- 13 Ekim 2017
- 197
- 68
Büyük geçmiş olsun tekrardan rabbim acıları unuttrsn bizeBenimde tam bilmiyorum raporlarında yazıyor sakruoliak da var benim birde belde var
Amino ins araştırmalarıma göre bu çocukluktan olan bı rahatsızlık mis ve nadir görülür müs netten okudumBüyük geçmiş olsun tekrardan rabbim acıları unuttrsn bize
Benimkine tüm doktorlar gebelikden diodu ve bnm bel deil kalçaydıAmino ins araştırmalarıma göre bu çocukluktan olan bı rahatsızlık mis ve nadir görülür müs netten okudum
Annem sen konuşmaya başladığında beri belim açıyor derdin diyor ://
Canım geçmiş olsun sana bana pek sıcak soguk iyi gelmemştiSoğuk uygulama mi yoksa sıcak mı faydalı
Peki arada bi sızlamazdı ödem oluşan yerinizMerhaba, bu hastalığı ilk öğrendiğimde bu siteye o kadar bakmıştım ki yaşayan atlatan var mı diye. Şimdi çok şükür atlatmış biri olarak yazıyorum. Umarım herkese moral olur.
Ben hamileliğimin son üç haftasında yürümekte zorlanmaya, son haftasında da tamamen yürüyememeye başladım. Hamilelikle ilgili doğum yapıca geçer sanıyodum. Ama doğum yaptıktan 3 gün sonra bebeğim sarılık yüzünden yoğun bakımda yatarken öğrendim mr sonucumu. Üstelik benim ödemimim o kadar fazlaydı ki nekroz sandı ilk önce doktorlar. Sonra alanında uzman bir doktor bulduk çok şükür. Bana parmak ucunda bile basma dedi, basmadm. 25 gün oksijen tedavisi aldım. Oksijen tedavisi bittiğinde hiç ağrım kalmamıştı. Kontrole gittiğimde doktor ödemin gerilediğini ama geçmediğini basmamaya devam etmem gerektiğini söyledi. Bir ay sonra kontrole gittiğimde tek koltuk değneği ile yürüyebilirsin ama asla yük verme dedi. Tek koltuk değneği bile benim için ödüldü resmen. 3 ay sonra ilk defa gezmeye çıkmıştım. Sonrasında bir ay sonra tekrar kontrole gittiğimde basabilirsin dedi ama çok dikkatli olmam gerekiyodu çünkü küçükte olsa hala ödem vardı. Doktor basabilirsin dedikten bir ay sonra işe başladım ama asla yormadm kendimi. Dün tekrar kontrole gittiğimde tamamen geçti, bu konu kapandı dedi doktor. Çok şükür ben atlattım . Sadece inanın ve istirahat edin asla basmayın başladığı günden , düne kadar tam 6 ay geçti ve çok şükür bitti.. bu süreç çok zordu bebeğimi alıp gezdiremedim onada banada annem bakıyodu. Ama çok şükür geçti.. oksijen tedavisinden başka hiçbir tedavi almadm, ilaç içmedim. Ama gerçekten hiç basmadm. Sizde basmayın ve inanın o kabus günler geçiyor.
Merhaba aylardır internetten bu konuda araştırma yapıyorum sonunda bu sitede buldum üye oldum .inş mesajımı görürsünüz.hamileyim ve 8.aya giriyorum ilk Aydan beri kemik iliği ödemi sorunu yaşıyorum.önce sol bacakta oluştu yürüyemedim tedavi yapıldı eklem sıvısı enjeksiyonu ve prp bi de gıda takviyesi ve ilaçlar verildi 45 gün yatakta kaldım 6 ay çektim geçti derken sağ kalça kemiğinde de oluştu. Yine aynı iğne tedavisini uyguladılar 14gündür yatağa bağlıyım . Lütfen bu konuda bana bilgi verin o kadar kötüyümki psikoloji kalmadı geçer mi bu illet???Tekrardan çok sagolun desteğiniz için.geçmiş birininkini duymak çok güzel.sanki insana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ya.peki son bir soru bu süreçte kan sulandırıcı iğne verdilermi kullandınız mı .ben kalsiyum d vitami ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
Baktırdınız mı nasılsınız şuandamerhabalar doğum yapalı 4 yıl oldu ama hala cekıyorum ve artık korkmaya basladım nette en fazla 2 yıl sonra eskı halınıze donersınız dıyor ama yok ozellıkle regl donemlerı sag kalcamın agrısı benı ugrastırıyor bır yerde fazla oturamıyorum mesela en kotusude sag kalcamın ustune asla yatamıyorum.4 yıl oldu gıttıkce daha da fazlalasıyor hep bole deıldı yordum mu acaba kendımı bılmıyorum ama artık bu durum can sıkmaya basladı.ortopedı doktorundan randevu aldım gıdecegım. bırde dahılıyeden aldım.mpv degerı yuksek cıktı baktım nete ilikle alakalı sıkıntı varsa yuksek cıkar dıyor o yuzden dahlıye doktorunada gıdecegım deger cok yuksek deıl normal degerden bı kac sayı ustunde ama yınede baktırmakta fayda var velhasılı eger ödemi gecen varsa nasıl bır yol ızledı bırde oksıjen tedavısı dıyor yaptıran varmı ıse arıyormus dıye duydym
Baktırdım azaldı agrılarım ama hala sag kalcamın ustune fazla yatamam doktor bısey yok dedı sadecekemıgın ucunda bır leke gorunuyor hafıf dedı aveskuler nekros olsa kasıklarınız agrır dedı kalcanız agrımaz sadece dedı bel kayması da olabılır belkı dedı agır tasımayın dınlendırın yomayın dedı baska gebelık ıcınde engel teskıl etmez dedıBaktırdınız mı nasılsınız şuanda
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
İzninizle Bende bu hastalık ile ilgili öykümü sizinle paylaşmak istiyorum.
-
2014 yılında ikinci bebeğimi dünyaya getirmeme 1 ay kala bacağımda ağrılar başladı çok zor yürüyordum sadece dinlenmek iyi geliyordu. Bebek baskı yapıyordur Doğumdan sonra geçer dedi herkes. Ama doğumdan sonra geçmedi aksine şiddetlendi. 1,5 ay hatta 2 ay hiç yürüyemedim. Kaç dr gittim tahliller yapıldı MR çekildi. Sonuç KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ
Dr sadece dinlenmekle geçeceğini söylüyordu. Bense bebeğimi kucağıma alıp diğer odaya geçemiyordum ağrılarımdan. Asla geçmeyecek gibi geliyordu. zor günlerdi. Netten çok araştırma yaptım ama doğru düzgün bu sorunu yaşayan yoktu. Bu sitede bir bayan durumunu anlatmış ve bir tlf numarası bırakmıştı onunla iletişime geçtim destek oldu sağolsun. İçimi rahatlattı. Sonra yavaş yavaş toparlandım ama kendimi çok zorlarsam ağrılarım geri dönüyordu.
2016 yılında 3. Bebeğime hamile olduğumu öğrendiğim ay ağrılarım geri döndü. Dr gittim kendini asla yormayacaksın yoksa kalçana protez takmak zorunda bile kalabiliriz dedi.
Kabus geri dönmüştü. 2 çocuğum vardı ve dr yorulma diyordu. Hamilelğimi tamamlayana kadar ağrılarım bir geldi bir gitti ama çok şükür doğumdan sonra rahat bir şekilde yürüdüm. Şimdi 3. Bebeğim 2 yaşına giriyor. Ben hala uzun yürüyüşler evde genel temizlik kalabalık misafir gibi şeylerle uğraşınca ağrılarım geri dönüyor ancak istirahat ile rahatlıyorum. Doğum kilolarımı vermek için diyet uyguladım fakat spor yapamadım.....Yani bir yanım biraz eksik kaldı. Kolay kolay da gececek gibi durmuyor. Eski hızımı yitirdim.. bunada şükür en azından kendime eşime çocuklarıma yetebiliyorum ağır işler için imkan dahilinde bayan alıyorum.
—Önemli not—
Mutlaka doktora gidin MR çekilin çünkü bu hastalıkla çok benzeşen avesküler nekroz diye bir hastalık varki o kemiğin ölümü demek. Allah korusun.
Allah hepimize şifalar versin. Dermansız dert vermesin. Sevgiyle kalın :))
Merhaba acaba ödem geçtikten sonra yürürken ağrı oldu mu. Normal şekilde yürüyebildinizmi yoksa topallama oldu mu?Merhaba, bu hastalığı ilk öğrendiğimde bu siteye o kadar bakmıştım ki yaşayan atlatan var mı diye. Şimdi çok şükür atlatmış biri olarak yazıyorum. Umarım herkese moral olur.
Ben hamileliğimin son üç haftasında yürümekte zorlanmaya, son haftasında da tamamen yürüyememeye başladım. Hamilelikle ilgili doğum yapıca geçer sanıyodum. Ama doğum yaptıktan 3 gün sonra bebeğim sarılık yüzünden yoğun bakımda yatarken öğrendim mr sonucumu. Üstelik benim ödemimim o kadar fazlaydı ki nekroz sandı ilk önce doktorlar. Sonra alanında uzman bir doktor bulduk çok şükür. Bana parmak ucunda bile basma dedi, basmadm. 25 gün oksijen tedavisi aldım. Oksijen tedavisi bittiğinde hiç ağrım kalmamıştı. Kontrole gittiğimde doktor ödemin gerilediğini ama geçmediğini basmamaya devam etmem gerektiğini söyledi. Bir ay sonra kontrole gittiğimde tek koltuk değneği ile yürüyebilirsin ama asla yük verme dedi. Tek koltuk değneği bile benim için ödüldü resmen. 3 ay sonra ilk defa gezmeye çıkmıştım. Sonrasında bir ay sonra tekrar kontrole gittiğimde basabilirsin dedi ama çok dikkatli olmam gerekiyodu çünkü küçükte olsa hala ödem vardı. Doktor basabilirsin dedikten bir ay sonra işe başladım ama asla yormadm kendimi. Dün tekrar kontrole gittiğimde tamamen geçti, bu konu kapandı dedi doktor. Çok şükür ben atlattım . Sadece inanın ve istirahat edin asla basmayın başladığı günden , düne kadar tam 6 ay geçti ve çok şükür bitti.. bu süreç çok zordu bebeğimi alıp gezdiremedim onada banada annem bakıyodu. Ama çok şükür geçti.. oksijen tedavisinden başka hiçbir tedavi almadm, ilaç içmedim. Ama gerçekten hiç basmadm. Sizde basmayın ve inanın o kabus günler geçiyor.