Hamilelikte neler yenmeli neler içilmeli?? öneriler paylaşımlar

katılıyorum arkadaşım alkisalkisalkis

maşallah canım..teşekkürler bilgiler için..

Evet paylaştıklarınız için çok teşekkür ederim...Siz baya bol yemişsiniz herşeyden maşallah ben o kadar dikkat edemiorum ama haftada en az 1 kere balık bende yiyiyorum ceviz çok önemli onu da bol yiyiyorum ama birazda genetik zeka öle duydum yanlış bir bilgi olmasın ama bizler sadece destek yapıyoruz benim doktorum çok karşı mesela herşeyi sıralı sekili yapmaya önem vereceğin bikaç şey var onların dışında çok abartma diyor ve bursada baya tutulan ve sevilen bir doktor ben ona her seferinde balık ceviz işte şu kadar yiyiyorum bunlardan yiyemiorum falan diyorum bana gülüor ve diyor ki benim annem sadece tarhana yemiş ve ben doktorum :)) çok abartma sadece mevsim meyvalarından ve sütünden asla taviz verme der hergün atlama diğer yediklerin ek besin ve destek der kilo yapar sana demirini kalsiy. dikkat et gerisi Allah ın işi çok düşünme der bana tabii ben yinede herşeyden yiyiyorum ama sizler gibi 2 günde bir balık illa şu illa bu demiorum ve bebeğim burda okuduklarımdan hani 23 haftalık şu kadar kilo yazıpta bide maşallah koyanlardan çok çok fazla :) yazmıorum bile nazar değmesin die boyuda kilosuda çok güzel kasmadan yavaş yavaş herşeyden yiyiyorum benim doktorumun bize sölediği şu doğduktan sonra ne kadar fazla ilgilenirseniz ve yaşına uygun zeka geliştirici oyuncaklar alırsanız bebeğiniz zaten zeki olur şimdi çok kasma önemli olan doğduktan sonra çok ilgilen ve hep zeka geliştirici şeyler yap yaşına uygun davran eğitici bir anne baba ol şimdi onu yemişin bunu yemişin çok kasma der :) ben doktorumu çok seviorum ve güveniorum ama sadece onada bırakmıorum balığımı cevizimi pekmezimi etimi sütümü ilaçlarımı yoğurdumu yumurtamı sade sodamı(maden suyumu) :) asla kaçırmam ama günü gününe her öğün yapmıorum buda gerçek Allah sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Klasik müziği bende duydum arada bende dinletiyorum sakin bir bebek olur dinlet diyolar :) bende umut ederek dinletiyorum ama eğer bana benziyorsa çok kızıyordur dinlerken :) bu ne anne eziyet etme bana aç bi demet dinleyelim diyordur :))))))))) babasına benziyorsa sakin sakin dinliyordur çok tepki vermiyor arada açıyorum ama yemesine içmesine bile faydalı oluyormuş diye duydum klasik müzik daha sakin ve uyumluu şekilde beslenirmiş inşallah öledir indirdim birkaç mozart vivaldi hayatımda dinlemediğim şeyleri onun için katlanıorum ama odasında çalabilirmiyim :) açıkçası bu kadar annelik fedaakarlığı yeter herhalde hamilelik boyunca tahammül ederim de sonrasını bilmiorum ama çok sevindim sakin ve uyumlu bir bebek olmuştur inşallah...Ruhuda beslemek lazım :)

SEN MADEN SUYU ıÇ ARKADAŞIM BEN EŞŞıME HALA SADE SODA AL DıYORUM MADEN SUYU GETıRıYOR SADE SODA YAZAN BıŞEY BULAMIYORUZ BAKIYORUZ AMA sen baya doktoru olmuşsun bu işin...zaten burda yazılanları kimse doktoruna sormadan içmessin yemesin onu al bununla karıştır bunu iç demiyoruz kimseye herkesin aklı fikri var kim ne istiyorsa onu içsin ben birçok kiişiyi bilgilendirdim en azından soda dedim onlar doktorlarına danışıp bulmuşlardır ne olduğunu en azından bebeklerinin kemiklerine ii gelmiştir birkaç arkadaşa yararlı olduysak ne mutlu bize gerisi beni bağlamaz cahil olmasın kimse maden suyu demiorum hala soda içiyorum ben sade doktorumda gayet yararlı olduğunu sölüo uludağ alıorum sade yada kızılay alıoruz üstünde ne yazdığına bakmıoruz içerken okuorum aaa ne göreyim doğal mineralli maden suyu yazıo biz sade soda diyoruz o gelio ne tuaf :) neyse herkese ii doğumlar ii beslenmeler çok bişey yazmaya gerek yok BALIK CEVZ PEKMEZ YUMURTA SÜT YOĞURT yiyin arkadaşlar gerisi size kalmış...

cnm yazdıkların çok hoşuma gitti zeka bencede genetik alllah veriyosa veriyo benim annemde şimdi bana ne doğuracaksın merak ediyorum ben sen doğuncaya kadar kızmısın erkkemisin bilmiyordum dior fazla abartmamak lazım kaydirigubbakcemile3

ben hamile deilim,ama duydugumu yaziyim,kefir cogunuz bilirsiniz ayran gibi bi icecekmis,kefir hamilelikde icilebiliyormu die cok arasdirdim ama bi sonuc elde edemedim,intden arasdirdim coook faydasi varmi ilk basda bagisiklik arttirici kemik gelisdirici ne biliyim cok yararlari olan bi icecek arajdirirsaniz sizde bulabilirsiniz intden.bu sizin dediginiz butun yiyecekleri iki hamileligimdede tukettim,gerci suyu fazla icmedim ,ama genetiksanirim iki bebisimde,dusuk kilolu dogdular 2bucuklarda,balik tukettim ayreten her gun balik yagi hapi aldim bir tane,yakinda ucuncu bebisi dusunuyoruz simdiden arajdirmalara basladim,ne kadar ne yemeliyimki bebegim kilosu birazda olsa yeterli dogsun,kefiri intden gördum kemik yapisina felan cok iyimis,ama gebelikde zararlimi deilmi bulamadim,bilen varmi?birde diet ve spora basladim hamile kalmadan önce 8 kilo fazlalagimi atarak saglikli bir bedenlen hamis kalmak isdiyurum.herkeze saglikli hamilelik diliyorum...

hamile kaldigimi ogrendikten sonra beslenme aliskanliklarimda cok az bir degisiklik oldu.Meyve,balik,kuru kayisi,findik,fistik ve her gun en az yarim litre yogurt.Onun disinda hersey eskisi gibi.

ben felaket bir şekilde kivi yiyyorum. işallah bi zararı yoktur.

Araştırdığımı söliimmm arkadaşım C vitamini en bol limon ve kivi de bulunuyormuş ben hergün 2 tane yiyiyorum bazen almayı unutuorum portaakal yiyiyorum şuanda da tabakta 2 portakal bir kivi duruor :) ama çok abartma c vitamini çok bol bulunduğu için herşeyinde fazlası zarar olduğu için aklında bulunsun arkadaşım...Ama bi zararı yok tabii ne güzel c vitamini en bol bulunan besinden tüketiyorsun sağlıklı doğumlar hepimize...

Ben hiç araştırmadım arkadaşım ama süt içeceğği o da ayran gibii aynı eşim almış geçen gün gerçekten kefirin faydası saymakla bitmez aslında süper bi içecek ama içebilene aşkolsun :) o da içemedi bende çilekli olanlar var onlardan alıorum ben ama çok içmedim sanırım çoğu zararlı olur kefirin çünkü çok güçlü bir içecek hamilelikte de zararı olacağını sanmıorum herşeyi araştırmıorum ben mantığımıda çalıştırıorum biraz içilirse yararı olur bence bebeğime normalde bana faydası varsa ona da olur ama çok içersem de fazla yüklenmiş olurum bebeğime onuda istemem günde bir bardak yada sütü yoğurdu da çok tüketiyorsan yarım bardak içilir bence bi zararı olmaz ben içtim akşam 1 bardak :) çileklisinden alıcam şimdide günde bir içerim kansere bile faydası var onun süper bi içecek ama tabii bir bardaktan fazla içmem bu benim fikrim :)

Buarada arkadaşlar hergün bir polen balla karıştırıp için bakın bebeğinize çok faydası var unutmayın doktorunuza danışın tabii ama kilo bakımından ve faydası açısından aklınızda olsun bittikçe taze alın poleni çok yararı var ben içiyorum...

O da bişey mi benim doktorum ne balığı ne cevizi bilmiş annelerimiz benim annem yokluktan sadece tarhana yemiş ama ben bakkk doktor olmuşum dedi :))))

Şımdı arkadaŞlar bunu bÜyÜk harflerle yazıyorum ÇÜnkÜ Önemlı hamılelık sÜresınce en az bır kere balıĞın sıyah etını yıyecekmıŞız bugÜn balıkÇılara sorduk eŞımle uskumruda ve kefalde bulunuyormuŞ daha da vardır da bız bunları sorduk sırtındakı sıyah et ÇocuĞunuz Çok uzun boylu olurmuŞ kesınlıkle yıyın dıyorlar ben balık Çok yerım ama Özellıkle alıp sıyah etını yıcem Şımdı denıycem en azından doĞrumudur bılmem tv da duydum mutlaka doktorunuza sorun ve mutlaka yıyın balıĞın sırtındakı sıyah et tamam mı arkadaŞlar bana da dua edın ÇocuĞunuz uzun ve ırı olursa :)

kefir de yoğurt, peynir gibi bi süt ürünüdür zararı olucağını sanmam..
siz hamileliklerinizde iyi beslendiğiniz halde bebekleriniz düşük kilolu doğuyosa,bu, rahme giden damarlarınızın yeterince açık olmamasından ve dolayısıyla besinlerin bebeğe az ulaşmasından olabilir..tabi bunu doktorunuz söyleyecektir..

öylemi gerci hamile iken hastane doktoru ultrasalda kordondan bebege giden,besin gecisinin acik oldugunu gördu ve söyledi,ama rahime giden damarlarin yeterince acik oldugu ile ilgili muayene etmedi,ama olabilir gercekden bu kadar bol ve iyi kaliteli beslenmeme ragmen evet dusuk kilolu dogdular,bilmiyorum ama dusunuyorum bi tarafdanda benim ablamin iki ogluda ayni sekilde 2 bucuk gibi dogdular ve annemde anlatir dört kardesiz 3 umuz zayid dogmusuz genetik olabilirmi diye aklimdan gecmiyor deil,elimden geleni yapiyimda,zayifda olsalar sagliklari yerinde sukur,anne yuregi isde bebeklerimizin kilosunun biraz fazla olmasini isdiyoruz genellikle,cunki dusuk kilolu dogan bebekler in bakimi gercekden cok zor oluyor,ustelikde emme guclugu yasiyorlar yeterince kuvvetli cekemedikleri icin birde ilerde istahsiz olusu gelisim geriligine sebeb olabiliyor.

her şeyden aşırıya kaçmamak kaydıyla yenmeli..bendende başka bir öneri..yoğurdun kabında biriken yeşil suyunu iiçin.ne kadar faydalı olduğunu herkes bilir..

her şeyden aşırıya kaçmamak kaydıyla yenmeli..bendende başka bir öneri..yoğurdun kabında biriken yeşil suyunu iiçin.ne kadar faydalı olduğunu herkes bilir..

Eşim her yoğurdu açtığında önce bana suyunu içirir bak ne kadar doğru yapıormuş demek ki :) içerim bende her açtığımda yoğurdu biriken suyu içerim hurma yiyiyorum bu aralar herkese de tavsiye ediyorum...

aç karnına portakal suyu içme demişti doktorum bana ve daha önce başka bir doktor daha söylemiti onun uzmanlık alanıda farklıydı üstelik asitli olduğu için çok zararlı diye biliyorum ve tok karnına kahvaltıdan sonra içmelisin sadece bilğilendirmek istedim.

evet bende sabahları aç karnına şekerli içeceklerden uzak durulması gerektiğiniz biliyorum..mide asitini aç karnına arttırıp bulantıyı arttırmamak için. sabah aç karınına içilecek en iyi şey süt! ve yanında kahvaltılık şeyler tabii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…