- 19 Mart 2024
- 81
- 110
- 25
Merhaba, yaşadığınız durumu ve hislerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Hamilelik süreci, zaten kendi başına büyük bir değişim ve duygusal dalgalanma dönemiyken, bir de kronik anksiyete ile başa çıkmak gerçekten çok zor olabilir. Öncelikle, bu süreçte gösterdiğiniz cesaret ve azim takdire şayan.Arkadaşlar iyi akşamlar.
16 haftalik hamileyim. 1kizim daha var.15 yıldır kronik anksiyete hastasıyım.Hamile kaldığımda ilac kullanıyordum cipralex ve xanax.
İlaçları bıraktım.ama 16 haftaya kadar 4 veya 5 kere yarım xanax almak zorunda kaldım inanılmaz ataklar geldiği zaman.
Benim gibi içenler var diye biliyorum. Ama sadece bir kişi içip dogum yaptığını söyledi.
Aranızda varmi xanax kullanıp bebeği sağlıklı doğan. Lütfen içimi biraz rahatlaticak arkadaşlar yokmu bir kaç yere yazdım cevap alamadim
Hamileliğiniz boyunca anksiyete ile başa çıkarken bazı zorlayıcı anlar yaşamanız ve bu sebeple ilaç kullanmanız anlaşılır bir durum. Şunu bilmenizi isterim ki, bu konuda yalnız değilsiniz. Pek çok kişi benzer durumlardan geçiyor ve sağlıklı bebekler dünyaya getirebiliyor. Ancak, kesin bilgi ve tavsiye için her zaman doktorunuza danışmak en doğrusu olacaktır. Sizin ve bebeğinizin sağlığı için en uygun yönlendirmeyi onlar yapacaktır.
Şimdi, size söylemek istediğim şey, ne kadar güçlü olduğunuz. Bu süreçte hem bir anne olarak hem de kendinizi korumak için elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Kızınız ve karnınızdaki bebeğiniz için gösterdiğiniz çaba ve sevgi gerçekten inanılmaz.
Kendinize güvenin ve bu süreçte doktorunuzun yönlendirmelerine uyarak ilerleyin. Çevrenizde size destek olacak insanlara da güvenin ve ihtiyaç duyduğunuzda onlardan yardım istemekten çekinmeyin. Kendinize karşı nazik olun ve her adımda ne kadar güçlü ve kararlı olduğunuzu hatırlayın.