Hamilelikte neler yenmeli neler içilmeli?? öneriler paylaşımlar

Kızlar birde bi doğum uzmanından dinledim damacanayla su bitiiriomuş 3 günde kadın :O bebeği çok kilolu ve gelişmiş doğmuş...su bebeğin yerini genişletiyyormuş ve daha fazla büyümesini sağlıyormuş çok bol su için diyorlar herşeyden daha faydalıymışşş....

suyunda fazlası zarar ya gunde 3 lt den fazla ıcılmesı zaralı dıye bılıyorum bende. ınsan catlar be su ıce ıce kafamçokkarıştı

istanbulda yaşıorsun demek büyük bi şehire gitmişsin :) çok sevindim tanıştığımıza....kaydirigubbakcemile5
\

istanbulda okudum sonrada evlenince kaldim burda:)) ben de tanistigimiza cok memnun oldum

bu arada ben de suyu cok severim ve cok icerim.. bebek icin cok iyi oldugunu duydum ben de

cnm ben her sabah 3-4 ceviz yiyorum.kansızlık için de bir yemek kaşığı pekmez ve 1 bardak süt kahvaltıda 2 dilim ekmek,peynir,zeytin,domates..vs. ara öğün meyve ve su öğle yemeği 1 tabak çorba ve sebze yemeği.akşam yemeği genelde 1 tabek etli yemek.yatmadan önce süt,meyve veya bitki çayı.

bende 7+4 haftalık hamileyim
günde bir bardak sulandırılmış dut pekmezi içiyorum
yüksek mineral ve vitamin içerdiğinden bebeğin güzel gelişmesini sağlıyoki
zaten köylerde babannelerimiz halalrımız çok kilolu bebek doğururlarmş
sürekli pekmez taze peynir tereyağ ve ayran içerlermiş
köyden gelen peynirden her kahvaltıda yiyorum süt içiyorum yanındada
her sabah bi tane haşlanmış yumurta muhakkak yemelisiniz
ve memleketten gelen kuru üzüm kuru kayısı ve kuru erik yiyorum

hazır gıdaları almayalım katkı maddeleri bebeklerimize zarar verebilir
Allah korusun onları
domates salatalık onlarda doğal değil mevsimi değil onlarıda yeöeyelim
ama ben çok seiyom domates salatalığı :KK43:

arkadaşlar yine doktorunuzla görüşün ama 2 günde 1 balık çok fazla biliyorsunuz artık denizlerde ağır metaller var.. mesela çinkonun fazlası bebeğe zarar verebiliyor.. haftada 2 kere diye duymuştum ben.. bana güvenmeseniz bile bi araştırın derim ben... akannehir

evt fazla çinko zararlıymış bende duydum onu haftada 2 gün balık yiyin diolar...buarada birde roka bol yiyin şimdi hem zamanı hem çokkk yararlıymışş

\

istanbulda okudum sonrada evlenince kaldim burda:)) ben de tanistigimiza cok memnun oldum

bu arada ben de suyu cok severim ve cok icerim.. bebek icin cok iyi oldugunu duydum ben de

ne güzel Allah sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsinnn biraz büyüsün uludağ a getirirsinn bakk benim memleketimin güzellikleri bunlarda dersin bebeğine inşalllhhh:emir_bebek:

süt ve süt ürünleri-et-meyve bol bol yedim.sağlıklı besinlerle alınan kilolar daha çabuk veriliyormuş.bir de dua okuyordum bol bol,bebek her tekmelediğinde İhlas,son aylarda her gün bir kez Yasin suresi.bebeğin ahlakını beslemek için...

süper paylaştığın için teeşekkürler ihlas bunu tekmelediğinde bende yapıcam çok teşekkürler...Ruh beslemesiydi bu da gerekli saolkaydirigubbakcemile5

arkadaşlar köyden gelen peynirleri yemeyin fazlasıyla bakteri oluyor onlarda.bunlarda düşük gebeliğe sebep oluyor.hazır alınan peynirleride hemen tüketin bir haftadan sonra yemeyin.özellikle riskli gebeler.açık dondurmalarda öyle ..dikkat edin.

Hergün mutlaka;
* 7-8 ceviz
* 4-5 hurma
* 2-3 çeşit meyve
* 1 bardak süt
* kaşar ya da beyaz peynir
* bir miktar yoğurt
* ve de bol bol su içiyorum
Onun haricinde genelde sebze yemekleri tüketiyorum, haftada 1 balık yemeğe çalışıyorum.
yasemincim bende aynen senin gibi düşünüyordum ilk haftalarda çünkü hergün 2 kupa süt içen bol bol yumurta yiyen ben hamile kaldıktan sonra bunların hiçbirini yiyemedim günde 1 su bardağı içe bilsem yarabbi şükür diyorum bende çok üzüldüm bakamıyorum diye benim yüzümden gelişemicek dedim ama sonra öğrendimki ilk 4 ay zaten anneden rahatlıkla besleniyomuş çocukönemli olan ondan sonrasıymış zaten ondan sonrada bulantılar tiksintiler kalmıyo rahatlıkla yersin ben artık takmıyorum çünkü doktor hep iyi normal diyoo balık konusuna gelincede bende büyük balıkları seviyorum hamsiden pek bişi anlamıyorum genelde ala balık yiyorum bide konserveyi sorucaktım onunda oluyomus-dur faydası şu derdaner tonlar felan ??????????
Ben özellikle büyük balıklardan kaçınılması gerektiğini okudum, bunun içinde ton balığıda var
süt ve süt ürünleri-et-meyve bol bol yedim.sağlıklı besinlerle alınan kilolar daha çabuk veriliyormuş.bir de dua okuyordum bol bol,bebek her tekmelediğinde İhlas,son aylarda her gün bir kez Yasin suresi.bebeğin ahlakını beslemek için...
Bebiş tekmelediğinde ihlas suresi okunacağını nereden öğrendiniz
Bizim yavru yatarken dua ettiğimizde özellikle ihlas suresini okurken tekme atmaya başlıyor
Çok dikkatimi çekti şimdi
Hayrolsun :asigim:

Şimdi sen öle deyince okudum okudum bizimkinden tık yok :))) uyuyo sanırım canı ne zaman isterse o zaman vuruoo çok inat olcak yandık :))

Kızlar birşey daha paylaşmak istiorum bunları duydukça sizinlede paylaşıorum ki biri pekmez sevmez bal sevmez başka şeyle o vitamini alır die herşeyi bilelim de gerisi içimizin almasına bağğlı..polen yiyecekmişiz çok fazla değil sabahları kahvaltıdan sonra birazda akşam yemeğinden sonra balla birlikte sadece polen çok yararı varmış bu da aklınızda bulunsun araştırıp deneyin belki bebeğinizin bi ihtiyacını böle karşılarsınız....

peki nekadar süt içiyorsunuz.yarım ile 1lt arası için deniliyor.bana abartı geliyor hergün 1 bardak arada 2 bardak içiyorum ama buda az galiba ne dersiniz.

benim yememin faydası olmuş arkadaşlar bebeğim 22+4 günlük 600 gram olmuş maşallah doktorum çok ii dedi boyuda uzunmuş iri bebek olucak dedi internete baktım normalde 25 haftalık 600 gram oluyomuş böyle yemeğe devam edeyim 2 günde balık yiyodum bu aralar kestim fazla gelir diye ceviz yiyom onun yerine hergün tayin pekmez çok tükettim canım çekti ona belki ondan irirleşti en son 19 haftalıktı 320 gram dedişti doktor bid ebenim bebeğim önde gidiyo bir hafta 23 haftalık yani ulturasona göre.

tugyan bebeğin aynı benim ölçülerde maşallah Allah sağlıkla eline almayı nasip etsin bebeğini inşallah gayet normal gidio bebeğin keçi boynuzu pekmezi birde hurma ye bol bol tosun gibi doğsun inşallah :) önce sağlıklı olsun tabii :))

Ela 82
Benim doktorum 2 bardak süt iç yeterli diyor ama 1 bardak içiyorsan biraz yoğurt ye sütü sevmiyorsan yoğut daha faydalı sütten daha çabuk kalsiyuma dönüşüyormuş yoğurt ama ne kadar içersen iç sütü o kendini senin kemiklerinden yeterincesini alırmış zaten :) içtiğin süt sana faydalı yani bebeğinin aldıklarını geri kazanman için yaşlılıkta üzülme kemiklerinden die yoksa benim doktorumun dediği hiçte süt içmesen bebeğin senin bugüne kadar topladığın bütün kalsiyumları alır senden merak etme dio :) yani kendin için bol bol ye yoğurt sütüde aynı şekilde Alalh sağlıklı bebekler versin inşallah hepimize

ya ben sut ıcemıyorum yumurtadanda tıksındım balık yıyenıyorum cok nadır cevız yıyorum 5 aylık hamıleyım bu zamana kadarda 5 kılo aldım acaba ıyı beslenemyorummu

ben sabah kahvaltıda haşlanmış bir yumurta biraz peynir zeytin vs.yiyorum kepek ekmeği yiyorum günde 3 lt su içiyorum 2-3 bardak kadarda sütiçiyorum ballı...
2 kaşık pekmez içiyorum ceviziunutuyorumyaa:KK43:
portakal muz armut yiyorum
başkaaaa çorba ve sebze yemeği bazı akşamlar et ve haftada 1 balık...aklıma gelenler bunlar bakalım bebişim kaç kilo olmuşş 20+0 da 344 gr dı..pazartesi dr a gidceğiz bakalım ne kadar gelecek...

X