Bende aynı durumdayım 3 ay oldu ağrılar.2 aydır yataktayım lavoboya bile tekerlekli sandalye ile gidiyorum.hiç basamıyorum üzerine ki basmamda yasak zaten.tek umudum doğum.doğumdan sonra daha çabuk iyileşme süreci toparlıyormuş.kaç haftalıkken dogum yaptınız.Canım büyük geçmiş olsun durum nedir bilmyorum ama ben hamilelikde 3 ay yatakda kaldım yürüyemedim erken doğum yaptım sonra deyneklerle yürümeye başladm dogumdan sonra toparlanmam 3 ayı buldu ortalama 6 ay yani bu agrının siddeti herkezde farklıymış ben beterin beteri olmuştum. Oğlum 7 bck aylık ve hala ara ara sızlar kemiğim
Dün akşam yavaş yavaş koltuk altı deyneği ile başladım kalkmaya o bile insana moral oluyor.heleki başına gelen birinden moral almak çok daha iyi.çok teşekkür ederimCanım ben hamileyken emara girmedm dogumdan sonra ogrendm bu vakayı... Ve butun doktorlarda zamanla gecer demişti zaman istiyo bu ilik ödemi 34.haftamda dogum yaptım sezeryanla malesef sancım geldi ve acılmam olmuştu zaten olmasaydıda erken dogum için doktorumla bile görüşmeyi düşünydk dayanamıyıdum ve hala agrımın olması hele bu iki gün fazla sızlaması beni korkutuyo.. Sen hiç korkma canım benim. İnşaAllah dogumdan sonra atlatırsın hayırlısıyla dogumdan sonra o ağırlığın gidince hızla toparlıcaksın
Tekrardan çok sagolun desteğiniz için.geçmiş birininkini duymak çok güzel.sanki insana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ya.peki son bir soru bu süreçte kan sulandırıcı iğne verdilermi kullandınız mı .ben kalsiyum d vitami ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorumGayret et deyneklerle yürümeye calış blyrm bilmezmiyim önce yatak döşek sonra deynek sonra tek deynek sonra evde tek başına derken yürüyeceksin inşaAllah psikolojiyi yerle bir eden bi hastalık ama beterin beteri var geçeçek inşaAllah
Hayır kan sulandırıcı iğne yapmadılar gebeyken vitamin magnezyum gunde 1 kerede maden suyu dogumdan sonra ise ilaç haplar iğneler derken toparlamıştm ama şu 3 gundur yine aynı kemiğim fazla sızlıyo gebelik durumuda söz konusu olabilir inşaAllah olmaz ama şüpheli oldgm için doktorada gidemiyorum kalakaldım öyleTekrardan çok sagolun desteğiniz için.geçmiş birininkini duymak çok güzel.sanki insana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ya.peki son bir soru bu süreçte kan sulandırıcı iğne verdilermi kullandınız mı .ben kalsiyum d vitami ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
Merhabalar, ben de 36+5 haftalıkken 19 Haziran’da doğum yaptım. 32. haftadan itibaren erken doğum riskim vardı. Bu haftalarda yürüyememeye başladım ve bunun sebebinin bebeğin doğum kanalına girmesi olduğunu düşünüyordum. Ancak doğumdan sonra da yürüyemeyince ön tanı olarak geçici osteoporoz (kemik iliği ödemi) teşhisi kondu. Malesef zamanında jinekoloğum durumu anlayamadı.Çok sıkıntılı bir durum. Yenidoğan bebeğimle ilgilenemiyorum mümkün olduğunca ayakta durmamaya gayret ediyorum ama çok zor. Şimdi ikinci MR zamanımı bekliyorum ama ağrılarım daha da arttı. Gerçi önceki senelerde bu konu konuşulmuş... Kemik iliği ödemini yaşayan ya da yaşamış olanlar iyileşme öykülerini ya da tedavi süreçlerini paylaşabilir mi? Bu süreçte fizik tedavi gören var mı?
Canım çok üzüldüm.şöyle söyliyeyim bu tesellileri vereceğim asla aklıma gelmezdi çünkü değil yürüyüp iyileşebilme noktasına gelmek,ağrılarımın dineceğini bile düşünemiyordum.hamileleiğimin 5 ayında daha doğrusu 20. Haftada falan başladı şuan 35+5 im.tabiri caizse anamdan emdiğim süt burnumdan gelmişti (10 gündür çok daha iyiyim).iki defa hastanede yattım.gezmediğim doktor kalmadı en sonunda meshur bir prof buldum.doktorumun ısrarla söylediği asla üstüne basmayacaksın (ki zaten basamıyordum)tekerlekli sandalyeyle idare ediyordum.lavoboya öyle götürdüler şimdi yavaş yavaş çift koltuk deyneğine geçtim.ama tam yatak istirahatini dinlemeseydim asla iyileşemezdim.çünkü tamamen basmakla alakalı ki benimki bu yüzden sağ femur çatlamıştı.lütfen basmayın.ve su söyledikleri çok doğru.6 ay sürüyor.1. Ay ağrılar başlayıp artıyor 2. Ve 3. Ay ağrılar zirve yapıp aynı yerde kalıyor.4. Aydan itibaren gerilemeye başlıyor (ama basmazsan)basarsan daha uzun sürüyor.bu aşamada takviye olarak kalsiyum magnezyum,d vitamini ve omega aldım.ama iyileşeceğini aklından çıkarma rabbim düşmanıma vermesin.bende bir dogurup kurtulsam(birde hamilelik hormonları dogum yapıp geçince iyileşme süresi daha çok hızlanıyormuş..dualarım seninle.rabbim kimseye muhtaç olmadan bebeğine bakmayı nasip etsin bir an önceMerhabalar, ben de 36+5 haftalıkken 19 Haziran’da doğum yaptım. 32. haftadan itibaren erken doğum riskim vardı. Bu haftalarda yürüyememeye başladım ve bunun sebebinin bebeğin doğum kanalına girmesi olduğunu düşünüyordum. Ancak doğumdan sonra da yürüyemeyince ön tanı olarak geçici osteoporoz (kemik iliği ödemi) teşhisi kondu. Malesef zamanında jinekoloğum durumu anlayamadı.Çok sıkıntılı bir durum. Yenidoğan bebeğimle ilgilenemiyorum mümkün olduğunca ayakta durmamaya gayret ediyorum ama çok zor. Şimdi ikinci MR zamanımı bekliyorum ama ağrılarım daha da arttı. Gerçi önceki senelerde bu konu konuşulmuş... Kemik iliği ödemini yaşayan ya da yaşamış olanlar iyileşme öykülerini ya da tedavi süreçlerini paylaşabilir mi? Bu süreçte fizik tedavi gören var mı?
KrCanım çok üzüldüm.şöyle söyliyeyim bu tesellileri vereceğim asla aklıma gelmezdi çünkü değil yürüyüp iyileşebilme noktasına gelmek,ağrılarımın dineceğini bile düşünemiyordum.hamileleiğimin 5 ayında daha doğrusu 20. Haftada falan başladı şuan 35+5 im.tabiri caizse anamdan emdiğim süt burnumdan gelmişti (10 gündür çok daha iyiyim).iki defa hastanede yattım.gezmediğim doktor kalmadı en sonunda meshur bir prof buldum.doktorumun ısrarla söylediği asla üstüne basmayacaksın (ki zaten basamıyordum)tekerlekli sandalyeyle idare ediyordum.lavoboya öyle götürdüler şimdi yavaş yavaş çift koltuk deyneğine geçtim.ama tam yatak istirahatini dinlemeseydim asla iyileşemezdim.çünkü tamamen basmakla alakalı ki benimki bu yüzden sağ femur çatlamıştı.lütfen basmayın.ve su söyledikleri çok doğru.6 ay sürüyor.1. Ay ağrılar başlayıp artıyor 2. Ve 3. Ay ağrılar zirve yapıp aynı yerde kalıyor.4. Aydan itibaren gerilemeye başlıyor (ama basmazsan)basarsan daha uzun sürüyor.bu aşamada takviye olarak kalsiyum magnezyum,d vitamini ve omega aldım.ama iyileşeceğini aklından çıkarma rabbim düşmanıma vermesin.bende bir dogurup kurtulsam(birde hamilelik hormonları dogum yapıp geçince iyileşme süresi daha çok hızlanıyormuş..dualarım seninle.rabbim kimseye muhtaç olmadan bebeğine bakmayı nasip etsin bir an önce
Kr
Kesinlikle dogumdan sonra agırlıkda gidince cok cabuk toparlanabiliyo insan. Rabbim yardımcınız olsun saglıkla kucagınıza versin bebişleri 2. Gebeliğinizdede başımıza gelmesin inşaAllah[
Kesnlkde katlıyrm şanslıymşsn nediyimCanım Allah nasip etmediği sürece 3. Yü düşünmüyorumbu ikinci zaten iyikide birincide basıma gelmemiş.2 yi yapamazdım herhalde
2 gebeliğindedemi oldu acabaBende bı rahatsızlıktan muzdaribim iki gebelik geçirdim bu tanidan sonra emzirme döneminde dahi mecbur kalmazsn ilaç kullanmiyorsin
Ben ilk gittiğimde artık popomin üzerine oturamiyordum ağlıyordum resmen
Mr ccekildi nap....adında bir ilaçla toparladım kendimi
Zaman zaman ağrıları oluyor ama soğuk tan koruyorum kendimi dikkatli hareket ediyorum falan
Hayatım sadece sabır istiyo zaman istiyo başka çare yok geçicek inşaAllah sabrÇok teşekkürler Nildrk. Tüm dileğim kimseye muhtaç olmadan bebeğime bakabilmek. Sen de inşallah bebepine sağlıkla kavuşursun. Öyle zor ki. Allah inşallah bu sıkıntıyı yaşayanların hepsine derman versin tez zamanda. Bekliyorum iyileşebilmeyi. Bir de nekrozdan bahsediliyor ki bu beni hepten korkutuyor. Neye uğradığımı şaşırdım. yattığım yerde ne sağa ne sola dönebiliyorum iki kalçayı da vurduğundan. Gün içinde dayanamayıp oturuyorum...Bir seans fizik tedavi gördüm kas kaybı olmaması için ama ağrılarım daha çok artınca bıraktım. Sabretmek zor, yavruma bakamamak daha fena. Burada sizlerin iyileştiğini öğrenmek bana umut oldu. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Anladım benm ilk gebeliğimdi de 25. Haftamda femur başı sakroiliakda ödem olşmş iltihaplanma dmşlerdi 2 gebelikdede. Aynısı olurmu die içim içimi yiyoGebelikten kaynaklık değil ben bildim bileli vardı tabi gebelik döneminde vücut zayıflıyor hastalık kendini daha çok gösteriyor bekimki kronik doktor geçmez dedi benim femur başı değilde bel de daha fazla etkiliyor beni
Doktor sinsi ilerliyor bı anda bı şey değişmez dedi dik otur diyor ama oturmuyorum sırt omuz ağrısı falan da var
Benimde tam bilmiyorum raporlarında yazıyor sakruoliak da var benim birde belde varAnladım benm ilk gebeliğimdi de 25. Haftamda femur başı sakroiliakda ödem olşmş iltihaplanma dmşlerdi 2 gebelikdede. Aynısı olurmu die içim içimi yiyo