-
- Konu Sahibi yasemmminnn
Süpersiniz kızlar maaşallah beslenmeniz çok güzel.Ben çok şeyden tiksindim midem hep rahatsız ediyor benİ.Ama bebişim sağlıklı olsun diye zorla yemeye çalışıyorum birde özellikle eşim çok kızıyor iştahsızlığıma bebeğimiz gelişmeyecek diye korkuyor o yüzden sağlıklı gıdalar yemeye çalışıyorum.15 haftalık hamileyim 3 kilo aldım.Yazdıklarınız çok önemli bilgiler bende uygulamaya çalışıcam hepinizin sağlıklı bebekler dünyaya getirmesini dilerim.
Evet paylaştıklarınız için çok teşekkür ederim...Siz baya bol yemişsiniz herşeyden maşallah ben o kadar dikkat edemiorum ama haftada en az 1 kere balık bende yiyiyorum ceviz çok önemli onu da bol yiyiyorum ama birazda genetik zeka öle duydum yanlış bir bilgi olmasın ama bizler sadece destek yapıyoruz benim doktorum çok karşı mesela herşeyi sıralı sekili yapmaya önem vereceğin bikaç şey var onların dışında çok abartma diyor ve bursada baya tutulan ve sevilen bir doktor ben ona her seferinde balık ceviz işte şu kadar yiyiyorum bunlardan yiyemiorum falan diyorum bana gülüor ve diyor ki benim annem sadece tarhana yemiş ve ben doktorum :)) çok abartma sadece mevsim meyvalarından ve sütünden asla taviz verme der hergün atlama diğer yediklerin ek besin ve destek der kilo yapar sana demirini kalsiy. dikkat et gerisi Allah ın işi çok düşünme der bana tabii ben yinede herşeyden yiyiyorum ama sizler gibi 2 günde bir balık illa şu illa bu demiorum ve bebeğim burda okuduklarımdan hani 23 haftalık şu kadar kilo yazıpta bide maşallah koyanlardan çok çok fazla :) yazmıorum bile nazar değmesin die boyuda kilosuda çok güzel kasmadan yavaş yavaş herşeyden yiyiyorum benim doktorumun bize sölediği şu doğduktan sonra ne kadar fazla ilgilenirseniz ve yaşına uygun zeka geliştirici oyuncaklar alırsanız bebeğiniz zaten zeki olur şimdi çok kasma önemli olan doğduktan sonra çok ilgilen ve hep zeka geliştirici şeyler yap yaşına uygun davran eğitici bir anne baba ol şimdi onu yemişin bunu yemişin çok kasma der :) ben doktorumu çok seviorum ve güveniorum ama sadece onada bırakmıorum balığımı cevizimi pekmezimi etimi sütümü ilaçlarımı yoğurdumu yumurtamı sade sodamı(maden suyumu) :) asla kaçırmam ama günü gününe her öğün yapmıorum buda gerçek Allah sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Herkes yazmış ben de yazayım dedim :)) Bizden sonrakilere iyi bir başık olur bu konu...
Ben de 39. haftamdayım. 40'a girmeme 2 gün kaldı... Bu ikinci hamileliğim. Kızım var Allah bağışlasın 3,5 yaşında. Ona hamileyken son 3 ayda vitamin bile almamıştım gördüğüm bi rüyanın etkisiyle. Ama maşallah 3250 gr ve 50 cm doğdu. Kızımda en çok dikkat ettiğim şey bol süt ve yumurta idi. Sabahları harika bir kahvaltı yapardım. Sebzemi, meyvemi, tavuk ve yumurtayı asla ihmal etmedim. Son aylarım yaza denk geldiği için bol bol yaz meyvesi yemiştim.
Şimdi 2. kez hamileyim ve hatta doğurmak üzereyim :)) Bu kez bebişim daha da kilolu olacak sanırım. 38. haftamda 3380 gr dedi doktor. Doğuma kadar 3600 olur dedi. Ben bu hamileliğimde günde en az 2 adet muz yedim. Ve son 2 ayda içtiğim süt miktarını günde 1 lt'ye çıkardım. Son 2 haftadır da hurma yiyorum günde 5 tane olmak üzere... Suyumu ise bolca içmeye çalışıyorum. {Afedersiniz idrarımın bembeyaz olmasından anlıyorum suyu yeterli içtiğimi. Sarı olursa su içme oranı az demek, başka bir siteden öğrendim...} Muzun bebişe kilo aldırdığını bu siteden öğrendim bu arada. Bunun dışında vitaminlerimi ve demirimi düzenli alıyorum. Magnezyumumu her gün düzenli içiyorum. Ayrıca haftada 2 kere balık yemeye çalıştım ama son 1 aydır balıkların tadı kalmadığından yemiyorum artık. Fındık ezmesi yiyorum sabahları kahvaltıda. Yumurtamı bir gün bile ihmal etmedim. Bi de komik gelebilir ama cicibebe bisküvisine müptela oldum son ayda. Sütle yapıp yiyorum çocuk gibi :)) Ama doktorum bile şaşırdı nasıl bu kadar kilo aldığına bebişimin.
Bebişlerin kilosundan çok sağlığı önemli tabiki. İnşallah sağlıcakla doğar bütün melekler...
Son 2 haftadır hurma yiyorum dedin yaa neden son 2 haftadır yiyorsun.Öncesinde yemenin bir zararımı var yoksa yenimi duydun hurma yemenin faydalarını.Bilgi verirsen sevinirim.
kızlar günde iki şişe maden suyu içiyom acaba zararlımı??
Bence 1'i geçme sen yinede.. :içelim: 1 şişe yeterli diye biliyorum. Ben her zaman içemiyorum. Onun yerine bol bol su içiyorum. Bu arada kesinlikle meyvelileri tavsiye etmiyor doktorlar...
Sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bir bebiş diliyorum a.s.