• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Beslenme

Kızlar memur olmadan önce spor salonunda 2 yol kadar çalıştım daha önceden pilates yapmadıysanız önermem. Aç ve germe hareketleri sıkıntı yaratabilir. Daha önceden yapıyorsanız da hamilelik pilatesin de Prof bir eğitmenle devam etmeniz de fayda var.
canım ben iki eğitmen arasında kaldım biri sadece yoga ve nefes çalışmaları yaptırıyor diğeri pilates, yoga ve nefes çalıştırıyor. pilates geçmişim var hareketlere aşinayım acaba hangisini tercih etsem bilemedim.

yoga da çok hareket yok en azından belki yoka yapılabilir benim eğitmenle çalışcak kadar zamanım yok suanda :KK43:
Bu konu hakkında bilgim yok hangi seviyeden başlanır bilmiyorum ama video izleyerek desteklene bilir aslında

Hamileliğimde çok saçma beslendiğimi fark ettim bebeğim haftasına göre iyi fakat ben saçma sapan kilolar alıyorum o yüzden bundan sonra düzenli beslenmeye kara verdim. Çalışan biriyim o yüzden sabah kahvaltılarını poğaça , börek yerine evden hazırlayıp getiriyorum akşam yemeklerimi de yazacağım belki size de örnek olur :)

Bugün sabah uyandığımda hazırlanmadan önce 2 adet haşlansın diye yumurta koydum ben hazırlanan kadar onlar haşlandı yanıma 4 adet kayısı 6 adet zeytin 2 dilim kaşar peyniri ve 2 adet haşlanmış yumurta aldım :KK9:

Saat : 11.30 1 bardak süt
Saat : 14.30 1 şişe sade soda

her gün bunları içmeyi de aksatmamaya çalışacağım :)

Bugünden itibaren ekmeği hayatımdan çıkarmaya kadar verdim 1. günüm inşallah istikrarlı olurum :eek:
Hamur işi abur cubur gazlı içecek falan yeme meyve sebze ağırlıklı beslen..ben hamileliğimde toplam 5 kilo aldım zaten fazla kilonun ne sana ne de bebeğine faydası yok

Kusmalarınız ne durum da peki iştah acık olan arkadaslar kusuyor musunuz yoksa tamamen bitti mi 🤷 benim hala devam ediyo cok bunalıyorum 🤦

senden hiç beklemediğim performannss
Hamileyken insanlıktan cikiyorum 😔bide ben herşey sağlıklı olsun bebek herşeyin en temizini yesin durumuna hiç bağlı kalmıyorum ne bulursam yiyorum zaten doğumdan sonra hiç bişe yiyemicez hersey süte geçiyor gaz sorunu oluyor şimdi ne yersem kar

Hamileliğimde çok saçma beslendiğimi fark ettim bebeğim haftasına göre iyi fakat ben saçma sapan kilolar alıyorum o yüzden bundan sonra düzenli beslenmeye kara verdim. Çalışan biriyim o yüzden sabah kahvaltılarını poğaça , börek yerine evden hazırlayıp getiriyorum akşam yemeklerimi de yazacağım belki size de örnek olur :)

Bugün sabah uyandığımda hazırlanmadan önce 2 adet haşlansın diye yumurta koydum ben hazırlanan kadar onlar haşlandı yanıma 4 adet kayısı 6 adet zeytin 2 dilim kaşar peyniri ve 2 adet haşlanmış yumurta aldım :KK9:

Saat : 11.30 1 bardak süt
Saat : 14.30 1 şişe sade soda

her gün bunları içmeyi de aksatmamaya çalışacağım :)

Bugünden itibaren ekmeği hayatımdan çıkarmaya kadar verdim 1. günüm inşallah istikrarlı olurum :eek:

Ben süt ve yoğurdu çok atlıyorum, süt içmiyordum zaten ama en azından ev yoğurdu yiyordum, onu da unutuyorum.

Ben de sabah işe götürüyorum kahvaltımı.
1 dilim karakılçık ekmeği, peynir, domates, salatalık ve zeytin şeklinde. Yumurta her gün götüremiyorum.
Öğle aralarında dışarıda yiyorum. Mide bulantılarım biterken genelde esnaf lokantalarında mercimek çorbası + karışık kızartma yiyebiliyordum bi tek. Artık yavaş yavaş midem düzeldiğinden et tavuk yemeğe de çalışıyorum.

Ama meyve aşırı çok yiyorum. Sabah kahvaltısında bile yicem nerdeyse o hale geldim 😶
Geceleri yememeye çalışıyorum.

Kusmalarınız ne durum da peki iştah acık olan arkadaslar kusuyor musunuz yoksa tamamen bitti mi 🤷 benim hala devam ediyo cok bunalıyorum 🤦

Benim çok şükür kalmadı. Ama zorlayacağını hissettiğim an bırakıyorum yemeği. Bende bulantılar 8.haftada başlayıp 17’ye kadar sürdü. O yüzden tekrar bulantı olmasından çok korkuyorum, temkinli ilerliyorum.

Back