• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Şu saatten sonra nasıl söylerseniz söyleyin o kızcağızdan tepki görecekseniz. Normal bi ilişkiniz olsaydı, "senin yerin değişmeyecek, sen hep bizimlesin, buraya aitsin" gibi bi açıklamayla oldukça pozitif şekilde atlatabilirdiniz ama o kız o eve dahası kuvvetle muhtemeö hiçbir yere aidiyet hissetmediği için daha da dibe çökecek.

Sizin yerinizde olsam babasıyla birlikte kızı karşıma alır girizgahtan yaptıktan sonra "evet bir kardeşin olcak ve biz bundan sonra bu evde seninle ve kardeşinle hep birlikte yaşamak istiyoruz, büyük bir aile olalım istiyoruz" derdim. O evde onun da bir yeri olduğunu, ailenin bir ferdi olduğunu artık kabul ederdim. Doğacak bebeğimden önce o kıza bir oda kurardım. Çünkü bu kadar istenmemek, dışlanmak, sevilmemek bir yetişkin için bile zorken 12 yaşında bir çocuk için çok fazla.
Çok iyi niyetlisiniz.Konu sahibi batan mutfak vs diye laf etmiş.Resmen çocuğu istemiyor.Ona oda yapıp kabullenecek olsa 5 ay yapardı.Annesi alsın götürsün istiyor.Buraya da derdini dökmek icin yazmış

Çok iyi niyetlisiniz.Konu sahibi batan mutfak vs diye laf etmiş.Resmen çocuğu istemiyor.Ona oda yapıp kabullenecek olsa 5 ay yapardı.Annesi alsın götürsün istiyor.Buraya da derdini dökmek icin yazmış
Konu sahibinin cevaplarını okumadım ama tam olarak bu yüzden "ben olsam" diye cevap verdim aslında.
İnanılmaz üzüldüm o kıza benim de iki evladım var bir an kendi kızımı koydum onun yerine içim acıdı. Ne büyük günah ya kimse istemiyor ve bunu biliyor.
Baba yanına almak istemiş mi peki hiç yazdı mı konu sahibi?

Dua edin de o kıza yaptıklarınız, yapacaklarınız öz çocuğunuzdan çıkmasın. Karma, ilahi adalet ne derseniz işte o var. Gün gelir sizi de bulur. Eşinizle ne zaman tanıştınız bilmem ama sırf bu düşünceleriniz ve beş aydır anne ve babadan ayrı küçük bir kız için bile başınıza geleceklerden korkun. Yol yakınken o kızı da sevip sarmalayın, evinizde yer açın. Gencim güzelim triplerine girmeyin, bekar genç yakışıklı biriyle evlenseydiniz o zaman. Ne sanıyordunuz eşya mı bu çocuk, babaanneye bırakılıp atılacak.
Kızı hem öksüz hem yetim bırakmışsınız yazık yani. Kendi kızına hayrı olmayan adamla altın olsa evlenilmez o da ayrı konu.

Konu sahibinin cevaplarını okumadım ama tam olarak bu yüzden "ben olsam" diye cevap verdim aslında.
İnanılmaz üzüldüm o kıza benim de iki evladım var bir an kendi kızımı koydum onun yerine içim acıdı. Ne büyük günah ya kimse istemiyor ve bunu biliyor.
Baba yanına almak istemiş mi peki hiç yazdı mı konu sahibi?
Baba evlenelim sonra alırız demiş benim anladığım ama 5 ay geçmiş zaten.
Ben kızım için canımı veririm.En büyük korkum bana bisey olursa babasının eline kalmasi☹
Allah sözkonusu kız evladının yardımcısı olsun.Cok üzüldüm

28 yasindasin bide utan kendinden. Kucucuk cocuga resmen kin besliyosun. Bende 28 yasindayim 3 kiz annesiyim. RABBIMDEN TEK ISTEDIGIM COCUKLARIMI BUYUTUP GUZEL BI MESLEK SAHIBI ETMEDEN CANIMI ALMAMASI🤲 Onlarin boyle ortada kalmasina yüregim dayanmaz

28 yasindasin bide utan kendinden. Kucucuk cocuga resmen kin besliyosun. Bende 28 yasindayim 3 kiz annesiyim. RABBIMDEN TEK ISTEDIGIM COCUKLARIMI BUYUTUP GUZEL BI MESLEK SAHIBI ETMEDEN CANIMI ALMAMASI🤲 Onlarin boyle ortada kalmasina yüregim dayanmaz
Kızlarınız ne tatlı maşallah.🥰 Ortanca tam bir ikon😍😁

Ne kadar vicdansız bi insansınız. O çocuk sizin olsa yeni kardeş doğacak diye evden mi gönderecektiniz? Ayrıca çocuğun annesi de evlenmişse babanın bakması daha uygun. 12 yaşındaki bir kız çocuğunun "elin adamıyla" aynı evde kalacağına babasının evinde kalması daha uygun. Her gün ne üveybaba taciz tecavüz haberleri görüyoruz. Çocuğa üzüldüm, anne sağ baba sağ ama babaanne bakıyor.

Fakat kendinizde söylüyosunuz sizinki annesinde, siz bakmıyorsunuz bizimki öyle değil kadın ben bakayım istiyor kendisi gezsin istiyor kusura bakmayın ama bende bir kere dünyaya geliyorum ve ilk defa bu heyecanları yaşıyorum neden onun cocugunun sorumluluklarıyla uğraşarak burnumdan getireyim bu süreci çocuk onun sorumlulugundayken, siz boşansanız evladınızı babannesine verirmisiniz ben vermem ama o kdın bakmamak için veriyo
Bu durumdan habersiz mi evlendiniz?

Boşanmanın en zor yanı çocuklar sanırım.
Genelleme yapmış olacağım ancak çevremde gördüğüm ve duyduğum kadarıyla, babalar maalesef boşandıktan sonra çocuklarını biraz es geçmeye başlıyorlar. Ayrılırken çocukları vermem diye direten adamlar, boşanma kesinleşince görmeye bile zor gidiyorlar evlatlarını. Daha çok anneler sırtına yükleniyor bu sorumluluğu. Allah öyle annelerden razı olsun.

Konu sahibine yorum yapacak olursam, çocuklu boşanmış bir adamla evlenmek her zaman bu tarz sorunlar yaratır, sorumluluk çok gerektirir. Bunun farkında olarak evlenmişsinizdir diye düşünüyorum.
Yarın bir gün babaanne vefat etse, sizde de kalabilir. Siz şuan ilk defa hamile olduğunuz için birden korkmuş olabilirsiniz ama 12 yaş çocuğundan zarar gelmez. 🙂 Hatta ara ara sizde kalsa , kendinizi sevdirseniz ne güzel olur. Belki çocuğunuz için çok güzel abla olur ilerde. Belki siz yaşlandığınız zaman kendi evladınız değil, o evlat bakar size. Hem ne kadar da sevap olur.
Sorumluluğun maddi manevi baba tarafına yığılması sizi rahatsız etmiş sanırım. Keşke anne baba sorumluluklarını yerine getirselermiş ama anne tamamen bırakmış, kötü olmuş.
Siz annelik yapamazsınız belki ama ablalık yapabilirsiniz. Dediğim gibi kimin kime bakacağı hiç belli olmaz bu dünyada. İyi düşünmeye çalışın, kalbinizi iyiye çevirmeye çalışın. Nefsinize uyup, senin - benim çocuğum ayrımına gitmeyin.
Hem mutlu olursunuz , hem bir kız çocuğunu mutlu edersiniz, hemde inşallah sevabını alırsınız.

Şöyle evlenip ,çocuk yapıp ,eşlerinden ayrılınca o çocukları atacak yer arayıp, gidip başkasıyla evlenip çocuk yapmak isteyen kadın erkek kim varsa keşke kısırlaştırılsa.Daha mevcut çocuğa gereken görevi yerine getirmiyorlar gidip başka çocuk yapıyorlar.Konu sahibi tabiki eşinin başkasından olma çocuğuyla birlikte yaşamak istemeyebilir bu hakkıdır, peki baba çocuğunu istemeyen bir kadınla neden evlenip çocuğu babaannesine bırakır bunu aklım almıyor.Anne nerde mesela, odamı evlenip çocuğunu attı acaba.Bir çocuğun anne ve babası sağ, sağlığı yerinde ve akli dengesi yerindeyken neden babaanne, anneanne yanında kalır?

Kizcagizi babaanneye atmislar baba yeniden baba oluyor. Icim acidi. Madem ilk evliliginiz cocugu olmayan biri ile evlenseydiniz o zaman o cocugun gunahi ne? Bize gelmek ister mi demissiniz ya korkmayin ya bu kadar istenmezken gelmez :KK43:
Baba da atmış ama anne de atmış

Konu sahibine bakmak düşmez ki

Babası babalık yapıp çocuğum bende kalacak kabul etmezsen evlenmem diyecekti

Hele annesi nerde annesi bırakmış kaynanaya rahat geldi tabi

Çoluk çocuklu adamlarla evlenip de yok çocuğunu istemem, yok ben bu heyecanları ilk defa yaşıyorum, demezler mi 🙄🙄 çocuğa babaanne bakıyor. Öz annenin umru değil üvey anne de tam bir üvey ana. Baba zaten Şam babası. Yazık kuzuya. Ergenliğin en civcivli zamanları bu dertlerle geçiyor. İnşallah ziyan olmaz kızcağız.

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Bence eşinizin kızı SİZİNLE ne yapacak? Bunu düşünelim 🙄

Ay inanamıyorum okuduklarıma nasıl kararmış kalpler var. O çocuk gelip sizinle yaşasa sırf onu ben doğurmadım diye evlat mı ayıracaksın? Böyle saçmalık olur mu ya. 12 yaşında daha 12. Ya evlat nedir bilmiyorsun ya da hayatında anne ve babandan hiç sevgi görmemişsin.

Ka

Kalıyor tabiki öyle ama ben devamlı alamam 9-7 çalışıyorum insanlar çok önyargılı kendi annesi sağ sağlıklı evde oturuyor
Surekli annesi sağ,sağlıklı vs diyorsunuz,yalnız anlamadigiz şey bu cocugun babası da sağ ve sağlıklı ve o baba sizin eşiniz.insanlar boşandığı zaman çocuğa illaki anne bakacak diye birşey yoktur,sorumluluk yarı yariyadir.yani illaki anne bakacak diye birşey yoktur,belki annesi de sizin gibi düşünüyor bu çocuğu tek başına yapmadim ve babası da sağ ve sağlıklı,baksın diyordur.sonucta sizinkiyle aynı düşünce.siz bakmak zorunda olmayabilirsiniz ama babası bakmak ZORUNDA.hani diyorsun ya annesi gezip duruyor,e babada evlenmiş.size göre baba evlendi artık bakamaz,anne baksın.e anne de yarın bir gün evlenirse ne olacak?hani evlenince karşı taraf bakmak zorunda değil ya size göre.yani annenin eşi de sizin gibi düşünürse ne olacak ?ben bakmak zorunda değilim derse .. bosaninca anne gezemez,anne çocuğa bakmak zorunda ama baba gezebilir ve hatta evlenebilir ve evlendiği için çocuğa bakmak zorunda değil.oldu canım...bir de çalışıyorum bakamam diyorsunuz e çocuğunuz doğunca ona bakacaksınız çalışan halinizle,çalışmak çocuk bakmak için engelse nasıl olacak o iş?ayrıca ev kirlendi,yağ oldu bilmemne demişsiniz de çocuğunuz olduktan sonra bin beteri olacak haberiniz olsun,çocuk böyle birşey.ama o çocuk kendinizin olunca gözünüze batmaz tabii ne de olsa başkasından degil

Back