Hamilelikte neler yenmeli neler içilmeli?? öneriler paylaşımlar

ya ben sut ıcemıyorum yumurtadanda tıksındım balık yıyenıyorum cok nadır cevız yıyorum 5 aylık hamıleyım bu zamana kadarda 5 kılo aldım acaba ıyı beslenemyorummu

kilo aldığına göre beslenmende ii herhalde doktorum bana öle diodu ilk başlarda ama bence sen çocuğa yarayacak hiççbirşeyi sevmiorsun olmaz ki en azından yumurtayı pişir ye sucukla ye ne bileyim bi şekilde ye bence ben yemek yemekten tiksindim bırak onu bunu eskiden 40 kiloydum yemekle işim olmazdı şimdi ne yarar bebeğime die ha bire bişeyler getiriorum mutfaktan eşime de dedim bidaha mı çocuk,hamilelik bu ne ya ha bire ye ye sonu yok bununla mı uğraşcam dedim :))) ama fedakarlık yapacaksın bence arkadaşım en azından süt iç yada sütlü muhallebi yap kendine o sütü al bi şekilde yiyemediğin şeyleri sevdiğin şeylerle süsle yiyebileceğin hale getir ömrümde balık sevmedim mecbur her hafta bazen 2 günde bir yiyiyorum içim dışıma çıkıo inanki ama sabrediorum şu hamilelik emzirme bitsin sen beni gör 1 ay bişey yemicem :))))):teselli:

bence onlar hazır peynirlerdenn daha sağlıklı ve temiz yapılıyor güvenilir insanlardan akrabalardan alıyoruz,hazırların içinde bir sürü katkı maddesi var
bizim kahvaltılarımız köy peyniri olmadan olmaz,memlekette asla hazır peynir kullanmazlar ve kimseninde düşük yaptığını görmedim tosun gibi doğuyo bebekler
nede olsa herşey organik katkı maddesi girmiyor vücutlarına

ben de ozel bisey yapmiyorum.
tek ozel yaptigim kalhvaltim,cunku onceleri hic kahvalti yapmazdim simdi kendimi zorluyorum ve alistirdim da.
kahvaltida 1 yumurta (ama markette satilanlardan degil,teyzemin ciftliyi var tavuklari filan o gonderiyor taze taze),siyah zeytin,peynir yiyorum,sonrasinda cocuklar icin varya danino ondan yiyorum kalsium varmis icinde.ama kalsiyum bahane cok seviyorum onun tadini kaydirigubbakcemile3 yarim saat filan sonra da 1 bardak sut.
oglene de Allah ne verdiyse yiyorum,aksama da aynisi.
ama meyve cok yiyorum.
corba seviyorum cok.
balik sevmiyorum,2 haftada 1 yersem yerim.balik yemiyorum sayilir.
ceviz badem filan da aklima gelirse.
yesilligi bol olan kafama gore icerisine beyaz peynir,zeytin filan koydugum salata yapip yiyorum.
bi de lahana ve havuc.
aksam yatarken de sut mutlaka iciyorum.

Selam hamişler. Hepiniz sağlıklı bir şekilde bebişlerinizi dünyaya getirirsiniz insallah. Ben o harika dönemi geçirdim keyfini çıkarın:) Gebeliğim esnasında sütü tahıl gevrekleriyle tüketebiliyordum içine ceviz, kuru üzüm, kayısı katıyordum.Gebeliğinizde damak tadınız değişiyor zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Sütü fazla soğuk katmayın malum gaz sıkıntısı oluyor ılık olursa süper biraz da bal ya da pekmez katıyordum.Doktorum çok sağlıklı olduğunu söylemişti. Somon balığını 10-15 günde bir yiyordum arada diğer balık türlerini de tüketmek önemli. Meyve ve meyve suyu(taze sıkılmış)ya da güvendiğiniz bir markanın %100 m.suyu olabilir.Kan portakalı nar midenize dokunmazsa harika bir antioksidan.

pekı canım kaç kıloyla tamamladın hamılelığını

naz&pıtırcık kullacısından alıntıdır.Aralık anneleri topiğinde de hamilelik ve dualar adıyla bulabilirsiniz.

Arkadaşlar islam ülkelerinden birinde yaşayan bir arkadaşım hamile olduğumu duyunca oradaki bir kitaptan bu bilgileri benim için çevirip yollamıştı. Sizlerin bu tarz bir desteğe ihtiyacınız olacağı düşüncesi ile foruma ekliyorum.
Gıda kadar dualarla da besleyelim bebişleri...

HAMıLELıĞıN 3.AYI:
PERŞENBE VE CUMA GÜNLERı ALı ıMRAN SÜRESıNı OKU. SONRA 140 SALÂVAT GETıR.
NAMAZLARDAN SONRA ELıNı KARNININ ÜZERıNE KOY VE SALÂVAT GETıR. HER HAFTA BUĞDAY, ET VE SÜT AL.
SABAHLARI BıRAZ BAL YE. HERGÜN AÇ KARNINA 1 ADET ELMAYA AYETELKÜRSÜYÜ OKU VE YE

9 AY BOYUNCA DEVAMLI YAPABıLECEĞıN GENEL TAVSıYELER
1-HEP ABDESTLı OLMAYA ÇALIŞ. ÖZELLıKLE YEMEK YERKEN.
2-BÜTÜN GÜNAHLARDAN KORUNMAYA BAK.
3-ELıNDEN GELDıĞıNCE MÜSTEHAP OLAN ŞEYLERı YAPMAYA ÇALIŞ.
4-GECELERı AYNAYA BAKMA.
5-SıNıRLENME. HUZURLU VE SAKıN OL.
6-KURAN DıNLEMEYE VE OKUMAYA ÇALIŞ.
7-NAMAZLARDAN SONRA 34 ALLAHUEKBER,33 ELHAMDULıLLAH VE 33 DEFA SUBHANALLAH DE.
8-SULU VE SAĞLAM BıR NARA 40 DEFA YASıN SÜRESıNı OKU. BıR ANDA OKUMAYABıLıRSıN. MESELA KAÇ GÜNDE 1 HAFTADA OKU. HATTA EŞıN DE OKUYABıLıR. SONRA O NARI YE. RıVAYETLERDE 40 GÜN VE 40 KEZ YAPILAN AMELLER FAZıLETLıDıR. UNUTMA 9 AY BOYUNCA YAPACAKSIN BUNLARI.
9–1 ELMAYA 40 DEFA YUSUF SÜRESıNı OKU.
10-EN AZ 40 GECE KILABıLıRSEN GECE NAMAZI KIL.
11–40 CUMA GÜNÜ CUMA GUSLÜ AL. CUMA NAMAZI OKUMADAN HER CUMA CUMA GUSLÜ YA DA ıŞE GıTMEDEN SABAH HEMEN AL GUSLÜ NıYET EDERKEN DE CUMA GUSLÜNE NıYET ET. BUNU 40 CUMA BOYUNCA YAP. GENEL OLARAK HAMıLELıLıK DÖNEMı 40 HAFTA. VE HADıSLER DE DıYOR Kı:40 CUMA GUSLÜ ALAN KABıR AZABINDAN KURTULUR.
12-HAMıLELıK BOYUNCA 1 KERE DE OLSA KURAN HATıM ET.
13-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA ıHLÂS SÜRESıNı OKU.
14-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA KADıR SÜRESıNı OKU.
15-HERGÜN 140 DEFA SALÂVAT GETıR.
16-NAMAZLARDAN SONRA 70 DEFA ESTAĞFıRULLAHE VE ETUBE ıLEYH DE VE TÖVBE ET.
17– 40GÜN BOYUNCA AÇ KARNINA KURU ÜZÜM YE. HERGÜN 21 ADET KURU ÜZÜM VE HER KURU ÜZÜM YERKEN BESMELE ÇEK. YANı 21 KURU ÜZÜME 21 BESMELE.
18-BEBEK HAREKET ETTıĞı HER AN ELıNı KARNININ ÜZERıNE KOY VE SALÂVAT GETıR VE ıHLÂS SÜRESıNı OKU.
19-ALLAHI ÇOK DÜŞÜN.
20-ıNSANLARA YARDIM ET.
21-MÜMıN ıNSANLARIN YÜZÜNE BAK.
22-GIYBETTEN VE YALANDAN UZAK DUR.
23-NAMAZINI VAKTıNDE KIL.
24-DEVAMLI ALLAH ALLAH DıYE ZıKıRDE BULUN.
25-EĞER EVLADININ SABIRLI OLMASINI ıSTıYORSAN ELıNı KARNININ ÜZERÜNE KOY VE ASR SÜRESıNı OKU.
26-EVLADINA HAYIRLI BıR ıSıM KOY VE DAHA KARNINDAYKEN ELıNı KARNININ ÜZERıNE KOY VE ıSMıYLE ONA HıTAP ET. UNUTMA ÇOCUĞUN ANNE BABA ÜZERıNDEKı HAKKI ANNE VE BABANIN ONA HAYIRLI BıR ıSıM VERMELERıDıR.
27-ENBıYA SÜRESıNı OKUMAK EVLADIN SALıH BıR EVLAT OLMASINA YARDIM EDER.
28-EĞER ANNE VE BABANIN ÇOCUKLA ÇOK ıYı BıR ıLıŞKıSı, BAĞI, DıYOLAĞU OLMASINI ıSTıYORSAN ÇOCUK DOĞMADAN ANNE VE BABA EVLATLARIYLA KONUŞMALILAR VE ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA BU SESLERE AŞıNA OLACAKTIR.
29-HAMıLELıK ESNASINDA DÜZENLı BESLENME VE TEMıZLıĞE ÇOK ÖNEM VERıLMELıDıR.

ARMUT: EĞER ANNE HAMıLEYKEN ARMUT YERSE EVLADI GÜZEL VE ıYı AHLAKLI OLUR. KALBıN GÜÇLENMESıNE, MıDENıN TEMıZLENMESıNE, GÜZELLıK VE CESARET VERıR. ARMUTTA B1,B2,B6 VE C VıTAMıNı VARDIR.
NAR: CUMA GÜNLERı KAHVALTI YAPMADAN NAR YEMEK ÇOK ıYıDıR. BULANTIYI ENGELLER. KANSIZLIĞI GıDERıR. TANSıYONA DA ıYıDıR.
ıNCıR: KURANDA ADINA YEMıN EDıLEN MEYVEDıR. AĞIZ KOKUSUNU GıDERıR VE KEMıKLERı GÜÇLENDıRıR
KAVUN: ANNE HAMıLEYKEN KAVUN YERSE EVLADI GÜLERYÜZLÜ OLUR.

BUNLARIN YANISIRA; BADEM, SEBZELER, HURMA, BALIK, MERCıMEK, LAHANA, MARUL, BAL, FASÜLYE, ŞEFTALı, ZEYTıNYAĞI, FINDIK VE SÜT ÜRÜNLERı TÜKETMEK ÇOK YARARLIDIR. FINDIK VS YERKEN AŞIRIYA KAÇMAMAK ıYıDıR.

BUNLAR HEM TIPTAN HEM DE HADıSLERDEN YARARLANILARAK EDıNıLMıŞ BıLGıLERDıR.

cok dıkkat ettıgınımı sanmıyorum sabah kahvaltıda mutlaka peynır sut zeyrın bazen tost kasarlı gun içinde vıtamın hapının yanında mutlaka portakal suyunu yada yıyorum d vıtamininin emılınımı artıyormus ıkı ymk kasıgı pekmez balıktan tıksındıgım için balık yagı hapı alıyorum gecelerı sut koyden gelen baldan yıyorum hergun 3tane hurma yogurtu severım bazen uzerıne pekmez dokuyorum bazen sade meyveyı gunluk ne yarsa yıyorum işte boyle 36 haft haıleyken bebısım50cm ve 3200kıloydu bakalım 30 ocakta kontrolum var bebsısım ne kadar buyumus sıze yazarım:)

inşallah sağlıklı büyümüştür arkadaşım Allah hepimize 3200 leri 3500 leri 4000 leri :))) göstersin inşallah herkesin köyde bi akrabası varmış maşallah taze yumurtalar taze peynirler ohh iisiniz maşallah bizde alılveriş merkezlerine devam ( yalnız keçi sütü almaya ve keçi peyniri tüketmeye dikkat ediorum onların yararı daha fazlaymış die duymuştum sütü ağır olur diolardı ama sütten bi farkı yok artık katkı maddesini bilemem bizde bunlarla beslenioduk hamilelikten öncede köyde akrabamız yok ( yada varsada ben bilmiorum ama köy pazarı kuruluo arada oraya gitmeye özen gösteriorum ama onlarda işin hilesinde hurdasındadır akrabana yollar gibi değildir sattıkları neyse ki benim bebeğimde normal büyüyo inşallah bölede devam eder yalnız bişey sormak istiorum 5 aylık hamile olan varsa benim iştahım biraz kesildi ve göbeğimde biraz indi sanki eskisi kadar çıkık değill bana mı öle gelio geçen hafta doktordaydım bebeğim gayet iiidi ama sanki bu ay biraz durdu iştahım ( banamı öle gelior bilmiorum

arkadaşlar 6 haftalık hamileyim nasıl beslenmeliyim neler yapmalıyım ilk gebeliğim şaşkınım sevinçliyim ne bileyim sanki ayağımı karnıma çeksem yada hızlı hareket etsem düşecekmiş gibi geliyor ben mi abartıyorum anlamadım ama hala kendimi alıştırmaya çalışıyorum yardımcı olurmusunuz sağolun:ecrin_bebek::CüvCüv:

Şimdi sana burdan herkesin yazdıklarından bir derleme yapmaya çalışayım ama sende hepsini bir okursan bi fikrin olur canım benimde daha ilk bebeğim ve bende senin gibi çok dikkat ediorum ama bunlar kötü bişey değil abart abartabildiğin kadar kimene o senin bi parçan ve ondan önemlisi yok bu dünyada :))) şimdi bebeğine ilk önce yumurta hergün mutlaka süt 2 bardak sütü sevmiorsan bol yoğurt yoğurt daha çabuk kalsiyuma dönüşüormuş hergün mutlaka bir kase ye hergün mutlaka bir tabak mevsim meyvelerinden yemelisin pekmez hurma işin enerji ve sana kalmış kısmı ama bence yemeye çalış ceviz al arada ağzına at oyun gibi :) hergün 1 soda iç mutlaka bebeğinin kemikleri için balık haftada bir kez yemeye çalış şimdi bunlar çok gibi görünsede şahsen ben çok dikkat ediorum ama hergün hepsini muntazam yapmıyorum yapanıda tebrik ediorum :) ama elimden geldiği kadar dikkat ediorum tabii ki sırf bebeğime ne yapabilirim die geziorum evin içinde sebze olarak semiz otu ıspanak roka az bir miktar maydonoz ye ama çoğu zarardır maydonozun buda aklında olsun et yemeye çalış yani anlayacağın hayatta bugüne kadar duyduğun ama böyle yiyeceğin aklına gelmeyecek olan bütün yararlı şeylerden az az hergün ye :)) balık ceviz soda meyve ve sebze özellikle bunları kaçırma :) içlerinden hangilerini yapabilirsen onları yapmaya çalış çokta kendini şartlama bunları yazıorum die ben hergün bunları muntazam sırayla yapıorum sanma aklıma hangisi gelirse o gün için canım hangilerini yemek isterse onu yiyiyorum 3 gün yumurta yemediğim oluo mesela ama sen mutlaka yemeye çalış :) kahvaltında peynirini ye ne bileyim ne diyeyim daha oku diğer yazılanlarıda kendi sevdiğin şeyleri seç içinden ben öle yapıorum herkesten bişeyler duyuyyorum hurma diolar alıorum soda diolar içiorum ama doktoruma da soruorum tabii :) ilaçlarını günü gününe al sütünü iç pilav ye arada heeee bide bakliyat demişlerdi arkadaşım en iiside yeşil mercimekmiş bunu da duymuştum haftada bir bakliyat ye demişlerdi ben de arada yapıp yiyiyorum yeşil mercimek kırmızı mercimek havuç patates koyuyorum bide iiçine neyse bu kadarı yeter sanırım zatenn öğğğ dersin benim gibi hamile kalmadan önce zayıfsan :) yemekle işim yoktu aman ne zormuş boğaz derdine düşmek :) annem ha bire ne yesem derdi mutfaktan bi meyve bişey mutlaka getirir yerdi eşimde ölleydi gülerdim onlara başka derdiniz yokmu siizin diye şimdi ben dolanıyorum ne yesem die :)) hamilelik ve emzirme bitsin 1 ay bişey yemicem :))))))))))) çok uzun oldu ama sana bütün ihtiyacın olacak şeyleri yazdım ne bulursan ye yararlı olan :)) sağlıklı bebeğin olsun inşallahhhh...buyrunnnnnnnnn

merhaba kızlar
ay çok güzel bilgiler var yaaaaaa

benim şu an yaptıklarım:
5/6 ceviz
1 haşlanmış yumurta
aç karnına 1 y.k. üzüm pekmezi
1 portakal

çok değil ama olsun en azından bi başlangıç

balık: ya ben çok usta bir aşçı değilim pek pisiremem gerçi fırına sür gitsin alabalığı misal ama iste alışmayınmca olmuyor. bursa/izmir/ist. yaşayanlar
haftada 1 ikea ya somon balığı yemeye gidiyorum çok güzel ve basit :) :) :)

soda: hiç duymamıştın hatta zararlıdır asitli gibi ya diye düşünmüştüm ama duydumki burda kemiklere ii geliyormuş (araştırmam lazım :) )

hurma: yaaa bana çoğu bayat gibi geliyor daha öncede faydalı olduğunu duymuştum ama nebilim

kuru kayısı: köyden yengem katmış buharda haşlayıp yiyorum haftada 2/3 kere, organik :)

yumurta: biliyormuydunuz et yemiyen yada yiyemiyenler için çok ii bir alternatif!!!!

öğlen yemeği: genelde patates ve bir sebze pişiriyorum buhar makinesinde (brokoli/karnıbahar/brüksel lahanası) her gün birini

haftada iki kere tavuk

kırmızı eti çok sevmiyorum pek pişirmesini de bilmediğim için sanırım yoksa annem yapsa yerim

ha bu arada hamilelere özel vitaminler var hergün onlardan kullanıyorum yinede eksik /unuttuğum şeyler oluyor diye

misal sütü severim 1 lt içebilirim ama hep unutuyorum

Bi kitapta okumuştum hamilelik döneminde joker olan 5 gıda:
brokoli
portakal suyu
incir( kuru , taze farketmez)
bakliyatlar
yoğurt

keçiboynuzu pekmezi
ceviz
tuzsuz bedem
kavrulmamış tuzsuz fındık
portakal suyu
sebze
balık
bunları mutlaka yemeye çalış..

portakal suyu için ama taze sıkılmış bebeğe acayıp kg aldırıyor ben tesadüfen tecrübe ettim bebeğim neredeyse 4- 4.5 kg doğacak...

sabahları muhakak 2 yk. pekmez
1 yumurta ( bu aralar 2 ye çıkardım çok seviyorum opuyorumnanaktan )
1 kupa portakal suyu
kaşar peyniri ,beyaz peynir
gün içinde muhakkak yarım lt. light süt
1 tane muz
hurma( 2 adet ),fındık (5-6 adet),badem(4-5 adet),ceviz (2 adet )
mevsim meyveleri (aralarda)
haftada bir kırmızı et,haftada 1 tavuk ve balık (yiyemiyorsanız cevizi muhakkak tüketin)
haftada 1 baklagil yemeği , karnabahar , lahana
bunlar hamileliğim boyunca düzenini aksatmadığım besinler 35 haftalık hamileyim en son 31. haftamda doktora gitmiştim oğlum 2000 kg 'dı

be güzel böyle sırasıyla yiyebiliorsanız hepsini Allah sağlıklı doğumlar versin hepinize arkadaşlar ben sizin kadar dikkat edemiyorum ama yazdıklarınızın hepsinden yiyiyorum hergün muntazam değil ama dikkat ediyorum salep ve boza da için arkadaşlar kilo aldırıcı die duymuştum önemli olan sağlıklı doğsun inşallah bebeklerimiz doğduktan sonrada bol bol sağlıklı şeyler yediririz tosun gibi yaparız inşallahhhh

Buarada en çok c vitamini limonda ve kivi de varmış portakal suyu yerine arada limonu sıkın kivi yiyin bütün meyvelerden daha fazlaymış c vitamini aklınızda olsun ben duyduklarımı paylaşmaya çalışıyorum iii doğumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…