• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Beslenme

Elinden bısey gelmiyo ki kahvaltı yaptım 5 dk sürmedi geri çıkardım yediğimi de sonra da yıyemedim bi daha
Benim çok şükür kalmadı. Ama zorlayacağını hissettiğim an bırakıyorum yemeği. Bende bulantılar 8.haftada başlayıp 17’ye kadar sürdü. O yüzden tekrar bulantı olmasından çok korkuyorum, temkinli ilerliyorum.

Ben süt ve yoğurdu çok atlıyorum, süt içmiyordum zaten ama en azından ev yoğurdu yiyordum, onu da unutuyorum.

Ben de sabah işe götürüyorum kahvaltımı.
1 dilim karakılçık ekmeği, peynir, domates, salatalık ve zeytin şeklinde. Yumurta her gün götüremiyorum.
Öğle aralarında dışarıda yiyorum. Mide bulantılarım biterken genelde esnaf lokantalarında mercimek çorbası + karışık kızartma yiyebiliyordum bi tek. Artık yavaş yavaş midem düzeldiğinden et tavuk yemeğe de çalışıyorum.

Ama meyve aşırı çok yiyorum. Sabah kahvaltısında bile yicem nerdeyse o hale geldim 😶
Geceleri yememeye çalışıyorum.
sütle yoğurdu atlama en önemlileri :(

kızlar o kadar saçma rüyalar gördüm ki yumurta haşlayamadım servise bile geç kalıyordum yanımda cici bebe var sütle birlikte onu yicem bulursam bir de meyve doğrarım içine :(

canım ben iki eğitmen arasında kaldım biri sadece yoga ve nefes çalışmaları yaptırıyor diğeri pilates, yoga ve nefes çalıştırıyor. pilates geçmişim var hareketlere aşinayım acaba hangisini tercih etsem bilemedim.
Ben yine yoga ve nefes çalışmasını öneririm. Tabi birazda senin ne istediğine bağlı. Sen sadece rahat bi doğum istiyorsan eğer yeterli bence.

kızlar o kadar saçma rüyalar gördüm ki yumurta haşlayamadım servise bile geç kalıyordum yanımda cici bebe var sütle birlikte onu yicem bulursam bir de meyve doğrarım içine :KK43:
Hayr olsun inşallah kötüye yorma sakın hoşuna gitmeyen bişey gördüysen akına getirmemeye çalış

ülkeyle alakalı psikolojim o kadar bozulmuş ki inan sabah servise yürürken korktum öyle etkilendim rüyadan.
Hep böyle gitmicek geleceğe dair ben çok ümitliyim. Çok güzel bir nesil yetişiyor çocuklarımızın abilerini ablalarını yetiştiren anne babalar çok bilinçli. Arada kalan değişik bir nesil var umarım o kısım azınlıkta kalacak

Hep böyle gitmicek geleceğe dair ben çok ümitliyim. Çok güzel bir nesil yetişiyor çocuklarımızın abilerini ablalarını yetiştiren anne babalar çok bilinçli. Arada kalan değişik bir nesil var umarım o kısım azınlıkta kalacak
inşallah bezen bende ümit doluyum ama bazen de çaresiz hissediyorum

Bugünkü kahvaltım
Sabah uyanınca 1 yemek kaşığı pekmez özü
Kepek ekmek arası beyaz peynir tost ve karpuz üstüne de 200 ml süt.
Çalışırken kahvaltı zor ama lezzetli 😋

Kusmalarınız ne durum da peki iştah acık olan arkadaslar kusuyor musunuz yoksa tamamen bitti mi 🤷 benim hala devam ediyo cok bunalıyorum 🤦
Ben hala haftada bir kusuyorum dikkat ettim de 😂
Sıcak hava ve tatlı içecekler tetikliyor beni kusuyorum islerimi sabahtan hallediyorum limonata vs çok severim ama içmiyorum artık geçmesini bekliyorum arada deniyorum ama kusuyorum hala ama yememden de geri kalmiyorum arsizlastim iyice 😂
Allahtan isi bırakmışım çalışanlar için öyle zor ki bu süreç Allah kolaylık versin hepsine

Kızlar sabah kahvaltım haşlanmış yumurta bol domates salatalik bir dilim ekmek.

Kan ilacindan dolayı kahvaltıda peynir yiyemez oldum ya kalsiyum ilacın etkisini azalttığı için ilaçtan sonra en az 2 saat kalsiyimlu besin yeme dedi doktor çünkü ben de kahvaltıyı o kadar geciktiremiyorum, sizler çözüm bulabildiniz mi bu konuda ben çok muzdaripim ara öğünü kuruyemisle yapmak istiyorum ama öğleye doğru peynir ekmek yerken buluyorum kendimi 🤤

Kan ilacindan dolayı kahvaltıda peynir yiyemez oldum ya kalsiyum ilacın etkisini azalttığı için ilaçtan sonra en az 2 saat kalsiyimlu besin yeme dedi doktor çünkü ben de kahvaltıyı o kadar geciktiremiyorum, sizler çözüm bulabildiniz mi bu konuda ben çok muzdaripim ara öğünü kuruyemisle yapmak istiyorum ama öğleye doğru peynir ekmek yerken buluyorum kendimi 🤤
Bana böyle uyarıda bulunan olmadı. Kan ilacı dediğiniz şey Demir ilacı ise ben yemeklerden yarım saat önce kullanıyorum sonra kahvaltı yapıyorum. Kalsiyum ilacı da vermedi

Bana böyle uyarıda bulunan olmadı. Kan ilacı dediğiniz şey Demir ilacı ise ben yemeklerden yarım saat önce kullanıyorum sonra kahvaltı yapıyorum. Kalsiyum ilacı da vermedi
Gynoferon kullanıyorum ben evet demir ilacı kan ilacı olarak da söyleniyor ya o şekilde yazmışım, prospektusunde de yazıyor doktorum da özellikle söyledi halam da saglikci o da tembihledi ilaç etki etmez depolanmaz özellikle peynir sut yoğurt iki saat tüketme dediler yoksa ekstra kalsiyum ilacı kullanmıyorum ben de prospektusu de ekliyorum belki bilmeyen varsa faydalı olur çünkü çok duyuyorum ben ilaç kullandım kanım demirim daha da düştü diye

Eklentiler

• P_20220610_115219.jpg
    P_20220610_115219.jpg
    139 KB · Görüntüleme: 35
  • P_20220610_115243.jpg
    P_20220610_115243.jpg
    136,8 KB · Görüntüleme: 38
Gynoferon kullanıyorum ben evet demir ilacı kan ilacı olarak da söyleniyor ya o şekilde yazmışım, prospektusunde de yazıyor doktorum da özellikle söyledi halam da saglikci o da tembihledi ilaç etki etmez depolanmaz özellikle peynir sut yoğurt iki saat tüketme dediler yoksa ekstra kalsiyum ilacı kullanmıyorum ben de prospektusu de ekliyorum belki bilmeyen varsa faydalı olur çünkü çok duyuyorum ben ilaç kullandım kanım demirim daha da düştü diye
Çok teşekkür ederim benim için çok faydalı bir bilgi oldu ben böyle kafama göre devam ederdim.

Bana 1 saat dediler o yüzden erken içiyorum ilacımı sonra kahvaltı

İlacımızda aynı bende gynoferon kullanıyorum ama valla 1 saat sonra çayda içiyorum peynirde yiyorum 😬 peynir yemeden asla kahvaltı yapamam zaten ilaçı biraz daha erken alayım bari ya

Back