O zaman telefonu açtığınızda buyrun gelin demeyecektiniz hem kabul Edip hem de söylenmeyinEski konularımı okursanız 31 haftalıkken doktor rahim ağzın kısalmış açılman var ve erken doğum riskin var dedi yatış verdi ben öyle rahatsızken kimse gelip yemeğini yapim çayını çorbanı yapim demedi şimdi iyileştim hop gelmeye başlıyorlar bu bana reva mı
Öyle yapacağım zatenSiz de onlar geldiğinde aynı şekilde ağırlayin o zaman. Ve surekli eşinizden ya da onlardan yardım isteyin.
bazen ciddi anlamda abartıyorsunuz. Kaynınız belliki kv yi size bırakmak için geliyor yol uzunda bir gece konakla ne olacak? Eşek değillerse yatak vs işini eşiniz de dahil hepsi yapabilir kahvaltı hazırlayabilir. Yemek dışardan halledilebilir. Kv konusunda birşey diyemem. Belki doğumda iatemiyorsanız ondan önden gelmek istemiş olabilir.Selam kızlar 35 haftalık hamileyim eşimin ve kendi ailemden uzak yaşıyoruz bu hafta sonu kaynım eşi küçük çocuğu ve kaynanam bize gelmeyi düşünüyormuş.Kaynım eşi ve çocuğu bir gece tek kalacaklar burdan başka bir yere gidecekler ama kaynanam bir hafta falan kalacak ardından annem gelecek doğum için yalnız ben çok stres yaptım heralde misafir ağırlamaya hazır değilim eşimle baya tartıştık bu konu yüzünden ben istemediğimi belirttim sizce abartmış oluyor muyum arayıp izin istediler kaynımlar bende tabi yok diyemedim
Ben size hak verdim . Bu kadar anlayışsız olmamalilar. Ben o haftalarda sürekli batma problemi yaşıyordum çünkü rahmin çok dibindeydi kızım . Oturamiyordum bile . Bir gece için tuvalet banyo camlar temizlenmeli mutfak düzgün olmalı bin tane iş yapmak lazım . Milletin keyfi yetecek diye. Bence evinize günübirlik ya bir yardımcı alın ya da eşiniz bir gün izin alıp tüm bunları hazırlasın sizde oturduğunuz yerden tarif edin . Onlar gelince de arada bir uzanmaya gidin kimse birşey diyemez. Ben bazen kötü oluyorum deyin . Kendinizi strese sokmayın .35 haftalık hamileye ki onlar gelene kadar 36 haftalık olacağım kim ne derse desin gezme niyetiyle yatılı gidilmez bana bir gece diyorlar ama belki iki üç gece kalacaklar bilemem benim gün içinde uzanmam lazım sürekli ben onlar varken nasıl uzanacağım ben kimseye gitmiyorsam kimse de bana bu halimle yatılı gelmemeli.Kaynım arayıp benim eşim son aylarında yataktan bile kalkmıyordu bütün yemeği ben yapıyordum demesini biliyorsa karşıdaki insanı da düşünecek halla halla bu karda kışta ne gezmesi ne misafirliği biz aynısını yaparsak o yolu vermezler ama davet dahi etmezler
Evet benimde batmalarım çok var her an doğacak gibi gece zaten hiç uyuyamıyorum ve ben evimi detaylı temizlememişim eşim temizliyor ama tabi erkek ne kadar temiz yapabilir ki camları falan annem gelince ben yaparım dedi herşey annemi bekliyordu yani şimdi mecbur temizlik yapılacak nevresimler değişecek yeni havlu çıkarılacak bunlar dışardan kolay gelse de son haftasına gelmiş bir hamile için zor işlerBen size hak verdim . Bu kadar anlayışsız olmamalilar. Ben o haftalarda sürekli batma problemi yaşıyordum çünkü rahmin çok dibindeydi kızım . Oturamiyordum bile . Bir gece için tuvalet banyo camlar temizlenmeli mutfak düzgün olmalı bin tane iş yapmak lazım . Milletin keyfi yetecek diye. Bence evinize günübirlik ya bir yardımcı alın ya da eşiniz bir gün izin alıp tüm bunları hazırlasın sizde oturduğunuz yerden tarif edin . Onlar gelince de arada bir uzanmaya gidin kimse birşey diyemez. Ben bazen kötü oluyorum deyin . Kendinizi strese sokmayın .
Yardım edecekseniz gelin etmeyecekseniz hiç mecalim yok deyin hele kayının ve eltinse hiç özenme ..Selam kızlar 35 haftalık hamileyim eşimin ve kendi ailemden uzak yaşıyoruz bu hafta sonu kaynım eşi küçük çocuğu ve kaynanam bize gelmeyi düşünüyormuş.Kaynım eşi ve çocuğu bir gece tek kalacaklar burdan başka bir yere gidecekler ama kaynanam bir hafta falan kalacak ardından annem gelecek doğum için yalnız ben çok stres yaptım heralde misafir ağırlamaya hazır değilim eşimle baya tartıştık bu konu yüzünden ben istemediğimi belirttim sizce abartmış oluyor muyum arayıp izin istediler kaynımlar bende tabi yok diyemedim
Camları falan bosverin kış günü yapacak birşey yok sakın kendi kendinize iş cikarmayin bosverin bebekten değerli değil . Ne diyecekler aaa kirliymis mi çok önemli değilEvet benimde batmalarım çok var her an doğacak gibi gece zaten hiç uyuyamıyorum ve ben evimi detaylı temizlememişim eşim temizliyor ama tabi erkek ne kadar temiz yapabilir ki camları falan annem gelince ben yaparım dedi herşey annemi bekliyordu yani şimdi mecbur temizlik yapılacak nevresimler değişecek yeni havlu çıkarılacak bunlar dışardan kolay gelse de son haftasına gelmiş bir hamile için zor işler
Bende onu anlatmaya çalışıyorum ama herkes taşa tutmuş şuan sırası değil herkes demiş elini bişeye atma tamam da eşim işte olduğunda hizmeti kim yapacak illa ki ben kalkıp yapacağım bir hizmette bulunacağım etrafı toplayacağım sonuçta evde birileri var yan gel yat olur muÇocuk doğduktan sonra niye gelmiyorlar ki! Şu an sana faydaları değil zararı olur misafirin. Tamam gelenler yabancı değil ama sonuçta ev senin, illa ki senin yapman gereken bişey olacaktır. Herkes eş ailesini mi istemiyorsun demiş ama alakası yok eş ailesinin yanlış zamanda gelmesi sıkıntı yaratmış gelmesi değil .
Sonrasında kavga çıkarmaktan daha mantıklı olurdu. Eşim beni iyi görüyor ama iyi olmak için bütün gün yatmam gerekiyor, yaşadınız siz de bilirsiniz, diyecektin.Eşim çünkü benden önce onaylamıştı onayladığı şeyi ben nasıl geri çevireyim
Gayet yapmayacaksın, onlar da hoş görecek. Kendileri toplayacaklar.Bende onu anlatmaya çalışıyorum ama herkes taşa tutmuş şuan sırası değil herkes demiş elini bişeye atma tamam da eşim işte olduğunda hizmeti kim yapacak illa ki ben kalkıp yapacağım bir hizmette bulunacağım etrafı toplayacağım sonuçta evde birileri var yan gel yat olur mu
Doğru diyorsunuzSonrasında kavga çıkarmaktan daha mantıklı olurdu. Eşim beni iyi görüyor ama iyi olmak için bütün gün yatmam gerekiyor, yaşadınız siz de bilirsiniz, diyecektin.
39. Haftamda yemekli misafir aldım ben, doğum olursa alamam diye, eşimin akrabalarıydı. Sağ olsunlar ellerinden gelen yardımı da yaptılar, ölmedi kimse. Size kuru çay koyana kuru çay ikram edersiniz, yastığı nevresimi koyarsınız önlerine, ben tek başıma yapamadım, siz hallediverin, dersin. Yola çıkacakları zaman da size zahmetben eğilemiyorum, nevresimleri çıkarıp makineye koyar mısınız, dersin. Fırına tavuklu patates, bi pilav bir mercimek çorbası, konserve közlenmiş biberi karıştır yoğurda. Sabah da yumurta haşla, börek açmayıver. Yorulunca 'ben biraz dinlenmek zorundayım, kusura bakmayın de geç yatak odasına.
Mübarek eve protokol gelecek sanki, bir ahlar vahlar, dünyanın sonu gelmiş. Eline süpürge tutuşturduysalar koysaydın kenara, el öpmeye geldim süpürge sonraki kurda deseydin. Deve kini tutmaya gerek yok
Eşim çok destekçi sağolsun herşeyime koşar ben sadece düşüncesizliğe kızıyorumHer seyi gectim hamilelikte misafir agirlamak zor,haklisiniz. Dedigin gibi ne kadar aile de olunsa , ben de ayni hissediyorum malesef. Esim de hep der onlar yabanci degil
Neyse ama sinirlenmeyin ,cunku onlarda hakli.
Söyle yapin , sleepy bezlerle camlari esiniz silsin. Bayagi temiz oluyor. 2 paket alin. Esiniz mutfak dolaplari, camlar, kapilar, her yeri silsin.
Emin olun bayagi temiz olur.
Nevresimide esiniz degissin.
Yemek olarak da en basit , mercimek corba hazir kofte makarna ,patates yapin . Bir de çikolatalı kek.
Getisine kusura bakmayın ,cok halsizim dersiniz gerisini onlar yapar. Esiniz destek olsun yeter ki
Hiç boşuna kendini yorma, zaten onlar gelene kadar 36 hafta olacak diyosun. Tüm süreçte kv olacağı için ona işleri yaptır. Eltin yatmış her şeyi eşi yapmış yani bu duruma gayet alışkınlar abes karşılamazlar. Her şeyide annene yıkmamış olursun ev işi falan. En azından gelince buzluğunu doldursun.Bende onu anlatmaya çalışıyorum ama herkes taşa tutmuş şuan sırası değil herkes demiş elini bişeye atma tamam da eşim işte olduğunda hizmeti kim yapacak illa ki ben kalkıp yapacağım bir hizmette bulunacağım etrafı toplayacağım sonuçta evde birileri var yan gel yat olur mu
Hiç boşuna kendini yorma, zaten onlar gelene kadar 36 hafta olacak diyosun. Tüm süreçte kv olacağı için ona işleri yaptır. Eltin yatmış her şeyi eşi yapmış yani bu duruma gayet alışkınlar abes karşılamazlar. Her şeyide annene yıkmamış olursun ev işi falan. En azından gelince buzluğunu doldursun.
Karnı burnunda kadına yatılı misafirliğe gidilmez, hele zor zamanında aramayıp gezmeye tozmalaya çoluk çocuk hepten gelinmez.
Boşuna kurulmuyosunuz bence.
35+da doğum yaptım çok zordu, canınızın kıymetini bilin, asla darılır üzülür diye düşünüp yıpranmayın. Yardım istemediğime o kadar pişmanım ki
Hiç boşuna kendini yorma, zaten onlar gelene kadar 36 hafta olacak diyosun. Tüm süreçte kv olacağı için ona işleri yaptır. Eltin yatmış her şeyi eşi yapmış yani bu duruma gayet alışkınlar abes karşılamazlar. Her şeyide annene yıkmamış olursun ev işi falan. En azından gelince buzluğunu doldursun.
Karnı burnunda kadına yatılı misafirliğe gidilmez, hele zor zamanında aramayıp gezmeye tozmalaya çoluk çocuk hepten gelinmez.
Boşuna kurulmuyosunuz bence.
35+da doğum yaptım çok zordu, canınızın kıymetini bilin, asla darılır üzülür diye düşünüp yıpranmayın. Yardım istemediğime o kadar pişmanım ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?