Herkes yazmış ben de yazayım dedim :)) Bizden sonrakilere iyi bir başık olur bu konu...
Ben de 39. haftamdayım. 40'a girmeme 2 gün kaldı... Bu ikinci hamileliğim. Kızım var Allah bağışlasın 3,5 yaşında. Ona hamileyken son 3 ayda vitamin bile almamıştım gördüğüm bi rüyanın etkisiyle. Ama maşallah 3250 gr ve 50 cm doğdu. Kızımda en çok dikkat ettiğim şey bol süt ve yumurta idi. Sabahları harika bir kahvaltı yapardım. Sebzemi, meyvemi, tavuk ve yumurtayı asla ihmal etmedim. Son aylarım yaza denk geldiği için bol bol yaz meyvesi yemiştim.
Şimdi 2. kez hamileyim ve hatta doğurmak üzereyim :)) Bu kez bebişim daha da kilolu olacak sanırım. 38. haftamda 3380 gr dedi doktor. Doğuma kadar 3600 olur dedi. Ben bu hamileliğimde günde en az 2 adet muz yedim. Ve son 2 ayda içtiğim süt miktarını günde 1 lt'ye çıkardım. Son 2 haftadır da hurma yiyorum günde 5 tane olmak üzere... Suyumu ise bolca içmeye çalışıyorum. {Afedersiniz idrarımın bembeyaz olmasından anlıyorum suyu yeterli içtiğimi. Sarı olursa su içme oranı az demek, başka bir siteden öğrendim...} Muzun bebişe kilo aldırdığını bu siteden öğrendim bu arada. Bunun dışında vitaminlerimi ve demirimi düzenli alıyorum. Magnezyumumu her gün düzenli içiyorum. Ayrıca haftada 2 kere balık yemeye çalıştım ama son 1 aydır balıkların tadı kalmadığından yemiyorum artık. Fındık ezmesi yiyorum sabahları kahvaltıda. Yumurtamı bir gün bile ihmal etmedim. Bi de komik gelebilir ama cicibebe bisküvisine müptela oldum son ayda. Sütle yapıp yiyorum çocuk gibi :)) Ama doktorum bile şaşırdı nasıl bu kadar kilo aldığına bebişimin.
Bebişlerin kilosundan çok sağlığı önemli tabiki. İnşallah sağlıcakla doğar bütün melekler...