Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
İzninizle Bende bu hastalık ile ilgili öykümü sizinle paylaşmak istiyorum.
-
2014 yılında ikinci bebeğimi dünyaya getirmeme 1 ay kala bacağımda ağrılar başladı çok zor yürüyordum sadece dinlenmek iyi geliyordu. Bebek baskı yapıyordur Doğumdan sonra geçer dedi herkes. Ama doğumdan sonra geçmedi aksine şiddetlendi. 1,5 ay hatta 2 ay hiç yürüyemedim. Kaç dr gittim tahliller yapıldı MR çekildi. Sonuç KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ
Dr sadece dinlenmekle geçeceğini söylüyordu. Bense bebeğimi kucağıma alıp diğer odaya geçemiyordum ağrılarımdan. Asla geçmeyecek gibi geliyordu. zor günlerdi. Netten çok araştırma yaptım ama doğru düzgün bu sorunu yaşayan yoktu. Bu sitede bir bayan durumunu anlatmış ve bir tlf numarası bırakmıştı onunla iletişime geçtim destek oldu sağolsun. İçimi rahatlattı. Sonra yavaş yavaş toparlandım ama kendimi çok zorlarsam ağrılarım geri dönüyordu.
2016 yılında 3. Bebeğime hamile olduğumu öğrendiğim ay ağrılarım geri döndü. Dr gittim kendini asla yormayacaksın yoksa kalçana
protez takmak zorunda bile kalabiliriz dedi.
Kabus geri dönmüştü. 2 çocuğum vardı ve dr yorulma diyordu. Hamilelğimi tamamlayana kadar ağrılarım bir geldi bir gitti ama çok şükür doğumdan sonra rahat bir şekilde yürüdüm. Şimdi 3. Bebeğim 2 yaşına giriyor. Ben hala uzun yürüyüşler evde genel temizlik kalabalık misafir gibi şeylerle uğraşınca ağrılarım geri dönüyor ancak istirahat ile rahatlıyorum. Doğum kilolarımı vermek için diyet uyguladım fakat spor yapamadım.....Yani bir yanım biraz eksik kaldı. Kolay kolay da gececek gibi durmuyor. Eski hızımı yitirdim.. bunada şükür en azından kendime eşime çocuklarıma yetebiliyorum ağır işler için imkan dahilinde bayan alıyorum.
—Önemli not—
Mutlaka doktora gidin MR çekilin çünkü bu hastalıkla çok benzeşen avesküler nekroz diye bir hastalık varki o kemiğin ölümü demek. Allah korusun.
Allah hepimize şifalar versin. Dermansız dert vermesin. Sevgiyle kalın :))