- 4 Ekim 2009
- 149
- 0
-
- Konu Sahibi ressamderya
Selam Arkadasim,
oncelikle senin bu adamdan cocuk yapmis olman cok buyuk bir hata... o cocugun gunahi ne ki duzensiz bir aileye evlat ediyorsunuz...sizin ikinizede gelince inanilmaz sayginizi yitirmissiniz birbirinize karsi, bunun cikis yolu var elbette aile danismanina gideceksiniz canim... Profesyonel yardimla bu yuvayi saygili duzenli bir hale sokacaksiniz allahin izniyle...
Çok üzüldüm çok..Gebe bir kadına yapılacak davranışlar,edilecek sözler mi bunlar ?Normal zaman da da olsa asla kabul edilemez ama gebelik bambaşka bir yolculuk..
Başından beri böyle miydi eşiniz..
Eğer böyleydi ise cevabınız keşke bebek için acele etmeseydiniz
Bu gibi durumlarda susmak,ertelemek,cevap vermemeye çalışmak belki o an için geçici bi sulh sağlar ama sonrasında sorunlar dağ gibi büyür..
Muhakkak konuşmalısınız eşinizle..Muhakkak..
Sakin bi anını kollayarak içinizde sizi sıkan ne varsa anlatmalısınız..
Dinlemiyorsa,anlamıyorsa adım adım arttırırsınız dozajını konuşmalarınızın..
Taaki anlayana dek..
N'aparsanız yapın yine de anlamıyorsa ve de hiç bi şekilde uzlaşamıyorsanız sizi "kaybedeceğini" anlatmalısınız yada göstermelisiniz ona..
Ailenizde yanınızdaysa eğer çokta zor olmayacaktır bu..
Ama önce mutlaka anlatın anlatın anlatın içinizdekileri..Olmadı,terapiste gidin,zorlayın..Çözüm odaklı davranın yani..
Kolaylıklar dilerim,Allah yardımcınız olsun..
öncelikle Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebeğini..
kendini fazla üzme ve bu yaşadıklarınada takılma...bırak ne hali varsa görsün..önemli olan sensin önemli olan bebeğin..
hiç karşılık verme..hiç konuşma..bu kezde bu şekilde koy tavrını...deliler gibi kendi söylediğini kendi dinlesin..senin onu artık umursamadığını ve ona çok kırıldığını görsün...
bazen susmak en iyi cevaptır ..heleki küfürlerin hakaretlerin uçuştuğu bir ortamda...senin ondan bir farkın olsun ve onun seviyesine inme arkadaşım...
senin bu sessiz tavrını gördükçe tırsmaya başlar eminim..ne oldu bu hatuna,sesi çıkmaz oldu cevap vermez oldu...diye düşünür durur..
ama suratta asma tabii...hani onu iplemiyoruz ya..o bakımdan..surat asarsan önemsediğini düşünür...
bebeğine ve sana allah uzun ömürler versin canım..işallah eşinle arayı düzeltir ve mutlu bir yuvanız olur..sevgiler
haklısın ama bu kadar da kötü değildi her şey.belki biraz daha bekleyebilirdik ama nasip işte.olanakları çok kısıtlı bir yerdeyim en yakın yardım alabileceğim yer 5 saat uzaklıkta.saygıyı yitirdik bu çok kötü.bebeğim doğduktan sonra daha sağlıklı karar verebileceğime inanaıyorum oyüzden bebek doğuncaya kadar beklemekten başka çarem yok sanırım.
Canim online bile aile danismanlari var, hatta bedava telefonda sana birazda olsa yardimci olabilecek danismanlar var... Su bir gercek ki hamileyken inanilmaz hassas oluyor insan ama senin esinde af edersin ama allah korkusu yokmus. Insan iki canli esine bu sekilde davranmaz, babanin evinden getirmedin ya sen karnindakini.. Ve ailene durumun ne kadar vahim oldugunu anlat canim en azindan arkanin oldugunu bilmeli esin....
Inan bana bu tur seyler arkasi cok kuvvetli olmayan bayanlarin genelde basina geliyor, aileni biran once ara ve izah et gerekirse gelip esinle konusmalilar...
Ressamderya, hamilelikten öncede böyle miydi ? Ya da şimdi ne derecede ?
Tartışma sırasında sizinde sakin durmadığınızı hatta üstüne gittiğinizi düşündüm yazdıklarınızla..
Belkide hamilelikten kaynaklanan hassaslıkla daha da üsteliyorsunuz bu durumu..
Eşinizde bu hassasiyetinizi anlamıyor ve gittikçe kabalaşıyor.
Ona bu durumu hatırlatın, bununla ilgili makaleler okumasını sağlayın.
Yok eğer her zaman eşinizle aranızla bu tür kavgala oluyorsa mutlaka bir uzman yardımı almalısınız.
Ailenize bile yansıtmışsınız olanları demek ki baya sıkıntılı zamanlar yaşamış ilişkiniz.
İnşaallah düzelir..
Eşinize özellikle söyleyin; beddua etmesin, heleki bebeğiniz varken asla.
..
Birşeyi merak ettim, durum dururken mi karnına batır bıçağı dedi yoksa siz ölümle kendinizi öldürmekle ya da çocukla ilgili tehdit mi ettiniz kavga sırasında ya da başka bir konuda ?
İşte bu çok yanlış bir düşünce..
Evet katılıyorum özellikle ailesi sahip çıkılmayan hanımlar, kötü ahlaklı erkekler tarafından eziliyor. Bu konuda hemfikiriz.
Ama ne olursa olsun sabır çok zorlanmadıkça ve ayrılık düşüncesi yoksa aileler karışmamalı meselenin içine.
Bir kadın bunu asla yapmamalı.. Yüzgöz olmaya neden oluyor.
O ailenin ilk defada söz hakkı oluyorsa, tekrarında zayıflar.
Hamileyken kızın ailesi sadece yapıcı olur, tehditkar değil..
Erkek bundan ders almaz, kadın duygusal anlamda kendini suçlamaya başlar v.s v.s
İşte bu çok yanlış bir düşünce..
Evet katılıyorum özellikle ailesi sahip çıkılmayan hanımlar, kötü ahlaklı erkekler tarafından eziliyor. Bu konuda hemfikiriz.
Ama ne olursa olsun sabır çok zorlanmadıkça ve ayrılık düşüncesi yoksa aileler karışmamalı meselenin içine.
Bir kadın bunu asla yapmamalı.. Yüzgöz olmaya neden oluyor.
O ailenin ilk defada söz hakkı oluyorsa, tekrarında zayıflar.
Hamileyken kızın ailesi sadece yapıcı olur, tehditkar değil..
Erkek bundan ders almaz, kadın duygusal anlamda kendini suçlamaya başlar v.s v.s
tartışma sırasında hamileyim yeter artık öldürmek mi istiyorsun sen beni demiştim ardından da böyle şeyler çıktı ağzından.umrunda değilmişim falan filan.siniri geçtikten sonra da sanki bu sözleri hiç söylememiş gibi benim ona verdiğim cevapları değerlendirip sen bana bunu şunu dedin diyor.yani anlayacağın kafayı yemek üzereyim.ama arkadaşlar yazmış online danışmanlar var diye ben onları bir araştırayım.en azından bebek doğana kadar kendii sağlığım için.sonrasında daha mantıklı karar verebilrim sanırım.teşekkür ederim her şey için...