Şu an içinde bulunduğunuz durumu ben yasadım ama ailevi problem, maddi yetersizlik vs. Değildi kaygılarım. 2 çocuktan fazlasını asla düşünmüyordum. Eşim çok istemesine rağmen, ben istemedim. Çocuğu üzerime yıkan, ilgisiz biri değildi ama ben ruhen hazır değildim. Buna saygı duydu.
Korunduğum, imkansıza yakın olduğu halde hamile kalmışım. Bir de o sıra şehir dışına çıkmam, yoğun bir tempoda olmam gerektiği için adet geciktirici almıştım. Yani sonrasında o kasık ağrıları, regl olamamam falan hep buna bağladım ihtimal yoktu.
Bu şikayetler için Dr. Gittiğimde hamilesin dedi ve çığlık atmıştım. 2 aylık falandı ve hormonların etkisiyle ben bu çocuğu sevemem, doğsa bile benimseyemem falan vs. Neler dedim neler. Diğer çocuklar için dünyayı yakacak olan ben, karnımdakine bunları diyebildim çünkü 3. Çocuk asla diyordum, hazır değildim tamamen şoktaydım.
Aldırmak istedim ve Dr. Gittim gün almaya ve onu gördüm, kararsız kaldım Dr. Bana da iyi düşün dedi. Çıktım dışarı arafta kaldım ve tavuk döner sevmeyen ben o an müthiş bir tavuk döner çekti canım ama öyle böyle değil resmen burnuma koktu. Dr. Tekrar girmeden tavuk döner yemeye gittim, hem de sanki 3 yıldır açmışım gibi ve aldırmadım, kabullendim.
Çocuk kaosun içine doğmayacaktı, bu tarz kaygılarım yoktu, sadece hazır hiç değildim ve istememiştim.
Şu an 4 yaşında Diğer çocuklarım aşırı uslu olmasına rağmen bu hem aşırı dilli, hem çok hareketli ama beni en çok düşünen, yorgunsam "hoşgeldin anne biraz rahat durayım dinlen" diyebilen (5 dk durur) sağlık durumumu, mutlu olup olmadığımı, günü nasıl geçirdiğimi vs. Soran ve hatta bana akıl veren, destekleyen cinsten bir birey oldu. Kendi 4 yaş ama akıl desen 20 yaş. Konuşmaları, olaylara bakış açısı, yorumlaması hiç Çocuk gibi değil.
Sizin durum çok farklı çok iyi düşünün. Ben, iyi ki olmuş diyorum çünkü ciddi ciddi bana iyi geliyor. Ama en büyük rol model baba ve en büyük destekçim. Öbür ikisi bana, küçük giderek babaya benziyor. Ama tekrarlıyorum baba faktörü anne kadar önemli. Çocuk ne görüyorsa onu yaşıyor ve yaşatıyor çünkü veya tramvaları oluyor.