey annesi de arkadaşıma karşı çok soğuktu hep kocasını uzak tutuyordu ondan. Çok kötü biri değildi ama muhattap olmasını da istemiyordu daha büyük kötülük ne olabilir. Şiddet illa fiziksel değil bunu bi anlayalım. Arkadaşın hep söylediği birsey vardı. Benim zaten düzenim burda onlar da evliler ama keşke birazcık kardeşime gösterdiği sevgiyi bana da gosterselerdi. Kız sadece sevgi istiyordu. 12 yaşındaki bir kız çocuğunun da sizden çok büyük beklentisi olacağını zannetmiyorum. Annesi bırakmış gitmiş banane diye bencil düşünmektense ben bu kıza anne de olurum diyerek büyük merhametinizi burda bize gosterseydiniz sizi ayakta alkislardim. Velhasıl arkadaşım çok küçük yaşta olgunlastirilmaya mecbur bırakıldı. 12 yaşındaki çocuk suan tam hayatı kavrayabilmiş değil. Yerinizde olsam onun elinden tutardim. Ergenlik zamanında en azından şunu diyebilmesini eminim siz de istersiniz. Bana annem bile bakmak istemedi bu kadın bana annelik yaptı. Siz yaslaninca bile bu evlat unutmaz sizin ona yaptığınız o yüce sevgiyi. Elinizi vicdaniniza koyun o zaten evinize gelmek isteyeceğini zannetmiyorum ama en azından birlikte vakit geçirip dışlanmadan bir ömür sürsün çocuk. Arkadaşımın babaannesi geçen sene vefat etti. Evde tek başına kaldı şimdi 22 yaşında. Tek kalmak ister zaten genç kız. Ama üvey annesiyle iyi olsaydı şimdi arkadaş gibi olurlardi. Fazla uzatmayacagim ne demek istediğimi anlamissinizdir. Umarım sağlıkla kucaginiza alırsınız cocugunuzu inşallah size birsey olmaz da çocuğunuz ortada kalmaz. Kınamayın merhamet edin. Demek istediğim sadece empati. Kucuk bir empati çocuğun ömrünü değiştirecek. Bir düşünün derim

Düşünsene 12 yaşında babasına aşık bir kızsın baban seni babaannene bırakmıs kendi evinde kardesini büyütüp ilgileniyor zamanla kız hırçınlaşıyor dikkat çekmeye çalışıyor filan sonra neden bu çocuk problem, bu çocugun derdi ne yedigi önünde yemediği arkasında ne istiyor daha parası var herseyi var vs hic kimse onun calınan zamanını verilmeyen sevgisini görmüyor.. Yazık ergen dediginiz 15-16 olur 12 yaş henuz çocuk olur. Umarım kendi evladınız ile sınanmazsınız.

Düşünsene sen de boşandın ve şimdiki eşinin yeni karısı senin çocuğun için böyle konu açıyor

Konunuzu okurken gözlerim doldu.. İstemediğiniz o küçük kızın yaşadıklarını yaşamadığım için, güzel bir çocukluk geçirdiğim için, annem doğru bir seçim yaptığı için, beni kendi çocuklarından ayırmadığı için şimdiki BABAM'a teşekkür ediyorum..
Kan bağının ötesindedir bazı şeyler. Evet kan bağı yok ama onun dışında herşey var.
Kan bağı olmadan da insan olunuyor, sevgi oluyor.
Çocukluk yaralarıyla başa çıkmaya çalışan öksüz, annesi ya da babası terketmis bir çocuk ; asla ama asla ölene dek kendine hicbir şekilde kan bağı sorumluluğu olmadığı halde analık yapanı da babalık yapanı da unutmaz.

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Evlenip 5 ayda baba yaptığın adam da kaçıyor yalnız sorumluluktan. Umarım yarın sizden boşanıp sizin çocuğunuza da yapmaz..
Ama bir anne olarak tutumunuzu hiç beğenmedim...

Kınamak istemiyorum fakat bu nasıl bir kafa.
O çocuk eşinizin kızı canı sizden daha önce gelen birisi. Kıza annesi bakmıyor babsnnesinde kaliyorsa ilgilenin? Elinize mi yapisir. Kıza sığıntı muamalesi yapıyorsun. Çocuk daha adı üstünde yarin öbür gün Babanne öldükten sonra sokakta kalınca da banane mi diyeceksin. Rabbim önce merhamet ve vicdan versin. Belki anne olunca anlarsın.

Back