Hamilelikte neler yenmeli neler içilmeli?? öneriler paylaşımlar

Süpersiniz kızlar maaşallah beslenmeniz çok güzel.Ben çok şeyden tiksindim midem hep rahatsız ediyor benı.Ama bebişim sağlıklı olsun diye zorla yemeye çalışıyorum birde özellikle eşim çok kızıyor iştahsızlığıma bebeğimiz gelişmeyecek diye korkuyor o yüzden sağlıklı gıdalar yemeye çalışıyorum.15 haftalık hamileyim 3 kilo aldım.Yazdıklarınız çok önemli bilgiler bende uygulamaya çalışıcam hepinizin sağlıklı bebekler dünyaya getirmesini dilerim.

Kızlar ben maydonozun düşük yaptığını duydum, doktoruma sormadım ama çok sevdiğim halde uzun süredir maydonoz yememeye dikkat ediyorum, bi bilgisi olan var mı acaba?

evet canım ben ilk aylarda yani ilk 3 ayda doktorum bana maydonoz ada çayı ve bazı bitki çaylarından uzak dur dedi bende snein gibi duydum ve sordum tv da da doktorlarda dinlemiştim onun için sordum doktoruma o da bana ilk 3 ay yeme dedi yani az ye dedi onlar gevşetiomuş kadın hormonlarını idrar söktürücü gevşetici etkileri oluormuş onun için zararlı bebeğin tutunmasını engelliormuş bende kesmiştim yemeği ama şimdi kahvaltılarda roka maydonoz ne varsa yıkayıp limonlayıp yiyiyorum arada benim bilgim bu bu konuda sen yine öğrenirsin doktorundan sağlıklı doğumlar

Süpersiniz kızlar maaşallah beslenmeniz çok güzel.Ben çok şeyden tiksindim midem hep rahatsız ediyor benİ.Ama bebişim sağlıklı olsun diye zorla yemeye çalışıyorum birde özellikle eşim çok kızıyor iştahsızlığıma bebeğimiz gelişmeyecek diye korkuyor o yüzden sağlıklı gıdalar yemeye çalışıyorum.15 haftalık hamileyim 3 kilo aldım.Yazdıklarınız çok önemli bilgiler bende uygulamaya çalışıcam hepinizin sağlıklı bebekler dünyaya getirmesini dilerim.

çok teşekkür ederim canım herkesin hamileliği aynı olmuor işte benim doktorum bişeyde yemesen o kendine bakar ilk 3 ay senin depondan yicek seninle ilgisi yok kendi kendine büyüyecek o demişti sen en önemli şeyleri al zorla az az meyve yumurta balık ceviz gibi gerisi çok önemli değil inşallah sende sağlıkla bebeğini kucağına alırsın hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize inşallah Allah a emanetler

Evet paylaştıklarınız için çok teşekkür ederim...Siz baya bol yemişsiniz herşeyden maşallah ben o kadar dikkat edemiorum ama haftada en az 1 kere balık bende yiyiyorum ceviz çok önemli onu da bol yiyiyorum ama birazda genetik zeka öle duydum yanlış bir bilgi olmasın ama bizler sadece destek yapıyoruz benim doktorum çok karşı mesela herşeyi sıralı sekili yapmaya önem vereceğin bikaç şey var onların dışında çok abartma diyor ve bursada baya tutulan ve sevilen bir doktor ben ona her seferinde balık ceviz işte şu kadar yiyiyorum bunlardan yiyemiorum falan diyorum bana gülüor ve diyor ki benim annem sadece tarhana yemiş ve ben doktorum :)) çok abartma sadece mevsim meyvalarından ve sütünden asla taviz verme der hergün atlama diğer yediklerin ek besin ve destek der kilo yapar sana demirini kalsiy. dikkat et gerisi Allah ın işi çok düşünme der bana tabii ben yinede herşeyden yiyiyorum ama sizler gibi 2 günde bir balık illa şu illa bu demiorum ve bebeğim burda okuduklarımdan hani 23 haftalık şu kadar kilo yazıpta bide maşallah koyanlardan çok çok fazla :) yazmıorum bile nazar değmesin die boyuda kilosuda çok güzel kasmadan yavaş yavaş herşeyden yiyiyorum benim doktorumun bize sölediği şu doğduktan sonra ne kadar fazla ilgilenirseniz ve yaşına uygun zeka geliştirici oyuncaklar alırsanız bebeğiniz zaten zeki olur şimdi çok kasma önemli olan doğduktan sonra çok ilgilen ve hep zeka geliştirici şeyler yap yaşına uygun davran eğitici bir anne baba ol şimdi onu yemişin bunu yemişin çok kasma der :) ben doktorumu çok seviorum ve güveniorum ama sadece onada bırakmıorum balığımı cevizimi pekmezimi etimi sütümü ilaçlarımı yoğurdumu yumurtamı sade sodamı(maden suyumu) :) asla kaçırmam ama günü gününe her öğün yapmıorum buda gerçek Allah sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

cok dogru.dogduktan sonrakı ılk bırkac yıl cok onemlı.bebegınızle nekadar yakından ılgılenırsenız,ten teması, goz teması,oyun,ıletısım...asıl zeka gelıstırıcıler bunlar.gıdalar sonra gelıyo.kımse anasının karnında ılerı zekalı olmuyo,her bebek esıt zekaya sahıp doguyo(genetık faktorler,anomalıler harıc).dogumdan sonrakı ıletısım tarzımızla bızler bebeklerımızın zekasını sekıllendırıyoruz aslında.okula gıden cocuklarımızın derslerıne yardımcı oldugumuzda daha basarılı oluyolar deılmı,ama ılgılenmedıgımızde onlarda serıyolar dersı mersı.demekkı ılgı -sevgı ve ıletısım herzaman sıhırlı degnek.

her sabah eşimi işe yollarken 1 kase tam tahıl gevreğinin üzerine süt ilave edip yiyorum. sonrasında azıcık daha uyuyorum ve uyanınca kahvaltı yapıyorum. kahvaltıda büyük bir bardak süt, 1 tane haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, biber yiyorum. demir ilacı kullanmıyorum o yüzden hergün mutlaka 1 avuç siyah kuru üzüm, gün aşırıda 1 avuç ceviz, ara arada kuru kayısı, kuru incir. hergün mutlaka çorba içiyorum ( yeşil, kırmızı mercimek, tarhana, yayla,....), her akşam 1 kase yoğurt yiyorum. baklagil ve tahılın hayatımda olmasına özen gösteriyorum. pirinç yerine bulguru tercih ediyorum mesela. hergün 1 bazen 2 şişe maden suyu içiyorum. su içiyorum elimden geldiğince. tatlı, çikolota, kola, çay, kahve çok çookkkk nadir. haftada bir bazen 10 günde bir balık. hamileliğimin başından beri etten tiksindim şimdilerde yavaş yavaş yemeye çalışıyorum. çok şükür bebeğimiz gelişimide iyi gidiyor sat a göre 10 gün önde gidiyor. hayatımın hiçbir döneminde bu kadar düzgün beslenmedim.

Herkes yazmış ben de yazayım dedim :)) Bizden sonrakilere iyi bir başık olur bu konu...
Ben de 39. haftamdayım. 40'a girmeme 2 gün kaldı... Bu ikinci hamileliğim. Kızım var Allah bağışlasın 3,5 yaşında. Ona hamileyken son 3 ayda vitamin bile almamıştım gördüğüm bi rüyanın etkisiyle. Ama maşallah 3250 gr ve 50 cm doğdu. Kızımda en çok dikkat ettiğim şey bol süt ve yumurta idi. Sabahları harika bir kahvaltı yapardım. Sebzemi, meyvemi, tavuk ve yumurtayı asla ihmal etmedim. Son aylarım yaza denk geldiği için bol bol yaz meyvesi yemiştim.

Şimdi 2. kez hamileyim ve hatta doğurmak üzereyim :)) Bu kez bebişim daha da kilolu olacak sanırım. 38. haftamda 3380 gr dedi doktor. Doğuma kadar 3600 olur dedi. Ben bu hamileliğimde günde en az 2 adet muz yedim. Ve son 2 ayda içtiğim süt miktarını günde 1 lt'ye çıkardım. Son 2 haftadır da hurma yiyorum günde 5 tane olmak üzere... Suyumu ise bolca içmeye çalışıyorum. {Afedersiniz idrarımın bembeyaz olmasından anlıyorum suyu yeterli içtiğimi. Sarı olursa su içme oranı az demek, başka bir siteden öğrendim...} Muzun bebişe kilo aldırdığını bu siteden öğrendim bu arada. Bunun dışında vitaminlerimi ve demirimi düzenli alıyorum. Magnezyumumu her gün düzenli içiyorum. Ayrıca haftada 2 kere balık yemeye çalıştım ama son 1 aydır balıkların tadı kalmadığından yemiyorum artık. Fındık ezmesi yiyorum sabahları kahvaltıda. Yumurtamı bir gün bile ihmal etmedim. Bi de komik gelebilir ama cicibebe bisküvisine müptela oldum son ayda. Sütle yapıp yiyorum çocuk gibi :)) Ama doktorum bile şaşırdı nasıl bu kadar kilo aldığına bebişimin. :nazar:

Bebişlerin kilosundan çok sağlığı önemli tabiki. ınşallah sağlıcakla doğar bütün melekler...

Herkes yazmış ben de yazayım dedim :)) Bizden sonrakilere iyi bir başık olur bu konu...
Ben de 39. haftamdayım. 40'a girmeme 2 gün kaldı... Bu ikinci hamileliğim. Kızım var Allah bağışlasın 3,5 yaşında. Ona hamileyken son 3 ayda vitamin bile almamıştım gördüğüm bi rüyanın etkisiyle. Ama maşallah 3250 gr ve 50 cm doğdu. Kızımda en çok dikkat ettiğim şey bol süt ve yumurta idi. Sabahları harika bir kahvaltı yapardım. Sebzemi, meyvemi, tavuk ve yumurtayı asla ihmal etmedim. Son aylarım yaza denk geldiği için bol bol yaz meyvesi yemiştim.

Şimdi 2. kez hamileyim ve hatta doğurmak üzereyim :)) Bu kez bebişim daha da kilolu olacak sanırım. 38. haftamda 3380 gr dedi doktor. Doğuma kadar 3600 olur dedi. Ben bu hamileliğimde günde en az 2 adet muz yedim. Ve son 2 ayda içtiğim süt miktarını günde 1 lt'ye çıkardım. Son 2 haftadır da hurma yiyorum günde 5 tane olmak üzere... Suyumu ise bolca içmeye çalışıyorum. {Afedersiniz idrarımın bembeyaz olmasından anlıyorum suyu yeterli içtiğimi. Sarı olursa su içme oranı az demek, başka bir siteden öğrendim...} Muzun bebişe kilo aldırdığını bu siteden öğrendim bu arada. Bunun dışında vitaminlerimi ve demirimi düzenli alıyorum. Magnezyumumu her gün düzenli içiyorum. Ayrıca haftada 2 kere balık yemeye çalıştım ama son 1 aydır balıkların tadı kalmadığından yemiyorum artık. Fındık ezmesi yiyorum sabahları kahvaltıda. Yumurtamı bir gün bile ihmal etmedim. Bi de komik gelebilir ama cicibebe bisküvisine müptela oldum son ayda. Sütle yapıp yiyorum çocuk gibi :)) Ama doktorum bile şaşırdı nasıl bu kadar kilo aldığına bebişimin. :nazar:

Bebişlerin kilosundan çok sağlığı önemli tabiki. İnşallah sağlıcakla doğar bütün melekler...

Son 2 haftadır hurma yiyorum dedin yaa neden son 2 haftadır yiyorsun.Öncesinde yemenin bir zararımı var yoksa yenimi duydun hurma yemenin faydalarını.Bilgi verirsen sevinirim.

merhaba bende yeni katıldım aranıza 7+5 günlük hamileyim elimden geleni yapıyorum düzenli beslenmek için ama çalışınca herzaman olmuyor çok gaz problemi yaşıyorum sizinde oluyormu?

arkadasın dedıgı gıbı muz gercekten bebeğin gelişimine çok katkı sağlıyor ve bende ılk zamanlarda yemek yıyemedım cici bebe bıskuvı yıyordum onlar sayesınde bebeğimin gelısmesınde bı sıkıntı yasamadım.

Bende şimdilik güzel besleniyorum.Mide bulantılarım yok çok şükür.
Hergün muhakkak bir yumurta yiyorum, en az 2 bardak süt veya yoğurt içiyorum, bir porsiyon et yiyorum.Çünkü protein hücrelerin yapıtaşını oluşturuyor.Proteinlerin ana kaynağıda hayvansal protein olduğu için hergün et yemeye çalışıyorum. Yalnız bunu haftada 2 gün alabalık , bir gün tavuk diğer günlerde kırmızı et şeklinde oluyor genelde.Birde tabiki meyve, muhakkak yiyorum.Şuan en çok kivi yiyorum ve portakal suyu içiyorum.
Hamile kaldığımdan beri tatlıyla aram hiç yok.

Son 2 haftadır hurma yiyorum dedin yaa neden son 2 haftadır yiyorsun.Öncesinde yemenin bir zararımı var yoksa yenimi duydun hurma yemenin faydalarını.Bilgi verirsen sevinirim.

Hurmada bulunan bir maddedin doğumu kolaylaştırdığını biliyorum. Hatta şöyle bir yazı var araştırırken buldum. Eklemek isterim...

Doğum kolaylaştırıcı : Rahim adalesini kuvvetlendirir. Bu özellik doğumu kolaylaştırır. Hurma doğuma l hafta kala yenmeye de*vam edilirse. Doğum ağrısız ve çok kolay olur. Bebeğin büyümesini sağlayıcı : Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesi*ni, gürbüzleşmesini, hasta olmamasını sağlar. -alıntıdır...

Yani doğumu kolaylaştırması olayı olduğundan hamileliğin ilk safhalarında pek önerilmiyor. Son ayda yenmesi uygun görülüyor. O sebeple son ayda başladım ben. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

kızlar günde iki şişe maden suyu içiyom acaba zararlımı??

Bence 1'i geçme sen yinede.. :içelim: 1 şişe yeterli diye biliyorum. Ben her zaman içemiyorum. Onun yerine bol bol su içiyorum. Bu arada kesinlikle meyvelileri tavsiye etmiyor doktorlar...
Sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bir bebiş diliyorum a.s.

Bence 1'i geçme sen yinede.. :içelim: 1 şişe yeterli diye biliyorum. Ben her zaman içemiyorum. Onun yerine bol bol su içiyorum. Bu arada kesinlikle meyvelileri tavsiye etmiyor doktorlar...
Sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bir bebiş diliyorum a.s.

evet bende sade soda içiyorum maden suyu yani :) ama son 2 aydır içmedim bi yerden sonra sıkıyor ama ilk 7 ay hergün 1 tane mutlaka içtim ama son zamanları artık insan çok bıkıyor hep aynı şeylerden balıktan sodadan neyseki az kaldı sabır diyorum :)

ben her sabah haşlanmış yumurta yerdim, şimdi sıcaklarda yiyemiyorum. alerji de yaptı zaten. yatmadan önce bir bardak süt içiyorum, gün içinde yoğurdun içine pekmez katıp yiyorum yada ayran içmeye çalışıyorum. balık sevmiyorum yiyemiyorum. ceviz yiyorum onun yerine, bol sebze, meyve yiyorum. bol su içiyorum. son ayıma girdim hurma yemeye başlayacam bende. bende zayıf hamile kalanlardanım. 35 haftalık hamileyim 60 kiloyum.12 kilo almışım şuana kadar..

kızlar ben 60 gunluk 3 bebegımı dogurdum hamılelıgımde asırı mıde bulantımdan fazla yemedım halsız özellıkle kansız kaldım suan ceremesını çekıyorum dısarda asırı sıak var ve ben donuyorum bebegımı hala kat kat gıydırıyorum kendımde öyle kansızlık için 1 avuç kara üzüm yeyın hamılelıkte bol meve tuketın ben son 1 buçuk ayha çok guzel beslendım bebegım 38 haftalık 3230 dogdu haftada 3 et kurubaklagıl haftada en az 1 kez bol yesıllık 5 adet meyve gunluk 3 tane cevız 3 bardak sut yada yogurt ve hergun 1 haslanmıs yumurta sadece onu yıyebıldım pişmiş yıyemedim bebegımın kılosunu son aylarda aldıgı için son ay daha dıkkatlı beslendım ama kendım 74 hamıle kaldım 65 e kadar dustum snr 73 doguma gıttım dogumdan 2 afta snr 67 suanda 64 kıloyum emzırırken herseyı yıyorum ve zayıflıyorum
hepınıze ayırlı dogumlar

bızım h bozuk bazen çıkmamış

Bu güzel topic için çok teşekkürler açan arkadaşım:KK71:
Biz yeni anne adayları için çok faydalı bilgiler var:KK17:

hergün yediklerim

kahvaltıda mutalaka 1 yumurta
1 dilim yağsız peynir yada kaşar
2 zeytin
domates salatalık
çokçok çok açık limonlu çay

daha sonra toplamda 3 meyev yiyorum ara öğünlere serpiştiriyorum
genelde portakal,elma armut oluyor
haftada 1-2 kez balık(aslında balığı çok severim ama burda taze balık olmuyor almaya korkuyorum tipleri bayık bayık bakıyorlar gibi)
1 kere kırmızı et
1-2 kere tavuk eti
bol yeşillikli salata
2 bardak süt
1 kase yoğurt
4ceviz yada 6 badem yada 8 fındık(sayılı yiyorum)
bunalrı yerken 2 kuru kayısı yiyorum arasına koyup yemek hoşuma gidiyor

aklıma gelen bunlar şimdilik

aslında hergün aynı şeyleri yemek ve sırasıyla yemek insanı sıkıyor ilk başlarda böyle gidiyorda sonraları aksıyor.

ben kahvaltıdan yarım saat önce arı sütümü içiyorum , sabah kahvaltısında mutlaka 1 tane yumurta ,1 ,5 bardak süt ,1 dilim peynir ,4-5 adet zeytin,1 dilim kaşar peynir ve 1 dilimde ekmek yiyorum .

öğlen 1-2 tane mandalina,portakal , haftada 3-4 gün muz

öğlen yemeği olarak sebze yada sebze yoksa dardanelton

haftada 1 kez en fazla iki oluyor balık yiyorum fırında yapıyorum yada ızgarada hafif oluyor ekmeksiz istediğim kadar yiyorum bol salata yanında,yine haftada bir tavuk eti ve kırmızı et yemeye çalışıyorum.

hergün olmasada aklıma geldikçe bir avuç kadar ceviz ,badem ve fındık yiyorum hergün yemediğim için bir avuç yiyorum .size biraz fazla gelebilir ama hergün 1 lt sütü bitiriyorum çünkü yoğurdu pek fazla tüketemiyorum.

arasıra aklıma geldikçe keçiboynu pekmezi , bal tüketiyorum :KK49:

haftada bir yada iki kere mineralli su içiyorum

Son düzenleme:
X