Hamilelikte gelecek olan misafir

Selam kızlar 35 haftalık hamileyim eşimin ve kendi ailemden uzak yaşıyoruz bu hafta sonu kaynım eşi küçük çocuğu ve kaynanam bize gelmeyi düşünüyormuş.Kaynım eşi ve çocuğu bir gece tek kalacaklar burdan başka bir yere gidecekler ama kaynanam bir hafta falan kalacak ardından annem gelecek doğum için yalnız ben çok stres yaptım heralde misafir ağırlamaya hazır değilim eşimle baya tartıştık bu konu yüzünden ben istemediğimi belirttim sizce abartmış oluyor muyum arayıp izin istediler kaynımlar bende tabi yok diyemedim
Yok diyemeyip sonra eşe sarmakta yeni level sanırım.
Şu saatten sonra yapacak bir şey yok. Evinizi temizleyin, yemek gibi şeyleri geldiklerinde beraber yapın.

Selam kızlar 35 haftalık hamileyim eşimin ve kendi ailemden uzak yaşıyoruz bu hafta sonu kaynım eşi küçük çocuğu ve kaynanam bize gelmeyi düşünüyormuş.Kaynım eşi ve çocuğu bir gece tek kalacaklar burdan başka bir yere gidecekler ama kaynanam bir hafta falan kalacak ardından annem gelecek doğum için yalnız ben çok stres yaptım heralde misafir ağırlamaya hazır değilim eşimle baya tartıştık bu konu yüzünden ben istemediğimi belirttim sizce abartmış oluyor muyum arayıp izin istediler kaynımlar bende tabi yok diyemedim
Karşınızdakiler sizden iş bekleyecek kadar aptal değillerdir.Belki size katkı bile sağlarlar.Her şeyi abartmayı çok sever oldu bizim gelinler.Kendi anneniz kalacaksa kayınvalidenizin gelmemesini nasıl düşünürsünüz.Eş aileleri öcü ama değil mi.

artık gelecekler, kendine dert edip eşinle aranı bozmanın sana ne yararı olacak ki. misafirlerin gelsin zaten gebesin. gelenlere hizmet edecek durumunda yok belli ki. eşin gelenler vs birlikte hallederler. gelenler senden bu halinle hizmet bekliyorsa zaten sancım var de uzan yat kimse seni sorgulamaz. gittiklerinde de evine temziliğe bi yardımcı al evini temizlesin.

Sizin ananızda gelmesin o halde. Ya da kv de de kalsın doğumda . Bazen cidden kötüsünüz. Kv mi gram sevmem ama hemen arkasından kendi annem gelecekse o geldi diye de kavga etmem
Kayınvalidem gelecek diye sıkıntı yapmıyorum aksine onu çok seviyorum ama eltim riskli gebeliğim geçmiş birkez aramamış beni hamileliğim boyunca birken sormamış şimdi gezmeye gelecek o yüzden kalacakmış ben bir gece için nevresim yorgan yastık kılıfı hepsini çıkar tak geri yıka uğraş bir sürü iş kendi olsa kabul eder mi acaba

Kayınvalidem gelecek diye sıkıntı yapmıyorum aksine onu çok seviyorum ama eltim riskli gebeliğim geçmiş birkez aramamış beni hamileliğim boyunca birken sormamış şimdi gezmeye gelecek o yüzden kalacakmış ben bir gece için nevresim yorgan yastık kılıfı hepsini çıkar tak geri yıka uğraş bir sürü iş kendi olsa kabul eder mi acaba
Bunda eşinizle kavga edecek bir mesele yok
Böyle böyle yapıyorsunuz hamilesiniz diye adamlar ses etmiyor
Doğumdan sonra cikariyor acisini unutmuyor çünkü
Siz lohusaliginizda gelir yazarsınız buraya geldi burnumdan diye

Yani şu cümleyi kurarken nasıl kötü hissetmiyorsunuz annem gelecek diyorsunuz ama öncesinde 1 gece kalacak insanlar için kavga çıkartıyorsunuz

Zavallı adam arada kalmış ne diyecek abisine gelmeyin mi diyecek ya da bu yaptığınızı unutacak mi sizce

Kayinvalideyi seviyorum demişsiniz eşinizi de seviyorsunuz ikisinin hatrina diğerlerine 1 gece sabredilmez miydi boş yere kavga edip yuz göz oluyorsunuz eşinizle

Bakın ben size bir şey diyeceğim muhtemelen evladim yaşındasınız ben 46 yasindayim benimde evli kizim var bakın erkek soğursa inanın gözü bebek çoluk çocuk vs görmüyor biz kadınlar evladımız var diyoruz sabrediyoruz onlar etmiyor soğuyan erkek dönmüyor durduk yere hiç sebepsiz neden aranızı kötü ediyorsunuz gerçekten büyük hata gerçekten kusura bakmayın ama biri de size hatanızı söylemeli

Yerinizde olsam hayatım bunlar halay çeken hormonların yüzünden özür dilerim gel barışalım derdim sevecenlik gösterirdim nitekim siz artık akraba olmuşsunuz bu insanların son gelişi değil ki gelecekler sizde gideceksiniz bunlar gayet normal

Kaldı ki aynı şeyi sizin kardeşiniz gelse ve eşiniz istemese sizle kavga çıkarsa ne hissedersiniz empati yapın olayina hiç girmiyorum bile ama siz bunu da düşünün olur mu

Emin olun kizim bunu yaşasa ne diyeceksem size de aynılarını dedim yavrum kolay ve sağlıklı bir doğumla bebeğinizle evinize dönmek nasip etsin Rabbim amin

Altı üstü bir gece kalacaklarmış buna da laf edilmez artık. Kayınvalide de belli ki misafirliğe değil doğum için yardıma geliyor. Yeni gelinler de az değil vallahi

Dediğiniz gibi olmuyor maalesef bir gece gelen misafire tutup cam sildirirsem arkamdan söylenilecekleri siz düşünün yada kaynanama aynı şekilde cam sildirirsem çok problem olur camlarım kirli annemi bekliyorum detaylı temizlik için
Problem olursa da bundan olsun. İhtiyacım vardı yardım istedim, etmediler dersiniz eşinize 😁
Geldiler diye problem çıkarmaktan daha sevimli durur eminim. Hak verir size 🌸

Gezme için gelip beni bu halde kullanmaları sinirimi bozuyor şuan gezme zamanımı kar kış zaten ben rahatsızım oturduğum yerden birinin desteği olmadan kalkamıyorum 31 haftalıkken açılmam vardı riskim vardı hep yattım o zaman kimse gelip yemeğini yapim çayını çorbanı yapim demedi şimdi iyileşince hadi gelelim
peki anneniz geldi mi o zamanlarda?
siz zaten annenizin kızısınız kv düşünmemiştir bile gideyim mi diye

abartmışsınız.. eşinizin yerinde olsam bende sizin annenizi istemem ne gerek var tam doğumda gelsin derim oda ohoooo neredeyse 1 ay önce geliyor
rahat edemem gerek yok derim
hiç kusura bakmayın

Bende hep misafir gelse böyle stres yaparim cünkü bize hep "misafir geliyor herkes mükemmel olmali" baskisi kuruldu evde. Esinizin ailesini tanimiyoruz ama hödük degillerse yardim ederler islere. Kayinvalideniz de. Olmadi esiniz kosturacak. Temizlik isinde gündelik birini de cagirabilirdiniz. Sizi de anliyorum, ama sizin de anneniz gelecek yakin zamanda

Yatılı misafir sevmem, 35 haftalık hamileyken heralde nefret ederim. Gezmeye karnı burnunda kadına gidilmez, gidilecekse otele gitsinler. Kayinvalide yardim edecekse gelebilir ama kayın eşi çocukları vs hiç çekemem. Haklısınız.
Belliki eşinizde anlayışsız. Belleiki gelecekler eşiniz kendi yapsın siz yorulmayın

Son düzenleme:
Haklısınız ve arttırıyorum hamileliğinin son düzlüğündeki bir kadın eşine dünyanın en haksız ve mantıksız şeyini söylese bile eşine karşı o kadın haklıdır, eşi uzatmamalıdır. Bebek için sinirlenmemelisin strese girmesin.

Bir gece için bu kdr abartmak garip değil mi sizce de ? Abartmayın nevresim söküp takmak on dakikalık iş atın makineye yıkansın konu nevresim değil de eltiyi sevmiyorsunuz,sevmediğiniz insanları evinizde ağırlamayın zaten yalandan iyi davranmayın öyle yaparsanız evinize de gelmez zaten bence öyle davranmıyorsunuz

35 haftalık hamileye ki onlar gelene kadar 36 haftalık olacağım kim ne derse desin gezme niyetiyle yatılı gidilmez bana bir gece diyorlar ama belki iki üç gece kalacaklar bilemem benim gün içinde uzanmam lazım sürekli ben onlar varken nasıl uzanacağım ben kimseye gitmiyorsam kimse de bana bu halimle yatılı gelmemeli.Kaynım arayıp benim eşim son aylarında yataktan bile kalkmıyordu bütün yemeği ben yapıyordum demesini biliyorsa karşıdaki insanı da düşünecek halla halla bu karda kışta ne gezmesi ne misafirliği biz aynısını yaparsak o yolu vermezler ama davet dahi etmezler

Bir gece için bu kdr abartmak garip değil mi sizce de ? Abartmayın nevresim söküp takmak on dakikalık iş atın makineye yıkansın konu nevresim değil de eltiyi sevmiyorsunuz,sevmediğiniz insanları evinizde ağırlamayın zaten yalandan iyi davranmayın öyle yaparsanız evinize de gelmez zaten bence öyle davranmıyorsunuz
Eltiyi sevmiyorum değil yapılan şeyi doğru bulmuyorum ben eltime gittiğimde kuru çay yapıp koydu önüme o kadar riskli gebeliğim oldu birkez aramadı sormadı ki kendine asla misafir davet etmez şuan bana gelip gezme için kalmasını doğru bulmuyorum

Gezme için gelip beni bu halde kullanmaları sinirimi bozuyor şuan gezme zamanımı kar kış zaten ben rahatsızım oturduğum yerden birinin desteği olmadan kalkamıyorum 31 haftalıkken açılmam vardı riskim vardı hep yattım o zaman kimse gelip yemeğini yapim çayını çorbanı yapim demedi şimdi iyileşince hadi gelelim
Sormuşlar ama, kendiniz yazmışsınız hayır diyemedim diye, deseydiniz. Şimdi eşinize gelmesinler demek saçma değil mi? Baştan hayır demeliydiniz.

Eski konularımı okursanız 31 haftalıkken doktor rahim ağzın kısalmış açılman var ve erken doğum riskin var dedi yatış verdi ben öyle rahatsızken kimse gelip yemeğini yapim çayını çorbanı yapim demedi şimdi iyileştim hop gelmeye başlıyorlar bu bana reva mı

Bunları eşinize diyeceksiniz.

Sormuşlar ama, kendiniz yazmışsınız hayır diyemedim diye, deseydiniz. Şimdi eşinize gelmesinler demek saçma değil mi? Baştan hayır demeliydiniz.
Eşim çünkü benden önce onaylamıştı onayladığı şeyi ben nasıl geri çevireyim

Elinizi hic birseye surmeyin. Cok yorgunum diyip oturun. Yemek bile yapmayin.

Back