hamileyim esim köpegimi istemiyor

sanyeli

4 cocuk annesi
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
212
1
cok üzgünüm coook...esim hamile oldugum icin pekines cinsi köpegimi istemiyor..5 aylik hamileyim...ve 5 aydir beynimi yedi ...ben köpegimi coook seviyorum ve baska birine vermek istemiyorum ....esim anlamiyor...cocuk dogunca steril ortamda büyüsünmüs cocugu ...anlatamiyorum ki ..ne desem kar etmiyor..ne yapicam ben yaaa.....

Sakın vermeyin köpeğinizi.Ne var yani dikkatli ve temiz olduktan sonra köpeğin çocuğa zararı değil faydası olur.Ben olsam dinlemem.:KK53:

ee dogru diyo arkadasim. yeni dogan bebek hicbir evcil hayvanla ayni ortamda kalmamali. kopek bebeginizden daha mi degerli?? :KK31:

ee dogru diyo arkadasim. yeni dogan bebek hicbir evcil hayvanla ayni ortamda kalmamali. kopek bebeginizden daha mi degerli?? :KK31:

cocugun evcil hayvan ile büyümesi saglik yönünden hicbir zarari yok..ayrica tabii ki bebegim daha degerli olucak ama köpegim de evladim gibi elimde büyüdü 5 yildir bakiyorum ...yinede düsüncenize saygi duyuyorum ...

cocugun evcil hayvan ile büyümesi saglik yönünden hicbir zarari yok..ayrica tabii ki bebegim daha degerli olucak ama köpegim de evladim gibi elimde büyüdü 5 yildir bakiyorum ...yinede düsüncenize saygi duyuyorum ...

Benim bildigim yeni dogan bebegin oldugu evde ne kedi ne kopek bulundurulmamali. Oyuzden boyle yorum yaptim. Biraz buyuyunce tabiki istedigin hayvani evde bulundurursun. Hayvanlari bende seviyorum.

Benim bildigim yeni dogan bebegin oldugu evde ne kedi ne kopek bulundurulmamali. Oyuzden boyle yorum yaptim. Biraz buyuyunce tabiki istedigin hayvani evde bulundurursun. Hayvanlari bende seviyorum.

ne olur mesela bebege?????? evde kedi köpek beslendigi icin ölüm vakalari mi var ??????????????

ne olur mesela bebege?????? evde kedi köpek beslendigi icin ölüm vakalari mi var ??????????????

Hayvanin saci tuyu bilmem nesi agzina falan kacar derlerdi buyuklerim. Baska ne olur bilmiyorum:KK53:

DOKTORLAR NE DİYOR? Alerji ve parazit riski var PROF. Dr. SÜLEYMAN YAKACIKLI
• Bebek ve hayvan hiçbir şekilde aynı evde olmamalı. Kedi tüyü, kuş tüyü alerjiye sebep olabilir. Bunun dışında kediler ve köpekler parazitlerin taşınmasında aracı oluyorlar, birçok hastalığın yumurtasını alıyorlar.
• Birçok anne-baba bize "Avrupa’da her tarafta köpek var, nasıl olur?" diyorlar. Orada şehirler daha temiz olduğundan durum farklı olabilir. Ben çocuk hekimi olarak önermiyorum.
• İlla bir arada yaşayacaklarsa hiç değilse bir yıl, yürümeye başlayıncaya kadar yaklaşmasınlar. 2 yaşına dek uzak tutun PROF. Dr. ÖZDEMİR İLTER
• Bebek ve hayvan elbette aynı evde olabilir. Ama evde bir hayvan olduğu unutulmamalı, hayvanla bebek baş başa fazla bırakılmamalı. Özellikle 1 yaşında süt çocuklarını, ağzı burnu sütlü iken -kedi olsun, köpek olsun- yalarken ısırabilir.
• Küçük yaşta hayvanların tüyleriyle devamlı karşılaştıkları zaman, çok sıkı temas olursa, bir süre sonra alerjiye neden olabilir. Ama eve alınan kedi veya köpeğin aşıları yapılacağı için böyle bir şey söz konusu değil. Ama ailede alerjik bir durum varsa, eve tüylü hiçbir hayvanı almamalarını öneriyoruz. Mümkünse 2 yaşına kadar bebekler hayvanlarla çok haşır neşir olmamalı. Çünkü o yaştan itibaren bağışıklık sistemi belirli bir güce erişmiştir. Antijenlerden kendisini ayıklayabilir. Bebeği yalamasını önleyin Dr. NESİM DE ESKİNAZİS
• Bebek ve hayvan aynı evde bulunabilir. Bilhassa köpek insan yaşamına da yardımcı olur.
• Bünye müsaitse alerjiye neden olabiliyorlar. Bunun dışında, kist denen bir hastalık vardır, sadece ona sebep olabilir. Ama hayvan kist aşıları olduysa sorun yok demektir.
• Hayvanın ilk zamanlarda, yani bebek henüz çok küçükken, gelip bebeği yalaması sakıncalı olabilir. Bir de bebeklerin tüylerden bir müddet uzak durması iyi olur. Çocuk için en iyi oyuncak Dr. ŞİRİN GÖKER SEÇKİN
• Bebeklerle ev hayvanlarının aynı evde kalmasında mahsur yok. Hayvanlar veteriner kontrolünde olursa ve aşıları yapılırsa tabii.
• Kediler alerji yapabilr. Onu hemen anlayamıyoruz. Uzun süre hırıltı, nezle olursa "acaba?" diye aklımıza böyle bir olasılık geliyor. Kediler yüzünden parazit ve kist statik dediğimiz hastalık geçebilir ama sadece aşılar ihmal edilirse.
• Çocuk için ev hayvanından iyi hediye ve oyuncak yok bence. Gelişimine olumlu etki yapıyor.

Bak bunu buldum internette.

toxoplasma denen bir enfeksiyon var, evcil hayvanlardan, çiğ etten sakatattan bulaşabilen fakat bunun için gerekli tetkikler hamileliğin başında yapılıyor zaten..

benimde köpeğim var ama ben en başından beri dışarda besledim bahçemizdeydi. taşındık şimdide 100 metre ilerde babamın iş yerinde bahçede duruyor. temizliğini ben yapıyorum yemeğini suyunu ben veriyorum. her işini ben yapıyorum korkumda yok. ama evde olduğu için bişey diyemiycem. benim köpeğim golden 3 yaşında. ablamında var pekinez kırması miniş daha 7 aylık o balkonda bakıyor.çok havlaması dışında bir sıkıntıları yok. bence balkonda bakın bir süre.

Bebekle köpek (ya da kedi) bal gibi de aynı evde olur. Köpeğin tüylerinin kist yaptığı, bu tüyleri yutan çocukların karınlarından topak topak tüy çıktığı, kedinin tüylerinin toksoplazmaya yol açtığı gibi duyumlar dolanıyor etrafta. Gerçek şu ki:
Veterinerlik eğitimim yok, ama veterinerlerden öğrendiğim kadarıyla: Kist yapan köpeğin tüyü değil, köpeğin tüyündeki parazittir. Düzenli olarak aşılanan köpeklerin “tüyleri” parazit yapmaz.
köpeğin (ya da kedinin) salyası da bebeği hasta etmez.
Toksoplazmaya yol açan kedinin kendisi değil, dışkısıdır. Kaldı ki ev kedilerinin çoğu sokağa adım atmadıkları için bu mikroptan muaftır. Ancak yine de özellikle gebe kadınların kedi dışkısıyla haşır neşir olmaması, mümkünse kedinin kumunu başkalarının temizlemesi gerekir.

evet, ben de öyle biliyorum, aşıları ve bakımı tam olan petten zarar gelmez.. ben de hamilelik hazırlığındayım, hatta aşılama yaptırdım bu ay, doktoruma sorduk kaç kere, sadece aşılarını düzenli yaptırıp aksatmayın, bir de diğer hayvanlarla çok fazla birlikte tutmayın ki herhangi birşey kapmasın, hiç bir zararı yok dedi, doktorum doç. ve çok iyi tanınmış bir doktor...

Ben sahsi fikrimi soyleyeyim. Ben yeni dogan bir bebekle hic bir hayvani evde bulundurmam. Korkarim. Ne olursa olsun nasil yetistirdiysen yetistir sonucta hayvan.Bilmiyorum ya cocuguma bir zarar gelme ihtimaline karsilik ben birsure birinin bakmasini isterdim acikcasi

toxoplasma denen bir enfeksiyon var, evcil hayvanlardan, çiğ etten sakatattan bulaşabilen fakat bunun için gerekli tetkikler hamileliğin başında yapılıyor zaten..

ben 2 yaşımdan beri kedi köpekle samimi birşekilde büyüdüm. halam çok severmiş o aşılamış hayvan sevgisini. kedilerim oldu köpeklerim oldu.sokak köpeklerim kedilerim var hergün onlarla ilgileniyorum. yanlızca doktorum kedi kakasının çok zararlı olduğundan bahsetti kediler zaten kaçıyor sevdirmiyarlar kendilerini yemek verip uzaklaşıyorum. tahlillerim yapıldı hamileliğimin 3. ayında bir problem yokmuş

hamilelikte köpekten gebeye bi hastalık geçme riski yok. kedi olsa toxoplasmosis enfeksiyonu geçebilir bu da riskli bişey ama köpekte bu risk yok. farkındaysanız arkadaş konuda eşim istemiyor ne yapacağım demiş, evden gönderip göndermeme meselesini sormamış, bizden istediği yardım eşini ikna etme konusunda.

bence eşinle konuş sonuçta bi hayvan beslemek çok başka bişey insan bağlanıyor. bırakamam onu de. ayrıca bütün sağlık tetkiklerini eşinle birlikte yaptır. veterinere bebeğime zararı olacak herhangi bişey var mı diye eşinin yanında özellikle sor. kadın doğumcunla telefonda konuş eşinin tavrını anlat yanına gittiğinde eşini rahatlatacak şeyler muhakkak söyler.

bunun dışında köpeğin bebeğine olan ilgini kıskanabilir benim bi arkadaşımda öyle olmuştu :) bunu sakın gözardı etme yoksa eşinin korktuğu şeyler başına gelebilir. onun dışında tavsiyem kedi köpekle mutlu şekilde uyuyan bebiş videoları var onları izlet eşini son olarak bence işe yarayabilir.

Bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşaAllah.

hamilelikte köpekten gebeye bi hastalık geçme riski yok. kedi olsa toxoplasmosis enfeksiyonu geçebilir bu da riskli bişey ama köpekte bu risk yok. farkındaysanız arkadaş konuda eşim istemiyor ne yapacağım demiş, evden gönderip göndermeme meselesini sormamış, bizden istediği yardım eşini ikna etme konusunda.

bence eşinle konuş sonuçta bi hayvan beslemek çok başka bişey insan bağlanıyor. bırakamam onu de. ayrıca bütün sağlık tetkiklerini eşinle birlikte yaptır. veterinere bebeğime zararı olacak herhangi bişey var mı diye eşinin yanında özellikle sor. kadın doğumcunla telefonda konuş eşinin tavrını anlat yanına gittiğinde eşini rahatlatacak şeyler muhakkak söyler.

bunun dışında köpeğin bebeğine olan ilgini kıskanabilir benim bi arkadaşımda öyle olmuştu :) bunu sakın gözardı etme yoksa eşinin korktuğu şeyler başına gelebilir. onun dışında tavsiyem kedi köpekle mutlu şekilde uyuyan bebiş videoları var onları izlet eşini son olarak bence işe yarayabilir.

Bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşaAllah.

cok tesekkürler canim ...

Bence de vermeyin 5 yıl çok uzun bir zaman o köpek sizi annesi sanıyor terkedilmek o hayvan için haksızlık bu yaştan sonra alışamazda..Allah bile razı gelmez bence...Aşısı vs tamamsa ısırma huyu yoksa sakın vermeyin o da bi yerde çocuk gibi...Hem çocuk buyudukçe ona arkadaşta olur....Yeni almayı düşünseydiniz ya da yeni almış olsaydınız kesin gönderin derdim.Ama 5 yıl buyuk vicdansızlık olur...

Bence de vermeyin 5 yıl çok uzun bir zaman o köpek sizi annesi sanıyor terkedilmek o hayvan için haksızlık bu yaştan sonra alışamazda..Allah bile razı gelmez bence...Aşısı vs tamamsa ısırma huyu yoksa sakın vermeyin o da bi yerde çocuk gibi...Hem çocuk buyudukçe ona arkadaşta olur....Yeni almayı düşünseydiniz ya da yeni almış olsaydınız kesin gönderin derdim.Ama 5 yıl buyuk vicdansızlık olur...

birde esim bunu anlasa...köpegim bu aralar hic pesimden ayrilmiyor evde her yerde pesimde sanki anliyor biseylerin yolunda gitmedigini ..bir bakisi var yüzüme anlatamam...icim el vermiyor onu göndermeye...onunda cani var onun da hisleri var oda bir canli niye bazi insanlar bunu anlamiyor cözeniyorum...

X