• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, bebeğimi aldırmak istemiyorum ama...

Diğer konularınızda eşinizin sizi aldattığından emin olduğunuzu söylemişsiniz. Eğer böyle bir durum varsa kararınızı buna göre vermelisiniz
Aldatan eşle aynı yatağa girme saçmalığını anlamıyorum kafam almıyor şuan madem evlilik kötü nasıl beraber oluyorsunuz bi yerde yanlış var

Ben hamilelik için bir yorum yapmak istemiyorum ama bölümü eğer 4 yıla açıköğretimle tamamlıyorsanız iş için tamamen vakit kaybı. Şimdi aynı mı bilmiyorum ama önlisans mezunu olarak atanmak daha kolay. Ayrıca sadece atanarak değil başka meslek de edinebilirsiniz.

Eşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma vs olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
Canım Allah yardımcın olsun.. Bak mübarek Ramazan ayındayız ne olursa olsun bebeğine asla kıyma. Hele hele Ramazan da sevapların misliyle günahlarında misliyle yazıldığı bu ayda hiç yapma. Zaten korunurken olmuş ben bu tür durumlarda (elinde olmadan gerçekleşen) Allahın planınjn bizimkinden çok daha iyi oldunu düşünüyorum bilemezsin bu bebek neden tam da bu vakitte senin rahmine düştü. İleride nelere vesile olacak belki. Bol bol dua et nolur aldırma bebeğini..

6 ay önce aldatıldım diye konu açmışsınız, hatta diğer konularınızda da eşim kadınlara para gönderiyor vs yazmışsınız hatt evde bile saç bulmuşsunuz. Bu adamla evliliğe devam edip ilişkiye girmekten geri durmamışsınız. Hastalık mı kaptım ya da kapar mıyım ileride diye düşünmeyin, çoluk çocuk çeksin derdinizi. O zaman önlem alsaydınız hem adamdan kurtulurdunuz hem de hamile kalmazdınız. Biz de saf saf yi niyetle yazıp duruyoruz. Ekonomik bağımsızlığım işim gücüm yok, çalışmıyorum gelirim maaşım yok, ailem destek değil diyen üstüne aldatılan kadınların korunurken kazayla hamile kalmaları keşke bilimsel olarak incelense.

Eşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma vs olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
Sakın aldırmayınnnnnnnnn

Aldatan eşle aynı yatağa girme saçmalığını anlamıyorum kafam almıyor şuan madem evlilik kötü nasıl beraber oluyorsunuz bi yerde yanlış var
Aldatmadigina emin oldum sonrasında çünkü çok araştırdım ve kesin emin olacağım yöntemler denedim

Ben hamilelik için bir yorum yapmak istemiyorum ama bölümü eğer 4 yıla açıköğretimle tamamlıyorsanız iş için tamamen vakit kaybı. Şimdi aynı mı bilmiyorum ama önlisans mezunu olarak atanmak daha kolay. Ayrıca sadece atanarak değil başka meslek de edinebilirsiniz.
Başka meslek nasıl edinebilirsin acaba

Korunurken nasıl hamile kaldınız merak ettim yani yanlış anlamayın o hangi yöntemmiş ki riskli bir şekilde koruyamamış bilgi almak açısından
Eşim istiyordu ben istemiyordum, kondomla korunuyorduk yemin ederim ki tam da bu ay ek olarak doğum kontrol hapına da başlayacaktım ek koruma olsun diye ama bir baktım ki hamileyim

Burada her iki yönde fikir belirtilecek, yine karasız kalacaksınız. Ben açık ve net yazıyorum, aldırırdım. Bakabileceğim kadar çocuk yaptım, maddi manevi anca yettim. Kazara hamile kalsam düşünmem bile. Çünkü doğacak olana ne verebileceğimden emin değilim. Babası güven vermiyor, aileniz istemeyecek destek olmayacak, diğer çocuk arada derede de olsa büyümüş okul çağına gelmiş. Bir çocuğu daha baba sevgisinden mahrum yetiştirmezdim. Bana göre bu da ilahi adalet, benim yüzümden böyle bir hayata gelmesi çok mu anlamlı? Eşinizin ne yapacağı ne yapmayacağı belli değil, sorunlu bir adamın ömür boyu babası olması da çocuğa kötülük. O ne düşünüyor? Erkekler istedikleri kadar babayım desin, çocuk mocuk gözleri görmüyor tık diye basıp gidiyorlar ama anne ölene kadar anne kalıyor.
Bu abuk sabuk insanların genlerinden olan çocuklar çok mu düzgün olacak sanki.tutturuyorlar bir masum, melek falan filan.sanki hiç büyümeyecek bu insan.kaç tane düzgün insan var etrafta.

Sevişmek bu kadar mekanik bir şey mi gerçekten aklım almıyor. Bu derece nefret ettiğiniz insanların koynuna nasıl girebiliyorsunuz? Yazık değil mi şimdi hem kendinize hem karnınızdakine?
Allah yardımcınız olsun, ne aldır ne aldırma denilir bu konuya

Dertleşmek için yazdıysanız anlarım ama bu işin fikir alması olmaz. Biri aldırır,diğeri aldırmaz. Ben aldırırım mesela. Evliliğime veya kendime güvenemiyorsam bir çocuk daha dünyaya getirmek istemem. Boşanamıyor olabilirsiniz ama bu demek değildir ki o evliliğe bir çocuk daha ekleyin. Bir kaza olmuş hamilelik durumu gelişmiş,ben 6 haftalık bebeğin masum bir can olduğunu bile düşünmüyorum ki,küçücük hücre kadar şey,doğurup atmak değildir kürtaj. İyi düşünün ona göre davranın,herkesin doğrusu başka.

Mutsuzluğunuza +1 yeni birey eklediniz. Tebrikler. O evde o şartlarda doğmasa daha iyi. Sanki sevgi dolu bi yuvada büyüyecek de.. daha et parçası o. Kürtaja karşı değilim. Hele de mutsuz anneler için.

İnsan kendine bunları yapan adamdan nasıl gebe kalır aklım almıyor. Bu bir araştırma konusu. Bilim adamları araştırmalı..

merhaba konunuzu okudum diğer arkadaşların yorumlarını da okudum. rabbim öncelikle yardımcınız olsun. ben sizin yerinizde olsam diye bir cümle bu konu için kurmayacağım çünkü kimse o düşüncede ne yapacağını bilemezdi. aslında sende aldırmak istemiyorsun ama bir ümit burdan aldır diye bir yorum görmek itiyorsun ki vicdanın biraz rahatlasın. ya emin olmadığın bir insan ile ne kadar kocanda olsa nasıl korundum ama oldu deyip bu kadar basitleştiriyorsun. ya çocuk yapmayın ya da o çocuk canınıza değince aldırma düşüncesine girmeyin ne olursa olsun. rabbim yardımcınız olsun. Allah dağına göre kar yağdırır. sen doğru olanı kalbinle karar verip yaparsın inşallah

Beni aldatan ya da aldattigindan şüphelendigim adamla sevismezdim hem ruhuma hem bedenime hakarettir bu.

Diyelim ki bir sekilde gebe olduğumu ogrendikten sonra aldatildigimi farkettim, o zaman ilk is bebegi aldirirdim, daha kalbi atmazken cozerdim bu isi.

Kusura bakmayin ben bu arkasinda ailesi olmayan kadinlarin hem evliliklerini bitirecek dertleri kurcalayip, hem ayni adamla sevisip, hem de gebe kaldim ne yapacagim sorularina anlam veremiyorum.

Cocugu aldirmazsaniz ne olacak? En az 4 yil daha is hayatina baslayamayacaksiniz ki anladigim kadariyla da hic calismamissiniz.

Allah yardımcın olsun.
Ben ikinci hamileliğimde böyle bir süpriz gebelikle geldi oğlum.
Aldırmayı hiç düşünmedim, hayatımı tabii ki rayından çıkardı, bir çok yapmak istediklerim, kariyer hedeflerim vardı.
Ama Allah bana onu bahşettiği için hep şükrettim.
İnşallah kendiniz için en doğru olan kararı verirsiniz.

Şu an içinde bulunduğunuz durumu ben yasadım ama ailevi problem, maddi yetersizlik vs. Değildi kaygılarım. 2 çocuktan fazlasını asla düşünmüyordum. Eşim çok istemesine rağmen, ben istemedim. Çocuğu üzerime yıkan, ilgisiz biri değildi ama ben ruhen hazır değildim. Buna saygı duydu.

Korunduğum, imkansıza yakın olduğu halde hamile kalmışım. Bir de o sıra şehir dışına çıkmam, yoğun bir tempoda olmam gerektiği için adet geciktirici almıştım. Yani sonrasında o kasık ağrıları, regl olamamam falan hep buna bağladım ihtimal yoktu.

Bu şikayetler için Dr. Gittiğimde hamilesin dedi ve çığlık atmıştım. 2 aylık falandı ve hormonların etkisiyle ben bu çocuğu sevemem, doğsa bile benimseyemem falan vs. Neler dedim neler. Diğer çocuklar için dünyayı yakacak olan ben, karnımdakine bunları diyebildim çünkü 3. Çocuk asla diyordum, hazır değildim tamamen şoktaydım.

Aldırmak istedim ve Dr. Gittim gün almaya ve onu gördüm, kararsız kaldım Dr. Bana da iyi düşün dedi. Çıktım dışarı arafta kaldım ve tavuk döner sevmeyen ben o an müthiş bir tavuk döner çekti canım ama öyle böyle değil resmen burnuma koktu. Dr. Tekrar girmeden tavuk döner yemeye gittim, hem de sanki 3 yıldır açmışım gibi ve aldırmadım, kabullendim.

Çocuk kaosun içine doğmayacaktı, bu tarz kaygılarım yoktu, sadece hazır hiç değildim ve istememiştim.

Şu an 4 yaşında Diğer çocuklarım aşırı uslu olmasına rağmen bu hem aşırı dilli, hem çok hareketli ama beni en çok düşünen, yorgunsam "hoşgeldin anne biraz rahat durayım dinlen" diyebilen (5 dk durur) sağlık durumumu, mutlu olup olmadığımı, günü nasıl geçirdiğimi vs. Soran ve hatta bana akıl veren, destekleyen cinsten bir birey oldu. Kendi 4 yaş ama akıl desen 20 yaş. Konuşmaları, olaylara bakış açısı, yorumlaması hiç Çocuk gibi değil.

Sizin durum çok farklı çok iyi düşünün. Ben, iyi ki olmuş diyorum çünkü ciddi ciddi bana iyi geliyor. Ama en büyük rol model baba ve en büyük destekçim. Öbür ikisi bana, küçük giderek babaya benziyor. Ama tekrarlıyorum baba faktörü anne kadar önemli. Çocuk ne görüyorsa onu yaşıyor ve yaşatıyor çünkü veya tramvaları oluyor.

Back
X