Hamilelikte gelecek olan misafir

Yardım etmek için geliyorlarsa cok iyi ama öbür türlü sizden hizmet bekleyen birileriyse oğulları hizmet etsin sizde elinizden geldiği kadar artık. Yapacak bir sey yok.
Yardım için değil kaynımlar gezmeye gelecek kaynanam da evimizi merak ediyor biz yeni ev dizdik eşimle uzak şehirleydik birbirimizden ayrıydık tayin dolayısıyla oda ev için geliyor evi görmeye

Dediğiniz gibi olmuyor maalesef bir gece gelen misafire tutup cam sildirirsem arkamdan söylenilecekleri siz düşünün yada kaynanama aynı şekilde cam sildirirsem çok problem olur camlarım kirli annemi bekliyorum detaylı temizlik için

O zaman erken doğum riski var kabul edemem deseydiniz. Kabul etmemeyi anlıyorum ama kabul edip tartışmayı anlamıyorum. Eltinin de çocuğu varmış söylesen anlayabilirdi

Eski konu okuma adetim pek yoktur ama siz dediginiz icin bir goz attim , size ev aldiracak kadar taki takan bir es ailesini istemiyorsunuz ama size cok afedersiniz insan muamelesi bile yapmayip cocugunuza takacak altını bile sizden isteyen annenizin gelecek olmasına ses çıkarmiyorsunuz.
Ayrıca gorumceniz de size gelmek istemis 1 gece onda da esinizle tartismissiniz.
Sizin eş ailesine karşı bir sıkıntınız var anladığım kadarıyla.
Kendi anneniz size evlat muamelesi yapmıyor ama siz onun gelecek olmasindan rahatsızlık duymuyorsunuz?

Belli ki anlayışlı değiller. O zaman biraz önce de dediğim gibi eşiniz ağırlasın misafirlerini. Şimdiden stres yapmayın sizde akışa bırakın bence olan olmuş artık gelecekler zaten bi gelsinler bakalım duruma göre hareket edersiniz. Hem doğumdan sonra gelemezler belki eşiniz dersini aldıysa tabi.

Kabul etmeyip ne diyeyim eşim onaylamış zaten gelin gelin evimiz büyük demiş zaten ne diyeyim ben
Ekstra hizmet etmeye bürünmeyin o zaman sonuç yemek yapabılıyormusunuz ne pişirirseniz onlarda onu yesin . Ha ne olur 2 yerıne 5 patates soyarsınız o olur .

Bu kadar gerilmeye kasılmaya ne gerek var tartışmaya falan bu sadece sizin ilişkinizi zedeler elinize başka bisey geçmez şimdi adamı aramışlar kabul etmiş ee sizi arayıp musadenızi de istemişler bu saatten sonra adam gelmeyin die nasıl desin kocanızı da o konuma sokmayın (ki bu gerçekten hatrı sayılır bi davranış oldu artık çoğu gelini aramayı hakaret görüyor kendıne tınlamıyor bile oğlumuzun evi diyip dana gibi dalıyorlar )

Yardım için değil kaynımlar gezmeye gelecek kaynanam da evimizi merak ediyor biz yeni ev dizdik eşimle uzak şehirleydik birbirimizden ayrıydık tayin dolayısıyla oda ev için geliyor evi görmeye
Kadın gelmese bir merak edipte gelmedi olur. Gelse meraktan geliyor olur.
Eşinizin yerinde olsam haftaya gelecek annenizi de ben istemezdim.

Bu takıyı tek bana takmadı diğer gelinlere de taktı bana özel değil onların adetinde vardı yani.Ben annemi de mecburiyetten istiyorum doğum sonrası destek olsun diye ilk gebeliğim sonuçta.Görümcemi istememe sebebim ben daha yeni gelinken ilk kez kaynanamlara el öpmeye gittiğimde eve girdiğim gibi elektrikli süpürgeyi tutuşturdu elime ben bu görümceyi nasıl isteyeyim

Kayınvalideniz ben oturayım gelin hizmet etsin diyen biri değilse güzel bir denk geliş aslında. Haftanız ilerlemiş. Size yardımcı olur evi toplar yemekleri yapar sizde biraz dinlenmiş olursunuz. Hem gelenler yabancı değil aile üyeleri biraz fazla tepki vermişsiniz altı üstü 1 gece. Hiç bir şey yapamazsanız dışarıdan yemek söylenir yatak serilir bitti gitti zaten

Size hakaret eden annenizi istiyorsunuz ama
Size düğünde takacağı altını bile sizden isteyen annenizi istiyorsunuz ama.
Rabbim merhamet ve vicdan versin herkese.
Es ailesini 1 gece bile misafir etmeyi sorun haline getirmeyin , kalbinizi karartmayin.
Illa karartacaksaniz da onda bile adeletli olun.

Size yardıma geliyorlar gibi düşünün misafir ağırlamayın. 35 haftalıksınız karnınız burnunuzda onlar sizi ağırlasın

Camı örnek vermiş arkadaş yahu. Cam sildirmeyin ama yemek yaptırın. Kimse arkanızdan konuşmaz bunun için. Konuşursa da konuşsun. Onun sorunu.

Ben de eş ailesinden biri geleceği zaman çok geriliyorum çünkü mesela gelce diyorlar yemeğe mi çaya mı kalmaya mı belli değil çünkü kızları da burada biz de ama biz çalışıyoruz sabah 7 buçukta kimse kalmıyor evde 4 ümüz birden çıkıyoruz kızı evde sağlıklı olan tek evde kalmak yerine oraya gitmeleri ama benim evim geniş diye burada kalmak da istiyorlar sorsam bile duruma göre diyorlar iyi de ona göre hazırlık yapacak zaten sabah çıkıp akşam 6 a doğru dönüyorum hem yemek hem çay hem odasını hazırlamak zor oluyor ya da evden çıkınca evde tek kalmaları huzursuz ediyor çünkü toplama bahanesi ile her yere bakıyorlar çok zorluyorlar. Ya da kayınpederim tek geliyor arada ama bende annem kalıyordu çocuk okula başlamadan o gelince kalırken annem ben elin adamı ile kalamam rahat edemem diyordu çünkü annem niye kayınpedere de baksın kahvaltı yemek hazırlayıp hizmet edip tüm gün evde onunla otursun bu sefer kayınpeder de çocuğa bakmayacağı için izin almamız gerekiyordu izinler bitince de yazın gelmeyecek misiniz diyorlar en son açıkça dedim ya sen de gel ya koca gelince kızında kalsın annem gidiyor ben çocuğa bakacak kimse olmayınca boşuna harcıyorum izni çünkü öyle hastalığa vs değil İstanbul’a biri gelirken araçta boş yer varsa geliyor onlar bir hafta kalacaksa onlarla dönmek için bir hafta kalıyor izin mi dayanır. Detayları da bilmek lazım ama eş ailesi olduğu için değil şartlar gerebiliyor insanı ben de şu an doğuma kayınvalidem gelsin istemiyorum çünkü gelince yemek yapmıyor bir de misafir çağırıyor tüm akrabalarını yemeğe gelin diyor zaten 3. Sezaryen iki okula giden var ben hangisine yeteyim.

Eş ailesiyle çok sorunlar yaşayan bir insanım, maddi manevi pek çok sorun. Ama beğensem de beğenmesem de onlar artık çocuğumun en yakın akrabaları. Yani ortada açık bir sorun yokken ufak tefek sorunlar için bu kadar sorun yaratılmasını doğru bulmuyorum.
Anneniz de size hatalar yapmış affetmişsiniz aynı tavrı eş ailesine de göstermelisiniz.
Ki dediğim gibi siz hamilesiniz sizden beklentileri olacağını da sanmıyorum. Belki de destek olacaklar.
Sizin anlattıklarınız ciddi sorunlar değil. Gelip gidecekler elbette

Bu insanlar normal zamanda da gelse istemeyeceksiniz gibi bir hava sezdim ben sizden.
Abisi ve ailesi bir gün kalacakmış, kayınvalide yine uzun kalmıyor. İdare edilemeyecek süreler değil. Eşinizde yardımcı oluyormuş, çoğu işi ona bırakın. Kayınvalideye de durumunuzu söylersiniz, yemeği de ona yaptırsınız.
Ailesi hiç gelmesin, gitmesin diye bir beklenti içinde olup eşle bunun için kavga etmeyi anlamıyorum. Annenizle problemlisiniz, ilgisiz diye eşinizde onu istemesin o zaman. Olur mu öyle şey?

Kayinvalidenizle ilişkinize bağlı bence bu durum. Bizde olsa böyle gelse bir hafta için birlikte buzluk doldururduk doğum sonrası için. Çoğunu da kayınvalidem yapardi. Buna yönlendirin en iyisi, anne hazır sen de buradayken sunu yapalım bunu yapalım buzluğa atalim vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…