Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hamileyim ve eşim askere gideceğini söylüyor...
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 16 Haziran 2011
- 14.965
- 63.233
- 798
Eşim yüksek lisans yaparken ben de lisans yapıyordum ve ortak laboratuvarda ekip olarak çalışıyorduk. Kısa zaman sonra benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ve sevgili olduk. O yüksek lisansı bitirdi, ben lisansı bitirip yüksek lisansa başladım ve aniden evlenmeye karar verip 1 yıl 4 ay önce evlendik. Askerliği yapmadığını biliyordum ve bedelli yapacağını söylüyordu. Kendisi 34 yaşında olduğu için 20 yaşında ergenlere katlanamayacağını kendisi de, ben de, ailesi de biliyoruz. Üretici olarak ticaret yapıyorlar ve piyasa uzun süredir dünya genelinde durgun veee eşim de 100 bin üstü olan bedelliyi karşılayamayacağını söylüyor. Ben ise 13 haftalık hamileyim... Çok moralim bozuk, çok ağladım. Bu durumu da bir tartışma sırasında dile getirdi zaten. Çok ama çok kırgınım. Her şeye.
Adamın askerliğini yapmadığını biliyormuşsunuz. Bedelli yapmak istese , "bebekte geliyor zaten kısa dönem yapacaksın; bedelliye verilecek parayı çocuğumuza kullanırız" diyecektiniz belki de. Eşinize hayırlı teskereler ; size de sağlıklı bir hamilelik ve doğum dilerim.
- 23 Kasım 2022
- 11.876
- 53.340
- 518
- 25 Aralık 2020
- 5.132
- 18.847
- 198
- 41
yalnız ticare yapıyor"lar" çok tehlikeli bir ifadeEşim yüksek lisans yaparken ben de lisans yapıyordum ve ortak laboratuvarda ekip olarak çalışıyorduk. Kısa zaman sonra benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ve sevgili olduk. O yüksek lisansı bitirdi, ben lisansı bitirip yüksek lisansa başladım ve aniden evlenmeye karar verip 1 yıl 4 ay önce evlendik. Askerliği yapmadığını biliyordum ve bedelli yapacağını söylüyordu. Kendisi 34 yaşında olduğu için 20 yaşında ergenlere katlanamayacağını kendisi de, ben de, ailesi de biliyoruz. Üretici olarak ticaret yapıyorlar ve piyasa uzun süredir dünya genelinde durgun veee eşim de 100 bin üstü olan bedelliyi karşılayamayacağını söylüyor. Ben ise 13 haftalık hamileyim... Çok moralim bozuk, çok ağladım. Bu durumu da bir tartışma sırasında dile getirdi zaten. Çok ama çok kırgınım. Her şeye.
ailesiyle işi bir mi?
ticaret bir kere böyledir batılır çıkılır, benim de erkek arkdaşım da ticaret yapıyor büyük borcu var ben asla evlenmeyi düşünmedim...düşünmem de o kadar borçla nasıl evleneyim, misal. evlilik düşünemiyorduk ilişki de sonlandı bir yerden sonra...
sabit gelir yokken, hele bir de aileyle ortak iş varken ekonomik konuda her an her şey olabilir, sizin etrafızda hiç ticaret yapan yok mu?
allah bir avazda doğum versin ama kırgın olacak pek bir şey yok bunda prası olsa bedelli yapardı herhalde çok kişi vazgeçti son zamanlarda bedelliden... madem siz verin parasını gitmesini istemiyorsanız?
- 15 Şubat 2013
- 24.952
- 1
- 94.414
- 798
- 7 Mart 2013
- 6.457
- 19.438
- 448
Askerlik 6 ay oldu sanırım. Netten aratmaya üşendim.Kac ay yapicak?
100 bin lira cok... nerede kalacaksiniz o askerdeyken, ailenizin yaninda mi? belki daha rahat bile gecebilir hamilelik..Eşim yüksek lisans yaparken ben de lisans yapıyordum ve ortak laboratuvarda ekip olarak çalışıyorduk. Kısa zaman sonra benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ve sevgili olduk. O yüksek lisansı bitirdi, ben lisansı bitirip yüksek lisansa başladım ve aniden evlenmeye karar verip 1 yıl 4 ay önce evlendik. Askerliği yapmadığını biliyordum ve bedelli yapacağını söylüyordu. Kendisi 34 yaşında olduğu için 20 yaşında ergenlere katlanamayacağını kendisi de, ben de, ailesi de biliyoruz. Üretici olarak ticaret yapıyorlar ve piyasa uzun süredir dünya genelinde durgun veee eşim de 100 bin üstü olan bedelliyi karşılayamayacağını söylüyor. Ben ise 13 haftalık hamileyim... Çok moralim bozuk, çok ağladım. Bu durumu da bir tartışma sırasında dile getirdi zaten. Çok ama çok kırgınım. Her şeye.
- 15 Şubat 2013
- 24.952
- 1
- 94.414
- 798
Ay baya düşmüş suresi, ben de diyorum heralde 12-18 ay arasi gidicek adamAskerlik 6 ay oldu sanırım. Netten aratmaya üşendim.
- 7 Mart 2013
- 6.457
- 19.438
- 448
Devam ederse de maaş veriyorlar. Yine sanıyorum ama. Bu yasa taslakken duymuştum. O yüzden sana sana bir hal oldum.Ay baya düşmüş suresi, ben de diyorum heralde 12-18 ay arasi gidicek adam
- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.104
- 258
Kendi evimde kalmayı tercih ederim gibi ama belli de olmaz. Sorun onun yanımda olmayacak olması. Çok özel zamanlar bunlar100 bin lira cok... nerede kalacaksiniz o askerdeyken, ailenizin yaninda mi? belki daha rahat bile gecebilir hamilelik..
- 23 Temmuz 2014
- 6.341
- 17.926
- 448
Ya birkaç ay yapar gelir kısa dönem. Benim eşim asker ve hamilegim 6 ayı hiç yoktu bebeğimiz 2 yaşında 1.5 yaşını görmedi:) tek başıma büyüttüm ben ne yapayım. Bence birkaç ay sabredilebilir neden adam 100 bin lira para versinEşim yüksek lisans yaparken ben de lisans yapıyordum ve ortak laboratuvarda ekip olarak çalışıyorduk. Kısa zaman sonra benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ve sevgili olduk. O yüksek lisansı bitirdi, ben lisansı bitirip yüksek lisansa başladım ve aniden evlenmeye karar verip 1 yıl 4 ay önce evlendik. Askerliği yapmadığını biliyordum ve bedelli yapacağını söylüyordu. Kendisi 34 yaşında olduğu için 20 yaşında ergenlere katlanamayacağını kendisi de, ben de, ailesi de biliyoruz. Üretici olarak ticaret yapıyorlar ve piyasa uzun süredir dünya genelinde durgun veee eşim de 100 bin üstü olan bedelliyi karşılayamayacağını söylüyor. Ben ise 13 haftalık hamileyim... Çok moralim bozuk, çok ağladım. Bu durumu da bir tartışma sırasında dile getirdi zaten. Çok ama çok kırgınım. Her şeye.
Onun ekonomik gücüne ihtiyacım olmadığı için evlenmekte bir beis görmedim açıkçası. Kendim de bir firmada sorumlu yoneticiyim çünkü.yalnız ticare yapıyor"lar" çok tehlikeli bir ifade
ailesiyle işi bir mi?
ticaret bir kere böyledir batılır çıkılır, benim de erkek arkdaşım da ticaret yapıyor büyük borcu var ben asla evlenmeyi düşünmedim...düşünmem de o kadar borçla nasıl evleneyim, misal. evlilik düşünemiyorduk ilişki de sonlandı bir yerden sonra...
sabit gelir yokken, hele bir de aileyle ortak iş varken ekonomik konuda her an her şey olabilir, sizin etrafızda hiç ticaret yapan yok mu?
allah bir avazda doğum versin ama kırgın olacak pek bir şey yok bunda prası olsa bedelli yapardı herhalde çok kişi vazgeçti son zamanlarda bedelliden... madem siz verin parasını gitmesini istemiyorsanız?
Ailesiyle ortak iş yapıyorlar evet ama ben onun iş meselelerine hiç karışmam, o da benim gelirime karışmaz. Ben gelirimle kötü gün için birikim yapıyorum ama 100 binlik bir yatırımım yok maalesef. Olsa çıkarır verirdim de diyebileceğimi pek zannetmiyorum çünkü kendimle ilgili her parasal mevzuyu kendim hallediyorum. Yani evlilik öncesi bildiğim bu konuyu bedelliyle halledeceğini söylemesi ve halletmemesi benlik bir konu değil bence. Çünkü dediğiniz gibi ortada ortak bir iş var ve benim yaptığım yardım sadece eşime yapılmış bir yardım olmayacak. Sadece üzülüyorum ve sizinle paylaşmak istedim.
Haklısınız ama bilmiyorum ya, öncesinde master yaparken yoklama kaçağına düştüğü için sistemsel bir hata yüzünden (yaşla ilgili de olabilir) bedelli için affı bekledi. Af çıktığında da oraya para yatırmak yerine ise bağladı ve su an işler durgun... Benim kızdığım nokta madem bedelli yaomayacakti neden bu kadar bekledi. Hamilelik sürecine denk gelmiş olamasi çok sinir bozucu.Ya birkaç ay yapar gelir kısa dönem. Benim eşim asker ve hamilegim 6 ayı hiç yoktu bebeğimiz 2 yaşında 1.5 yaşını görmedi:) tek başıma büyüttüm ben ne yapayım. Bence birkaç ay sabredilebilir neden adam 100 bin lira para versin
- 27 Aralık 2018
- 1.057
- 1.753
- 133
100.000 lira olmuş mu bedelli hay maşallah
O parayı bana verseler ben eşimi 6 ay gönderirim
Şaka bi yane benim eşimde bedelli askerlik yaptı ama o zaman 15.000di.Ben 7 aylık hamileydim.Ailemin yanında kalmıştım 21 gün.
Vallahi premses gibiydim.Yemin törenine gitmiştim orada bile hamileyim diye ayrı ağırladılar.
Şimdi 6 ay.Eşiniz 6 ayda 100 bin kazanabiliyor mu ? Hayat şartları çok zor.
Ee acemilikten sonra izni de var.Belki yakın yer olur hafta sonları çarşı izninde görüşülür.Yerinizde olsam eşinize askerlikte alt üst olayına yaşa takılmamasını söyler motive eder.Hamileliğim ilerlemeden yollar gelmesini beklerdim.
Şaka bi yane benim eşimde bedelli askerlik yaptı ama o zaman 15.000di.Ben 7 aylık hamileydim.Ailemin yanında kalmıştım 21 gün.
Vallahi premses gibiydim.Yemin törenine gitmiştim orada bile hamileyim diye ayrı ağırladılar.
Ee acemilikten sonra izni de var.Belki yakın yer olur hafta sonları çarşı izninde görüşülür.Yerinizde olsam eşinize askerlikte alt üst olayına yaşa takılmamasını söyler motive eder.Hamileliğim ilerlemeden yollar gelmesini beklerdim.
Biliyor musunuz, onun parası beni hiç alakadar etmez. Bebeğim için çaput çuputa para harcayacak biri de değilim. Benim için önemli olan duygular ve zaman. Maalesef o burada yokken her şey yarım kalacak. Büyüyen karnımı göremeyecek, bebeğimizin ilk teknesini göremeyecek, ultrasona birlikte godemeyecegiz, belki doğumu onsuz yapacağım. Her bebek bir şekilde büyür ama benim yaşadığım her eksik duyguyu önce ben, sonra bebeğim de hissedecek.Adamın askerliğini yapmadığını biliyormuşsunuz. Bedelli yapmak istese , "bebekte geliyor zaten kısa dönem yapacaksın; bedelliye verilecek parayı çocuğumuza kullanırız" diyecektiniz belki de. Eşinize hayırlı teskereler ; size de sağlıklı bir hamilelik ve doğum dilerim.
Bence tanımadığınız insanların vereceği tepkiler için fikir yürütmeyi acilen bırakmalısınız.
Bazen bir günde 100 binden fazla kazanıyor çünkü tekstil ihracatçısı. Olay şu ki onun burada olmadığı 6 ay işlerin de bir bölümünün aksamasına sebep olacak.100.000 lira olmuş mu bedelli hay maşallah
Şu an size bunu yazarken acaba beni üzmek için mi bunu söyledi diye de düşünmeye başladım. Aslında çok merhametli biri ama bazen sinirliyken cin oluyor.
- 16 Haziran 2011
- 14.965
- 63.233
- 798
Biliyor musunuz, onun parası beni hiç alakadar etmez. Bebeğim için çaput çuputa para harcayacak biri de değilim. Benim için önemli olan duygular ve zaman. Maalesef o burada yokken her şey yarım kalacak. Büyüyen karnımı göremeyecek, bebeğimizin ilk teknesini göremeyecek, ultrasona birlikte godemeyecegiz, belki doğumu onsuz yapacağım. Her bebek bir şekilde büyür ama benim yaşadığım her eksik duyguyu önce ben, sonra bebeğim de hissedecek.
Bence tanımadığınız insanların vereceği tepkiler için fikir yürütmeyi acilen bırakmalısınız.
Bu durumda bazı planlamalarınızı askerlik sonrasına bırakabilirdiniz dememi mi tercih ederdiniz ?
Olaya farklı bir yönden bakmak istemiyorsanız; konunuzda tam olarak duymak istediğiniz nedir ?
Ya herkes kendi sıkıntısını biliyor ama ne yapabilirim ki. Allah bı hastalık verir, bir dert verir, kimse ben tek değilim diyemez. Hayat böyle bir şey, herkese kendi yükü ağır.Diğer hamile asker eşlerinin canı yok mu? Mecburi bir görev neden ağlıyorsunuz ? Para yoksa mecbur yapacak. Sanırım hamilelik duygusallığı.