• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Beslenme

1 dilim ekmek den bısey olmaz o kadar kısıtlama yapma canım yumurtanı cevizini peyniri zeytini meyveni sütünü içtikten sonra bebeğe yarayan seyler onlar zaten muz günlük yemeye calıs bide bebek zaten alıyo alacagını 🥰

1 dilim ekmek den bısey olmaz o kadar kısıtlama yapma canım yumurtanı cevizini peyniri zeytini meyveni sütünü içtikten sonra bebeğe yarayan seyler onlar zaten muz günlük yemeye calıs bide bebek zaten alıyo alacagını 🥰
ben birazcık tospik doğurmak istiyorum yaa :D Ama benim kilolu hamile kaldım o yüzden hareketsizde bir yaşamım var 1 dilim ekmek bana bir şey yapıyor maalesef :KK17:

ilk defa hem az yiyip hem de çok doyduğumu hissediyorum inşallah bu hevesim hep sürer <3
Canım çalışan olunca gerçekten zor oluyo,yumurta götüremiyom kokusu öldürüyo beni yiyemiyorum bende hafif ama sağlıklı şeyler götürüyorum , gebeliğe zaten kilolu başlamıştım ama başlama kilomla şimdiki kilom 4 fark var , 4 kilo vermişim 🤩 ara öğün erik getirdim birazda leblebi falan yerim

Canım çalışan olunca gerçekten zor oluyo,yumurta götüremiyom kokusu öldürüyo beni yiyemiyorum bende hafif ama sağlıklı şeyler götürüyorum , gebeliğe zaten kilolu başlamıştım ama başlama kilomla şimdiki kilom 4 fark var , 4 kilo vermişim 🤩 ara öğün erik getirdim birazda leblebi falan yerim
ben maşallah ne hassasiyet , ne de kusma hiçbir şey yaşamadığım için :D +3 le devam ediyorum

Hayırlı olsun topiğin canım 👌 yumurtadan ta kızımda tiksindiğim için sade pek yiyemiyorum ama salata filan yapıp içine katıp yiyebiliyorum sütün kokusu da beni mahfetti ama yoğurt çok severek yiyorum hazır yemeklerden uzak duruyorum genelde protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum meyve çok seviyorum aklım cipse çok kayıyo bu ara ama kendimi durduruyorum 😅 günlük bi maden suyu mutlaka içiyorum 🤰🤰🤰 takipteyim inşallah sizden feyz alıp daha iyisini yaparım 👏👏👏

ben birazcık tospik doğurmak istiyorum yaa :D Ama benim kilolu hamile kaldım o yüzden hareketsizde bir yaşamım var 1 dilim ekmek bana bir şey yapıyor maalesef :KK17:
yürümeye calıs iyi geliyor 1 ayı geçkin yürüyorum 10 bin adımı geciyo 1 kilo anca aldım almadım yani sabit gidiyorum bakalım ama bebiş iyi masallah

Hayırlı olsun topiğin canım 👌 yumurtadan ta kızımda tiksindiğim için sade pek yiyemiyorum ama salata filan yapıp içine katıp yiyebiliyorum sütün kokusu da beni mahfetti ama yoğurt çok severek yiyorum hazır yemeklerden uzak duruyorum genelde protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum meyve çok seviyorum aklım cipse çok kayıyo bu ara ama kendimi durduruyorum 😅 günlük bi maden suyu mutlaka içiyorum 🤰🤰🤰 takipteyim inşallah sizden feyz alıp daha iyisini yaparım 👏👏👏
teşekkür ederiiimm tiksinmeler kötü oluyor tavukta yaşadım sadece ama geçti şükürr bebişlerimiz için en iyisi 🤗

Ay en sevdiğim konular😀 ben de yazayım motive olalım hep beraber. Benim yaklaşık 1.5 aylık raporum bugün bitti ve işe başladım. İşyerinde kahvaltı ve öğle yemeği çıkıyor. Devlet kurumunda denetmenim o yüzden haftanın 3 günü dışarıda oluyorum. Bugün için yazayım ben de 😀
Sabah 8.30 kahvaltı
Peynirli tek yumurtalı omlet
Yarım yuvarlak ekmeklerden
Roka, domates, salatalık
Biraz tahin pekmez ve krem peynir

Ara öğün
Sade kahve ve bir iki badem ve ceviz
Birazdan da öğle yemeğine gideceğim. Akşam da büyük ihtimalle sebzeli noodle yapacağım (hazır olanlardan değil) 😀 daha sonra meyve olarak da karpuz yerim diye düşünüyorum. Bugün itibari ile tam 4 aylık olduk 1 - 1.5 civarı kg aldım. Dondurma, dürüm, börek hamur işi vs de yedim bu dönem de ama sanırım porsiyonlarım çok büyük olmadığı için biraz dengelemiş oldum.

Ay en sevdiğim konular😀 ben de yazayım motive olalım hep beraber. Benim yaklaşık 1.5 aylık raporum bugün bitti ve işe başladım. İşyerinde kahvaltı ve öğle yemeği çıkıyor. Devlet kurumunda denetmenim o yüzden haftanın 3 günü dışarıda oluyorum. Bugün için yazayım ben de 😀
Sabah 8.30 kahvaltı
Peynirli tek yumurtalı omlet
Yarım yuvarlak ekmeklerden
Roka, domates, salatalık
Biraz tahin pekmez ve krem peynir

Ara öğün
Sade kahve ve bir iki badem ve ceviz
Birazdan da öğle yemeğine gideceğim. Akşam da büyük ihtimalle sebzeli noodle yapacağım (hazır olanlardan değil) 😀 daha sonra meyve olarak da karpuz yerim diye düşünüyorum. Bugün itibari ile tam 4 aylık olduk 1 - 1.5 civarı kg aldım. Dondurma, dürüm, börek hamur işi vs de yedim bu dönem de ama sanırım porsiyonlarım çok büyük olmadığı için biraz dengelemiş oldum.
bende çok fazla yiyemiyorum ama dikkat etmiyordum doktor ısrarla kilo alma diyor bende ekmeği bırakmakta buldum çareyi :D

off bende istiyorum hala başlayamadım ya
Kızlar memur olmadan önce spor salonunda 2 yol kadar çalıştım daha önceden pilates yapmadıysanız önermem. Aç ve germe hareketleri sıkıntı yaratabilir. Daha önceden yapıyorsanız da hamilelik pilatesin de Prof bir eğitmenle devam etmeniz de fayda var.

Bence en güzeli düzenli meditasyon ve nefes egzersizi ile başlamanız. Kendinizle beden ve bebeğinizle baş başa kalınca bedeniniz sizi yönlendirecektir. Size diyorum ama ben de henüz başlamadım 🤷🏻‍♀️ Eşim fırsat vermiyor

Kızlar memur olmadan önce spor salonunda 2 yol kadar çalıştım daha önceden pilates yapmadıysanız önermem. Aç ve germe hareketleri sıkıntı yaratabilir. Daha önceden yapıyorsanız da hamilelik pilatesin de Prof bir eğitmenle devam etmeniz de fayda var.
yoga da çok hareket yok en azından belki yoka yapılabilir benim eğitmenle çalışcak kadar zamanım yok suanda :(

Hamileliğimde çok saçma beslendiğimi fark ettim bebeğim haftasına göre iyi fakat ben saçma sapan kilolar alıyorum o yüzden bundan sonra düzenli beslenmeye kara verdim. Çalışan biriyim o yüzden sabah kahvaltılarını poğaça , börek yerine evden hazırlayıp getiriyorum akşam yemeklerimi de yazacağım belki size de örnek olur :)

Bugün sabah uyandığımda hazırlanmadan önce 2 adet haşlansın diye yumurta koydum ben hazırlanan kadar onlar haşlandı yanıma 4 adet kayısı 6 adet zeytin 2 dilim kaşar peyniri ve 2 adet haşlanmış yumurta aldım :KK9:

Saat : 11.30 1 bardak süt
Saat : 14.30 1 şişe sade soda

her gün bunları içmeyi de aksatmamaya çalışacağım :)

Bugünden itibaren ekmeği hayatımdan çıkarmaya kadar verdim 1. günüm inşallah istikrarlı olurum :eek:
ben asla yumurta yiyemiyorum maalesef, eğer süt içebiliyorsan sabahları veya akşam yatmadan sütünü de ihmal etme bence

Çalışan anne olmak zor 😞
evet bebeğime tam anlamıyla bakamayacağım için o kadar üzgünüm ki kendi yaşadığım şeyleri ona yaşatmış olacağım ama elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışcam maalesef hayat şartları zorluyor çalışmamak imkansız :(

Back