Hamilelikte anksiyete bozukluğu

Allah yardımcımız olsun çok zor gerçekten ben 2.5 senelik evliyim bir bebeğimiz olsun çok istiyoruz ama maalesef bu anksiyete yüzünden cesaret edemiyorum Yoruldum artik bu heyecanda carpintilardan stresten hergun yeni bir hastalık turetmekten etrafımda o kadar anne olan ve olucak olan varken ben bununla uğraşıyordum ilaç icsem olmuyor icmesem olmuyor ne olucak bu şekilde bilmiyorum .. Siz hamile kalmaya cesaret edip kalmissiniz ne güzel Allah yardim eder bir şekilde doğumda yaparsınız ben hastaneye girmekten bile korkuyorum girince kalbim cikicakmis gibi çarpıyor çünkü

Arkadaşlar sizce hamile kalsam çok mu zorlar beni çünkü ilaç içmenin sonu yok doktora gitsem ilaç vericek bu gene bir senemi alicak ben çocuk sahibi olmak istiyorum artik :KK43:

merhaba bende kaygı endişe hali var ilac kullanıyorum doktorum gebelik boyunca kullanabilecegimi söyledi ama bir güvensizlik var bende :KK43: acaba bnm gibi olan varmı
Merhaba bende anksiyete hastasiyim ilac kuklaniyorum esimde cocuk istiyo ama ben korkuyorum siz hangi ilaci kullaniyosunuz yazarsaniz sevinirim hamile kaldinjz mi

Ayni problemi yıllardır yaşıyorum ve hala devam ediyor 2.5 senedir evliyim ve nasıl bebek sahibi olucam bilmiyorum Rabbim yardim etsin
Bende ayni durmdayim kardesim ilaclari birakmayi denedim. 15 gun zor dayandim cok kotu oldum. Tekrar ilaca basladik esim cocuk istiyo ama ben hamilelikten bile asiri korkuyorum ilacta kullaniyorum allahim yardim etsin napcam bilmiyorm

Bende ayni durmdayim kardesim ilaclari birakmayi denedim. 15 gun zor dayandim cok kotu oldum. Tekrar ilaca basladik esim cocuk istiyo ama ben hamilelikten bile asiri korkuyorum ilacta kullaniyorum allahim yardim etsin napcam bilmiyorm
Ben ilacı birakali bir sene oldu ara ara yokluyor evet ama dayanmaya çalışıyorum ilaç içmenin sonu yok ömür boyu kullanmak lazım .. Ben namazla şifa buldum birazda maneviyat çok önemli bi cesaretle denemelere başladık he hamile kalırsam ne olur nasıl ilerler süreç bilmiyorum ama çok fazla istiyorum Rabbim yardim eder inşallah .. Sende bence hic dusunme ilaç tek başına tedavi etmiyor terapiyede başla derim kardeşim

Ben ilacı birakali bir sene oldu ara ara yokluyor evet ama dayanmaya çalışıyorum ilaç içmenin sonu yok ömür boyu kullanmak lazım .. Ben namazla şifa buldum birazda maneviyat çok önemli bi cesaretle denemelere başladık he hamile kalırsam ne olur nasıl ilerler süreç bilmiyorum ama çok fazla istiyorum Rabbim yardim eder inşallah .. Sende bence hic dusunme ilaç tek başına tedavi etmiyor terapiyede başla derim kardeşim
Bende namaz kiliyorum rabbime inancim sonsuz haklisin dusunmemek lazim allah yardimcimiz olsun insallah

Rabbim inşallah sifamizi vericek .. İçinden cikamadigimiz zor bir durum insan çaresiz kalıyor bazen ama güçlü olmaktan başka cagremiz yok .. Sen kaç senedir bunu yasiyorsun ?

Rabbim inşallah sifamizi vericek .. İçinden cikamadigimiz zor bir durum insan çaresiz kalıyor bazen ama güçlü olmaktan başka cagremiz yok .. Sen kaç senedir bunu yasiyorsun ?
Ben 25 yasindayim cocukluktan beri bu hastaligi cekiyorum 5 senelik evliyim 3 yildirda ilac kullaniyorum siz hangi ildesiniz

Bende bursadayim elimizden geldigince burda yazalim birbirimize destek olalim
Tabiki destek olalım .. Zaten bizi bizden başkası anlamıyor ayni şeyleri yaşayınca insan anliyor karşıdakini ben arkadaşlarıma anlatırdım onlar aman neden korkuyorsun derlerdi yasamadiklari için maalesef anlayamiyorlar garip geliyor..

Arkadaşlar merhaba,

Ben geçtiğimiz sene ağustos ayında preeklampsi geçirdim ve 25. haftamda bebeğimi kaybettim.sonrasında anksiyete bozukluğu başladı bende .Boynumda kasılmalarım oluyordu.Sonra İstanbul Erenköyde psikiyatra gittim şansım doktorumun iyi olmasıydı teşhisimi hemen koydu ve ilaç başladık Duloxx kullandım. İlacı kullandığım süre içinde çok iyiydim hayata hep pozitif bakıyor ve mutluydum.Sonrasında mayıs ayında hamile kaldığımı öğrendim.Bir yandan sevindim bir yandan sürekli ağlıyorum.Şimdi 11 Haftalık hamileyim ve inanılmaz duygu karmaşası yaşıyorum ve sürekli endişe halindeyim.Sürekli eski yaşadığım günle geliyor aklıma ve sürekli olumsuz düşünüyorum elimde olmadan.Sürekli kötü şeyler olacakmış gibi endişeye kapılıyorum.hiç iyi düşünemiyorum hep olumsuzum. Öyleki bebeğimin normal zamanından önce doğum prematüre doğacağına inandırıp kendimi alıştırıyorum.Etrafımda kimse beni anlamıyor.Olumlu düşün diyorlar ama elimde değil anlatamıyorum.İşin kısası çok kötü bir durumdayım... Psikyatri doktorum 3 ay dan sonra kullanabileceğim ilaçlar olduğunu söyledi fakat ,haftaya randevum var .Şimdi sizlerden destek istiyoum.Başa çıkabilen var mı bu durumla ? Yada ilaç kullanan ,Yada farklı birşey yapıp bu durumdan kurtulan.Birbirimize destek olalım.Bana cevap verirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba,

Ben geçtiğimiz sene ağustos ayında preeklampsi geçirdim ve 25. haftamda bebeğimi kaybettim.sonrasında anksiyete bozukluğu başladı bende .Boynumda kasılmalarım oluyordu.Sonra İstanbul Erenköyde psikiyatra gittim şansım doktorumun iyi olmasıydı teşhisimi hemen koydu ve ilaç başladık Duloxx kullandım. İlacı kullandığım süre içinde çok iyiydim hayata hep pozitif bakıyor ve mutluydum.Sonrasında mayıs ayında hamile kaldığımı öğrendim.Bir yandan sevindim bir yandan sürekli ağlıyorum.Şimdi 11 Haftalık hamileyim ve inanılmaz duygu karmaşası yaşıyorum ve sürekli endişe halindeyim.Sürekli eski yaşadığım günle geliyor aklıma ve sürekli olumsuz düşünüyorum elimde olmadan.Sürekli kötü şeyler olacakmış gibi endişeye kapılıyorum.hiç iyi düşünemiyorum hep olumsuzum. Öyleki bebeğimin normal zamanından önce doğum prematüre doğacağına inandırıp kendimi alıştırıyorum.Etrafımda kimse beni anlamıyor.Olumlu düşün diyorlar ama elimde değil anlatamıyorum.İşin kısası çok kötü bir durumdayım... Psikyatri doktorum 3 ay dan sonra kullanabileceğim ilaçlar olduğunu söyledi fakat ,haftaya randevum var .Şimdi sizlerden destek istiyoum.Başa çıkabilen var mı bu durumla ? Yada ilaç kullanan ,Yada farklı birşey yapıp bu durumdan kurtulan.Birbirimize destek olalım.Bana cevap verirseniz çok sevinirim.
Öncelikle yaşadığınız olumsuzluklardan dolayı çok geçmiş olsun başımıza nelerin gelicegini bilemiyoruz iste ... Ama o kotu günlerden sonra Rabbim sana aratmadan bir bebek daha nasip etmiş ne mutlu bence olumsuz düşünme ve keyfini çıkar derim .. Evet haklisin insanin elinde olmuyor öyle bir zaman geliyor ki hep kotu düşünüyorsun hayatın hep olumsuz gecicek gibi bazen de çok mutlu oluyorsun herşeyin üstesinden gelebilirmissin gibi güçlü oluyor insan .. Kendini oyalamanin bir yolunu bul derim keyif aldigin şeyler yap çok dayanamazsan da en güzeli psikolog yardımı almak bence ilaca hemen başvurma derim o en son cagren olsun .. Bende panik atak , anksiyete var ama gözümü karartip hamile kalmaya çalışıyorum çünkü bu illet geçmiyor tamamen

Merhaba arkdslar 30 yasındaym 3.5 yıllık evliyim ve 2.5 yıldır panik atak tedavisi görüyordum cok kotü dönrmlerim olmustu şükür iyileşiyorum yeşil recete ilaçları bırakıp sadece secitaya kdr düştüm kurtuluyorm diye sevinip doktorumla cocuk düşündüğüm için ilacımı azaltarak kesmeye çalıştık 5mg kdr düşürmüşken ataklarım şiddetli bir sekilde tekrar basladı.her gece uykudan kalp krizi geçiriuorum ölüyorum dıye uyanmaya basladm tekrar kabuslarım basladı yanı sıra her aksam ishal mide bulantısı ates gbi şikayetlerde oluşmaya basladı.gün içinde calıstgm surece hiç bi seyim yokken eve girdiğim an rahatsızlanmaya baslıyordm.şimdi tatile memleketime geldim ve üşütüp rahatsızlandgm için acile gitmek zorunda kaldm serum takıldığı sırada içime bi sıkılma fenalık geldi.çıldırcakmsm gbi hissettm sankinruhum bedenime sığmıyor gbiydi yatsam yatamadm kalksam kalkamadm.doktora paniknatagım olduğunu soylrdik sakinlestirici verdiler bana msn demedi sakinlrstirmek yerine daha da bunalttı beni.bunun anksiyetiye olduğunu cunku panik atagın daha kısa surup grctiğini düşünüyorum.iç sıkıntısı ölümden beter apar topar psik.gittim burda da xanax ve paxil e basladı tekrar ama karamsarlığım had safhada beynimden olumsuz düşünceleri atamıyorum.o iç sıkıntısını yasamaktan o kdr çok korkuyorum ki.su an en büyük takıldğm nokta ben hamilr kalamycgm düşüncesi cünkü bu hastalığı yenen doğru dürüst kimse yok ve hamilikte ilk 3 ve son 3 ay ilaç kullanmazsn dedi doktorum.eşim hamile kal hrpsi gececek diyor.hayır bu sekilde hamilr kalanların cok zor geciyorms diyorum beni anlamıyor.desteklerinize ihtiyacım var.bu hastalığı yasamayan biri neler yasadığımızı asla anlayamaz

Çok geçmiş olsun Rabbim inşallah şifa versin hepimize .. Bende 3 sene olucak evliyim ilacı birakali bir sene oldu ama hala daha hamile kalmaya cesaretim yok bende çok istiyorum bir bebeğim olsun ama korkular peşimi bırakmıyor .. Burada okuyorum daha önce yazilanlari kimi zor olsa da bir şekilde geçirmiş hamileliği bir an cesaret gelsede bir an korkuyor insan .. Bende sırf başkaları neler yaşıyor nasıl geçiriyor bu sureci görmek için burada yazıyorum Rabbim inşallah bizede bir bebek nasip etsin yaşamayan anlamıyor herkese laf söylemek kolay geliyor maalesef

X