hamileyim esim köpegimi istemiyor

Arkadaslar:
Bebekligimdenberi kedi ve kopekle buyumus, kendi cocugumu da kopekli evde buyutmus,halen de cok tatli kopegimizle yillardir birlikte yasayan bir kisi olarak yalan yanlis ,kulaktan dolma bilgilere kendinizi kaptiracaginiza, eslerinizle birlikte veteriner/doktorunuzdan en dogru bilgileri alarak hareket etmenizi oneririm. Halihazirda sizlerle birlikte yasayan kedi, kopek vs.tum evcil hayvanlarinizin gerekli asilarini yaptirdiktan ve de tabii minik bebeklerinize gerekli hijyen ortami sagladiktan sonra goreceksiniz ki hepsinin dostlugu evinize nese katacaktir ,umarim hamilelik gerekcesiyle bu dostlarinizi kapinin onune koymazsiniz!!!!

Eşini ikna etmenin hertürlü yolunu dene bence benim köpeğim yeni öldü bende hamileliği düşünüyorum keşke ölmeseydide bebeğim oluncada hep beraber olsaydık onların insanlara kattığı enerji bambaşka temizlik konusunda da önerim bu buhar basıncı ile temizlik yapan makinalar var onlar normal süpürgelerden daha farklı yüksek ısıda buhar vererek mikropları öldürüyormuş. Benim miniğim yaşıyor olsaydı ondan alıcaktım. Umarım köpeğiniz ailenizden ayrılmaz.

sakın sakın vermeyin köpeğinizi eşinizede söleyin bir evlat doğururken diğerinden olmak istemediğinizi..benimde köpeğim var canımdan cok seviyorum evladım gibi bizi allahtan baska kimse ayıramaz..cocuklar icin evcil bir hayvanla büyümek gelişimi ve hayvan sevgisi acısından cok faydalı amerikada her evde köpek var nerdeyse..ev ve köpek temiz olduktan sonra bir sorun olmaz

öncelikle hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin Allah.benimde 5 aylık bir bebeğim var ve hamileliğim sırasında doktorumuz özellikle ve üzerinde durarak söyledi evde hayvan besliyormusunuz diye.varsa bebekle aynı ortamda bulunmasın.köpeğinizden vazgeçin demiyorum ama en azından yavrunuz 1 -2 yaşına gelene kadar güvenebileceğiniz birine bıraksanız nasıl olur?naçizane bir fikir benimki tabi karar size kalmış:26:

merhaba benim de bir cocker spaniel cinsi köpeğim var adı Bıdık. Bizim çocuğumuz yok ama eşim hep Bıdığa kardeş der çocuktan bahsederken. Bir kere köpekler allerjik değildir kediler gibi yani allerji problemi olma ihtimali yok. İkincisi aşıları düzenli yapılan bir köpeğin kılı en fazla insanınki kadar zarar verebilir. Yani eşinizin tüyü kadar bu durumda eşiniz bilmeli ki onun tüyü ile köpek tüyü arasında fark olmaz sağlık açısından. Tüyleri fazla dökülen bir köpekse furminatör marka taraklar var düzenli taramayla kökünden çıkmış olan tüylerin hepsini toplar ve evin içinde dökülmüş tüyler sorunu da olmaz. Çocuk gelişimi için evcil hayvanlar da oldukça faydalıdır. Çocuk doğduktan sonra kıskançlık olma ihtimali var, köpeğinize davranışlarınızda herhangibir değişiklik yapmayın yavaş yavaş bebeği koklatıp onu tanımasına yardımcı olun. İnternette bu konuda birçok faydalı yazı bulabilirsiniz. Diğer arkadaşların da dediği gibi bir veterinerden ve ev hayvanlarına düşman olmayan normal bir doktordan da faydalanabilirsiniz ikna için. Çok zor olur ondan ayrılmanız ömrünüz oldukça vicdan azabı olur hep aklınıza gelir onu terkettiğiniz herşeyi deneyin ikna etmek için eğer hâla ikna olmuyorsa ve başka şansınız kalmamışsa lütfen sokağa veya barınağa atmayın internet üzerinden ona iyi bakabilecek sizin gidip görebileceğiniz kontrol edebileceğiniz uzaklıkta bir aile bulun ve sahiplendirin Allah yardımcınız olsun umarım ikna edebilirsiniz

kızmayın ama bence eşiniz haklı.ben bir sürü çiçeğimi doldurdum çöpe kii, zararsız oldukları halde sırf oksijeni tüketmesinler diye. eşinizin sözünü dinleyin derim...:KK34:

bence vermeyin.onunda hisleri var anlar onlarda terkedildikleri ve inanamayacağınız kadar üzülürler.yapmayın yaa....o kadar üzüldüm ki köpeğiniz adına.3 gün köpeklerimi bırakmak zorunda kaldım şehir dışına cıktım arkadaşım baktı geldığımde bırdaha bırakıp gitmeyeceğime söz verdim yüzünü hala unutamıyorum çünkü.kıymayın bence ona.parazit aşıları tamsa çiğ et vermiyorsanız,temizliğine dikkat ediyorsanız bence sorun yok.evde belirli yerleri bebeğiniz biraz büyüyene kadar köpeğinize yasaklayın yada bebeşinizin odasına girmesin veya beşiğini biraz yüksek alın onu başkasına vermekten çok daha iyi çözümler olmalı.terketmeyin ne olur.ya ona daha kötü davranırlarsa ya zarar verielerse .kusura bakmayın kendi köpeklerimi düşündüm biran kendimi kaptırdım.onlar herşeyi anlıyor ve hissediyor kıymayın bence ona hayatı boyunca sizi unutamaz.

çok zor bir durum benimde köpeğim var 11 yıldır benimle köpeğim evlendim mecbur benimle gelicek tabi eşimin tereddütleri vardı daha önce bir hayvanla yaşamamış hiç çok pinpirikliydi 3 tane veteriner dolaştık ikna oldu ..bu arada hamilelik durumunu sordu veteriner kedi olmadığı sürece köpek problem yaratmaz dedi şimdi mutlu mesut yaşıyoruz......
sende eşini ikna et belki veterinerden yada doktordan duyarsa rahatlamış olur ama sakın bırakma köpeğini bunu ona yapma napıcak boşayacakmı seni köpeğini vermiyorsun diye diret sen elbet kabul eder ..yazık ya çok üzüldüm gerçekten inşallah ikna olur :KK71:

Bence de eşin haklı.Sen kendi köpeğini seviyor ve ondan zarar gelmeyeceğine inanıyor olabilirsin.
Unutma ki bebek onun da bebeği ve bebeğiniz için neyin iyi neyin kötü olacağında onun da söz hakkı var.
Mesela ben de zararlı olacağına inanıyorum.Beni istediğin kadar ikna etmeye çalış,buraya sayfalarca yaz,veteriner-doktor açıklama yapsın.İkna olmam.Eşin de büyük ihtimalle ikna olmayacaktır.Ne yapacaksın,eşini mi evden yollayacaksın ?
Hadi iyice zorladın,kabul ettirdin diyelim.Bebek doğduktan sonra en ufak problemde suçu köpeğe atacak,ben sana söylemiştim diyecek.İyi düşün.

ben gerekli kontroller yapıldığı müddetçe zararlı olmadığını düşünüyorum.... vee

"oksijen tüketmesinler diye çiçek çöpe atmak" bu düşünce karşısında ne diyeceğimi bilemedim....cehaletin böylesi

bu dünya yalnızca bize ait değil bunu acilen kavrar ve dünyaya zarar veren bencilliğimizden vazgeçebilirsek her şey düzelir belki.....

kızmayın ama bence eşiniz haklı.ben bir sürü çiçeğimi doldurdum çöpe kii, zararsız oldukları halde sırf oksijeni tüketmesinler diye. eşinizin sözünü dinleyin derim...:KK34:

Ciceklerin cope atilmasi..dogrusu dehsetle okudum,inanamadim, yorum bile yapmaya gerek gormuyorum!

Sonuc olarak; hepimizin gerekli arastirmalari yaparak, dogru bilgilere ulasarak ya da bakamayacagimiz bu dostlari hayatlarimiza bastan hic almadan ,sayet aldiysakta sorumluluk ve sagduyu ile yasamak zorunda oldugumuzu dusunuyorum,unutmayin bu evrende sadece bizim degil, tum canlilarin bir yeri ve yasama hakki vardir!

cok tesekkür ederim arkadaslar ..benim gibi düsünen cok insan varmis...hayvan sevmeyen insanlari hic sevemez..bence hayvan sevmeyenler eksik insanlardir...cicekleri cöpe atma konusuna gelince cok güldüm ne diyeyim söyleyecek söz bulamiorum o arkadasa ...evin bir kösesindeki oksijeni cok görmüsün allah senin aldigin nefesi sana cok görmez insallah uzun yasa dilerim...arkadaslar cok cok tesekkürler yorumlariniz icin ..biraz olsun icim rahatladi ve direnmeye devam edicem ...allah yardimcim olsun ...

cok tesekkür ederim arkadaslar ..benim gibi düsünen cok insan varmis...hayvan sevmeyen insanlari hic sevemez..bence hayvan sevmeyenler eksik insanlardir...cicekleri cöpe atma konusuna gelince cok güldüm ne diyeyim söyleyecek söz bulamiorum o arkadasa ...evin bir kösesindeki oksijeni cok görmüsün allah senin aldigin nefesi sana cok görmez insallah uzun yasa dilerim...arkadaslar cok cok tesekkürler yorumlariniz icin ..biraz olsun icim rahatladi ve direnmeye devam edicem ...allah yardimcim olsun ...

biliyormusunuz bende size gülüyorum şuan çiçekler benim çocuğumdan daha kıymetli değil sizin köpeğiniz daha kıymetlimi bilemiyorum bu benim düşüncem size ancak saygı duymak düşüyor bu konuda

Ciceklerin cope atilmasi..dogrusu dehsetle okudum,inanamadim, yorum bile yapmaya gerek gormuyorum!

Sonuc olarak; hepimizin gerekli arastirmalari yaparak, dogru bilgilere ulasarak ya da bakamayacagimiz bu dostlari hayatlarimiza bastan hic almadan ,sayet aldiysakta sorumluluk ve sagduyu ile yasamak zorunda oldugumuzu dusunuyorum,unutmayin bu evrende sadece bizim degil, tum canlilarin bir yeri ve yasama hakki vardir!
neden dehşete düşüyorsunuz anlayamadım? çiçekleri çöpe atarken dehşete düşüyorsunuz ama köpek ile bir bebeğin aynı ortamda bulunmasını normal karşılıyorsunuz??

biliyormusunuz bende size gülüyorum şuan çiçekler benim çocuğumdan daha kıymetli değil sizin köpeğiniz daha kıymetlimi bilemiyorum bu benim düşüncem size ancak saygı duymak düşüyor bu konuda

Evlerimizdeki bitkilerin veya süs çiçeklerinin gündüz çıkardıkları fazla oksijen ve gece verdikleri karbondioksit miktarı, insanın soluduğu havanın içindeki oksijen miktarı yanında o kadar azdır ki sağlığımızı etkileyebilmesi mümkün değildir. Ancak kapısı, penceresi hava sızdırmaz küçük bir odada, dev bitkilerle birlikte yatma gibi bir alışkanlığınız varsa başka .....
Biraz sizi bu konuda bilgilendirmek amacli ekledim bunlari ...
ayrica hayvan sevgisi baska bebek sevgisi baska ne güzek kocaman vicdanli bir yüregim varki ciceklerin bile bu hayatta yasama sansi olduklarini savunuyorum...ama anlayana.....

ben dogum yaptıktan sonra hedıye canlı cıcek getırdıler ve doktor odaya almadı bebek ıcın sorun olur dıe kapının onune koyduk bı kopek nası olur artık oda yoruma acık......

canim evde bebek ve hayvan olayina nerden baktigin onemli eger köpeginin sadece kilini tügünü düsünürsek hicbir hastalik bulasmasa bile kücücük bir bebegin kil tüg yutmasi yinede hos bisey degil sanirim bir anne olarak senide rahatsiz eder ve eger köpeginin bütün sorumluluklarida senin üstündeyse bebek dogduktan sonra zorlanabilirsin diyede düsünüyorum cünkü belirli araliklarla disariya cikarman lazim falan filan ve en önemlisi eger köpegin seni bir anne yani sahibi olarak benimsediyse bebek geldikten sonra kiskanclik yapip hatta hasta bile olabilir(Seni korkutmak istemem ama getiri ve götürülerinide yazmak zorundayim)yada bebegine zarar verebilir ama bi hayvanla bebegin ayni evde olmasinin bir sürüde getirileri var ki nettende arastirabilirsin hayvanla buyuyen cocuklarda alerji olma ihtimali oldukca düsük bagisiklik sistemi icin cok iyi ve en önemlisi psikolojik etkisi belli bir süre sonra kardes gibi oluyorlarve cocuk hayvanlari sevmeyi bebeklikten ögreniyor.Benimde esimin kedisi var ki köpekle kiyaslandiginda bebekler icin daha tehlikeli ama tuvalet islerini temizligini tamamiyle esim ustlendi hatta hamileligim boyunca hatta sonrasi bile evin temizligine oldukca yardim etti cünkü kedimiz cok tüy döküyor ama esimden kedisinden vazgecmesinide isteyemezdim cünkü birbirlerini cok seviyorlar ve sonuc ;cok saglikli:nazar:,hayvan hastasi bir oglusum var gece gündüz kedinin pesinde:KK52:ve ikiside bu durumdan cok hosnutlar:44:Umarim kendiniz icin en dogru karari verip bebisinizi saglikla kucaginiza alirsiniz:KK71:

cok üzgünüm coook...esim hamile oldugum icin pekines cinsi köpegimi istemiyor..5 aylik hamileyim...ve 5 aydir beynimi yedi ...ben köpegimi coook seviyorum ve baska birine vermek istemiyorum ....esim anlamiyor...cocuk dogunca steril ortamda büyüsünmüs cocugu ...anlatamiyorum ki ..ne desem kar etmiyor..ne yapicam ben yaaa.....

arkadaşım sakın verme köpegini.direnmeye çalış eşine anlatmaya çalış hayvanların aşıları ve temizligi aksatılmadıkça kedi olsun köpek olsun hiç bi hayvanın zararı olmaz insana.o yüzden sakın ama sakın verme kimseye.o hayvana yazık sen onu alırken elinde sonunda bi gün bebegin olacagını biliyodun sonuçta şimdi onu gönderirsen evden vicdanın hiç rahat bırakmaz seni eşinede bu şekilde anlat

X