Hamilelikte anksiyete bozukluğu

Kızlar merhaba.
Evlendim düğünümü elimde olmayan sağlık problemleri yüzünden çok zor şartlar altında yaptım evlendikten kısa süre sonra sanırım üzerimdeki sorumluluğun ağırlığını hissedince bende yavaştan endişe başladı. O günden beri neler neler yaşıyorum anlatılmaz yaşanır. En basitinden evime bir ay kadar misafir alamadım panik yaptım. Mecburen herkese hastayım diyip yalan konuşmak zorunda kaldım. Sonra insanlara hep hasta olduğumu söyleyince insanlar beni hep merak etti. Bu durum beni daha kötüye sürükledi endişe ettirdi. Baktım böyle gitmiyor evimin ne tadı var ne tuzu var Heyecan,endişe kaygı yüzünden psikiyatriye gittim ve 75 mg ile sulinex diye bir ilaca başladım tam rahatlatmadı kısa süre sonra 150 mg a çıktardı. Yavaş yavaş tam kendime geliyorum o süre zarfında bayağı iyi toparlanmıştım kendime güzel bir iş buldum herşey yerli yerinde hayatım tam düzene girmişken plansız bir şekilde hamile kaldığımı öğrendim. 5 haftalıktım hamile olduğumu öğrendiğimde. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez ilacı kestim attım. İlk bir ay ilacın geri çekilme tepkisi başladı sanki duvarlar üzerime üzerime geliyo başıma elektrik çarpıyormuş gibi oluyodum. Üstüne üstük hayatımı kendimi bildiğim günden beri Allak bullak eden mide bulantısı da hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren başlamıştı. Kimseye bişey diyemiyodum eşime dahi. Çünkü bu ona çok anlamsız bi hastalık gibi geliyo ama öyle değil çeken bilir. Bunu kendisine söylediğim zamanlar oluyo yine de anlamıyor dediğim gibi çeken bilir. Bu kadar zorlu bi süreçte 25. Haftaya kadar geldim. Ve son iki haftadır inanılmaz yoklanıyorum. İçime bir daral geliyo. Bunu birine anlattığım da saçma geldiği için anlam veremiyo. O yüzden bende kimseye bişey anlatmak istemiyorum. İçime kapandım tamamen. Çünkü bu lanet süreç ne anlatınca geçiyo nede birinden bi akıl alarak geçiyo. Darmadağın oldum. Hiç bir güç beni kesmiyo. Bebeğimin varlığını hissettiğim gün bile mutlu olamadım bu illet yüzünden. Bu daraltı bana uğradığında avaz avaz bağırmak değil imdaaatt diye çığırmak istiyorum. Beynime güzel enerji yollamaya çalışıyorum. Herşey güzel olucak sen mükemmel bir anne olacaksın bu günler de geçiçek neler neler geçmedi ki kendine gel diye kendime temkinlerde bulunuyorum ama Yok. Tekrar psikiyatrime gittim. Dayanılmaz bir hal aldığımı dile getirdim. Hamileyken ilaç yazabilmem için eşinin imzasını almamız gerekiyor dedi.eşimde bu durumu anlamadığı için kendisine bişey de diyemedim ki hamile olmadan önce psikiyatri ve ilaçlarına karşıydı şimdi durum böuyleyken ölsem de izin vermez. Tek tesellim uyumaktı. Gündüz çalışıyorum akşam tam Yatağa girip uyucam derken beynim beni uyutmuyo kafamda binbir türlü anlamsız acabalaaarrr? Yaaa gidin beni rahat bırakın diyorum dua ediyorum salavat çeviriyorum yine Yok yine Yok.. bu illet başka bişeye benzemezAllah hepimizin yardımcısı olsun

benim de anksiyete sorunum var ve bebek çalışmaları içindeyiz
o kadar çok git gellerim var ki

bir yandan deli gibi yeniden anne olmak istiyorum

bir yandan da kendimi kötü hissettiğim anlar naparım ben diyorum

Merhaba hanimlar..paylasimlarinizi okudum bende bu dertten muzdaribim.ilac kullaniyordum ama gebelik dusundugum icin biraktim.birkez daha birakmistim ve basaramadim tekrar basladim.cekmeyen yasamayan bilemez.. Simdide surekli bas donmesi ve mide bulantilarim var.vuna bagli olarakta kaygim artiyor.7 yasinda bir oglum var ama ben tekrar anne olmayi cok istiyorum.ama ilac kullanmadan cok kotu oluyorum ve karamsarliga dusuyorum.surekli sagliksiz hissetmek cok yorucu.terapiler cok pahali basa cikilicak gibi degil.sizler nasilsiniz birbirimize destek olalim.bizi bizden baskasi anlamaz.herkezin dedigi bisey yok iyi dusun..bunu bizde biliyoruz ama hissettiklerimiz agir malesef

Çok haklısın canım
Sen de benim gibisin benim evladım da 8 yaşında
İkinci bebek arzusu içindeyim
Acaba diyorum bebek bana iyi gelirmi?
Doktorum bana demişti ki
Unutmaki düşündüğün hiçbir olumsuzluk içini sebepsiz sıkan hiçbir düşünce ve yaptıgın hiç bir hareketin gerçeği ve olacakları değiştirmek gibi bir kabiliyeti yok
Bu cümleyi sürekli tekrar ediyorum
Ve kendimi telkin ederken beynim bana oyun oynuyor aslında huzursuz olacagım birşey yok sadece yenmem gerek anın tadını çıkarmam gerek diyorum
Bunu kabullenince daha kolay oluyor

O kadar tanidikki..ayni seyi dusunuyorum.duygusal olarak anneligi tekrar tatmak istiyorum.oyalanmak bir bebek kokusu hayatimshayatime yeni bir guzellik iyi olur diyorum.bunu derken hamilelik nasil gecer dogum sonrasi ne olur.surekli sagliksiz hissediyorum zaten birde bebekle ne yaparim bayilirim kesin gibi dusunceler yokluyor.sacma oldugunu bile bile esir oluyorum.gun icinde bir iyiyim bir kotu.sizinde aynimi hanimlar..allah beterinden korusun ama neden boyleyim dedigim cok oluyor.sizede cok tesekkur ederim

Su bas donmem ve bulantim olmasa iyi hissedicem ama hep var.oyle zorkii bir cok seyi yendim ama bu benim yasam kalitemi dusuruyor.gezmedigim dr.kalmadi cevap anksiyete..allah ayni durumda olan herkeze yardim etsin.sizde hamilelik varmi cesaretiniz banada cesarer verdi

Ben 2.hamileliğimin başından beri bu problemi yaşıyorum ve şu an 8. Adayım Rabbim bu illet durumdan kurtarsın hepimizi. Yaşamayan anlamıyor maleaef

Ben 2.hamileliğimin başından beri bu problemi yaşıyorum ve şu an 8. Adayım Rabbim bu illet durumdan kurtarsın hepimizi. Yaşamayan anlamıyor maleaef
Amin insanlahhh.allah hayirlisiyla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin.ilacsiz kalinca cok zor malesef.hersey beyinde bitiyor evet ama bunu basarmak hic kolay degil.hassas insanlarin hastaligi bu.

Bu konuyu görür görmez yazmak istedim,2009 yılından beri efexor 75 mg,150 mg kullanan anksiyete depresyon ne varsa geçirmiş bir kadınım.efexoru defalarca bırakmayı denedim ve sanki ölücek gibi oluyordum,bu arada evlendim aradan 3 sene geçti ve çocuk istiyordum bu arada korunmayı bırakmama rapmen çocuğum olmuyordu.günlerce gecelerce ağladığımı eşimin gece yarıları beni sokaklarda grzdirdiğini bilirim.en ünlü psikologlar psikyatırlara gittim.Hiçbiri fayda sağlamadı.gecelerce yalvardım Allahıma sonra topladım kendimi,beynime bitti dedim artık bu ilaç yok,yavaş yavaş dr kontrolünde bıraktım ve çok kötü olduğumda kullanabileceğim bir b grubu anksiyolitik edindim.Daha sonra hamile olduğumu öğrendim mutluluktan uçtum ancak 8.haftasında kanamalar başladı 16.haftaya kadar hastaneler kanamalar serumlar ve anksiyete ile uğraşım bukadar zor durumda bile ilacı bir veya iki kere içtim hamileliğim hala devam ediyor ve hala kötü düşüncelerim var ama inanın bunu yaşamış biri olarak tüm güç içinizde başka hiç kimsede hiç bir şeyde veya ilaçta değil.Rabbim gönlünüzden geçeni hayırlı ise ömrünüze eğlesin.Allah kuvvet veriyor

Birde hastalık hastasıyım ve hamiellikte başlayan her değişimi hastalık sanıp doktora gitmeye başladım,etrafımdaki insanlar hatta eşim bile şuramda bişi var şuram ağrıyor dediğimde bana yeter demeye başladı.Kanamalardan dolayı 4 aydır evde yatıyorum ve erken doğum riskim var yeni yeni toparlamaya başladım.Bukadar olumsuzluklara rağmen kendi kendime baş etmeye çalişiyorum ve neler yaşadığınızı neler düşündüğünüzü bire bir biliyorum ve yaşıyorum ama biz bunları yaşarken dışarıda hatika bir dünya dönüyor insanlar gülüp eğleniyor hayatlarını yaşıyorlar bunları düşünün.Bu günler geçiyor o ataklar uykusuz geceler herşey geçiyor ve geçecek.Hamilelikten korkmayın inanın 3 sene bu hastalık yüzünden erteledim ama herşey olacağına varıyor biz ne yaparsak yapalım.

Cok sagolun...yasadiklariniz bana isik tuttu.bende 5 senedir paxera kullaniyordum.ikinci cocuk icin son iki yildir birakip kendimi deniyorum.bir dr.um ani yasa diyordu hep...ilerisi icin zannetme.hep kotu olucagini zannediyoruzya...ani yasarken butun gun basim donunce moralim bozuluyor tabi.

Evet dogru.gecen aksam beynim zonkluyordu.gozlerimi acamiyordum ve o ara gorumcem 7 aylik bebegiyle geldi.zil caldiginda yanlarinda nasil oturcam dedim cok kotuydum.yarim saat sonra bebege mama yedirip onunls oyun oynuyordum ama.yani bazen mesgale iyi geliyor.bu yeni bisey degil bekarken hastanede calisiyordum 20 yasindaydim ama basim dondugu icin gidip gidip tansiyonuma baktirirdim.sonra evlendim yeni bir donem sonra oglum dogdu.dr.um bu durumun bende hep oldugunu ama su an bosluktan arttigini soyledi.kesinlikle hakli..belkide tekrar anne olmak banada sifa olucak.tabiki oncelikle biz iyi olmaliyiz.bilincli olmaliyiz.sizede cok tesekkur ederim.kesinlikle karsidan bakip anlasilan bisey degil.sadece yasayan anlar.

Bana en çok cesaret veren bişeyde bu forumda okuduklarım olmuştu.Herkeste aynı olacak diye birşey yok tabiki ama bir bayan bu hastalıktan ilaçlarını bırakamadı ve ilaçlarla hamileliğini sürdürdü baya testler araştırma hastanelerine gitmişlerdi hepsi temizdi bebekte bir yan etki yapmamıştı ilaçlar.Hamilelikte b grubu ilaçlar güvenle kullanılıyor ancak c,d ve x grubu ilaçlar önerilmiyor siz hamilelk geçirdiğiz için venden daha tecrübelisiniz bilirisniz.Ancak herşey allahtan.Hiçbir ilaç kullanmayıp sağlıksız bebeklerde oluyor Allah vermesin.
Önemli olan annenin psikolojisi.Hamilelik zaten her yönüyle riskli ve zor bir süreç birde bizim gibi anksiyete panik atak ile uğraşanar için daha zor ama korkulacak veya ertelenecek bir süreç değil.Rabbim onu basip ettiyse doğmasını iki cihan bir araya gelse bişey olmaz.
Ben artık olaya sayılı gün geçecek mantığı ile yaklaşıyorum ve rahatlıyorum.
En fazla süreceği 40 hafta daha ötesi var mı yok
Ve sonrasında sağlıkla kucağımıza aldığımızda otalanmaktan bu günlerde unutucaz.Ama ilaçsız oluyor ben yapabiliyorsam sizde herkeste yapar.
Çok içtenlikle karanlık odalardan çıkamayan boğulmaktan evde duramayan acillerde sabahlayan biri olarak söylüyorum bunu.
Son olarakta en son gittiğim psikyatır benim gibi ilacı bırakamayan hastasına bak bu ilaç muadili dahada rahatlatır seni diye bir ilaç verdiğini anlatmıştı ama hastaya ilacı vermeden kapsüllerin içini boşaltıp vitamin koymuş kadın bir ay sonra hocam bu ilaç harika ben diğer ilacı bırktum diye gelmiş.
Olay bizde ve sadece beynimizde Rabbim herkese şifa versin

Amin insanlah canim..senin soylediklerinde beni rahatlatti bir nebze olsun.beynin oyunu bu evet..ama o beyin bizim.mumnkun oldugunca beni yonetmesine izin vermemeye calisoyorum bu hastaligin..terapilrr cok ciddi rakamlarda malesef.bizlerde burda birbirimize terapi yapalim.siz hamilemisiniz su anda

Evet hamileyim çok şükür,sağlıkla biter inşallah,
Ben çok terapiye gittim ama bende bir işe yaramadı,hamilelikte yaradığını söyleyenlerde var,ben kendim halletmeye çalişiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…