Hamileyim ama..

erkek arkadasınıza hemen soyleyın hamıle oldugunuzu kımse bılmeden hemen evlenın yapacak baska bırsey yok

Öldürmezler ama muhtemelen bir daha suratıma bakmazlar.. Belki önceden düşünmek lazımdı bunları ama başa gelmeden bilinmiyor ya duyduklarında kalp krizi geçirirlerse bir şey olursa onlara bunlar geliyor hep aklıma..

Bir akrabamız böyle bir şey yaşamıştı. Apar topar evlendiler, herkese de erken doğum deriz diye düşündüler. Çocuk cidden erken doğru 7 aylık kadar. Evlendiklerinde de 2 2.5 aylık hamileymiş zaten. Evlendiği tarihe göre doğum yaptığında bebek 4.5 aylık oluyordu. Ee doğal olarak herkes bebek yaşayamayacak gözüyle bakıyordu. Ayrıca doğan bebek hiç de 4.5 aylık gibi olmadığından gerçek ortaya çıktı.

Ama artık çocuk doğmuş, insanlar yuvalarını kurmuş. Açıkçası kimseninde " aa bunlar çocuğu evlenmeden önce mi yaptı " diye umurunda olmadı. He aksi olsaydı olaylar çıkardı sanırım. İki tarafın ailesi de muhafazakarsa zor bir durum. Aileler rahat olsaydı durumu anlatabilirdiniz ve anlayış gösterebilirlerdi. Bu şekilde aldırmak da istemiyorsan tek çare en azından kağıt üzerinde de olsa uyduruktan bir evlilik yapmak.
Aslında evlilik tarihini erken söylersem olabilir galiba hani ben evlendim değilde ben 3 ay önce evlendim gibi...

Bu mesajı bekliyordum .Bu iş nasıl oluyorr her böyle konuda aklım almıyyorr almıyorr almayacak da..Adam gibi korunmadan seviştik,cahillik ettik hamile kaldım deseniz,e korunsaydın kardeşim mesajlarını görecektiniz o nedenle böyle söylüyorsunuz sanırım,tek açıklama bu bence.Ya da %99.99 korumaya sahip yöntemlerin %0.01lik kısmındasınız.
Kimse alınmasın şimdi ama "korunduğum halde hamile kaldım" türü yazılara gülüp geçiyorum ve okumamış sayıyorum artık. Biliyorum ki bu kk'ya bunu yazan 100 kişinin en az 99'u korunmadı. Doğru korunmadı ya da. Bu konu da öyledir muhtemelen.

Herkese günaydın yaklaşık bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Bebeği kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum. Ailem bunu kaldırabilecek yapı da bir aile değil. Şak diye ben evlendim deyip erken doğum yapma yalanı da gayet inandırıcılığını yitirdi. Kafam Allak bullak ne düşünüp ne hissetmem gerektiğini bile bilmiyorum. Erkek arkadaşımın ailesi de benim ailem gibi muhafazakar. Durumu açıklasak bir ömür gözlerinde ne pozisyonda olurum bilmiyorum. Ben henüz okuyorum erkek arkadaşım da yüksek lisansa başlayacak ve hala iş bulamadı. En makul çözüm yolu nedir bu durumda ?
Aldiricam ama vicdanımı rahatlatin diyorsun yani

erkek arkadaşına nasıl söylemeden 1 hafta durabildin?
aldır der diye mi korkuyorsun?

pardon da aileler çok muhafazakar
sen okuyosun
erkek ark. işsiz
ne yapmayı düşünüyosunuz?
yapabileceğiniz en mantıklı şey doğurmamak

doğuracağım diyorsanız erkek arkadaşınıza kaçın onların evinde yaşayın nikahlanın
çocuk doğunca aileniz affedebilir bi ihtimal.

ya aldırmak benim son seçeneğim bile değil çok korkunç bir şey kendimi asla affedemem öyle bir şey yaparsam. Ağzı dili yok henüz ama o da bir can...
Ağzı dili yok ama bak kalbi nasıl atıyor 6 haftalıkken

Kimse alınmasın şimdi ama "korunduğum halde hamile kaldım" türü yazılara gülüp geçiyorum ve okumamış sayıyorum artık. Biliyorum ki bu kk'ya bunu yazan 100 kişinin en az 99'u korunmadı. Doğru korunmadı ya da. Bu konu da öyledir muhtemelen.
Hiç belli olmuyor ki bu işler çünkü hiç bir korunma yöntemi %100 koruma sağlamıyor. Belki hapı unutmuştur tam saatinde içmemiştir ona Bişey diyemem ama korunmadan yıllardır çocuk bekleyeni de çok gördüm korunarak hatta iki koruma yöntemi kullanarak da hamile kalanı gördüm. Belki doğrudur

erkek arkadaşına nasıl söylemeden 1 hafta durabildin?
aldır der diye mi korkuyorsun?

pardon da aileler çok muhafazakar
sen okuyosun
erkek ark. işsiz
ne yapmayı düşünüyosunuz?
yapabileceğiniz en mantıklı şey doğurmamak

doğuracağım diyorsanız erkek arkadaşınıza kaçın onların evinde yaşayın nikahlanın
çocuk doğunca aileniz affedebilir bi ihtimal.
Ya anlıyorum reşit insan medeni insan kendi bedeni seks yapabilirde her şey zamanında olsa daha anlamlı olmaz mı..kuçuk yaşlarda seks fikri nerden geliyor bu çocuklara..

Yargılamaya gerek yok bence arkadaşlar. Olmaz diye bir şey yok. Halam 40'ından sonra korunduğu halde hamile kaldı. Başka bir akrabamız spiral taktırdığı halde hamile kaldı. Belki diğer hamileliklere göre korunarak hamile kalma olasılığı daha düşük ama imkansızda değil.

Zaten konu sahibi yeteri kadar çaresiz. Bir de nasıl hamile kaldığını sorgulamayalım bence. Olan olmuş, çare bulmaya çalışsak daha fazla yardımcı oluruz.

Son düzenleme:
Hiç belli olmuyor ki bu işler çünkü hiç bir korunma yöntemi %100 koruma sağlamıyor. Belki hapı unutmuştur tam saatinde içmemiştir ona Bişey diyemem ama korunmadan yıllardır çocuk bekleyeni de çok gördüm korunarak hatta iki koruma yöntemi kullanarak da hamile kalanı gördüm. Belki doğrudur
İşte o yazdığınız unutmak, tam saatinde içmemek korunmamanın ta kendisi oluyor arkadaşım. O zaman "korundum" denmeyecek, "ihmal ettim de oldu" denecek. Biri de desin ki "yahu hapımı her gün, saatini bile aksatmadan aldım, tüm kullanma talimatına uydum ama olmadı, hamile kaldım". O zaman alnından öpeceğim. Ama sizin yazdığınız gibi ihmal edenler de kendini korunmuş sayıp, gayet olası bir olaya mucize gözüyle bakıyorlar, ve hatta bazı korunma yöntemlerini zan altında bırakıyorlar. Benim bahsettiğim bu.

Yok yok yüzde 1'i geçtik bence. %50 olmuştur. İlaç firmaları duysa intihar ederdi utançlarından. :)
Doğum kontrol hapını bir kere alan o akşam sevişip korundum sanıyor kendini. Ne başlama tarihine dikkat etmek var, ne saate, ne sürekliliğe. Konu sahibi için demiyorum, belki böyle yapmamıştır ama arkadaşlarımdan da ekseri böyle görüyorum.

Öncelikle hayirli olsun...aynı durumdaydım ben hamileligimi 3-4 haftalık olarak öğrendim...yalnız bizim farkımız herikimizinde çalışıyor olmasıydı eşimin garanti işi vardı ailelerimizde muhafazakar yapıda değildiler benm ailem biraz olsada yanı erken doğum diye söyledik ama su var evlenmişsin babası belli kime ne yani yalniz biriminin ise girmesi lazım erkek arkadaşın mesela sorumluluklarını olacak evcilik gibi dusunmeyin aldırmayı dusuduk ama şuan iyikide aldırmadı diyorum o benim hayat arkadaşım iyiki var

İşte o yazdığınız unutmak, tam saatinde içmemek korunmamanın ta kendisi oluyor arkadaşım. O zaman "korundum" denmeyecek, "ihmal ettim de oldu" denecek. Biri de desin ki "yahu hapımı her gün, saatini bile aksatmadan aldım, tüm kullanma talimatına uydum ama olmadı, hamile kaldım". O zaman alnından öpeceğim. Ama sizin yazdığınız gibi ihmal edenler de kendini korunmuş sayıp, gayet olası bir olaya mucize gözüyle bakıyorlar, ve hatta bazı korunma yöntemlerini zan altında bırakıyorlar. Benim bahsettiğim bu.
Tamam da kız zaten zor durumda olan olmuş hamile kalmış evet belki ihmal etti belki pcoluyum nasıl olsa diye düşündü (ki doktorlar zor senin hamile kalman diyip durdukları için) ihmal etmesinin önemli olmadığını düşünmüş olabilir. Üstüne gitmek yerine yardım etmek daha güzel olmaz mı

Erkek arkadaşınıza bir an önce söyleyin. Ne yapacağınızla ilgili kararı ortak vermeniz gerekir. Evlenirseniz nasıl geçineceksiniz? Aileler kabul edecek mi iki işsiz olarak birbirinizle hemen evlenmenizi? Olmazsa annenize söylersiniz; acele etmeye mecbur kalacaktır zannederim. Sizi zor günler bekliyor. İyi şanslar.

Yani sizi buna nasıl inandırabilirim bilmiyorum nitekim konu da bu değil zaten ama içiniz rahatlayacaksa hayır haplarımı hiç aksatmadım bunun için alarm bile kurdum. 24 saat korusun diye her gün aynı saat içtim. Öyle yada böyle bir şekil hamile kaldım. Şuan ailelerin yıpranma düzeyini en aza indirerek nasıl bu durumu toparlarım diye bir çözüm bulmaya çalışıyorum.

Tamam da kız zaten zor durumda olan olmuş hamile kalmış evet belki ihmal etti belki pcoluyum nasıl olsa diye düşündü (ki doktorlar zor senin hamile kalman diyip durdukları için) ihmal etmesinin önemli olmadığını düşünmüş olabilir. Üstüne gitmek yerine yardım etmek daha güzel olmaz mı
Kimse arkadaşın üstüne gitmiyor. Olan olmuş zaten, hesap soracak haddimiz de yok. Sadece her bu tür konuda dikkatimizi çeken bir şeyden bahsediyoruz. Konuda geçen her şey hakkında yorum yapılabilir saygı sınırları aşılmadığı sürece.

X