- 29 Ocak 2009
- 989
- 5
- 43
-
- Konu Sahibi yasemmminnn
katılıyorum arkadaşım alkisalkisalkismalesef sana katılmıyorum arkadaşım biz yazarken doğru yazalım
ikisi çok farklı şey!!!
halk dilinde karıştırıldığı doğru ama aynı kesinlikle değil!!!
onun için doğrusunu yazmakta fayda var
kızım sana söylüyorum gelin sen anla yerine direk neyse onu yazalım
herkezin anlamasını beklemeyelim bence
çünkü nasıl maden suyunun meyvelisi olduğu gibi (misal sırma nın limonlusu)
sodanın da sadesi var
alırken okumak lazım
buarada doğum yapmış anneler de hamileliklerinde nasıl beslendikleri ve bebeklerinin kaç kilo doğduğuyla ilgili bilgi verirlerse çok yararlı olur diye düşünüyorum..
selam canım 2 çocuğu olan tecrübeli bir anneyim,işin içininde çocuklar olunca tecrübelerimi paylaşmaktan zevk alıyorum.öncelikle ALLAH'a emanet bebeklerimiz,ama beslenmeninde inan çok faydası var
2 çocuğumsda 8ay 1haftalık doğdu(benim rahatsızlığımdan dolayı)oğlum 3200,kızım 3100kğ dı ve ben 8 ayda ortalama 7,5 kğ aldım:lepi:
öncelikle benimle dost olan ve doğru bilğilendiren dr teşekür ediyorum
asla öğün atlamayın sabah güne 1kahve fincanı keçi boynuzu pekmezi ve üzerine 1su brd portakal suyla beraber için,45 dk sonra kahvaltınız yapın bol yeşillikle ve mevsiminde domates yiyerek
kuşluk vaktinde çekirdekli kuru üzüm,kayısı,ceviz,fındık,badem
günde 1 brd ılık süt,1 kase yoğurt sizin dişlerinizi ve kemiklerinizi korur
ve ana öğünlerinizde salatayı eksik etmeyin
günde 1saat muhakkak yürüyün
ve BALIK MESELESİ: evet banada doktorum gün aşırı balık yiyeceksin dediğinde abartı demiştim ama inanın faydası tartışılmazz,haftada en az 3 kez balık yedim zorlandım ama mecburiyetmiş gibi yedim.deniz balığı avlanma mevsimi gelmeden bol bol tüketin
13 ve 5 yaşında olan çocuklarım farklarını ortaya koyuyorlar
9aylıkken yürüdüler,10aylıkken en az 3kelime söyledilerv.s
kendinize liste hazırlayın,nekadar tiksinsenizde listeye uyun
ve doğumdan sonrada mutlaka bebeklerinizi 2 yaşına kadar emzirin,dokunarak okşayarak gözlerinin içine bakarak
veee çok saçma gelebilir ama klasik müzik dinleyin ve ,bebekleriniz doğduktan sonrada odasında klasik müzik kaseti çalsın:)))
benden bu kadar inşallah faydası olur
hepinizi ALLAH kurtarsın ve bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın:Saruboceq:
Evet paylaştıklarınız için çok teşekkür ederim...Siz baya bol yemişsiniz herşeyden maşallah ben o kadar dikkat edemiorum ama haftada en az 1 kere balık bende yiyiyorum ceviz çok önemli onu da bol yiyiyorum ama birazda genetik zeka öle duydum yanlış bir bilgi olmasın ama bizler sadece destek yapıyoruz benim doktorum çok karşı mesela herşeyi sıralı sekili yapmaya önem vereceğin bikaç şey var onların dışında çok abartma diyor ve bursada baya tutulan ve sevilen bir doktor ben ona her seferinde balık ceviz işte şu kadar yiyiyorum bunlardan yiyemiorum falan diyorum bana gülüor ve diyor ki benim annem sadece tarhana yemiş ve ben doktorum :)) çok abartma sadece mevsim meyvalarından ve sütünden asla taviz verme der hergün atlama diğer yediklerin ek besin ve destek der kilo yapar sana demirini kalsiy. dikkat et gerisi Allah ın işi çok düşünme der bana tabii ben yinede herşeyden yiyiyorum ama sizler gibi 2 günde bir balık illa şu illa bu demiorum ve bebeğim burda okuduklarımdan hani 23 haftalık şu kadar kilo yazıpta bide maşallah koyanlardan çok çok fazla :) yazmıorum bile nazar değmesin die boyuda kilosuda çok güzel kasmadan yavaş yavaş herşeyden yiyiyorum benim doktorumun bize sölediği şu doğduktan sonra ne kadar fazla ilgilenirseniz ve yaşına uygun zeka geliştirici oyuncaklar alırsanız bebeğiniz zaten zeki olur şimdi çok kasma önemli olan doğduktan sonra çok ilgilen ve hep zeka geliştirici şeyler yap yaşına uygun davran eğitici bir anne baba ol şimdi onu yemişin bunu yemişin çok kasma der :) ben doktorumu çok seviorum ve güveniorum ama sadece onada bırakmıorum balığımı cevizimi pekmezimi etimi sütümü ilaçlarımı yoğurdumu yumurtamı sade sodamı(maden suyumu) :) asla kaçırmam ama günü gününe her öğün yapmıorum buda gerçek Allah sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
ben felaket bir şekilde kivi yiyyorum. işallah bi zararı yoktur.
ben hamile deilim,ama duydugumu yaziyim,kefir cogunuz bilirsiniz ayran gibi bi icecekmis,kefir hamilelikde icilebiliyormu die cok arasdirdim ama bi sonuc elde edemedim,intden arasdirdim coook faydasi varmi ilk basda bagisiklik arttirici kemik gelisdirici ne biliyim cok yararlari olan bi icecek arajdirirsaniz sizde bulabilirsiniz intden.bu sizin dediginiz butun yiyecekleri iki hamileligimdede tukettim,gerci suyu fazla icmedim ,ama genetiksanirim iki bebisimde,dusuk kilolu dogdular 2bucuklarda,balik tukettim ayreten her gun balik yagi hapi aldim bir tane,yakinda ucuncu bebisi dusunuyoruz simdiden arajdirmalara basladim,ne kadar ne yemeliyimki bebegim kilosu birazda olsa yeterli dogsun,kefiri intden gördum kemik yapisina felan cok iyimis,ama gebelikde zararlimi deilmi bulamadim,bilen varmi?birde diet ve spora basladim hamile kalmadan önce 8 kilo fazlalagimi atarak saglikli bir bedenlen hamis kalmak isdiyurum.herkeze saglikli hamilelik diliyorum...
cnm yazdıkların çok hoşuma gitti zeka bencede genetik alllah veriyosa veriyo benim annemde şimdi bana ne doğuracaksın merak ediyorum ben sen doğuncaya kadar kızmısın erkkemisin bilmiyordum dior fazla abartmamak lazım kaydirigubbakcemile3
ben hamile deilim,ama duydugumu yaziyim,kefir cogunuz bilirsiniz ayran gibi bi icecekmis,kefir hamilelikde icilebiliyormu die cok arasdirdim ama bi sonuc elde edemedim,intden arasdirdim coook faydasi varmi ilk basda bagisiklik arttirici kemik gelisdirici ne biliyim cok yararlari olan bi icecek arajdirirsaniz sizde bulabilirsiniz intden.bu sizin dediginiz butun yiyecekleri iki hamileligimdede tukettim,gerci suyu fazla icmedim ,ama genetiksanirim iki bebisimde,dusuk kilolu dogdular 2bucuklarda,balik tukettim ayreten her gun balik yagi hapi aldim bir tane,yakinda ucuncu bebisi dusunuyoruz simdiden arajdirmalara basladim,ne kadar ne yemeliyimki bebegim kilosu birazda olsa yeterli dogsun,kefiri intden gördum kemik yapisina felan cok iyimis,ama gebelikde zararlimi deilmi bulamadim,bilen varmi?birde diet ve spora basladim hamile kalmadan önce 8 kilo fazlalagimi atarak saglikli bir bedenlen hamis kalmak isdiyurum.herkeze saglikli hamilelik diliyorum...
kefir de yoğurt, peynir gibi bi süt ürünüdür zararı olucağını sanmam..
siz hamileliklerinizde iyi beslendiğiniz halde bebekleriniz düşük kilolu doğuyosa,bu, rahme giden damarlarınızın yeterince açık olmamasından ve dolayısıyla besinlerin bebeğe az ulaşmasından olabilir..tabi bunu doktorunuz söyleyecektir..
her şeyden aşırıya kaçmamak kaydıyla yenmeli..bendende başka bir öneri..yoğurdun kabında biriken yeşil suyunu iiçin.ne kadar faydalı olduğunu herkes bilir..
merhaba arkadaşlar ben 9+2 haftalık hamileyim sabahları daha gözümü açmadan bir bardak taze sıkılmış portakal suyu mutlaka içiyorum özellikle aç karnına ki midem boşken portakaldaki tüm C vitamini yarasın sabah kahvaltıda 1 yumurta 1 parça peynir mutlaka yanına roka, minik salatalıklardan 1 tane ya da 2 tane çeri domates1 dilim ekmek yiyorum. öğlen 3 köfte salata yarım porsiyon çorba yiyorum ama ekmek yemiyorum akşamda yine çorba etli sebze 1 dilim ekmek yiyorum aralarda 2 bardak süt 4-5 kayısı 2 tane incir yiyorum ama dokuz ay boyunca daha fazlasına ihtiyacım olmayacakmış bu arada mümkünse 2 litre su içmeye çalışıyorum