Hamilelikte neler yenmeli neler içilmeli?? öneriler paylaşımlar

kahvaltıda mutlaka 1 yumurta,peynir yiyorum
gün içerisinde 3 adet ceviz 2 kaşık pekmez bir avuç kuru kayısı yiyorum(sindirime birebir).1 kase yoğurt,1 büyük bardak süt
haftada 1 kez balık(onu da zoraki) 1 kez baklagil,bol sebze,hergün salata,bol meyve yiyorum

silver cnm göğüslerindeki kahverengi lekelr aşağıya doğrumu büyüdü yoksa aynı orandamı çok özel oldu ama çok meark ediyorum alllah bebeğini kucağına almayı nasip etsin

hamilelikte herkesin vucudu değişio dogal olarak herkes birbirnden bişeyler öğrenmeye çalışıo bu sitenin de amacı bu zaten arkadaşlar arada kaynamış olabilir tekrar yazıorum sizlere bakliyat olarak en yararlısı yeşiil mercimekmiş bol bol yiyin bu arada ben grip oldum :KK43:(((((((( 3 gündür öksürmekten çocuğum kimbilir nasıl rahatsız olmuştur vardır nezle grip için bildikleriniz yazarsanız sevinirim c vitaminine ağırlık verdim limon sıkıp içiorum bol miktarda ama boğazlarım şişti burnum çok acıo silmekten :KK43: boğazlarda şişti :KK43:(( ne zormuş kışın hamile olmak :KK43:

bu bebeğin kaç haftalık olduğunu yazan zımbırtı dünde 21 hafta 3 günlüktü bugunde aynı ne biçim bişeymiş yahu çalışmıo bebeğim büyüyo o duruo :)

ben de hergün 1 bardak bazen 2 bardak süt içiyorum..yoğurt pek sevmediğim için activia yoğurtlar varya onlardan yiyorum hergün bitane, böylece bağırsaklarım da rahat çalışıyo..suyla pek aram yok günde ancak 1 litre içebiliyorum ama artırmaya çalışıcam..hergün meyve yiyorum, kuruyemiş üzüm kayısı fındık ceviz incir hangisi denk gelirse yemeye çalışıyorum..bi de polen tüketiyorum..hergün yemem lazım ama unutuyorum..bazı akşamlar süt içerken bir çay kaşığı yutuyorum..
bebeğimin gelişimi iyi, ne zayıf ne kilolu,ama ben biraz daha beslenmesini istiyorum açıkçası..
burda okuduklarımdan sonra pekmez de yicem mutlaka..hurma da olabilir..sodayı hiç duymamıştım bi araştırim..
bir de son aylarda ahududu yaprağı çayı içmeyi düşünüyorum kızlar, doğumu kolaylaştırıyomuş diye okudum, aklınızda bulunsun..
buarada bu yararlı topik için yasemmminnn arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum çok faydalandım..(ki kendisi aynı zamanda benle birlikte 2010 haziran annesi adayıdır:))
buarada doğum yapmış anneler de hamileliklerinde nasıl beslendikleri ve bebeklerinin kaç kilo doğduğuyla ilgili bilgi verirlerse çok yararlı olur diye düşünüyorum..

buarada hamileliğimin başından beri ilaçlarımı aksatmadım, hergün onları da düzenli içiyorum elevit vitamin, demir hapı, magnezyum ve 4 günde 1 de kalsiyum..
onların da faydası olur heralde?:)

buarada aklıma gelmişken..
maden suyu ile sodayı karıştırmıyosunuz di mi..
çünkü soda tıpkı kola gibi karbondioksit gazı içeren bi içecek..yani zararlı..
bol miktarda mineral içeren ve kemiklere faydalı olan ise maden suyudur..

arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım.13+5 haftalık hamileyim. İlk aylarda iştahım kapandı. Yani tiksinme değilde hiçbişey yemek istemiyordum. bu yüzden 2 buçuk kilo verdim. Doktorum bunlar çok normal dedi zaten bebek anneden gerekli olan besinleri alıyormuş. Şimdi daha iyiyim ama yinede o klasik hamileler gibi deli gibi iştahım açılmadı:) Bende hergün mutlaka hurma yiyorum çok faydalı olduğunu okumuştum. Balık haftada bir mutlaka yiyorum. Tavuk kesinlikle yiyemiyorum. Onun yerine kırmızı eti biraz daha fazla yiyorum. süt bir bardak içiyorum. Meyveye çok önem veriyorum portakal muz elma hergün yiyorum. pekmez bal gibi şeyler çok yiyorum ama pekmezi plastik kaşıkla içiyorum ve pekmez içtikten 2 saat önce ve sonrasında süt ve süt ürünlerini tüketmemek gerekiyormuş. Bunu da sizinle paylaşmak istedim. Birde çok kabızlık şikayetim var bu konuda önerileriniz olursa sevinirim.

ben de hergün 1 bardak bazen 2 bardak süt içiyorum..yoğurt pek sevmediğim için activia yoğurtlar varya onlardan yiyorum hergün bitane, böylece bağırsaklarım da rahat çalışıyo..suyla pek aram yok günde ancak 1 litre içebiliyorum ama artırmaya çalışıcam..hergün meyve yiyorum, kuruyemiş üzüm kayısı fındık ceviz incir hangisi denk gelirse yemeye çalışıyorum..bi de polen tüketiyorum..hergün yemem lazım ama unutuyorum..bazı akşamlar süt içerken bir çay kaşığı yutuyorum..
bebeğimin gelişimi iyi, ne zayıf ne kilolu,ama ben biraz daha beslenmesini istiyorum açıkçası..
burda okuduklarımdan sonra pekmez de yicem mutlaka..hurma da olabilir..sodayı hiç duymamıştım bi araştırim..
bir de son aylarda ahududu yaprağı çayı içmeyi düşünüyorum kızlar, doğumu kolaylaştırıyomuş diye okudum, aklınızda bulunsun..
buarada bu yararlı topik için yasemmminnn arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum çok faydalandım..(ki kendisi aynı zamanda benle birlikte 2010 haziran annesi adayıdır:))
buarada doğum yapmış anneler de hamileliklerinde nasıl beslendikleri ve bebeklerinin kaç kilo doğduğuyla ilgili bilgi verirlerse çok yararlı olur diye düşünüyorum..

ben teşekkür ederim herkese bende sizlerden bilmediğim şeyleri öğreniyorum çok faydalı oluyor...Herkes nurtopu gibi bi bebekçik dünyaya getirir inşallahhhhzemuszemus

bol sıvı alacaksın portakal suyu su posası olan şeyler yerine suyunu içeceksin canım ancak öle öle kabızlıktan kurtulursun....

buarada aklıma gelmişken..
maden suyu ile sodayı karıştırmıyosunuz di mi..
çünkü soda tıpkı kola gibi karbondioksit gazı içeren bi içecek..yani zararlı..
bol miktarda mineral içeren ve kemiklere faydalı olan ise maden suyudur..

evet ya bi sodadır gidiyor bende araştırdım

SODA = ZARARLI

MADENSUYU = FAYDALI

lütfen kızlar dikkat edelim yanlış bilgilendirmeyelim

sodaya sonradan asit ekleniyor aynı kola ve gazoz fanta gibi
mineral suyu doğadan gelişi öyle sonradan eklenme değl

ya arkadaşlar o kadarını düşünün yani soda derken meyveli için demioruz adı soda diye geçio maden suyu yazıo üstünde zaten sade soda maden suyu oluo zaten anlayamadım ayrımı yani meyveli olan faydalı değil bilioruz onu ama sade olduktan sonra zaten maden suyu die geçio ama halk dilinde biz soda diyoruz sadece soda die satılan bişey yok zaten meyveli onlar ya...

SODA yazan bi içecek gördünüz mü siz sade olarak oturun bi yerde maden suyu istiyorum de ne getiriyolar sade soda nerde yaşıorsunuz biz soda diyorsak insanlarda kafasını çalıştırsın biraz burda SODA die satılan bişey yok zaten meyveli onlar çilekli dersen katılırım size zararlı onlar ama sade soda maden suyu demek zaten yapmayın yani...neyse yine de bilginiz için teşekkürler

arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım.13+5 haftalık hamileyim. İlk aylarda iştahım kapandı. Yani tiksinme değilde hiçbişey yemek istemiyordum. bu yüzden 2 buçuk kilo verdim. Doktorum bunlar çok normal dedi zaten bebek anneden gerekli olan besinleri alıyormuş. Şimdi daha iyiyim ama yinede o klasik hamileler gibi deli gibi iştahım açılmadı:) Bende hergün mutlaka hurma yiyorum çok faydalı olduğunu okumuştum. Balık haftada bir mutlaka yiyorum. Tavuk kesinlikle yiyemiyorum. Onun yerine kırmızı eti biraz daha fazla yiyorum. süt bir bardak içiyorum. Meyveye çok önem veriyorum portakal muz elma hergün yiyorum. pekmez bal gibi şeyler çok yiyorum ama pekmezi plastik kaşıkla içiyorum ve pekmez içtikten 2 saat önce ve sonrasında süt ve süt ürünlerini tüketmemek gerekiyormuş. Bunu da sizinle paylaşmak istedim. Birde çok kabızlık şikayetim var bu konuda önerileriniz olursa sevinirim.

selam.aksamdan 4-5kuru kayısıyı bır bardak suyun ıcıne koy,şişsin sabaha kadar.sabah kalkıncada hıc bırsey yemeden once kayısıları ye,sonrada bır-ıkı bardak su ıc.sonra kahvaltını yaparsın.belkı ılk gun degıl ama ıkıncı gun etkısını gorursun.ben her sabah aksamdan ıslattıgım kayısılarıyeyıp pesınden su ıcıyorum,sonrada kahvaltımı yapıyorum.2-3 saat sonra bagırsaklar sıkıstırıyo dogru tuvalete.ama hergun duzenlı yap.ayrıca gunde mutlaka 12 su bardagı su ıcıyorum.:emir_bebek:

12 su bardağı su :) oyy maşalllah iii için alıo ne güzel çok faydalıymış su içmek bende dün doktordan geldm maşallahı var bebeğimin demek ki güzel besleniorum çok mutlu oldum Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

ya arkadaşlar o kadarını düşünün yani soda derken meyveli için demioruz adı soda diye geçio maden suyu yazıo üstünde zaten sade soda maden suyu oluo zaten anlayamadım ayrımı yani meyveli olan faydalı değil bilioruz onu ama sade olduktan sonra zaten maden suyu die geçio ama halk dilinde biz soda diyoruz sadece soda die satılan bişey yok zaten meyveli onlar ya...

malesef sana katılmıyorum arkadaşım biz yazarken doğru yazalım

ikisi çok farklı şey!!!
halk dilinde karıştırıldığı doğru ama aynı kesinlikle değil!!!
onun için doğrusunu yazmakta fayda var
kızım sana söylüyorum gelin sen anla yerine direk neyse onu yazalım
herkezin anlamasını beklemeyelim bence
çünkü nasıl maden suyunun meyvelisi olduğu gibi (misal sırma nın limonlusu)
sodanın da sadesi var
alırken okumak lazım

12 su bardağı su :) oyy maşalllah iii için alıo ne güzel çok faydalıymış su içmek bende dün doktordan geldm maşallahı var bebeğimin demek ki güzel besleniorum çok mutlu oldum Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

hamılelıkten once gunde bır bardagı zor ıcerdım. ama hamılelıkte suyun cok faydalı oldugunu ogrendım, once zorla 5-6bardak derken sımdı su ıcmeyınce kotu hıssedıyorum.hamılelıkten once sıgara ıcıyordum ve el alıskanlıgı dıye bırsey var,ınsan elı bos kalınca eksıklık hıssedıyo,o eksıklıgı su bardagı ıle doldurdum sanırım cookta faydalı oldu.Allahım saglıklı bebekler dogurmayı nasıp etsın hepımıze. BUGÜN SEVGİLİLER GÜGÜ.ALLAHIM AŞKIMIZIN MEYVELERİ OLAN BEBEKLERİMİZLE VE EŞLERİMİZLE NİCE MUTLU HUZURLU ANLAR GEÇİRMEMİZİ NASİP ETSİN İNŞALLAH HERZAMAN.

selam canım 2 çocuğu olan tecrübeli bir anneyim,işin içininde çocuklar olunca tecrübelerimi paylaşmaktan zevk alıyorum.öncelikle ALLAH'a emanet bebeklerimiz,ama beslenmeninde inan çok faydası var
2 çocuğumsda 8ay 1haftalık doğdu(benim rahatsızlığımdan dolayı)oğlum 3200,kızım 3100kğ dı ve ben 8 ayda ortalama 7,5 kğ aldım:lepi:
öncelikle benimle dost olan ve doğru bilğilendiren dr teşekür ediyorum
asla öğün atlamayın sabah güne 1kahve fincanı keçi boynuzu pekmezi ve üzerine 1su brd portakal suyla beraber için,45 dk sonra kahvaltınız yapın bol yeşillikle ve mevsiminde domates yiyerek
kuşluk vaktinde çekirdekli kuru üzüm,kayısı,ceviz,fındık,badem
günde 1 brd ılık süt,1 kase yoğurt sizin dişlerinizi ve kemiklerinizi korur
ve ana öğünlerinizde salatayı eksik etmeyin
günde 1saat muhakkak yürüyün
ve BALIK MESELESı: evet banada doktorum gün aşırı balık yiyeceksin dediğinde abartı demiştim ama inanın faydası tartışılmazz,haftada en az 3 kez balık yedim zorlandım ama mecburiyetmiş gibi yedim.deniz balığı avlanma mevsimi gelmeden bol bol tüketin
13 ve 5 yaşında olan çocuklarım farklarını ortaya koyuyorlar
9aylıkken yürüdüler,10aylıkken en az 3kelime söylediler:nazar: v.s
kendinize liste hazırlayın,nekadar tiksinsenizde listeye uyun
ve doğumdan sonrada mutlaka bebeklerinizi 2 yaşına kadar emzirin,dokunarak okşayarak gözlerinin içine bakarak
veee çok saçma gelebilir ama klasik müzik dinleyin ve ,bebekleriniz doğduktan sonrada odasında klasik müzik kaseti çalsın:)))
benden bu kadar inşallah faydası olur
hepinizi ALLAH kurtarsın ve bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın:Saruboceq:

Son düzenleme:
X