- 13 Ekim 2017
- 197
- 68
heipinize geçmiş olsun arkadaşlar bende bu derdi yaşadım 2017 de şükür toplam 6 ayda tamamen kurtldm lakin ikinci cocuk getirmeye cok korkyrm :_Merhaba acaba ödem geçtikten sonra yürürken ağrı oldu mu. Normal şekilde yürüyebildinizmi yoksa topallama oldu mu?
bende 2107dw yaşadm ve ikinci gebeliğe korkuyrm sakroiliak kmğmde ödem oluşmuştu bnm de suan 2.sindede yaşadm dediniz çok korktumArkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
İzninizle Bende bu hastalık ile ilgili öykümü sizinle paylaşmak istiyorum.
-
2014 yılında ikinci bebeğimi dünyaya getirmeme 1 ay kala bacağımda ağrılar başladı çok zor yürüyordum sadece dinlenmek iyi geliyordu. Bebek baskı yapıyordur Doğumdan sonra geçer dedi herkes. Ama doğumdan sonra geçmedi aksine şiddetlendi. 1,5 ay hatta 2 ay hiç yürüyemedim. Kaç dr gittim tahliller yapıldı MR çekildi. Sonuç KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ
Dr sadece dinlenmekle geçeceğini söylüyordu. Bense bebeğimi kucağıma alıp diğer odaya geçemiyordum ağrılarımdan. Asla geçmeyecek gibi geliyordu. zor günlerdi. Netten çok araştırma yaptım ama doğru düzgün bu sorunu yaşayan yoktu. Bu sitede bir bayan durumunu anlatmış ve bir tlf numarası bırakmıştı onunla iletişime geçtim destek oldu sağolsun. İçimi rahatlattı. Sonra yavaş yavaş toparlandım ama kendimi çok zorlarsam ağrılarım geri dönüyordu.
2016 yılında 3. Bebeğime hamile olduğumu öğrendiğim ay ağrılarım geri döndü. Dr gittim kendini asla yormayacaksın yoksa kalçana protez takmak zorunda bile kalabiliriz dedi.
Kabus geri dönmüştü. 2 çocuğum vardı ve dr yorulma diyordu. Hamilelğimi tamamlayana kadar ağrılarım bir geldi bir gitti ama çok şükür doğumdan sonra rahat bir şekilde yürüdüm. Şimdi 3. Bebeğim 2 yaşına giriyor. Ben hala uzun yürüyüşler evde genel temizlik kalabalık misafir gibi şeylerle uğraşınca ağrılarım geri dönüyor ancak istirahat ile rahatlıyorum. Doğum kilolarımı vermek için diyet uyguladım fakat spor yapamadım.....Yani bir yanım biraz eksik kaldı. Kolay kolay da gececek gibi durmuyor. Eski hızımı yitirdim.. bunada şükür en azından kendime eşime çocuklarıma yetebiliyorum ağır işler için imkan dahilinde bayan alıyorum.
—Önemli not—
Mutlaka doktora gidin MR çekilin çünkü bu hastalıkla çok benzeşen avesküler nekroz diye bir hastalık varki o kemiğin ölümü demek. Allah korusun.
Allah hepimize şifalar versin. Dermansız dert vermesin. Sevgiyle kalın :))
Çok merak ettim iyilestinizmi acaba 3yil oldu doğum yapalı hala Hafiftr olsa ağrı var bendeKr
Kesinlikle dogumdan sonra agırlıkda gidince cok cabuk toparlanabiliyo insan. Rabbim yardımcınız olsun saglıkla kucagınıza versin bebişleri 2. Gebeliğinizdede başımıza gelmesin inşaAllah
Evt hiç basmamak gerekiyormuş bende üç yıl önce yaşadım önce sol kalcamdaydi sağa yüklenince saga geçti çok zor günler geçirdim iki yaşında bir çocuğum daha vardı ama hala ağrı var bende kaç Dr.gittim emzirme süresi bitene kadar devam eder dedi bir yıl oldu bitti emzirme biraz fazla ayakta kalınca iğne batar gibi ağrı oluyorMerhaba, bu hastalığı ilk öğrendiğimde bu siteye o kadar bakmıştım ki yaşayan atlatan var mı diye. Şimdi çok şükür atlatmış biri olarak yazıyorum. Umarım herkese moral olur.
Ben hamileliğimin son üç haftasında yürümekte zorlanmaya, son haftasında da tamamen yürüyememeye başladım. Hamilelikle ilgili doğum yapıca geçer sanıyodum. Ama doğum yaptıktan 3 gün sonra bebeğim sarılık yüzünden yoğun bakımda yatarken öğrendim mr sonucumu. Üstelik benim ödemimim o kadar fazlaydı ki nekroz sandı ilk önce doktorlar. Sonra alanında uzman bir doktor bulduk çok şükür. Bana parmak ucunda bile basma dedi, basmadm. 25 gün oksijen tedavisi aldım. Oksijen tedavisi bittiğinde hiç ağrım kalmamıştı. Kontrole gittiğimde doktor ödemin gerilediğini ama geçmediğini basmamaya devam etmem gerektiğini söyledi. Bir ay sonra kontrole gittiğimde tek koltuk değneği ile yürüyebilirsin ama asla yük verme dedi. Tek koltuk değneği bile benim için ödüldü resmen. 3 ay sonra ilk defa gezmeye çıkmıştım. Sonrasında bir ay sonra tekrar kontrole gittiğimde basabilirsin dedi ama çok dikkatli olmam gerekiyodu çünkü küçükte olsa hala ödem vardı. Doktor basabilirsin dedikten bir ay sonra işe başladım ama asla yormadm kendimi. Dün tekrar kontrole gittiğimde tamamen geçti, bu konu kapandı dedi doktor. Çok şükür ben atlattım . Sadece inanın ve istirahat edin asla basmayın başladığı günden , düne kadar tam 6 ay geçti ve çok şükür bitti.. bu süreç çok zordu bebeğimi alıp gezdiremedim onada banada annem bakıyodu. Ama çok şükür geçti.. oksijen tedavisinden başka hiçbir tedavi almadm, ilaç içmedim. Ama gerçekten hiç basmadm. Sizde basmayın ve inanın o kabus günler geçiyor.
3 yil oldu benimde ama agir tmzlk ve uzun yuruyuslerde sızlar kalcam tamamen gecmiyo galiba sizi olarak kaliyo diger hamilelklerden korkuyo insan ayni kabusu yasarmym dieÇok merak ettim iyilestinizmi acaba 3yil oldu doğum yapalı hala Hafiftr olsa ağrı var bende
3 yil oldu benimde ama agir tmzlk ve uzun yuruyuslerde sızlar kalcam tamamen gecmiyo galiba sizi olarak kaliyo diger hamilelklerden korkuyo insan ayni kabusu yasarmym die
merhabalar doğum yapalı 4 yıl oldu ama hala cekıyorum ve artık korkmaya basladım nette en fazla 2 yıl sonra eskı halınıze donersınız dıyor ama yok ozellıkle regl donemlerı sag kalcamın agrısı benı ugrastırıyor bır yerde fazla oturamıyorum mesela en kotusude sag kalcamın ustune asla yatamıyorum.4 yıl oldu gıttıkce daha da fazlalasıyor hep bole deıldı yordum mu acaba kendımı bılmıyorum ama artık bu durum can sıkmaya basladı.ortopedı doktorundan randevu aldım gıdecegım. bırde dahılıyeden aldım.mpv degerı yuksek cıktı baktım nete ilikle alakalı sıkıntı varsa yuksek cıkar dıyor o yuzden dahlıye doktorunada gıdecegım deger cok yuksek deıl normal degerden bı kac sayı ustunde ama yınede baktırmakta fayda var velhasılı eger ödemi gecen varsa nasıl bır yol ızledı bırde oksıjen tedavısı dıyor yaptıran varmı ıse arıyormus dıye duydy
Merhaba aynı sorunları yaşamışız 3 yıl oldu hala biraz ayakta kalınca yorulunca ağrıyor önce sol kalcamdaydi ilk zamanlarda dr.ayagini yere basmicaksin yoksa kemik kırılır yumuşamış demişti sağ bacağıma yüklenince sol geçti sağ tarafa geçti sağ çorabımi giymekte bile zorlanıyorum ama yinede buna şükür diyorum benimde ikinci dogumumda çıktı bu illet deyim artık bende çok zor günler geçirdim her neyse geçen yıl dr.gittim mr çektirdim Dr.bile sok oldu hasta kim dedi daha yaşlı birini bekliyordu sanırım mr.bakti ilaç verecem bunları kullanacaksın yaşın küçük ameliyat edemem bu yaşta ilaçlarla ertelicez demişti. Ama 2 sene öncede prof.gitmistim o zaman emziriyordum dr.emzirme bitene kadar devam eder demişti bir yıldır emmiyor hâlâ geçmedi adı üstünde geçici kemik erimesi değil miydi arkadaşım... netten bir bayan msj göndermişti üç beş ay önce TLF konuştuk oda aynı bizim gibiymis araştırmış bayağı bir eninde sonunda protezi diyor Allah'ım sonumuzu hayır etsin inşallahArkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
İzninizle Bende bu hastalık ile ilgili öykümü sizinle paylaşmak istiyorum.
-
2014 yılında ikinci bebeğimi dünyaya getirmeme 1 ay kala bacağımda ağrılar başladı çok zor yürüyordum sadece dinlenmek iyi geliyordu. Bebek baskı yapıyordur Doğumdan sonra geçer dedi herkes. Ama doğumdan sonra geçmedi aksine şiddetlendi. 1,5 ay hatta 2 ay hiç yürüyemedim. Kaç dr gittim tahliller yapıldı MR çekildi. Sonuç KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ
Dr sadece dinlenmekle geçeceğini söylüyordu. Bense bebeğimi kucağıma alıp diğer odaya geçemiyordum ağrılarımdan. Asla geçmeyecek gibi geliyordu. zor günlerdi. Netten çok araştırma yaptım ama doğru düzgün bu sorunu yaşayan yoktu. Bu sitede bir bayan durumunu anlatmış ve bir tlf numarası bırakmıştı onunla iletişime geçtim destek oldu sağolsun. İçimi rahatlattı. Sonra yavaş yavaş toparlandım ama kendimi çok zorlarsam ağrılarım geri dönüyordu.
2016 yılında 3. Bebeğime hamile olduğumu öğrendiğim ay ağrılarım geri döndü. Dr gittim kendini asla yormayacaksın yoksa kalçana protez takmak zorunda bile kalabiliriz dedi.
Kabus geri dönmüştü. 2 çocuğum vardı ve dr yorulma diyordu. Hamilelğimi tamamlayana kadar ağrılarım bir geldi bir gitti ama çok şükür doğumdan sonra rahat bir şekilde yürüdüm. Şimdi 3. Bebeğim 2 yaşına giriyor. Ben hala uzun yürüyüşler evde genel temizlik kalabalık misafir gibi şeylerle uğraşınca ağrılarım geri dönüyor ancak istirahat ile rahatlıyorum. Doğum kilolarımı vermek için diyet uyguladım fakat spor yapamadım.....Yani bir yanım biraz eksik kaldı. Kolay kolay da gececek gibi durmuyor. Eski hızımı yitirdim.. bunada şükür en azından kendime eşime çocuklarıma yetebiliyorum ağır işler için imkan dahilinde bayan alıyorum.
—Önemli not—
Mutlaka doktora gidin MR çekilin çünkü bu hastalıkla çok benzeşen avesküler nekroz diye bir hastalık varki o kemiğin ölümü demek. Allah korusun.
Allah hepimize şifalar versin. Dermansız dert vermesin. Sevgiyle kalın :))
3 yil bitti ben cok cok zorlarsam sizlar baskada iyiyim cok sukur pek bi tedavisi yok bu hastlgn zaman sadece ilaci demisti dktrm ki 6 ay icinde oldu bitti sızısi kaldi sadece suan bnmde merak ettigim 2. Bi gebelikde de ayni sorunu yasarmymMerhaba merak ettim naptiniz ne durumdasınız diye Dr.gittinizmi ağrınız varmı 3 yıl oldu banada hâlâ sağ kalcamda ağrı var ayakta falan yorulunca daha çok ağrıyor ben iki sene önce bir prof.gittim emzirme süresi bitene kadar devam eder demişti bir yıldan fazla oldu bırakalı hâlâ ağrı var ne kadar sürecek bilemiyorum
Hadi ya ozaman tekrarliyo ay bu hic iyi deil iseVallahi bende onu merak ediyorum doğrusu ama burda biri yazmış tekrar hamilelik geçirmiş iyi kötü atlattım yazmış sanırım
Tam olarak nere ağrıyordu kasıklarda ağrı varmıydı3 yil bitti ben cok cok zorlarsam sizlar baskada iyiyim cok sukur pek bi tedavisi yok bu hastlgn zaman sadece ilaci demisti dktrm ki 6 ay icinde oldu bitti sızısi kaldi sadece suan bnmde merak ettigim 2. Bi gebelikde de ayni sorunu yasarmym
Merhabalar hanfendi nasil oldunuz acaba siz suan gectimi merak edyrmMerhabalar ağrılarınız geçti mi acaba konuşabilir miyiz bende de sakroiliak eklemde ödem var da çok zorluyor