Hamilelikte kaygi bozuklugu ve xanax

Sizin bu yorumunuz bana cok iyi geldi sen cok güçlüsünu okuyunca gözlerim doldu çünkü su ana kadar kendimi hep sucladim beni mutlu ettiniz Rabbim de sizi mutlu etsin inşallah 🙏
Utanılacak kendini suçlayacak bişey değil. Kalp şeker tansiyon gibi bir hastalık bu. Basitçe anlatımı Yaşadığın çevresel faktörlerin, travmaların, genetiğin, büyütülme biçiminin vs.etkisiyle beynindeki kimyasallar işlevini yapamıyor. Şeker hastasına insülin gerekiyorsa sana da serotonin dengeni sağlayacak ilaç veriliyor basit tabirle. Ve bu hastalığın en güzel tarafı ilaca güzel yanıt veriyor. Tabi ki tamamen düzelmiyorsun ama yaşamını devam ettirecek hayata tutunacak gücü sağlıyor. Majör depresyonu hafifletiyor, takıntıların bitmese de azalıyor ya da daha az rahatsız ediyor. Ama tabi ki asla doktor yazmadan kullanmamak lazım. Çünkü yüzlerce çeşit psikolojik ilaç var. Bir sürü de psikiyatrik hastalık var. Kime neyin iyi geleceğini en iyi doktor bilir

Merhaba arkadaşlar bn yıllarca Arkalıklı antidepresan kullandim geçen sene olaxin ve selectra kullandım gebelik düşündüğüm için bıraktım ama şuan çok kötüyum hemen sinirleniyorum sonra karnıma sancı giriyor 5 haftalık hamileyim bebeğimi kaybetmekten korkuyorum daha önce 4 defa düşük yaptım 3 defa kürtaj ve en son Mart ayında 2 haftalık düşük yaptım şuan ara sıra gelen sarı akıntı var ve adet sancıları gibi sancı çekiyorum ara sıra ne olur dua edin çok korkuyorum 😔
Çok üzüldüm. Bu kadar kayıp yaşamak da kolay değil. Yaşını, sağlığın, gebelik profilini bilmiyorum ama belki denemelere biraz ara verip psikiyatrik tedavini olup öyle hamile kalman gerekiyordu. Ya da psikolojin sancıyı düşüğü tetikliyorsa belki de hiç ilacı kesmemen gerekir antidepresanı yani. Ben bir daha hamile kalır mıyım düşünür muyum bilmiyorum ama öyle olacak olursa ve o zamanlar ilaç kullanıyor olursam bırakmam bir daha. Yaşadığımız sıkıntıların çocuğa daha çok zararı olduğunu düşünüyorum. Ben de etkin doz ilaca başlayana kadar sürekli kasıklarımda ani sancılar oluyordu

Bence çok güzel geldin 12.haftaya kadar. Ben asla dayanamamıştım. Sürekli ağlıyordum titriyordum kıvranıyordum boğuluyordum yaşamak istemiyordum. Antidepresana 7.haftada başladım ama o güne kadar da ara sıra ativan unisom xanax pasiflora her gün bişey içiyordum. Hamilelikte ilaçsız günüm geçmedi şu an sana yazarken bile bebeğime zarar olmuş mudur bunlar yüzünden diye vicdan azabı çekiyorum . Sen çok güçlüsün. Bebeğin için Direndin bu zamana kadar.
Daraldikca bu yazinizi okuyorum cok iyi geliyor

Kızlar nasilsiniz nasıl gidiyor konuşmadık uzun zamandir . İlaç kullanıp dogum yapanlar varmi aranizda özellikle xanax benzeri

Kizlar resmen bildirim gelmemis. Ben de diyorum niye kimsenin sesi cikmiyo. Tamamen tesadufen gordum yeni mesajlari. Ben gayet iyi giderken kendime nazar ettim sanirim. Bana haller geldi bi. Sicaklarla da cok alakasi oldugunu dusunuyorum cunku sicakligin bunaltmasi cok sinir bozucu. Bi kac gundur en ufak isler bile bende sıkıntı yapmaya basladi ama kendi kendimi sakinlestirmeye calisiyorum. Bunaldikca bi uzaklasiyorum yaptigim seylerden. Kendimi sakinlestirmeyi basarirsam yaptigim ise dönüyorum. Hava da cehennem gibi kendimi disari atsam kan ter icinde kaliyorum. Bi kere gecmiste antidepresanin dozunu dusurmustuk o zaman da boyle sabirsiz tahammulsuz ve sinirli olmustum. Bu ara biraz yine oyle hissediyorum. Su sureci ilacsiz sadece terapiyle tamamlamayi basarirsam kendime plaket yaptirip torenle teslim edicem. Sizinle de burada paylasicam fotograflari.

Kizlar resmen bildirim gelmemis. Ben de diyorum niye kimsenin sesi cikmiyo. Tamamen tesadufen gordum yeni mesajlari. Ben gayet iyi giderken kendime nazar ettim sanirim. Bana haller geldi bi. Sicaklarla da cok alakasi oldugunu dusunuyorum cunku sicakligin bunaltmasi cok sinir bozucu. Bi kac gundur en ufak isler bile bende sıkıntı yapmaya basladi ama kendi kendimi sakinlestirmeye calisiyorum. Bunaldikca bi uzaklasiyorum yaptigim seylerden. Kendimi sakinlestirmeyi basarirsam yaptigim ise dönüyorum. Hava da cehennem gibi kendimi disari atsam kan ter icinde kaliyorum. Bi kere gecmiste antidepresanin dozunu dusurmustuk o zaman da boyle sabirsiz tahammulsuz ve sinirli olmustum. Bu ara biraz yine oyle hissediyorum. Su sureci ilacsiz sadece terapiyle tamamlamayi basarirsam kendime plaket yaptirip torenle teslim edicem. Sizinle de burada paylasicam fotograflari.
Evet ya sıcaklar çok zorluyor. Hamilelikte hormonlar da sıcak bastırıyor zaten. Ben klimasız yaşayamıyorum. Her tarafım tutuldu o yüzden. Ama seni çok taktir ediyorum ilaca başlamamış olman direnmen çok güzel 🌺❤️ rabbim gücünü artırsın. Plaketin resmini bekliyorum 🤣

Kizlar bu anksiyete uykusuz kaldigim an ya da o gun cok enerji harcamamissam uyuyamadigimdan ustumden geciyo. 19a kadar ilacsiz geldim. Suan ilac isine girmek istemiyorum. Napicagimi bilmiyorum biraz panik haldeyim. Yuzumun bi kismi uyusuyo. Cenem kasiliyo. Bana biraz akil verin nolur.

Ben iyi sayılırım. Bugün bir gazım vardı ama uçacaktım nerdeyse 🤣 idare etmeye çalışıyorum. Bu ay daha maaşımız yatmadan sıkıştık. Eşimle konuşuyorduk. Amaaaaan dedim sağlığım olsun o günler geri gelmesin de paraya çare bulunur dedim. Elimdeki paraları doktorlara döküyordum o zaman. Hele TMS tedavisine hiç yanıt alamama rağmen 15 seans gitmiştim. Hem de 1 saat uzaklıktaki bir merkeze. Haftada 3-4-5 gün. Ne kötü günlerdi

Merhaba şuan nasılsınız ben gebeliğimin 6ncı ayındayım hamile kaldıgım günden beri mahvoldum ikinci hamileliğim kızım 8 yasında hergün aglamakla kalp sıkışmaları pişmanlıkla gecıyor neden girdim bu yola diye kendime kızıyorum emin olmadan diye 7 gün oluyor selectraya basladım tös tedavisi görmeyi düşünüyordum ama siz etkisi olmadı demişsiniz

Bende aranıza katılanlardanım şubatta ikinci hamileliğime tam kendim istemesemde kızım ve eşim için bi süredir ugrasıyordum sonra hamile kaldım ilk iki gün cok mutluydum sonra aniden çöküntü yasadım eşim aldırmamı istedi ama ben yapamadım ve şuan yapmadıgım için okadar pişmanımki günlerim zehir diri diri ölmek yanmak bu tabir baska bisey değil 6 ay oldu günden güne beter oluyorum taşınma sürecindeyim birde sehir değiştiriyorum elimi kaldıracak halimde yok kalbim hep sıkısık nefes alamıyorum kızım eşim mahvoldu kızıma yansıtmıcam diye ayrı mahvoldum ondada kaygı bozuklugu cıktı bu sürecte ilacs basladık tek basımayım kimse yok yanımda hergün ölmek için dua edıyorum kızım olmasa coktan öldürmüştüm kendimi bebegi hissedemıyorum ayrı üzülüyorum sorunlu doğacak diye ayrı kaygılanıyorum eşim sabırsız bi sefer anlayıs gösterse ikincisinde aynı sabrı göstermıyor bi hafta oldu selecta 25mg kullanmaya basladım daha kötüyüm bebekle ilgili hersey boguyo düşündükce boguluyorum kızımın hamilelğinde yasamadım böyle bisey lohusa depresyonuna girmiştim ozamanda ilacsız atlatmıstım zar zor zaten okb anksiyete yıllardır var ilac kullanıyordum kendime okadar öfkeliyimki neden emin olmadan girdin bu yola girdin eşim ısrar etti neden aldırmadın canımın derdine düştüm daha önümdr kac ay var dogum sonrası var nasıl gececek bu günler bu yürek ateşiyle

Bende aranıza katılanlardanım şubatta ikinci hamileliğime tam kendim istemesemde kızım ve eşim için bi süredir ugrasıyordum sonra hamile kaldım ilk iki gün cok mutluydum sonra aniden çöküntü yasadım eşim aldırmamı istedi ama ben yapamadım ve şuan yapmadıgım için okadar pişmanımki günlerim zehir diri diri ölmek yanmak bu tabir baska bisey değil 6 ay oldu günden güne beter oluyorum taşınma sürecindeyim birde sehir değiştiriyorum elimi kaldıracak halimde yok kalbim hep sıkısık nefes alamıyorum kızım eşim mahvoldu kızıma yansıtmıcam diye ayrı mahvoldum ondada kaygı bozuklugu cıktı bu sürecte ilacs basladık tek basımayım kimse yok yanımda hergün ölmek için dua edıyorum kızım olmasa coktan öldürmüştüm kendimi bebegi hissedemıyorum ayrı üzülüyorum sorunlu doğacak diye ayrı kaygılanıyorum eşim sabırsız bi sefer anlayıs gösterse ikincisinde aynı sabrı göstermıyor bi hafta oldu selecta 25mg kullanmaya basladım daha kötüyüm bebekle ilgili hersey boguyo düşündükce boguluyorum kızımın hamilelğinde yasamadım böyle bisey lohusa depresyonuna girmiştim ozamanda ilacsız atlatmıstım zar zor zaten okb anksiyete yıllardır var ilac kullanıyordum kendime okadar öfkeliyimki neden emin olmadan girdin bu yola girdin eşim ısrar etti neden aldırmadın canımın derdine düştüm daha önümdr kac ay var dogum sonrası var nasıl gececek bu günler bu yürek ateşiyle
Ben de baya folik asit falan kullanip bilincli bi sekilde hamile kalmak icin ugrastim. Yillardir kullandigim sadik yarim ilacimi da kesecegimin gayet farkinda olarak. Siz de anladigim kadariyla zaten bi evladiniz varmis, bir de kardes yapmak istemissiniz gayet saglikli bir zihinle. Sonra ben hamile kaldigimi test yaparak ogrendim. Ilk bir haftam kabus gibi gecti. Sonra biraz toparladim. Fakat bu hormonlar oyle bir mekanizma ki suan bes regl donemi psikolojisindeyim. Bende zaten bilinmeze karsi bir korku var. Zihnim tepki veriyo. Evlenirken birebir yasadim. Gule oynaya nisan kiyafetlerime kadar alip suslerime kadar yaptirip sonrasinda yasadigim nisan stresi bu kaygimi bir tetikledi ben kendimi kaybettim korkudan. Sonra acil ilaca basladim da dugune kadar toparlanip evlenebildim. Fakat o zaman daha korkunc bi durumdaydim. Insanliktan cikmistim. Esimin yuzune bakamiyodum belirsizligin yarattigi korkudan. Bi de ona agliyodum bu kadar sevdigim bi insana nasil bakarken korkuyorum diye. Hala aklima geldikce aglarim. Dicegim o ki kaygi olayi bizim saglikli zihinlerle aldigimiz kararlarimizi bile bize sorgulatiyo. Heleki hormonlarin tamamen degistigi bu donemde ikisi el ele verip uzerimizden geciyolar. Laga luga gibi gelebilir size ama derin derin nefesler alip verin. Burun hamilelikte tikaniyo. Agizdan nefes alin gerekirse. Yuruyus yapin serinde. Salak sacma bile olsa biseylere zihninizi verin. Aksam gec saatte cok yiyip yatmayin carpinti bende krizi tetikledi. Guzel beslenmeye calisin. Sekerden kotu karbonhidrattan uzak durun. Uyku tutmazsa yatakta donup durmayin hemen kalkin ayaga. Sabredin. Kendi kendinize kalmayin. Kalirsaniz tv acin muzik acin zorla da olsa aglayarak da olsa eslik edin sarkilara. Kendinizi disari atin. Hic kolay olmadiginin farkindayim. Ben bu sabah gayet iyi kalkip sonra 10 yil oncesinden bisi hatirlayip aglama krizi gecirip sonra gidip kahvalti hazirladim. Bu normal bi sizce? Gun icinde ruhsal durumum o kadar dalgalaniyoki bi tusum olsa kapaticam.

Ne güzel yazmışsınız inanın o pişmanlık duygusu bi an gitmiyo aklımdan kızıma kardeş yapmıyorum istemiyorum diye yıllarca vicdan azabı cektim şimdide kardeş yapıyorum kızıma haksızlık yapıyorum ondan calacagız herseyden diye aglıyorum 8 yıl sonra 35 yasıma geldim doktor yumurta rezervin cok azalmış dedi pişmanlıgın zirvesini yasadım o gün 1 ay sonra hamile kaldım ilk gün sok sevinc ama ertesi gün hersey bitti 6 haftalıktı ögrendiğimde eşim kötü oldugumu 8 inci haftada anladı belli etmedim cok mutlulardı sonramcok kötüyüm gebeliği sonlandıralım dedi 2 hafta ugraştı sıra aldık aldırmak için gidemedim bisey engelledi nasıl kıyarım diye agladım düzelirim dedim ama şuan canım okadar yanıyoki keşke dinleseydim eşimi diye hergün kendime kızıyorum şuan aldırmış ilac kullanmıs atlatmıştım bile diyorum ama bi geliyor iyiki yapmadım diyorum içimde hep acı kalacaktı ama şuan bisey olsa üzülmez gibiyim o derece beynim kötü durumda eşim kendime bisey yapmamdan cok korkuyo beni neden dinlemedin diye cok cıkışlarıda oluyo tayinciyiz birde her 4 yılda nereye gidecegimiz belli olmuyo bu durumda birde tasınıyorum neden kalkıştım bu düzensiz hayata birde onu getircem diye zaten kücücük seylere kaygılanırım içimi sıkıntı basar en kötüsünü düşünürüm şimdi yemek yiyemıyorum beslenemıyorum zorluyorum cok az yiyebilirsem kafi ya bebek engelli olursa ya benim yüzümden bisey olursa ya ömür boyu vicdan azabı cekersem bittim anlayacagınız hayatımda böyle bisey yaşamadım

X